Over wat er nu aan de hand is 10

Één op één overgenomen en vertaald met google translate en niet aangepast.

Sluit aan bij openbaringen 6

Henry Makow

Home | UW | Archieven | Referentie | Contact |Een oase voor wakker

Hieronder– Zwitserse onderzoekssite: pandemie is een totale fraude (scroll naar beneden)

Satanistische #Scamdemic = genocide in de derde wereld

13 april 2020

Het is gewoon satanisme om elke arme bevolking een ‘lockdown’ op te leggen, zonder hen de middelen van economische overleving te geven om de dagen en weken van achterstand te doorstaan. Moge God de armen van de wereld hun dagelijks brood brengen en snel een einde maken aan de heerschappij van de wereldwijde satanische kliek.

door Brabantian

(henrymakow.com)

In de rijkere, ontwikkelde wereld is de covid-19 coronavirusvergrendeling vaak alleen maar lastig. Met voedsel, een dak boven het hoofd, wat spaargeld of een doorlopend inkomen, velen van ons zijn oké, ook al zijn onze activiteiten beperkt door de wet.

Maar in ontwikkelingslanden, in landen als Oeganda, India en Indonesië met weinig sociaal vangnet, is de afsluiting catastrofaal en sterven mensen letterlijk van de honger.

Zelfs in het welvarende Groot-Brittannië, waar het sociale vangnet niet volledig is, lijden sommigen honger.

Stel je dus eens voor wat er gebeurt in landen als India, waar mensen de hongerdood sterven en door de politie worden geslagen terwijl ze proberen voedsel te vinden.

Het is duidelijk een schending van de mensenrechten voor elke regering om mensen te vertellen dat ze thuis moeten blijven, zonder ervoor te zorgen dat het huishouden van voedsel en de basis van het leven voorziet, met inbegrip van permanente huisvesting.

Zelfs als men accepteert dat er mogelijk honderdduizenden doden zijn door een ‘viruspandemie’, moet men dit afwegen tegen de duizenden doden en vernietigde levens door de economische vernietiging van een afsluiting.

Interne documenten van de Britse regering suggereren blijkbaar dat er 150.000 doden kunnen vallen als gevolg van een langdurige afsluiting, met al zijn psychologische en materiële schade, variërend van verhongering tot zelfmoord – en dus veel meer dan waarschijnlijk door het virus zouden worden gedood.

Het aantal doden als gevolg van door lockdown veroorzaakte verhongering en tragedie is duidelijk een veelvoud van dat in de ontwikkelde wereld, met miljoenen levens op het spel.

Toch hebben we bijna geen wereldleider in ontwikkelingslanden die zich uitspreekt tegen deze waanzin. Leiders van bijvoorbeeld India en Indonesië aarzelden nauwelijks om hongersnood en dood voor hun eigen volk te bestellen, om internationale meesters te behagen die op zoek waren naar hun ‘coronavirus-samenwerking’.

Een zeldzame uitzondering is de president van Wit-Rusland , Alexander Loekasjenko, die niet alleen de lockdown-druk heeft verworpen, maar openlijk spreekt over “elites die de coronaviruscrisis in hun eigen voordeel manipuleren”. Loekasjenko vraagt: ‘Vind je niet dat de machtige krachten van de wereld de wereld zonder oorlog zouden willen herscheppen door middel van deze’ corona-psychose ‘?’

We kunnen ook opmerken dat een paar landen zoals Zuid-Korea en Taiwan (en Zweden voor een tijdje) een aantal redelijke, beperkte virusbeheersingsmaatregelen hebben genomen, maar hun economieën NIET afsluiten … ze dringen aan op gezichtsmaskers, ze zet de zieken in quarantaine en volg hun contacten, maar ze verwerpen stilletjes de waanzin van de economie. Winkels en werkplekken en restaurants blijven open. Hoewel deze naties aarzelen om de globalistische agenda’s openlijk aan de kaak te stellen, ook al oefenen ze thuis een verstandiger benadering uit.

Over het algemeen is geen enkele grote nationale leider of instelling bereid om hier gewoon gezond verstand te spreken voor de armen in de wereld. Over de hele linie zien we een algemeen moreel faillissement, waarbij China en Rusland ook hun rol spelen in de gesloten hysterie.

Het is duidelijk dat de satanische cabal overal zijn tentakels heeft.

