Over de verlammende politieke correctheid

Bij Opiniez las ik weer een mooi artikel van Sonja Dahlmans met de kop Verlammende politieke correctheid bij islamitisch terrorisme.

Zij schrijft over islamitische aanslagen sinds president Macron naar aanleiding van de moord op docent Samuel Paty duidelijke taal sprak. Ik vind haar meningen altijd erg interessant en goed doordacht. Meestal neemt ze geen blad voor de mond en dat is moedig.

Zij geeft in dit artikel aan dat politieke correctheid kwaadaardig is: Political correctness is kwaadaardig omdat het de mogelijkheden die het vrije Westen heeft om zich te verdedigen inperkt of zelfs afneemt. De mogelijkheid je uit te spreken, kritiek te mogen uiten op tirannieke systemen of ideologieën, vragen stellen bij autoritair optreden enzovoort.

Zij heeft meer artikelen bij Opiniez geplaatst over dit moeilijke onderwerp. Zie hier en hier.

NB. : ik vind dat mensen niet gelijk zijn, wel gelijkwaardig. Verder vind ik dat zij niet benoemt waar de term politieke correctheid vandaan komt. Zoek uit wie dat heeft uitgevonden en de schellen vallen van je ogen.