Over het vermengen van goed en kwaad

Herbloggen https://unravelations.weebly.com/

Lubach doodt een vogelverschrikker! 10/19/2020

Gisteravond kon Nederland weer “genieten” van een nieuwe aflevering van Zondag met Lubach, waarin Lubach wel héél veel tijd nam om de “complotdenkers” eens eventjes goed te ridiculiseren. Met een lacherig sfeertje passeerden in deze tijd allerlei theorieën de revue, en dat is ook logisch, want we hebben het hier over een comedian. Verwacht dus niet dat u op een heel betrouwbare manier allerlei waarheden voorgeschoteld krijgt. Een aantal dingen vielen meteen op.

Stropopredenatie ( Een stropopredenering (stroman/vogelverschrikker) is een type drogreden waarbij men niet het werkelijke standpunt van de tegenstander weerlegt maar een (karikaturale) variant daarvan. Men interpreteert het standpunt van de tegenstander zodanig dat dit standpunt gemakkelijk te weerleggen is en suggereert dan dat dat het werkelijke standpunt van de tegenstander is.)

Zoals we al vaker vaststelden, zijn veel mensen in de media er een kei in om een soort stropop, een vogelverschrikker-versie te maken van de feiten. Er werd ook gisteravond bij Lubach een sfeer gecreëerd waarin het leek alsof alle kritische vragenstellers ook meteen in graancirkels geloven. En die vogelverschrikker wordt dan vervolgens keihard aangevallen.

Guilt-by-association (schuld door associatie)

Een goed voorbeeld hiervan was zichtbaar in de fragmenten die getoond werden van Lange Frans. Bij hem schoven de meest markante gasten aan. Van Janet Ossebaard, die samen met Frans ooit graancirkels ging spotten in Groot-Brittannië, tot Sven Hulleman en ten slotte ook de politicus Wybren van Haga. Hoewel Van Haga op geen enkele feitelijke onjuistheid betrapt werd door Lubach, werd hij tóch door Lubach weggezet als “complotdenker”, puur omdat hij 1. kritische vragen durfde te stellen bij bijvoorbeeld de PCR-test en 2. een keer beschikbaar was voor een interview door Lange Frans. Als Lubach aanschuift bij Tijs van den Brink, is hij toch ook niet meteen christen? Nee, zoals hij zelf in het voorgaande fragment al aangeeft, kun je prima bij iemand aan tafel zitten die je totaal niet serieus neemt. Ook werd zonder tekst uitleg een krantenkop getoond waarin vermeld stond dat stemmers van de FVD, PVV en 50+ vaak geloofden in complottheorieën. We noemen dat guilt-by-association. Het in verband brengen van niet noodzakelijkerwijs gerelateerde zaken. Niet elke kritische denker is meteen een complotdenker, omdat hij bijvoorbeeld aan de zin van dit coronabeleid twijfelt.

Afwezig

Maar wat misschien nog wel het meest opviel, was het feit dat de anders altijd zeer scherpe Lubach amper tijd besteedde aan waar bepaalde beweringen van de “complotdenkers” vandaan komen. Hoe kan het dat mensen in Nederland denken dat we geregeerd worden door pedofielen? Wel, die gedachte is niet helemaal onverklaarbaar als we van kamerlid Gidi Markuszower vernemen dat de schijn gewekt wordt dat pedofiele leden van het openbaar ministerie door Ferd Grapperhaus de hand boven het hoofd gehouden wordt. Hier is zeer veel over te vinden; collega’s van de VPRO hebben bijvoorbeeld al een flink dossier ( https://www.vpro.nl/argos/lees/nieuws/2020/duits-nationaal-commissaris-tegen-kindermisbruik-johannes-wilhelm-rorig-over-kindermisbruik.html) aangelegd over het feit dat ritueel georganiseerd misbruik bestaat. Waarom zoekt Lubach dat niet verder uit? Misschien omdat dat geen “tv” is, het mensen afschrikt en er niet lacherig over gedaan kan worden. Of waarom zoekt Lubach niet uit hoe het dan toch écht met die PCR-test zit? Of de belangen van farmaceuten in het huidige coronabeleid? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Nee, Lubach schittert vooral door afwezigheid bij al deze kansen om toch een beetje onderzoeksjournalistiek te bedrijven.

“Want het woord van het kruis is voor hen die verloren gaan wel dwaasheid, maar voor ons die behouden worden, is het een kracht van God.” (1 Korinthe 1:18, HSV)

Naïef

Het was vooral opvallend hoe een naïef wereldbeeld Lubach presenteerde afgelopen zondagavond. Het kwam hem zeer vreemd voor dat Nederland geregeerd zou worden door satanisten. Nu zal ik de laatste zijn die beweert dat élke politicus een satanist is, maar wij als christen weten toch hopelijk dat er ook een andere macht is dan God alleen (waar Lubach niet in gelooft, zo vertelde hij trots aan Tijs van den Brink). Wie zit er aan de knoppen in de huidige coalitie? In wat voor enge clubjes houden onze ministers zich schuil als de media ver weg is? Terwijl ik dit artikel beëindig, besef ik mij dan ook dat wij de wereld hier nooit van zullen kunnen overtuigen; alléén de Heilige Geest kan dat. En tot die tijd zullen wij tot in lengte van dagen als “complotdenker” worden weggezet. God bless!

“Van hen, de ongelovigen, geldt dat de god van deze eeuw hun gedachten heeft verblind, opdat de verlichting met het Evangelie van de heerlijkheid van Christus, Die het beeld van God is, hen niet zou bestralen.” (2 Korinthe 4:4, HSV)

https://unravelations.weebly.com/home/lubach-doodt-een-vogelverschrikker

zie ook:

http://blikopnosjournaal.blogspot.com/2020/10/jensen-maakt-gehakt-van-staats-lachshow.html?m=1

Blik heeft het zelf niet gezien zondag. En we weten nu weer waarom. Jensen legt het haarfijn uit, inclusief insider informatie en anecdotes.

“Zondag met Galbak”

Lubach lepelt zijn voorgekauwde verhaaltje op van de auto-cue.

De producent is Irene van de Brekel. En dat is weer de vrouw van Kasja Ollongren. Kortom, 100% establishment. En 100% duidelijk welke grapjes wel, en welke grapjes niet op de auto-cue verschijnen.

Lubach pleit voor het inperken van andere meningen en visies. Is daarmee een regelrechte anti-democraat. Vanuit zijn luxe staatstoren met zijn dikke salaris + benefits. Likken naar boven. Trappen naar beneden.