20220607 Over een mogelijke vader-zoon-gelijkenis

Judica me, Deus, et distincte causam meam de gente non sancta.

(Beoordeel mij, o God, en onderscheid mijn zaak van de natie die niet heilig is/

Psalm 43 is de 43e psalm van het Boek der Psalmen , in de Engelse King James Version bekend als “Beoordeel mij, o God, en pleit voor mijn zaak tegen een goddeloze natie”. In het iets andere nummeringssysteem dat wordt gebruikt in de Griekse Septuaginta en de Latijnse Vulgaat – vertalingen van de Bijbel, is deze psalm Psalm 42 . In het Latijn staat het bekend als ” Iudica me Deus “.)

Van Barnhardt

BIJGEWERKT: Over bastaardzonen van kwaadaardige communistische tirannen gesproken…

(zie hier voor afbeeldingen en links, google translate)

Kort nadat ik het Justin Castreau-stuk had gepost, zweefde er zachtjes een e-mail over mijn spiegel.

Ik had deze mogelijke vader-zoon-gelijkenis nog nooit eerder gezien, omdat ik nog nooit van de zoon had gehoord, en was geïntrigeerd en deed een beetje graven.

De e-mailer leverde verschillende foto’s en ik vond er nog meer. Tevreden dat dit misschien benen heeft, deed ik een klein wetenschappelijk experiment om er zeker van te zijn dat ik niet leed aan vooringenomenheid. Onderstaande foto-isolatie heb ik naar talloze mensen gestuurd met de vraag: vanaf de eerste indruk, wie is dit? Herken je deze persoon überhaupt?

Op twee na antwoordden alle respondenten snel dezelfde naam. Ik laat je zelf een kijkje nemen. Herkent u deze persoon?

De naam die bijna iedereen al snel uitsprak was “Bergoglio”.

Mijn favoriete reactie was van een priester die zei: “Bergoglio vóór de ‘happy pills’-periode?”

Nou, laat me je vertellen wie deze foto is.

Dit is de hard-linkse politicus rabbijn Sergio Bergman uit Buenos Aires, Argentinië. Hij werd geboren in ARSH 1962 en heeft vele, vele jaren een hechte band met Jorge Bergoglio gehad.

(Het is de afkorting van het Latijn, “Anno Reparatae Salutis Humanae”, wat “In het jaar van het herstel van de menselijke redding” betekent. Waarom? Want “Anno Domini” is gewoon niet helemaal hardcore genoeg voor mij.)

Sergio Bergman is een Argentijnse rabbijn, politicus, apotheker, schrijver en sociaal activist. In 2015 werd hij benoemd tot minister in het kabinet van Mauricio Macri, in het onlangs verhoogde ministerie van Milieu en Duurzame Ontwikkeling. In 2018 werd het ministerie weer gedegradeerd tot het regeringssecretariaat, en Bergman bleef aan het hoofd als minister van Milieu, een functie die hij tot 2019 bekleedde.

Bergman dient als rabbijn van de synagoge van de Congregación Israelita Argentina. Hij is CEO van Judaica Foundation en president van Argentina Ciudadana Foundation, evenals uitvoerend directeur van Action Network en Community Initiatives for Social Enterprise.

Op 11 mei 2020 kondigde de World Union for Progressive Judaism aan dat Rabbi Bergman per 1 juni 2020 de nieuwe president zou worden, in de overgang van ambassadeur Rabbi David Saperstein die zijn jaarlange termijn voltooit.

Jorge Bergoglio trad in ’58 toe tot het noviciaat van de jezuïeten en legde de geloften af ​​op 12 maart ARSH 1960.

Sergio Bergman werd geboren in januari ’62.

Blijkbaar is er … speculatie in Argentinië over Bergoglio’s grote interesse in deze rabbijn Bergman.

En eerlijk gezegd, op dit punt dat je deze dingen NIET in een miljoen jaar Bizarro ClownWorld waar we allemaal in leven, zou kunnen maken, zou het precies goed zijn voor de Antipope en waarschijnlijk False. Profeet Voorloper van de Antichrist om een ​​bastaard te hebben die een “Reform Judaism” “rabbi” was. Hier is de Wikipedia-beschrijving van Reform Judaism. Eh, klinkt dit bekend in de oren?

Het reformjodendom (ook bekend als liberaal jodendom of progressief jodendom) is een belangrijke joodse denominatie die de nadruk legt op de evoluerende aard van het geloof , de superioriteit van zijn ethische aspecten ten opzichte van zijn ceremoniële , en het geloof in een voortdurende openbaring, die nauw verweven is met menselijke reden en niet beperkt tot de theofanie op de berg Sinaï. Het is een liberale tak van het jodendom en wordt gekenmerkt door verminderde nadruk op rituele en persoonlijke naleving , waarbij de joodse wet als niet-bindend wordt beschouwd en de individuele jood als autonoom, en een grote openheid voor externe invloeden en progressieve waarden.

De oorsprong van het reformjodendom ligt in het 19e-eeuwse Duitsland, waar rabbijn Abraham Geiger en zijn medewerkers zijn vroege principes formuleerden. Sinds de jaren zeventig heeft de beweging een beleid van inclusiviteit en acceptatie aangenomen, waarbij zoveel mogelijk mensen worden uitgenodigd om deel te nemen aan haar gemeenschappen, in plaats van strikte theoretische duidelijkheid . Het wordt sterk geïdentificeerd met progressieve politieke en sociale agenda’s , voornamelijk onder de traditionele Joodse rubriek tikkun olam, of ” het repareren van de wereld “. Tikkun olam is een centraal motto van het hervormingsjodendom, en actie omwille daarvan is een van de belangrijkste kanalen voor aanhangers om hun aansluiting te uiten.

… religie kan worden vernieuwd zonder noodzakelijkerwijs afhankelijk te zijn van conventies uit het verleden.

Ik weet het niet. Zo vader, zo zoon?

Let op het kompas en het vierkant. Ik bedoel maar’.

Antipaus Bergoglio heeft een kunstgebit, dus om tanden te vergelijken heb je een foto nodig van Bergoglio in zijn jeugd. Let op deze twee afbeeldingen niet alleen op de tanden, maar ook op de identieke linkeroren in duidelijk reliëf (aan de rechterkant als we ernaar kijken).