20220323 Over de haat van het Westen voor Poetin

Van The Unz Review

Waarom het Westen Poetin haat

PAUL CRAIG ROBERTS • 22 MAART 2022• 800 WOORDEN

zie hier ook andere links, google translate

Poetin is een liberaal in de ouderwetse zin die in het Westen niet meer bestaat. Hij gelooft in het in stand houden van een netwerk van wetten en overeenkomsten die geschillen diplomatiek in plaats van met geweld oplossen. Hij vindt dat de overheid het volk moet dienen en niet de economische belangen van de elite. Hij gelooft dat religie een belangrijk element van sociale eenheid is en moreel gedrag ondersteunt waarvan de samenleving afhankelijk is. Hij wordt beperkt in de uitvoering van zijn overtuigingen door Washington en Russische leiderschapselementen die pro-westers zijn. Dit maakt Poetin gefrustreerd en boos.

De opvattingen van Poetin staan ​​in schril contrast met wat in het Westen tegenwoordig doorgaat voor liberalisme. Westerse liberalen leren ras- en genderhaat tegen blanken en mannen. Moraal voor westerse liberalen pleit voor ’transgenderrechten’, zoals het vermogen van mannen om zichzelf als vrouw te verklaren en te concurreren in vrouwensporten. Westerse liberalen zijn actief in het verminderen van de informatieve inhoud van taal door het gebruik van geslachtsvoornaamwoorden te wissen. Liberalen beschouwen religie als de oorzaak van oorlogen en bijgeloof. Het scherpe verschil in standpunten geeft liberalen veel redenen om Poetin te haten. Maar dit zijn niet de belangrijkste redenen waarom Poetin wordt gehaat.

Het Westen bestaat uit verschillende lagen. Gewone mensen die niet in staat zijn zelf na te denken, haten Poetin omdat ze naar CNN en Fox News kijken, naar NPR luisteren en de NY Times lezen en zijn gehersenspoeld met het oorlogspropagandaverhaal. De patriottische conservatieven onder hen haten Poetin omdat hun regering dat doet en zwaaien met de vlag is hoe ze hun patriottisme tonen. Als ze horen dat de Amerikaanse president de president van Rusland een ‘oorlogsmisdadiger’, een ‘moorddadige dictator’ en ‘een pure misdadiger’ noemt, doen ze hetzelfde.

Gewone mensen hebben een verhaal in zich opgenomen. De haat vindt zijn oorsprong in degenen die het verhaal hebben geconstrueerd. Wat de westerse intellectuele klasse haat aan Poetin, is dat hij gelooft in nationale soevereiniteit. In het Westen wordt nationale soevereiniteit geassocieerd met nazi-Duitsland. De westerse politici, met uitsluiting van Trump en Marine LePen, zetten zich in voor open grenzen. Europese landen hebben toegestaan, zelfs aangemoedigd, dat hun grenzen worden overschreden door immigranten die niet assimileren. Hetzelfde geldt voor de VS en Canada. Amerikaanse liberalen beschouwen de verdediging van de Amerikaanse grenzen tegen indringers van immigranten inderdaad als schendingen van de burgerrechten en een misdaad tegen de menselijkheid. Poetins verdediging van de Russische soevereiniteit is de reden waarom Hillary Clinton hem “de nieuwe Hitler” noemde.

De westerse regerings- en intellectuele klasse zet zich in voor globalisme, inclusief de extreme vorm die wordt vertegenwoordigd door het World Economic Forum waarin iedereen behalve de heersers slaven zijn die door afkeuring kunnen worden afgesneden van hun toegewezen inkomen. Globalisme is het tegenovergestelde van nationale soevereiniteit. Poetin wordt gehaat omdat soevereiniteit en globalisme inconsistent zijn

Het Westen begrijpt dit. Zo wordt de haat gedumpt op Marine LePen en Trump. Maar het is onduidelijk of Poetin dit begrijpt. Hij lijkt globalisme te zien als een gemeenschap van naties die samenwerken. Deze visie is uniek voor Poetin en is zeker niet wat globalisme is. Globalisme is het offer van soevereiniteit aan de regering – Washington – die het mondiale systeem bestuurt.

Poetin staat de hegemonie en het globalisme van Washington in de weg. Rusland heeft een bondgenootschap met China en het grootste deel van Azië, waardoor de hegemonische en globalistische agenda van Washington onmogelijk is. Washington is van plan Rusland te verwijderen als een beperking op de agenda van Washington.

De weigering van Washington om de Overeenkomst van Minsk te steunen, de weigering van Washington om zijn belofte na te komen om de NAVO niet naar de Russische grens te verplaatsen, de weigering van Washington om de bezorgdheid van Rusland over de veiligheid te erkennen, de aanmoediging van Washington met psyops, sancties, wapens en training van het Oekraïense leger voor oorlog met Rusland zijn steunpilaren van De aanval van Washington op Rusland, evenals de recente poging tot kleurenrevolutie in Kazachstan en de huidige militaire oefeningen van de NAVO in Georgië.

Het Russische leiderschap is uiterst traag geweest om het feit te begrijpen of onder ogen te zien dat het Westen van plan is Rusland te destabiliseren. Het leiderschap van Rusland heeft zelfs Ruslands destabilisatie mogelijk gemaakt door door Washington gefinancierde media en organisaties in Rusland toe te staan ​​om tegen de regering te ageren. Blijkbaar geloofde een goedgelovige leiding dat het verraad moest accepteren als bewijs van zijn tolerantie voor alle opvattingen en toewijding aan democratie.

Het enige dat Rusland goed heeft gedaan, is het creëren van een functionerend leger, iets dat het Westen niet heeft. Oekraïne was een kans voor Rusland om het Westen te intimideren en de provocaties een halt toe te roepen. Maar Rusland, altijd met het oog op westerse acceptatie, miste de kans. Rusland zal erin slagen de Donbass-Russen te redden, maar ze kan meer provocaties verwachten. De haat tegen de Russen die de westerse prestituees bij de westerse bevolking hebben gecreëerd, garandeert dat de westerse regeringen niet onder druk zullen komen te staan ​​door de mensen.

Amerikaanse Biowar Labs in Oekraïne

De reeks door de VS gefinancierde biowar-laboratoria in Oekraïne die door het Russische leger werden ontdekt, werd door de Amerikaanse staatssecretaris Victoria Nuland als getuigenis voor het Congres toegelaten.

De ontdekking van de biowar-labs deed me denken aan artikelen die ik vijf jaar geleden over dit onderwerp had geschreven:

zie ook oude artikelen hier

en hier

(Heruitgegeven van PaulCraigRoberts.org met toestemming van auteur of vertegenwoordiger)

zie ook het westen stuurt aan op een nuclaire oorlog

kijk naar de krantekoppen van vandaag

en kijk