20210521 Over ellende van gewone mensen

Over het midden oosten zeg ik niet veel.

Vroeger was ik “per definitie” pro Israël.

Nu, nu ik weet hoe geïndoctrineerd de wereld is, probeer ik niet meer in de politieke val te lopen.

Ik volg de MSM niet meer want die is zonder meer bijna altijd pro Israël en als je commentaar hebt, ben je steevast antisemiet.

Beide kanten kunnen “zielige kanten” delen via verhalen en foto’s. Het is altijd hartverscheurend. Maar helaas weet je tegenwoordig nooit meer of iets fake is of niet.

Gewone mensen zitten klem tussen wat de boven hen gestelden uitvreten.

Gewone mensen willen liefde. Een gezin. Werk om dat gezin te onderhouden. Hun religie in ere houden wat je daar ook van vindt. Ze willen naar school, studeren. Ze willen mens zijn en velen wordt dat onthouden. Gewoon mens zijn

De menselijke kant van deze (en andere) strijd wordt altijd vergeten, ook in de boude uitspraken die over en weer vliegen.

Ik probeer niet het leed van de wereld op mijn schouders te nemen want dat lukt niet. Ieder mens heeft een taak in dit leven en het is maar hoe je daar mee om gaat.Je bent ofwel tegen God of kent hem niet of je dient God. Dat is het allerbelangrijkste van alles en het hele verhaal van je leven; wat is geweest, wat had kunnen zijn, is hierop gebaseerd, en hoe effectief of ineffectiefje daarin bent geweest; hoe consequent of inconsistent je je hebt ingezet. Met dat alles is één ding het allerbelangrijkste: de liefde. De liefde die meer is dan een gewone emotie. Het is zonder dat, dat je blind en stom en doof bent. Met liefde wordt alles overwonnen en wordt de wereld zoals God het bedoeld had. We moeten de liefde tegenover de haat zetten die alom heerst.

Ik deel dit stuk van Sotn omdat er zoveel liefde uitspreekt van een vader, een psychiater, een Palestijn. Ongewtijfeld zijn er ook aan de andere kant vaders met hun zorgen. Die kunnen veelal hun weg wel vinden. Deze misschien minder.

In de aanloop naar Pinksteren kunnen we nadenken over wat we vieren, waaraan we denken.Laten we vooral bidden voor de boven ons gestelden die misschien als trekpop van luciferianen aan het wrede drama van de satan deelnemen. Vraag om de Heilige Geest ons te verlichten.

SOTN : alternatief nieuws, analyse en commentaar

De ware staat van de natie onthullen

Dit moet eindigen

Geplaatst op 20 mei 2021 door State of the Nation

door Dr. Yasser Abu Jamei

Ik schrijf deze brief en kijk naar mijn doodsbange 6-jarige zoon, die steeds zijn handen over zijn oren legt om de geluiden van Israëls bombardement te blokkeren, mijn twee dochters van 13 en 10 jaar en mijn vrouw. Deze gezichten tonen de angst dat ze niet weten waar ze nu veilig kunnen zijn. Mijn twee oudere zonen, 16 en 15, zitten stomverbaasd en stil en ik weet dat ze de herinneringen aan de vorige drie offensieven op de Gazastrook en de familieleden die we verloren hebben opnieuw beleven. Dit zijn de gevoelens die elk gezin in de Gazastrook doormaakt.

Wij Palestijnen hebben decennia van vernedering, onrechtvaardigheid en mishandeling geleefd. In 1948 werden we van ons land verdreven; meer dan 600 dorpen werden volledig verwoest; honderdduizenden van ons werden gedood of ontworteld. Bijna achthonderdduizend leefden uiteindelijk als vluchteling op verschillende plaatsen over de hele wereld.

Dit gebeurde onder de ogen van de internationale gemeenschap, die ons een soevereine staat beloofde over ongeveer een vijfde van ons oorspronkelijke vaderland. Dat besluit werd pas in de jaren negentig aanvaard door Palestijnen die in een tweestatenoplossing geloofden.

