20211129 Over het einde van het tijdperk 2

CARLOS CASO-ROSENDI

Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat

De triomf van de geest

(google translate gebruikt en niet aangepast)

Datum: 5 maart 2020

Auteur: Carlos Caso-Rosendi

CARLOS CASO-ROSENDI

Dit artikel is eerder gepubliceerd door The Lepanto Institute

Wie zou ontkennen dat we het einde van het tijdperk van de revolutie bereiken. Nadat ze de regeringssystemen, de politiek, de moraal, het onderwijs, de seksualiteit en nog veel meer dingen op hun kop hebben gezet, zijn de revolutionairen nu gefocust op het in opstand komen tegen de natuurlijke orde der dingen.

We kunnen zonder angst voor fouten bevestigen dat de revolutionairen soldaten van het vlees zijn. Er zijn andere revolutionairen die met wisselend succes hebben gewerkt om de vleselijke neigingen van de mens in bedwang te houden en te beheersen, maar we gaan vandaag niet naar hun werk kijken. De revolutionairen die we vandaag zullen bestuderen, zijn niet gratis; zij zijn de dienaren van een gevallen geest, de duivel, degene die vanaf het begin verantwoordelijk is voor het wekken van de mensheid voor het sirenenlied van het vlees.

Nu zijn de werken van het vlees duidelijk: hoererij, onreinheid, losbandigheid, afgoderij, tovenarij, vijandschap, twist, jaloezie, woede, ruzies, onenigheden, facties, afgunst, [moord,] dronkenschap, uitspattingen en dergelijke. Ik waarschuw u, zoals ik u eerder heb gewaarschuwd: zij die zulke dingen doen, zullen het koninkrijk van God niet beërven. (Galaten 5:19-26 NRSVACE)

De revolutie die begon in de Hof van Eden had desastreuze gevolgen voor Adam en Eva. Nadat ze dwaas de liefde van hun Schepper hadden verlaten, verloren ze hun oorspronkelijke natuur aan de zonde, hun oorspronkelijke thuis en het vriendelijke lichtjuk dat God op hen had geplaatst. Het was een domme daad om mee te doen aan de Serpen’t-revolutie. Het is altijd dom om een ​​leugen te geloven en goedgelovigheid heeft altijd slechte gevolgen. Een oud Spaans spreekwoord herinnert ons eraan: “El oro y el tonto se separan pronto”, wat min of meer het equivalent is van het oude Engelse spreekwoord: “A fool and his money are soon to part.”

Dwaasheid is gebrek aan reden . Toen Adam en Eva zondigden, moesten ze zichzelf in een wanordelijke situatie dwingen waarin hun natuur, bevolen om te redeneren , gebogen moest worden om de leugen te volgen , de verleiding die door de duivel werd gepresenteerd.

God maakt altijd goed van elk kwaad omdat Hij niet verleid kan worden en het kwaad vreemd is aan Zijn goddelijke natuur. Kort nadat Adam en Eva Gods rechtvaardige geboden niet gehoorzaamden, moest God hun glorieuze aard wegnemen. De rebellen kregen een degradatie, hun daden werden niet langer beredeneerd. De zonde was nu een deel van hen en vervormde hun perceptie van de wereld. Hun intellect was verduisterd, de zonde daalde als een mist op hen neer en ze werden meer dierlijk en minder goddelijk. God regelde voor hen een nieuwe natuur, vergelijkbaar met de dieren die in de Tuin leefden. De combinatie van die nieuwe natuur en hun nieuwe zondige neiging kwam overeen met wat de Schrift “het vlees” noemt – Tria autem sunt quae nos tentant, caro, mundus, diabolus. In de revolutionaire nieuwe ordening der dingen waren er drie dingen die de mensheid verleidden: het vlees , de wereld en de duivel . Dat zijn nog steeds de tegenstellingen van de oorspronkelijke glorieuze natuur van de mens, het glorieuze huis dat God hen in de Hof had gegeven, en de Geest die hen leidde door gehoorzaamheid aan de goddelijke wetten.

Wat was die Geest? Het heeft veel namen en attributen. Het was Rede in de geest van de mens, het was de Liefde van God in het hart van de mens, en het was een gevoel van Genade als een gevoel van dankbaarheid voor alle goede dingen die God Adam had gegeven, de eerste van hen het leven.