Het is een standaard retorisch bedrog om één feit in een argument te veel te benadrukken en dan iets te pontificeren in de trant van: ‘Eén dode is te veel’ … wat leidt tot pleitbezorging voor iets dat de samenleving veel meer schade berokkent, waaronder nog veel meer doden, doden wier tragedies worden genegeerd om een ​​agenda te vervullen. Je ziet deze game over wapenbeheersing, migratie en nu dit.

Feit is dat we de doodscijfers vaak inruilen voor economische en levenslange voordelen … tienduizenden mensen die jaarlijks in auto’s sterven in veel landen, is ‘acceptabel’ gezien het voordeel … duizenden mensen sterven terwijl ze in badkuipen thuis vallen elk jaar, maar er is geen roep om ‘badkuipen verbieden’.

De beslissing over viruspaniek is een eenvoudige, zo niet opgewekte vraag … Zelfs een virus dat in het algemeen voor 90% lijkt te worden geassocieerd met de dood van ouderen of medisch zwak … Wat is de rechtvaardiging voor een draconisch programma van economische en vernietiging van de familie, en regelrechte honger van velen, alleen om iets minder virussterfte onder de kwetsbaren te hebben?

In de delen van de ontwikkelingswereld waar spirituele waarden nog steeds hoog in het vaandel staan, weet je daar iets heel duidelijks: bijna elke oudere zou graag zijn leven opgeven voor een snellere overgang naar het hiernamaals, zodat hun kinderen en kleinkinderen voedsel, een huis en een opleiding.

Het is gewoon satanisme om elke arme bevolking een ‘lockdown’ op te leggen, zonder hen de middelen van economische overleving te geven om de dagen en weken van achterstand te doorstaan. Moge God de armen van de wereld hun dagelijks brood brengen en snel een einde maken aan de heerschappij van de wereldwijde satanische kliek.

https://www.henrymakow.com/2020/04/scamdemic-catastrophic-hungry-third-world.html

Zwitserse onderzoekssite: pandemie is een totale fraude

12 april 2020

De auteur, Swiss Propaganda Research (SPR) is een onafhankelijke onderzoeksgroep zonder winstoogmerk die geopolitieke propaganda in Zwitserse en internationale media onderzoekt. SPR wordt gerund door onafhankelijke academici en ontvangt geen externe financiering.

Een belangrijk onderscheid betreft de vraag of mensen sterven met of inderdaad aan coronavirussen. Uit autopsies blijkt dat in veel gevallen de eerdere ziekten een belangrijke of doorslaggevende factor waren, maar de officiële cijfers weerspiegelen dit meestal niet .

50% tot 80% van de testpositieve personen blijft symptoomvrij . Zelfs onder de 70- tot 79-jarige personen blijft ongeveer 60% symptoomvrij, veel meer vertonen slechts milde symptomen.

Feiten over Covid-19

Gepubliceerd : 14 maart 2020; Bijgewerkt : 7 april 2020

Deel op : Twitter / Facebook

Volledig gerefereerde feiten over Covid-19, geleverd door experts in het veld, om onze lezers te helpen een realistische risicobeoordeling te maken. (Regelmatige updates hieronder)

‘De enige manier om de pest te bestrijden is eerlijkheid.’ Albert Camus, The Plague (1947)

Overzicht

Volgens gegevens van de best bestudeerde landen zoals Zuid-Korea , IJsland en Duitsland , evenals het cruiseschip Diamond Princess , ligt de algehele dodelijkheid van Covid19 binnen het bereik per mille en dus ongeveer tien keer lager dan aanvankelijk werd aangenomen door de WHO.

Een studie in de natuurgeneeskunde komt zelfs voor de Chinese stad Wuhan tot een vergelijkbare conclusie . De aanvankelijk significant hogere waarden voor Wuhan werden verkregen omdat veel mensen met milde of geen symptomen werden geregistreerd.

50% tot 80% van de testpositieve personen blijft symptoomvrij . Zelfs onder de 70- tot 79-jarige personen blijft ongeveer 60% symptoomvrij, veel meer vertonen slechts milde symptomen.

De mediane leeftijd van de overledene in de meeste landen (inclusief Italië ) is meer dan 80 jaar en slechts ongeveer 1% van de overledene had geen ernstige eerdere ziekten. De leeftijd en het risicoprofiel van sterfgevallen komen dus in wezen overeen met normale sterfte .

