20210930 Over demonstraties tegen het vaccinpaspoort

Al vaker deelde ik toespraken van aartsbisschop Viganó en deze wil ook delen.

Via Frontnieuws

Aartsbisschop Viganó tegen anti-vaccinpas demonstranten: “De pandemie wordt gebruikt om de Great Reset te bewerkstelligen”

“Wat wij zien gebeuren, komt overeen met een onmenselijk project van krachten die niet alleen de gezondheid van het lichaam haten, maar ook en vooral het heil van de ziel.”

september 29, 2021

Aartsbisschop Carlo Maria Viganó sprak zondag op een plein in Turijn anti-vaccinpaspoort demonstranten toe in een vooraf opgenomen videoboodschap waarin hij het gebruik van de pandemie door hogere machten hekelde om de “Great Reset” te bewerkstelligen, bericht Lifesitenews.com.

Viganó’s 10 minuten durende videoboodschap werd uitgezonden op een reusachtig scherm op Piazza Castello in Turijn, waar anti-vaccinpas demonstranten waren verzameld voor een “No Paura dag” (“Geen angst dag”) op zondag. De voormalige apostolisch nuntius in de Verenigde Staten legde een verband tussen het opleggen van de “groene pas” in Italië en de totstandkoming van de Great Reset waarvoor hij bij vele gelegenheden heeft gewaarschuwd.

Viganó begon met zijn steun te betuigen aan de mensen die op het Castello-plein en op vele andere pleinen in Italië bijeen waren gekomen en feliciteerde hen met hun vastberadenheid om zich te verzetten tegen “het verhaal van leugens” van de mainstream media.

Vervolgens hekelde hij de instelling van een gezondheidsdictatuur waaraan zowel leken als geestelijken hebben deelgenomen:

“Het is verontrustend om te zien hoe alle politieke krachten, ook die waarvan je zou verwachten dat ze zich zouden verzetten tegen de oprichting van deze gezondheidsdictatuur, handlangers zijn geworden van een elite van criminele samenzweerders, machthebbers, magistraten, politiediensten, artsen en wetenschappers, overheids- en privéambtenaren, journalisten, maar ook bisschoppen en priesters, en de leiders van het Vaticaan zelf,” zei hij.

Vervolgens herhaalde hij zijn bewering dat de pandemie wordt gebruikt om de door de globalistische elites gewenste Great Reset te bewerkstelligen op het Wereld Economisch Forum in Davos.

“We hebben allemaal begrepen, denk ik, dat de pandemie wordt gebruikt als een middel om die Great Reset te bewerkstelligen die al vele jaren tot in de kleinste details is gepland,” zei hij.

Hetzelfde sentiment werd herhaald door kardinaal Raymond Burke in een van zijn preken vorig jaar:

Viganó legde het verband tussen COVID en de Great Reset als volgt uit:

“Covid is behulpzaam geweest bij het beperken van de natuurlijke vrijheden van burgers en bij het instellen van een Orwelliaans regime waarin ieder van ons wordt gevolgd en gecontroleerd in al onze activiteiten … ”

Maar de rest van zijn toespraak kreeg een veel spirituelere dimensie toen hij zinspeelde op de bovennatuurlijke krachten die in de huidige strijd aan het werk zijn:

“Het is ook nodig om dieper te gaan, dat wil zeggen, om te erkennen dat wat we zien gebeuren overeenkomt met een onmenselijk project van krachten die niet alleen de gezondheid van het lichaam haten, maar ook en vooral het heil van de ziel,” zei hij.

Viganó herinnerde de mensen die op het Castelloplein bijeen waren eraan dat God hen een onsterfelijke ziel heeft geschonken:

“Ieder van u, ieder van ons heeft een onsterfelijke ziel, geschapen door God en verlost door Onze Heer Jezus Christus met het offer van het Kruis,” zei hij.

Vervolgens schreef hij de huidige ondergang van de mensheid toe aan haar ontrouw in het verleden aan Gods geboden en aan de vele zonden van de mensen, waaronder de misdaad van abortus:

“We moeten erkennen dat, als we zover gekomen zijn, we dat voor een groot deel te danken hebben aan onze eigen ontrouw, aan het feit dat we anderen voor God hebben laten beslissen wat goed is en wat niet, aan het toestaan, in naam van de tolerantie, van de moord op kinderen in de baarmoeder, het doden van zieken en bejaarden, de degeneratie van de christelijke moraal en het corrumperen van kinderen en jongeren,” zei hij.

