20210622 Over de boodschap van het dienen

Mattheüs 21, 33-46

Het heilig evangelie naar de beschrijving van Mattheüs (HSV)

33Luister naar een andere gelijkenis. Er was iemand, een heer des huizes, die een wijngaard plantte. Hij zette er een omheining omheen, groef er een wijnpersbak in uit en bouwde een toren. En hij verhuurde hem aan landbouwers en ging naar het buitenland.

34Toen de tijd van de vruchten naderde, stuurde hij zijn dienaren naar de landbouwers om zijn vruchten te ontvangen.

35En de landbouwers namen zijn dienaren, sloegen de één, doodden een ander, en stenigden een derde.

36Nogmaals stuurde hij andere dienaren, meer in aantal dan de eerste, en zij deden met hen hetzelfde.

37Ten slotte stuurde hij zijn zoon naar hen toe en zei: Voor mijn zoon zullen zij ontzag hebben.

38Maar toen de landbouwers de zoon zagen, zeiden zij onder elkaar: Dit is de erfgenaam.Kom, laten we hem doden en zijn erfenis voor onszelf houden.

39Toen ze hem gegrepen hadden, wierpen zij hem buiten de wijngaard en doodden hem.

40Wanneer dan de heer van de wijngaard komen zal, wat zal hij met die landbouwers doen?

41Zij zeiden tegen Hem: Hij zal die kwaaddoeners een kwade dood doen sterven en zal de wijngaard aan andere landbouwers verhuren, die hem de vruchten op hun tijd zullen geven.

42Jezus zei tegen hen: Hebt u nooit gelezen in de Schriften: De steen die de bouwers verworpen hadden, die is tot een hoeksteen geworden; dit is door de Heere geschied, en het is wonderlijk in onze ogen?

43Daarom zeg Ik u dat het Koninkrijk van God van u weggenomen zal worden en aan een volk gegeven dat de vruchten ervan voortbrengt.

44En wie op deze steen valt, zal verpletterd worden; en op wie hij valt, die zal hij vermorzelen.

45En toen de overpriesters en Farizeeën deze gelijkenissen van Hem hoorden, begrepen zij dat Hij over hen sprak.

46En zij probeerden Hem te grijpen, maar zij waren bevreesd voor de menigten, omdat die Hem voor een profeet hielden.

Wie is wie in dit verhaal?

God koos een volk en beschermde dat volk omdat zij een opdracht hadden: vruchten voortbrengen.

Het volk had landbouwers om te zorgen voor het voortbrengen van vruchten en toen de dienaren kwamen om de opbrengst van de oogst te halen werden de dienaren van God vernietigd. Dit herhaalde zich.

Het volk (de stammen die Israël werden genoemd) had een taak nl.: vruchten voortbrengen. Dat wil zeggen dat God Zich aan hen kenbaar had gemaakt en hen de opdracht gegeven uit de satanische wereld van lucifer te stappen, uit de wereld van de baäls. En de wereld te leren wie God was en naar Zijn geboden te leven. Dat is dit volk niet gelukt. Onderling raakte het slaags (letterlijk), ze raakten slaags met hun buren en de verleidingen van de wereld van de baäls waren te groot. Van de stammen bleef niet veel over. Hier gaat het oude testament over.

De zoon is Jezus die de Christus was en ook die wordt gedood. Ze begrepen niet dat Hij de hoeksteen was. Het volk heeft het Koninkrijk verspeeld en degenen die nu de wijngaard bebouwen en voor vrucht zorg moeten dragen zijn de Christenen. Ook die raken onderling slaags (niet letterlijk) maar zij weten: wie Jezus aanneemt, die zal het Koninkrijk erven. De boodschap is tot alle uithoeken van de wereld gebracht: neem Jezus aan als je redder, neem Zijn kruisoffer aan als vergeving van jouw zonden; weet dat je als mens zondig bent en erken dat. We zijn erfegnamen van Adam. De erfzonde wil zeggen dat wij ook gevallen zijn. Wij leven in de gevallen wereld van lucifer en moeten daaruit gaan. Dat is de strijd om onze ziel. Deze wereld gaat over goed en kwaad. Alleen door redding aan te nemen, kom je uit die strijd van lucifer.

Wat de meeste mensen denken hoeft niet de waarheid te zijn. Dat er geen God is bijvoorbeeld. Of dat er geen eeuwig leven is. Of waarom zou je eeuwig willen leven enz.

De farizeeën verkondigden de valse boodschap en lieten het volk verloren gaan. De landbouwers wisten niet wat dienen was. Zij erkenden hun Heer niet en wilden de “buit” voor zichzelf.

Hoe de wijnbouwers ook de waarheid verwerpen, de waarheid blijft bestaan en zal uiteindelijk oordelen. (Jezus zal oordelen)

De farizeese religie bestaat tot op de dag van vandaag. De meeste mensen weten dit niet. Zij die weten, kennen het als jodendom.Velen geloven in een joods-christelijke wereld. Dat is een grote misleiding. Veel gewone joden en christenen weten niet dat het jodendom de farizeese religie is gestoeld op de babylonische talmoed. En zij die zich joden noemen en het niet zijn verkondigen nog steeds leugens. Zij noemen zich het uitverkoren volk en dat is het grootste bedrog naar de mensheid.

De farizeeën weten al 2000 jaar dat Jezus over hen sprak, daarom willen zij het Christendom doden nu ze Jezus niet meer kunnen doden.

De religie is gekaapt door de khazaarse maffia die overal in de wereld is geïnfiltreerd en we kennen het nu onder de verzamelnaam illuminati. Er loopt een rode lijn van de farizeeën uit het oude testament naar de illuminati van tegenwoordig. En de verhalen van toen, zijn de verhalen van nu.

Ze weten dat hun tijd bijna op is en dat Christus terug zal komen. Daarom doen ze nog een laatste verwoede poging om de macht van hun god lucifer op aarde te vestigen want zij willen zegevieren. De strijd gaat om de strijd tegen God en Zijn Zoon. Zij weten dat ze nooit kunnen winnen en toch proberen ze het met veel onnoemelijk lijden tot gevolg. Het oude testament staat er vol mee. Het gaat over list en bedrog, over oorlog en verkrachting, over diefstal en verovering. Dit gaat door tot op de dag van vandaag. Het heeft ze niets opgeleverd, behalve tijdelijke macht en rijkdom en een enorme schuld. De grote tragedie is het drama Israël. Een drama dat de wereldgeschiedenis bepaalt.

Een politieke entiteit die zich gedraagt als de landbouwers uit de wijngaard.

Jezus zal de schuld vereffenen en ze weten dat.

Jezus, de Christus, klopt op vele deuren en er gaan er steeds meer open. (maar helaas ook veel weer dicht) We moeten bidden dat onze ogen open gaan voor de altijd aanwezige genade en voor de boodschap van het dienen. God dienen en liefhebben en je naaste als jezelf.