Over censuur 2

Herbloggen van Xander, zie link onderaan

D66 en GroenLinks openen aanval op persvrijheid en willen Gezond Verstand uit de winkels halen

Posted on 27/10/2020

Bruna / Ako: ‘Recht op vrije woord is doorslaggevende factor’ om magazine te verkopen – Bol.com reeds door de knieën voor extreemlinkse meningenterreur

D66 en GroenLinks, de extreemlinkse partijen die, gezien het kabinetsbeleid, samen met de PvdA al jaren de facto dit land runnen, zijn zeer ontstemd over het nieuwe blad Gezond Verstand van ex-NRC journalist en hoogleraar (em.) Karel van Wolferen. In dat blad wordt onder meer aantoonbaar wetenschappelijk bewijs geleverd dat de corona-pandemie zoals die door politiek en media wordt voorgesteld één grote hoax is, en worden tal van experts aan het woord gelaten die zich verzetten tegen alle maatregelen die zijn genomen tegen dit virus, dat in niets verschilt van een seizoensgriepje. D66 en GroenLinks zijn echter grote voorstanders van de communistische VN Agenda-21/30 klimaatagenda, en willen klaarblijkelijk dat de media alleen nog maar door hen goedgekeurde staatspropaganda over dit wereldwijde complot tegen de vrije mensheid verspreiden.

Lisa Westerveld, Paul Smeulders (beide GroenLinks) en Kees Verhoeven (D66) vinden dat Gezond Verstand ‘desinformatie’ verspreidt, zoals dat mondkapjes voor hersenschade bij kinderen kunnen zorgen. Alleen al in deze eeuw is in tientallen wetenschappelijke studies aangetoond dat mondkapjes geen enkele substantiële bijdrage leveren aan het tegengaan van de verspreiding van een virus, maar wel de menselijke gezondheid kunnen beschadigen. Al na enkele minuten dragen ademt een mens 1000 x zoveel CO2 in, en begint het zuurstofniveau in het bloed te dalen.

Fictieve werkelijkheid mag niet in gevaar komen door harde feiten

Maar feiten die tegen de voorgeschreven linksgroenliberale, grotendeels op ficties en fantasieën gebouwde werkelijkheid ingaan, mogen niet langer worden gehoord of gelezen. ‘Terwijl we nu juist solidariteit nodig hebben’ (Smeulders) is dan ook niets anders dan een verkapte oproep tot DDR-achtige staatscensuur. Je toont anno 2020 alleen ‘solidariteit’ als je geen vragen stelt bij de valse angst- en paniekpandemie waar ons volk dag na dag door de mainstream media mee wordt besmeurd en besmet.

Klaarblijkelijk vindt de schrijver van het artikel in De Gelderlander het feit dat welgeteld drie Kamerleden van twee antidemocratische partijen, die ideologisch in vrijwel niets van elkaar verschillen, willen dat Gezond Verstand uit de boekhandels moet verdwijnen, voldoende reden om te constateren dat ‘ze in de Tweede Kamer tot heel andere conclusies komen’ dan Karel Van Wolferen, die zegt dat zijn magazine ‘objectief en waarheidsgetrouw’ lezers informeert met ‘hoogstaande journalistiek’. De Gelderlander, zou misschien ook eens aan bijvoorbeeld een FVD Kamerlid om zijn mening kunnen worden gevraagd?

Bruna / Ako: ‘Recht op vrije woord is doorslaggevende factor’

D66 en GroenLinks willen dat de boekwinkelketens Bruna en Ako ‘hun verantwoordelijkheid’ nemen door mee te gaan met deze staatscensuur, maar moederbedrijf Audax weigert dat vooralsnog. ‘Het recht op het vrije woord is een doorslaggevende factor’ geweest om Gezond Verstand te gaan verkopen, verklaarde een woordvoerder. ‘Het is aan onze klanten om zich een mening te vormen over de inhoud.’

En zo hoort het ook in een democratie met vrijheid van meningsuiting – twee zaken die in razendsnel tempo worden afgebroken, maar naar de zin van D66 en GroenLinks schijnbaar nog niet snel genoeg. Dat Marion Koopmans van het OMT zich bij hen aansloot, en het ministerie oproept om het blad ‘te beoordelen’, zal weinigen verbazen. Vooral het OMT staat dit jaar centraal bij het opzettelijk verspreiden van desinformatie over een doorsnee coronavirus, en dringt iedere keer aan op strengere maatregelen waarmee onze economie, samenleving en gezondheid nog grotere schade wordt toegebracht.

Bol.com door de knieën, Primera (nog?) niet

Bol.com is inmiddels wel door de knieën gegaan voor de extreemlinkse meningenterreur, en verkoopt geen boeken meer die twijfelen aan de door de staat voorgeschreven werkelijkheid. Wat ons betreft gaan alle mensen die nog enige waarde hechten aan persvrijheid en vrijheid van meningsuiting, Bol.com (dat bijvoorbeeld gewoon wel Mein Kampf van Adolf Hitler verkoopt) boycotten. Er zijn genoeg alternatieven.

Volgens de redactie van Gezond Verstand ligt de tweede editie vanaf woensdag ook bij Primera in de schappen. De keten laat wel weten dat ‘de ontwikkelingen rond het bewuste magazine’ worden afgewacht, en ‘in overleg wordt gegaan met onze ondernemers.’

‘Democratie is afgeschaft’

Van Wolferen voorspelde bij het lanceren van zijn nieuwe magazine al dat als je afwijkt van ‘iedere dag hetzelfde indoctrinerende gedreun over steeds dezelfde onderwerpen’ – bijna uitsluitend negatieve angstberichten over een zogenaamde klimaatramp, over het ‘gevaar’ van mensen die kritiek hebben op de regering, over Vladimir Putin, etc. – je automatisch wordt weggezet als ‘complotdenkers en krankzinnigen.’

We mógen er niet over praten. We mógen het niet weten. En dat heeft op alle gebieden tot zoveel kennisverlies geleid – wetenschap, medisch, diplomatie, geopolitiek, klimaat, het weer (de ontzettend belangrijke rol van de zon en het nu begonnen zonne minimum wordt compleet genegeerd). En dat is slecht voor een beschaving… en heel slecht voor de democratie. Feitelijk is de democratie afgeschaft.’

Xander