De Italiaanse prelaat gebruikte een taal die zelden wordt gehoord uit de mond van de huidige Vaticaanse hiërarchie om het kwaad van de moderne samenleving te veroordelen.

“Wat wij vandaag zien is de vergiftigde vrucht van decennia van ontbinding, van rebellie tegen de wet van de Heer, van zonden en ondeugden die in de ogen van God om wraak roepen,” vervolgde hij, eraan toevoegend: “De Goddelijke Voorzienigheid laat ons zien wat er van de wereld kan worden als zij de Heerschappij van Jezus Christus verlaat en zich onder de slavernij van Satan plaatst.”

De aartsbisschop besloot zijn boodschap met inspiratie van een voormalige paus:

“Ik zou mij de woorden van Johannes Paulus II eigen willen maken, die aan het begin van zijn pontificaat in 1978 zei: zet de deuren wijd open voor Christus! Wees niet bang!” citeerde Viganó alvorens zijn toehoorders te vermanen een goed christelijk leven te leiden.

“Maar bovenal – ik smeek u, ik smeek u: laten we terugkeren om te leven in de genade van God, om de sacramenten te frequenteren, om de deugden in praktijk te brengen, om goede christenen te zijn, trouw aan de beloften van ons doopsel en authentieke getuigen van Christus.”

De boodschap eindigde met een uitnodiging van de aartsbisschop aan de aanwezigen om samen het Onze Vader te bidden.

Hieronder volgt een Nederlandse vertaling van Viganó ’s boodschap uit het Italiaans:

Beste vrienden,

Beste broeders en zusters,

Sta mij toe mij bij u te voegen om mijn spirituele nabijheid en mijn steun aan u te betuigen. Jullie aanwezigheid op dit plein, en op vele pleinen in heel Italië, is het bewijs dat sommige mensen nog steeds bereid zijn om hun eigen intelligentie te gebruiken en niet van plan zijn om hun vrijheid op te geven.

Jullie zijn opnieuw bijeen om jullie vastberadenheid te tonen in het verzet tegen de misleidingen en het verhaal van leugens die door de mainstream media worden verspreid, de censuur van social media-platforms en televisie, en het subtiele terrorisme dat jullie een experimenteel genserum wil laten toedienen dat elke dag nieuwe ernstige bijwerkingen heeft, sommige zelfs dodelijk, en dat ondoeltreffend is gebleken om de pandemie in te dammen.

We hebben allemaal begrepen, denk ik, dat deze pandemie wordt gebruikt als een middel om die “Great Reset” te bewerkstelligen die al vele jaren in grote details is gepland. Het is verontrustend om te zien hoe alle politieke krachten, ook die waarvan je zou verwachten dat ze zich zouden verzetten tegen de vestiging van deze gezondheidsdictatuur, medeplichtig zijn geworden aan een elite van criminele samenzweerders.

Heersers, magistraten, politiediensten, artsen en wetenschappers, openbare en particuliere ambtenaren, journalisten, maar ook bisschoppen en priesters, en de leiders van het Vaticaan zelf: in alle delen van de wereld volgen allen hetzelfde script, onder één enkele leiding.

We hebben gezien hoe ver hun ideologische waanzin gaat: het discrimineren en criminaliseren van hen die er voor kiezen niet deel te nemen aan dit massale experimentatieprogramma, dat wordt gedreven door enorme economische belangen en door een anti-menselijk plan dat ook fundamenteel anti-Christ is.

Maar als jullie je allemaal bewust zijn van de absurditeit en de absolute ernst van wat er de afgelopen anderhalf jaar is gebeurd; als velen van jullie begrijpen dat Covid heeft bijgedragen aan het beperken van de natuurlijke vrijheden van burgers en aan het vestigen van een Orwelliaans regime waarin ieder van ons wordt gevolgd en gecontroleerd in al onze activiteiten; is het ook nodig om dieper te gaan, dat wil zeggen, te erkennen dat, wat we zien gebeuren overeenkomt met een onmenselijk project van krachten die niet alleen de gezondheid van het lichaam haten, maar ook en bovenal, het heil van de ziel.