Dat alles werd vervangen door het vlees, bittere strijd in een vijandige wereld, en de constante tegenstand en verleiding gebracht door de duistere spirituele krachten die de mens hadden verleid om in ongenade te vallen.

Keer terug naar de Vader door de Zoon

‘Kom tot mij, allen die vermoeid zijn en zware lasten dragen, en ik zal u rust geven. Neem mijn juk op u en leer van mij; want ik ben zachtmoedig en nederig van hart, en je zult rust vinden voor je ziel. Want mijn juk is zacht en mijn last is licht.’ (Matteüs 11:28-30 NRSVACE)

Het voorgaande vers is niets minder dan de uitnodiging van Jezus om terug te keren naar de Tuin door onze natuur te veranderen door onderwerping aan Zijn wil. Hij verwacht van ons dat we nederig verklaren: “Jezus, ik geef u mijn wil. Geef me uw wil” nadat de slopende les van de menselijke geschiedenis uit het hoofd is geleerd. We moeten Hem accepteren, niet alleen omdat Hij onze Koning, onze Soeverein is, maar ook omdat dit het beste is dat ons kan overkomen. Revolutie? Ik slaag, ik hoef het niet nog een keer te vragen.

Na verloop van tijd kwam God in de persoon van Zijn Zoon om ons uit te nodigen om terug te keren.

Maar toen de volheid des tijds was gekomen , zond God zijn Zoon, geboren uit een vrouw, geboren onder de wet. (Galaten 4:4 NRSVACE)

En toch waren er, ondanks vele wonderen, revolutionairen die besloten zich aan het vlees, de wereld en de duivel te houden. Hoe? Waarom? De Revolutionairen verwierpen de Zoon die naar hen was gezonden als hun Messias, en zij kozen Caesar, die zowel de koning van de bekende wereld was als de Pontifex Maximus , de Supreme Pontifex van alle religies van het Romeinse Rijk. Pontifex is een titel die ‘bruggenbouwer’ betekent en in religieuze zin wordt gebruikt als ‘bemiddelaar’ voor de mensen voor een groot aantal heidense goden. Dus dat zorgt voor de wereld (de Romeinse orde) en de duivel (valse goden), maar hoe zit het met het vlees?

Ze riepen: ‘Weg met hem! Weg met hem! Kruis hem!’ Pilatus vroeg hun: ‘Zal ik uw koning kruisigen?’ De overpriesters antwoordden: ‘We hebben geen andere koning dan Caesar!’ (Joh. 19:15)

Jezus verrichtte vele wonderen om het volk van Israël te laten zien dat hij goddelijke macht had om het vlees aan Gods wil te onderwerpen. Hij genas melaatsen, herstelde het gezichtsvermogen van de blinden, het gehoor van de doven. Hij bracht zelfs een aantal mensen tot leven en veranderde het leven van velen die slaven waren van hebzucht, seksuele immoraliteit en andere morele wanorde. Maar Jezus verschilde van mening met de Revolutionairen in één ding dat later, Sint-Paulus erop aandrong om aan alle Joden duidelijk te maken:

Wat ik zeg, broeders, is dit: vlees en bloed kunnen het koninkrijk van God niet beërven, en het vergankelijke kan het onvergankelijke niet beërven. (1 Korintiërs 15:50)

Paulus verwijst naar het vlees, de toestand die is geërfd van de gevallen Adam. En hij verwijst ook naar bloed, afstamming, die we tegenwoordig DNA of raciale identiteit zouden noemen, het voertuig dat onze zondige erfenis door onze biologische geschiedenis beweegt. Die twee dingen zijn in tegenspraak met Gods koninkrijk, ze hebben geen plaats in de Hof omdat ze werden geboren uit dezelfde ongehoorzaamheid die weigert om Gods wil tot onze eigen wil te maken.

De domme revolutionairen begrepen de genade niet die hen werd voorgehouden! Ze dachten dat de belofte aan Abraham een ​​vleselijke belofte was, geërfd net als elke andere vleselijke eigenschap. Ze hadden het bij het verkeerde eind: de belofte was geestelijk omdat het een transformatie van de mens betrof, een omkering van de vloek van Adam, een terugkeer van de mensheid naar de oorspronkelijke menselijke natuur die de gezegende Tuin bewoonde!

