Over pathologische leugenaars

Bij christiansfortruth een lezenswaardig artikel gelezen over de leugen: Hoe Joodse overlevenden en voorstanders van de Holocaust voldoen aan leerboekcriteria / definities van ‘pathologische leugenaars’

Google translate gebruikt en af en toe een beetje aangepast.

Uit het artikel:

…De formele studie van liegen – vooral pathologisch liegen – is een serieus eigen vakgebied geworden, en veel van de zogenaamde ‘Holocaustoverlevenden’ zouden voldoen aan alle vier criteria die onderzoekers gebruiken om te bepalen of iemand een gewone leugenaar is – of dat nu willens en wetens is of niet:

De iconoclastische (NB.: beeldenstormer, barbaar, vernieler) kunstvernieler sociaal filosoof Friedrich Nietzsche (1844-1900) maakte in zijn boek Beyond Good and Evil een kernachtige opmerking over liegen en hoe het relaties beïnvloedt: ‘ Niet dat je tegen me hebt gelogen, maar dat ik je niet langer geloof, heeft me geschokt “

Maar hoe kunnen we leugens van waarheid onderscheiden? We stellen ons allemaal voor dat we goede karakterrechters zijn, en geloven oprecht dat we kunnen zien wanneer iemand niet eerlijk is. Maar al te vaak krijgen we ongelijk.

In het begin van de jaren 1890 identificeerde de baanbrekende Duitse psychiater Anton Delbrück (1862-1944) een mentale aandoening die hij ‘pathologisch liegen’ noemde, waarin iemand gewoonlijk of dwangmatig liegt .

Hoewel het niet ongebruikelijk is dat mensen liegen om zichzelf uit moeilijke situaties te redden of anderen in verlegenheid te brengen, vertellen pathologische leugenaars consequent en onnodig onwaarheden die uitgebreid en fantasievol zijn , hoewel hun leugens niet noodzakelijk de grenzen van de geloofwaardigheid overschrijden.

Pathologische leugenaars schilderen zichzelf vaak als helden of slachtoffers en kunnen erg overtuigend zijn – meestal omdat ze het web van leugens dat ze hebben opgebouwd zijn gaan geloven en niet in staat zijn om feit van fictie te onderscheiden .

Liegen, zelfs pathologisch liegen, komt veel vaker voor dan we gemakkelijk toegeven. Tim Levine is de Distinguished ( beroemde , befaamde, van aanzien) Professor en voorzitter van de afdeling Communicatiewetenschappen aan de Alabama University, en bestudeert al bijna 25 jaar ijverig liegen en bedrog. Volgens hem zijn er vier hoofdredenen die ervoor zorgen dat mensen liegen: om een fout of overtreding te verdoezelen, financieel gewin, persoonlijk gewin, of om uit moeilijke situaties te komen .

Zijn studies hebben aangetoond dat bijna 50% van de mensen tot vijf leugens per dag vertelt. Hij merkt ook op dat de meeste gangbare opvattingen over leugenaars, ironisch genoeg, niet waar zijn. ” Bijna overal zeggen mensen dat leugenaars je niet in de ogen zullen kijken als ze liegen, maar er is absoluut geen bewijs om dat te ondersteunen .”

Deze vraag benadrukt perfect het verschil tussen gewone leugens en pathologische leugens. Als iemands motivatie alleen is om degenen tegen wie hij liegt te misleiden, dan weten ze dat ze liegen. Maar als een leugenaar gelooft dat zijn onwaarheid de essentie van de waarheid is, is het een heel ander balspel .

Een van de meest beangstigende aspecten van de moderne tijd is de prevalentie van pathologische leugens die schaamteloos als feit worden aangeprezen. Helaas is dit fenomeen steeds erger geworden, wat heeft geresulteerd in een situatie waarin zelfs onweerlegbare waarheden in twijfel worden getrokken. Traditionele Joodse bronnen beschrijven de materiële wereld als het “domein van de leugen”.

Misschien was er een tijd dat de wereld alleen maar vals was. Tragisch genoeg is het vandaag geëvolueerd tot een “domein van pathologische onwaarheid “, wat betekent dat onze zoektocht naar de echte waarheid vastberadener dan ooit moet zijn.

Holocaustoverlevenden – en de joodse culturele machtsstructuur die hen in staat stelt – vertonen alle vier de hier genoemde criteria om uit te leggen waarom mensen liegen – vaak pathologisch – en alle overlevenden portretteren zichzelf als zowel helden als de uiteindelijke slachtoffers , precies zoals het onderzoek suggereert.

Ten eerste , als dekmantel voor fouten of Moral Transgressions ( Morele overtredingen) :

We weten, volgens officiële documenten die zijn vrijgegeven door het Britse Ministerie van Informatie, dat het Holocaust-verhaal is gemaakt om het publiek af te leiden van de massale genocide die werd gepleegd door de Joodse bolsjewieken in Sovjet-Rusland, waar 60 miljoen blanke christenen werden vermoord.