Veel mediaberichten over jonge en gezonde mensen die sterven aan Covid19 blijken bij nader inzien vals te zijn. Veel van deze mensen stierven niet aan Covid19 of hadden in feite ernstige voorwaarden (zoals niet-gediagnosticeerde leukemie).

Normale algemene sterfte in de VS is ongeveer 8000 mensen per dag, in Duitsland ongeveer 2600 mensen en in Italië ongeveer 1800 mensen per dag. Influenza-sterfte in de VS is tot 80.000 , in Duitsland en Italië tot 25.000, en in Zwitserland tot 1500 mensen per winter.

Sterk verhoogde sterftecijfers, zoals in Noord-Italië, kunnen worden beïnvloed door aanvullende risicofactoren zoals zeer hoge luchtverontreiniging en legionellabesmetting , evenals een ineenstorting van de zorg voor ouderen en zieken als gevolg van infecties, massale paniek en lockdown.

In landen als Italië en Spanje, en tot op zekere hoogte Groot-Brittannië en de VS, is een ernstige overbelasting van ziekenhuizen, met name door griep, niet ongebruikelijk . Bovendien moet momenteel tot 15% van de artsen en verpleegkundigen zichzelf in quarantaine plaatsen, zelfs als ze geen symptomen ontwikkelen.

Een belangrijk onderscheid betreft de vraag of mensen sterven met of inderdaad aan coronavirussen. Uit autopsies blijkt dat in veel gevallen de eerdere ziekten een belangrijke of doorslaggevende factor waren, maar de officiële cijfers weerspiegelen dit meestal niet .

Dus om het gevaar van de ziekte te beoordelen, is de belangrijkste indicator niet het vaak genoemde aantal testpositieve personen en overledenen, maar het aantal personen dat daadwerkelijk en onverwacht longontsteking ontwikkelt of sterft.

De vaak getoonde exponentiële curven van “corona-gevallen” zijn misleidend , aangezien het aantal tests ook exponentieel toeneemt. In de meeste landen blijft de verhouding tussen positieve tests en totale tests constant tussen 5% en 15% of neemt slechts zeer langzaam toe.

Landen zonder lockdowns en contactverboden, zoals Japan, Zuid-Korea en Zweden , hebben geen negatiever verloop gekend dan andere landen. Dit kan de effectiviteit van dergelijke vergaande maatregelen in twijfel trekken.

Volgens toonaangevende longspecialisten is invasieve beademing van Covid19-patiënten vaak contraproductief en veroorzaakt het extra schade aan de longen. De invasieve beademing van Covid19-patiënten wordt gedeeltelijk gedaan uit angst om het virus via aerosolen te verspreiden.

In tegenstelling tot wat oorspronkelijk werd aangenomen, stelde de WHO eind maart echter vast dat er geen aanwijzingen zijn voor verspreiding van het virus in aerosolen. Een vooraanstaande Duitse viroloog vond in een pilotstudie ook geen aerosol en geen uitstrijkjes .

Veel klinieken in Europa en de VS hebben geen patiënten gehad en sommigen hebben kort werk moeten invoeren . Talloze operaties en therapieën werden door klinieken geannuleerd, zelfs spoedeisende patiënten blijven soms uit angst voor het virus thuis .

Verschillende media zijn betrapt bij het proberen de situatie in klinieken te dramatiseren, soms zelfs met manipulatieve foto’s en video’s. Over het algemeen stellen veel mediakanalen zelfs twijfelachtige officiële verklaringen en cijfers niet ter discussie .

De internationaal gebruikte virustestkits zijn foutgevoelig . Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat zelfs normale coronavirussen een vals positief resultaat kunnen opleveren . Bovendien is de momenteel gebruikte virustest niet klinisch gevalideerd vanwege tijdsdruk.

Talloze internationaal gerenommeerde experts op het gebied van virologie, immunologie en epidemiologie zijn van mening dat de genomen maatregelen contraproductief zijn en bevelen een snelle natuurlijke immunisatie van de algemene bevolking aan terwijl ze risicogroepen beschermen.

Het aantal mensen dat door de genomen maatregelen aan werkloosheid, psychische problemen en huiselijk geweld lijdt, is explosief gestegen in de VS en wereldwijd. Verschillende deskundigen zijn van mening dat de maatregelen mogelijk meer levens eisen dan het virus zelf.