Ieder van u, ieder van ons, heeft een onsterfelijke ziel, geschapen door God, en verlost door Onze Heer Jezus Christus met het offer van het Kruis. Voor ieder van ons heeft de Heer zijn bloed vergoten, en het is onze en uw plicht om uw onsterfelijke ziel te beschermen in de genade van God, door zijn geboden op te volgen en moedig te getuigen van het geloof, juist in tijden waarin het zo ernstig wordt bedreigd, zelfs door degenen die momenteel de Kerk besturen en die de kant van de Vijand hebben gekozen.

We moeten erkennen dat, als we zover gekomen zijn, we dat voor een groot deel te danken hebben aan onze eigen ontrouw, aan het feit dat we anderen voor God hebben laten beslissen wat goed is en wat niet, aan het toestaan, in naam van tolerantie, van het vermoorden van kinderen in de baarmoeder, het doden van zieken en bejaarden, de degeneratie van de christelijke moraal en het corrumperen van kinderen en jongeren.

Wat wij vandaag zien is de vergiftigde vrucht van tientallen jaren van ontbinding, van rebellie tegen de wet van de Heer, van zonden en ondeugden die in de ogen van God om wraak roepen.

De Goddelijke Voorzienigheid laat ons zien wat er van de wereld kan worden als zij de Heerschappij van Jezus Christus verlaat en zich onder de slavernij van Satan plaatst. Mijn woorden zijn geen apocalyptische woorden – zoals sommigen beweren – maar een ernstige waarschuwing, afkomstig van een pastoor van de katholieke kerk, om terug te keren tot God, om te erkennen dat waar Christus de Koning en Maria niet heersen, in plaats daarvan de wrede en meedogenloze tirannie van de duivel heerst, die de mensen universele broederschap belooft, maar alleen onze verdoemenis wil.

Ik zou mij de woorden eigen willen maken die Johannes Paulus II aan het begin van zijn pontificaat in 1978 uitsprak:

“Wees niet bang! Open, inderdaad, zet de deuren wijd open voor Christus! Voor zijn reddende kracht. Wees niet bang! Open, inderdaad, zet de deuren wijd open voor Christus! Jezus Christus is Koning en Heer van de Geschiedenis, in Zijn handen liggen het lot en de lotsbestemming van ieder van ons, van alle volkeren en van de Heilige Kerk. Hij zal niet toestaan dat wij bezwijken voor de aanval van de vijand van de mensheid. Keer terug! Laten wij allen tot Hem terugkeren, met het vertrouwen van de verloren zoon die zijn vader nederig vraagt hem te vergeven en hem weer in zijn huis op te nemen. Laten we weer christenen worden, trots op ons geloof en op de beschaving die de godsdienst in de loop van tweeduizend jaar geschiedenis heeft opgebouwd, en waarvan ons geliefde vaderland, Italië, de bakermat was. Laten we terugkeren naar het verdedigen in het burgerlijke en politieke leven van die niet-onderhandelbare waarden die we vandaag de dag ontkend en met voeten getreden zien worden. Maar bovenal – ik smeek u, ik smeek u: laten we terugkeren om te leven in de genade van God, om de sacramenten te frequenteren, om de deugden te beoefenen, om goede christenen te zijn, trouw aan de beloften van ons doopsel en authentieke getuigen van Christus.

En opdat deze dag, waarop u openlijk en moedig uw verzet tegen de dreigende tirannie kenbaar maakt, niet steriel en verstoken van bovennatuurlijk licht blijft, nodig ik u allen uit om met mij de woorden te reciteren die de Heer ons heeft geleerd. Laten wij dit doen met vurigheid, met een impuls van naastenliefde, de bescherming inroepend van Onze Lieve Heer en Zijn Allerheiligste Moeder over ons allen, over onze gezinnen, over ons vaderland en over de hele wereld:

Onze Vader, die in de hemelen zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel. Geef ons heden ons dagelijks brood, vergeef ons onze schulden, zoals ook wij vergeven aan onze schuldenaren en leid ons niet in bekoring, maar bevrijd ons van het Kwaad. Amen.

Carlo Maria Viganò, Aartsbisschop

Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.