Ze antwoordden hem: ‘Abraham is onze vader.’ Jezus zei tegen hen: ‘Als u Abrahams kinderen was, zou u doen wat Abraham deed, maar nu probeert u mij te vermoorden , een man die u de waarheid heeft verteld die ik van God heb gehoord. Dit is niet wat Abraham deed. Je doet inderdaad wat je vader doet .’ Ze zeiden tegen hem: ‘Wij zijn geen onwettige kinderen; we hebben één vader, God zelf.’ (Johannes 8:39-41 NRSVACE)

Christus had het over het vaderschap van de duivel. “Wij zijn het zaad van Abraham!” ze beweerden, maar Jezus wist dat ze van een ander zaad waren, “het zaad van de slang” dat altijd probeert “het zaad van de vrouw” te doden, zoals voorspeld in Genesis 3:14-15 .

De Revolutionairen hielden vast aan de rotte erfenis van het vlees en verwierpen grondig de Zoon die hun had bewezen dat Hij het vlees kon genezen, de duivel kon verslaan en de wereld kon veroveren door het kruis van Golgotha. De revolutionairen konden deze dingen niet begrijpen omdat hun aard weigerde de vleesgeworden Logos te accepteren.

Door de leugen van een gevallen geest te accepteren, kwam de mensheid in de moerassen van het vlees. Het aanvaarden van de waarheid van de vleesgeworden Zoon van God in zondeloos vlees kan ons terugbrengen naar de Hof, maar we moeten Hem in onze rede opnemen . We moesten in Hem de Logos herkennen, de vertegenwoordiger van het leven, de impuls die de geschiedenis tot een einde brengt, de reden waarom we hier zijn omdat we voor Hem gemaakt zijn. We moeten oprecht in ons hart zeggen: “Uw wil geschiede!” Wanneer dat werkelijk gebeurt, zal Hij ons naar een natuur leiden die nog hoger is dan die van Adam, naar het leven dat God geniet. God verandert altijd het kwaad in het goede.

Wanneer alle dingen aan hem zijn onderworpen, dan zal de Zoon zelf ook onderworpen zijn aan degene die alle dingen onder hem heeft onderworpen, zodat God alles in allen zal zijn. (1 Korintiërs 15:28 NRSVACE)

Onze dagen zijn gezegend

Ik ben ervan overtuigd dat onze dagen gezegend zullen worden met het Grote Pascha naar de volgende stap van dit kosmische avontuur. Ik weet niet hoe het zal gebeuren, ik weet niet de dag waarop deze grote verandering in wereldaangelegenheden aan alle vlees zal worden geopenbaard. Maar ik denk dat we tot nu toe genoeg tekenen hebben gehad om te weten dat de dag van onze bevrijding nabij is.

De oude leugen van “vrijheid, gelijkheid, broederschap” zal snel worden vergeten, uit elke menselijke geest gewist door een nieuwe glorieuze realiteit van ware vrijheid en broederschap zonder afgunst en strijd.

Ik ben van mening dat het lijden van deze tijd niet de moeite waard is om te vergelijken met de heerlijkheid die op het punt staat aan ons geopenbaard te worden. Want de schepping wacht met gretig verlangen op de onthulling van de kinderen van God; want de schepping werd onderworpen aan zinloosheid, niet uit eigen wil maar door de wil van degene die haar onderwierp, in de hoop dat de schepping zelf zal worden bevrijd van haar slavernij aan het verval en de vrijheid van de glorie van de kinderen zal verkrijgen van God. (Romeinen 8:18-21 NRSVACE)

Dit huidige vlees en al zijn ellende zullen worden vergeten en de Geest zal triomfantelijk weer opstaan ​​en ons naar het einde van de geschiedenis leiden waar we onze Maker van aangezicht tot aangezicht zullen ontmoeten om het onderbroken gesprek te beëindigen. We zullen Zijn Stem horen in de nieuwe Tuin, maar we zullen ons niet verstoppen. We zullen vreugdevol naar Hem toe rennen en Hem voor het eerst in lange tijd “Vader” noemen.