Zesentwintig jaar later kijken we naar de omstandigheden in de beloofde staat Palestina en zien we een Westelijke Jordaanoever verdeeld en bezet door honderdduizenden kolonisten die in nederzettingen wonen die zijn gebouwd op het puin van Palestijnse huizen, en die het leven leiden van het Palestijnse volk leeft in de hel.

We zien de Gazastrook al meer dan 14 jaar onder blokkade, waardoor we verstoken blijven van elementaire levensomstandigheden. Niet alleen dat, maar we hebben ook drie grote offensieven ondergaan in dit kleine gebied waarbij duizenden van onze mensen zijn gedood, vernietigd en getraumatiseerd.

En we zien dat Oost-Jeruzalem, met zijn heiligste plaatsen voor zowel moslims als christenen, voortdurend wordt bedreigd wanneer kolonisten Palestijnse huizen en buurten overnemen.

Een week geleden begonnen Israëlische kolonisten Sheikh Jarrah aan te vallen in een poging meer huizen van Palestijnse families in beslag te nemen. Iedereen zag het. Niemand kwam tussenbeide.

Op een van de heiligste Ramadan-avonden besloot Israël tienduizenden gelovigen die net in Al-Aqsa aan het bidden waren, uit te zetten. Dit waren voornamelijk Palestijnen die in Palestina ’48 wonen – nu Israël. Iedereen zag het brute gebruik van militaire macht door Israël. Niemand kwam tussenbeide.

De gewelddadige scènes in Sheikh Jarrah en de Al-Aqsa-compound hebben een vuur aangestoken in Palestijnse harten, niet alleen in het historische Palestina, maar ook overal ter wereld.

Terwijl we demonstreerden in Akka, Jafa, Nazareth en de Westelijke Jordaanoever, werden raketten afgevuurd vanuit Gaza en eisten een einde aan de wreedheden in Jeruzalem.

De reactie van het Israëlische leger was Gaza met nog meer geweld aan te vallen dan in de verschrikkelijke dagen van eerdere offensieven. Dit keer met de dood van meer dan 80 mensen, waaronder 17 kinderen en 7 vrouwen. Bombardementen troffen torenflats, appartementen, overheids- en politiegebouwen en zelfs hele straten. Iedereen ziet het. Niemand komt tussenbeide.

Hoe lang zal de wereld werkeloos toekijken terwijl wij hier in Gaza zo lijden? De bevolking van Gaza heeft meer nodig dan alleen verklaringen en resoluties, terwijl Israël de wapens ontvangt die ons doden en terroriseren.

Ik ben eerst vader en daarna psychiater. Mijn droom voor mijn kinderen om te leven, te groeien, te leren, in veiligheid. Dit is dezelfde droom als die van alle klanten die ik zie. Er zullen er vandaag en morgen meer zijn. Het is mijn taak om hoop te geven. Ik zal ze vertellen wat ik mijn kinderen en mijn vrouw vertel. “Omdat dit onrecht voor de Palestijnen al zeven decennia aan de gang is, maakt dat het niet normaal. De wereld zit steeds meer vol met mensen die niet accepteren dat het normaal is. Er zal verandering komen. “

Concrete politieke actie is NU nodig om niet alleen de huidige dodelijke bombardementen, maar ook deze illegale bezetting en belegering van Gaza door Israël, onmiddellijk te beëindigen.

Onze huidige levensomstandigheden tijdens het beleg zijn een belediging voor de menselijke waardigheid. Ik zeg tegen mijn kinderen en mijn cliënten: “wij Palestijnen hebben het recht om te leven zoals ieder ander volk in de wereld: om in vrede en waardigheid te leven en om van onze rechten te genieten. Het zal komen.”

De internationale gemeenschap MOET NU haar belofte van een soevereine Palestijnse staat nakomen. Eerbiediging van het internationaal recht vereist dat elk beschaafd land de staat Palestina nu moet erkennen.

Na meer dan zeven decennia van bezetting en ellende, blijven we veerkrachtig en zullen we nooit opgeven. Maar er is geen vader die het kan verdragen zijn kinderen zo te zien leven.

Dr. Yasser Abu Jamei is de directeur-generaal van het programma voor geestelijke gezondheid van de Gaza-gemeenschap.