De volgende grote misdaad die door het Jodendom werd gepleegd, was de oprichting van de staat Israël en de gedwongen verplaatsing van de Palestijnse Arabieren die dat land bezetten. Terwijl honderdduizenden Arabische levens zijn verloren gegaan in deze voortdurende landroof, roepen de Israëli’s altijd de Holocaust aan als een manier om zichzelf vrij te pleiten van deze misdaad tegen de menselijkheid.

Ten tweede , financiële winst :

De Holocaust is een miljardenindustrie geworden die herstelbetalingen genereert uit Duitsland , maar ook uit vele andere Europese landen wegens vermeende “medeplichtigheid”. Niet alleen dat, Hollywood-films en televisieshows gewijd aan de Holocaust hebben ook miljarden gegenereerd voor hun joodse makers. Tienduizenden Joden werken fulltime in deze Holocaust-industrie – in musea, advocaten, overheidsmedewerkers , non-profitorganisaties, “nazi” -jagers, psychologen, enz. Norman Finkelstein legt deze lucratieve industrie uit in zijn boek, The Holocaust Industry: Reflections over de uitbuiting van joods lijden .

Ten derde , persoonlijk gewin :

Individuele “overlevenden” worden vertroeteld door dit Holocaust Industrial Complex – ze ontvangen genereuze boekcontracten voor hun “memoires”, samen met volledig betaalde boekrondleidingen en lezingen op scholen en prestigieuze universiteiten die eredoctoraten verlenen aan deze “getuigen”. En als hun memoires worden gekozen voor grote Hollywood-films, kunnen ze miljoenen verdienen. En voor oudere mensen betekent een overlevende van de Holocaust dat je veel aandacht en geld krijgt in plaats van – zoals de meeste oude mensen – alleen wegkwijnen in een verpleeghuis en televisie kijken. Niet alleen dat, studies tonen aan dat overlevenden van de Holocaust eigenlijk langer leven dan degenen die de “Holocaust” niet rechtstreeks hebben meegemaakt.

Ten vierde , kom uit moeilijke situaties :

Hoe vaak hebben we verhalen gelezen over Joden die betrapt zijn op allerlei soorten misdaden en misdrijven – en ze roepen steevast de Holocaust als excuus aan – dat zij of hun ouder of grootouder een “overlevende van de Holocaust” is / was? Hoe vaak horen we de staat Israël zich verdedigen tegen beschuldigingen van genocide tegen de Palestijnen door de Holocaust ter sprake te brengen?

…Zoals Dr. Timothy Levine , de bovengenoemde “expert” op het gebied van liegen, opmerkt, zijn mensen van nature geneigd anderen te geloven – ze krijgen bijna altijd het voordeel van de twijfel.

Joodse “overlevenden” worden zelden of nooit geconfronteerd met feitelijke tegenstrijdigheden of onwaarschijnlijkheden met betrekking tot hun “verhalen” – die hen volgens professor Norman Finkelstein alleen maar aanmoedigen om nog meer te liegen .

En we weten uit experimenten met conformiteit van denken – vooral de beroemde Asch-experimenten – mensen zullen negeren wat ze voor hun ogen zien en zich conformeren aan groepsdenken uit sociale druk – en dat geldt voor Joden die zich conformeren aan het officiële Holocaust-verhaal en voor het publiek dat passief meegaat met hun getuigenissen , hoe belachelijk ook .

Joden zijn tot slaaf gemaakt door deze grote leugen – net als de rest van de samenleving – en ze moeten worden bevrijd uit deze mentale en emotionele gevangenis die ze voor zichzelf hebben gebouwd – maar hoewel sommige joden met dit bedrog zijn geconfronteerd, is er nog steeds een enorm aantal van druk onder Joden om zich te conformeren – met dreigementen om het te ondersteunen .

NB.: op de website eliewiesel tattoo (en vele andere websites) probeert men steeds meer de leugens bloot te leggen. Voor mij waren sommige onthullingen schokkend. Bijna alle boeken van Wiesel stonden / staan ook in mijn boekenkast. Het is een schok om te lezen hoe de werkelijkheid verdraaid wordt.

Veel boeken bevatten verzonnen verhalen terwijl ik lang heb aangenomen dat het de werkelijkheid was. Maar het is waar: de waarheid maakt vrij.

Van de site: Observatie door een Joodse socioloog / kampoverlevende:

“… de meeste memoires en rapporten van ‘Holocaustoverlevenden’ zitten vol met belachelijke breedsprakigheid, grafomane ( verslaving aan het schrijven) overdrijving, dramatische effecten, overschatte zelfinflatie, dilettant filosoferen, aspirant-lyriek, ongecontroleerde geruchten, vooringenomenheid, partijdige aanvallen. .. ”

Samuel Gringauz,“ Jewish Social Studies ”(New York), januari 1950, Vol. 12, p. 65.

Zie ook hier

en ook hier