20220323 Over mij 5

Deze week ga ik vakantie nemen. Ik weet niet of en wanneer en wat ik op mijn blog zal posten.

Toen ik deze blog begon, wilde ik schrijven over herwonnen en nieuw gevonden geloof.

Daardoor wilde ik over de leugenwereld waarin we leven, schrijven en artikelen delen. Corona gooide roet in het eten en nu de oorlog in het oosten van Europa. Alles vecht om voorrang dus het werd een mengelmoes van schrijven en delen.

Met het herwonnen geloof hing samen dat ik de pracht van de schepping wilde delen en dat doe ik door mijn foto’s. Maar het is schrijnend om enerzijds de schoonheid te zien en tegelijkertijd de pijn te voelen van het verraad.

We leven in een tijd waarin er een enorme geestelijke aanval op ons plaatsvindt. Je kunt er voor wegduiken maar iedereen krijgt het vroeg of laat op zijn bordje. Deze emotionele en geestelijke oorlog brengt mensen in een achtbaan van verlies en desoriëntatie. Dit vraagt een houvast. Velen zullen dat bij het verkeerde zoeken. Bij “de verkeerde” zoeken. Kijk maar naar de “heilgverklaring”van Zelenski.

“Zij” hebben ooit aangekondigd dat er 3 wereldoorlogen moeten komen. Het ziet er naar uit dat we de opmaat naar de derde zien. Niets kan dit stoppen. Of toch?

Ik denk dat ieder voor zich moet beslissen of hij de weg terug naar God wil vinden. Als je dat wilt en zoekt dan vind je ook. Alleen dat brengt redding. Dàt en gebed. We moeten bidden voor de machthebbbers en hun slachtoffers en die zijn er nooit alleen maar aan één kant.

Mocht de oorlog of iets anders toch om bloggen vragen dan kijk ik of er ruimte is. Nu vraagt rust aandacht vanwege leeftijd en gezondheid. Ik wens iedereen toe een weg te vinden om geestelijk gezond te blijven in een leugen wereld. Ik wens iedereen de Weg en de Waarheid toe.

Lees de bijbel iedere dag.

lees bijvoorbeeld Lucas 18

of Efeze 1