Klokkenluider Edward Snowden van de NSA waarschuwde dat de corona-crisis wordt gebruikt voor de massale en permanente uitbreiding van het wereldwijde toezicht. De bekende viroloog Pablo Goldschmidt sprak van een “wereldwijde mediaterreur” en “totalitaire maatregelen”. De vooraanstaande Britse viroloog professor John Oxford sprak van een “media-epidemie”.

Zie ook : De open brief van professor Bhakdi aan de Duitse bondskanselier Merkel.

Hieronder vindt u updates waarnaar volledig wordt verwezen over medische en politieke ontwikkelingen.

Je kunt dit artikel permanent vinden op https://www.henrymakow.com/2020/04/proof-pandemic-is-a-total-fraud.html

Opmerkingen weergeven voor “Swiss Research Site: Pandemic is a Total Fraud”

CC zei (12 april 2020):

Hallo Henry,

Als deze pandemie een totale fraude is – zoals veel artikelen hebben beweerd, hoe zorgden ze er dan voor dat Iran, Rusland en Italië meespeelden? Hoe zorgden ze ervoor dat ze ermee instemden hun economieën te vernietigen, zodat ze mee konden doen aan deze poppenkast?

Je moet je echt afvragen over sommige mensen …

CC-

Geweldige vraag. Om dezelfde reden deden China en het Westen het om de meningsverschillen te onderdrukken en de samenleving te transformeren.

Ik kan alleen maar aannemen dat alle politieke leiders vrijmetselaars zijn en onder hun controle vallen. Vrijmetselaars zijn satanisten – ze voeren oorlog tegen de mensheid.

Satanisme uitgelegd

https://www.henrymakow.com/2020/02/satanism-explained.html

Hebben Rusland of Iran ook ooit de psyop 9-11 blootgelegd? Nee. Rusland heeft niet eens de schietpartij van Oekraïne op MH-17 aan de kaak gesteld, waarvoor het de schuld kreeg.

Deze landen worden allemaal bestuurd door kabbalisten.

JG zei (12 april 2020):

Een enorme depressie is in de maak. De schattingen van het aantal werklozen zijn nu geraamd op meer dan 35 miljoen. Terwijl we sliepen, rookten onze door de overheid goedgekeurde wiet en verspilden weg voor de televisie terwijl we naar de ‘Gilligan’s Island’-herhalingen keken waar het tapijt waar we op stappen langzaam elke dag iets onder ons vandaan wordt getrokken.

Ik ben nog steeds wachten op de WHO en CDC om te beginnen met de uitgifte van knoppen te zeggen,

ik heb mijn PLICHT

ik thuis bleef

de hele week en

niets deed

ik een leven gered

door dit te doen

Nou ja, alles wat ik te zeggen hebben over die ene is dat het een goede dat onze vrachtwagenchauffeurs, supermarktmedewerkers en ziekenhuismedewerkers deze ketterij niet volgen.

Onze grondwettelijke rechten veranderen in een vrijwillige “duivendruppel” van onze vrijheden, in de overtuiging dat ons leven beter zal zijn door onze rechten over de brug te gooien.

Het publiek gelooft nog steeds dat seculiere medeplichtigheid aan alles wat hen wordt opgelegd de sleutel is tot vrede, geluk en financiële zekerheid.

https://www.henrymakow.com/2020/04/proof-pandemic-is-a-total-fraud.html

Huisarrest – Hoeveel wilt u nog meer nemen?

Op welk punt ga je VRAGEN over wat er aan de hand is? Hoe ver moet de regering gaan voordat je wakker wordt uit je slaap? Hoe ver wil je hiermee gaan?

door Anoniem

(henrymakow.com)

We zien de meest draconische maatregelen die op alle overheidsniveaus worden gehandhaafd die we ooit in ons leven hebben gezien, en toch, in plaats van gealarmeerd te worden, applaudisseren velen van jullie.

Mensen worden gearresteerd omdat ze te veel tijd buiten hebben doorgebracht, en u applaudisseert.

Voorgangers worden gearresteerd omdat ze kerkdiensten durven houden, en u applaudisseert.

Het verjaardagsfeestje van een kind wordt overvallen door de politie en u applaudisseert.

Een jonge vrouw krijgt een kaartje omdat ze alleen op haar gemak een autorit maakt, omdat het als “niet-essentieel reizen” wordt beschouwd, en u applaudisseert.

Een parade van leraren en bestuurders van scholen die door buurten wilden rijden en naar kinderen wilden zwaaien, werd opgepakt door de politie omdat ze ‘niet essentieel’ waren, en u applaudisseert.

Een eenzame peddelboarder in de oceaan op een strand zonder dat er andere mensen in de buurt zijn, wordt gearresteerd omdat hij quarantainevoorschriften overtreedt en u applaudisseert.

Bedrijven zijn wezens die met geweld zijn gesloten en met een hangslot zijn afgesloten en eigenaren die zijn gearresteerd omdat ze weigerden te sluiten, en u juicht toe.

Melkveehouders (en binnenkort ook andere boeren) worden gestimuleerd om de melkveehouderij stop te zetten en hun kuddes te verkopen, en u lijkt de implicaties niet te begrijpen.

Er wordt u verteld dat u door uw lokale overheden verstrekte hotlines en online formulieren moet gebruiken om uw buren te melden die niet gehoorzamen, en u voldoet …..

Op welk punt ga je VRAGEN over wat er aan de hand is? Hoe ver moet de regering gaan voordat je wakker wordt uit je slaap? Hoe ver wil je hiermee gaan?

Als ze je zouden vertellen om je families op treinwagons te laden zodat je voor je eigen veiligheid naar Virus Protection Facilities zou kunnen worden gebracht, zou je dat dan doen?

JA. Ja, dat zou je doen, zoveel is me pijnlijk duidelijk geworden. En de hele tijd zou je je vinger schudden en schreeuwen tegen degenen onder ons die weigerden, ons ervan beschuldigend ‘een gevaar voor de samenleving’ te zijn en ‘niet om te geven als mensen sterven’.

Maar ze hoeven u niet op treinwagons te laden en u naar virusbeschermingsfaciliteiten te brengen of u te dwingen hieraan te voldoen, omdat u dat vrijwillig doet. Ze beheersen je geest. Ze beheersen je door angst. Ze beheersen je door je ervan te overtuigen dat de wereld een enge gevaarlijke plaats is, maar ze zijn hier om je te beschermen, voor je te zorgen en je te beschermen, zolang je maar GEHOORZAAM bent.

Ze weten dat zolang je opgesloten zit in je comfortabele huis met Netflix, Hulu, Facebook, Twitter, Instagram en een mobiele telefoon, terwijl je een cheque van $ 1200 voor je bungelt als een wortel op een stok, je zult voldoen aan . Voor de meerderheid van de kudde is geen kracht nodig.

U BENT GEWELDIG GEWELDIG en u bent te blind om het te zien.

reacties voor “Huisarrest – hoeveel meer wil je nemen?”

Tony B zei (12 april 2020):

Om nog maar te zwijgen over het feit dat al deze criminaliteit door de overheid wordt gedaan ZONDER ENKELE ECHTE WET, DIE ELKE TOESTAND TOEGESTAAT OMDAT ER GEEN ENKELE WIJZE VAN DIT KAN WORDEN TOEGESTAAN DOOR EEN WET. WET BESTAAT VOOR HET BEGUNST VAN DE BURGERS, NIET VOOR HUN ONDERSTEUNING EN DEMIS.

https://www.henrymakow.com/2020/04/house-arrest-how-much-are-you-willing-to-take.html

Opgesloten in Kaapstad

7 april 2020

Verslag uit Kaapstad:

Gisteren werd een nieuwe wet aangenomen in het kader van de wet inzake rampenbeheersing die het voor andere personen dan de regering verbiedt om iets over covid 19 te posten op straffe van arrestatie.

“Mijn naam is Darren. Ik kom uit Kaapstad, Zuid-Afrika. We zitten op dag 11 van een sluiting van 21 dagen. Ik geloof dat het verlengd zal worden. Alleen ‘essentiële diensten’ (politie, brandweer, brandweer, ziekenhuizen, apotheken en supermarkten) werken .

4000 van onze daklozen zijn naar een enkel sport- en recreatiegebied in Stranfontein gebracht tegen hun wil om in een grote witte tent onder bewaking te leven, ze vechten sindsdien met wetshandhavers. Het is verbazingwekkend hoe de regering hen nooit eerder onderdak kon bieden, en de plaats heeft een concentratiekampgevoel.

Het leger, de politie en andere wetshandhavingsinstanties, evenals de verkeersdiensten die ons controleren en overal in de stad en op de hoofdwegen wegblokkades opleggen. Het huis-aan-huisonderzoek en de tests zijn begonnen. We hebben een man gearresteerd voor het plaatsen van een video op sociale media die waarschuwt de test niet te accepteren omdat swaps besmet zijn. Media mochten vandaag niet naar de rechtbank verschijnen.

Gisteren werd een nieuwe wet aangenomen in het kader van de wet inzake rampenbeheersing die het voor andere personen dan de regering verbiedt om iets over covid 19 te posten op straffe van arrestatie.

We mogen geen mening geven op sociale media, Facebook blokkeert en verwijdert mensen en berichten en Whatsapp dwingt de handeling af, individuen en groepsbeheerders worden bedreigd met gevangenisstraf.

Onze president is eerder op de dag verschenen om Bill Gates te verdedigen. Er worden overal in de stad 5G-torens gebouwd. De MSM en de regering doen nog steeds alsof de pandemie erger is dan de Spaanse griep.

Meerderheid van de mensen die gelooft en dankbaar is tegenover de regering en elkaar bekladt.

Er is geen compassie voor de volgende persoon; ze lijken allemaal doodsbang voor het welzijn van hun eigen gezin.

We lijken één objectieve mediabron te hebben, genaamd media24. Zowel de chips als de installatiespuiten zijn gefilmd en gedemonstreerd in een virale video hier in Kaapstad.

Dingen zien er echt niet goed uit, we hebben dringend gebed en hulp nodig. Informeer mensen over onze situatie.

De ongelooflijke lafheid, goedgelovigheid en conformiteit van westerlingen (door Zack)

Grotere tekst | Standaard tekst | Kleinere tekst | ShareThis-pictogram Facebook-pictogram Twitter-pictogram E-mailpictogram

3 april 2020

‘De oude USSR had graag een bevolking gehad zoals de huidige westerse wereld die de propaganda echt gelooft en doet wat er wordt gezegd.’

– – Peter Hitchens

De ongelooflijke lafheid, goedgelovigheid en conformiteit van westerlingen

door Zack

(henrymakow.com)

Het wordt 1984 voor steroïden hier in het VK. Ik heb ambulances op de hoofdweg in de buurt opgemerkt door hun sirenes 30 seconden in te schakelen en vervolgens uit te schakelen. Zoiets is de afgelopen week minstens een half dozijn keer gebeurd. Ik denk dat de paramedici hun rol moeten spelen en doen alsof de situatie nijpend is. Zowel degenen aan de rechterkant als aan de linkerkant ondersteunen de vergrendeling die alleen maar laat zien hoeveel van een grap de reguliere politiek werkelijk is.

Alleen degenen aan de alternatieve kant van het hek leggen de dekking bloot zoals David Icke en Peter Hitchens die momenteel wordt aangevallen door msm omdat ze zich durven te bekritiseren over het officiële verhaal.

Ik zie hier in het VK echt geen hoop. Ik weet niet zeker hoe de dingen aan de andere kant van de vijver zijn, maar het is ontmoedigend om te zien hoe de Illuminati-agenten en de schapen elk facet van de samenleving domineren in het land dat de wereld de magna carta heeft gebracht. Op een bepaalde manier stemmen de moderne bevolking in het westen meer in met totalitaire maatregelen dan mensen die onder Sovjet-Rusland leefden. We geven gewillig onze vrijheden op, terwijl die in Sovjet-Rusland daartoe gedwongen werden. Eerlijk gezegd hebben de Illuminati alleen een machtsmonopolie omdat we ze toestaan.

Hier is een geweldige opmerking van Peter Hitchens over de huidige crisis uit een recent radio-interview:

“We hebben in feite aangetoond dat we niet echt meer een burgermaatschappij hebben. Wat me choqueerde omdat ik zo lang in de Sovjet-Unie heb doorgebracht. Onder het bewind van de Sovjet-Unie beschouwden de meeste mensen het met een zekere minachting, maakte er grapjes over, realiseerde zich dat ze werden bespot en voor de gek gehouden. In dit geval accepteert de bevolking zonder enige twijfel wat hen wordt verteld. Het is buitengewoon. De oude USSR had graag een bevolking gehad zoals de huidige westerse wereld die eigenlijk echt geloof de propaganda en doet wat er gezegd wordt. “

Het volledige interview is trouwens hier te bekijken.