Over een monopolie op lijden

herbloggen (google translate gebruikt en niet aangepast)

Slavernij: is er een monopolie op lijden?

door Amir Taheri

28 juni 2020 om 04:00 uur

[Jesse] Jackson, [Sadiq] Khan en mevrouw Obama hebben het gewoon mis.

Laten we beginnen met de bewering van mevrouw Obama [dat ze zich in “een door slaven gebouwd huis” bevond]], het gemakkelijkst te negeren. Het Witte Huis waar ze acht jaar woonde, werd voor het eerst herbouwd in 1902 en bereikte zijn huidige vorm in de jaren vijftig, lang nadat de VS de slavernij in 1865 hadden afgeschaft en in 1869 de voormalige slaven het staatsburgerschap hadden verleend. Afro-Amerikanen, onder de bouwers; maar ze waren niet langer slaven.

Slaven, van wie de meesten in de geschiedenis blank en niet zwart waren, waren niet de enige slachtoffers. Zelfs mensen die noch slaven noch slavenhouders waren, betaalden een hoge prijs in langzame economische ontwikkeling en armoede. Als het op slavernij aankomt, heeft niemand het monopolie van lijden.

In 2016 zei Michelle Obama dat ze elke ochtend in het Witte Huis wakker werd omdat ze dacht dat het ‘een huis was dat door slaven werd gebouwd’. Het Witte Huis werd echter voor het eerst herbouwd in 1902 en bereikte zijn huidige vorm in de jaren vijftig, lang nadat de VS de slavernij in 1865 hadden afgeschaft en in 1869 het voormalige slavenburgerschap hadden verleend. (Foto door Tasos Katopodis / Getty Images)

Zijn westerse landen, met name de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, hun rijkdom te danken aan zwarte slaven uit Afrika?

Deze en daarmee samenhangende vragen, die al jaren in omloop zijn, kregen de afgelopen weken een nieuw leven dankzij protestmarsen in de VS en Europa.

In 2009, tijdens een internationaal seminar georganiseerd door de toenmalige Franse president Nicholas Sarkozy in Evian, luisterden we met verbazing toen de Amerikaanse dominee Jesse Jackson het publiek vertelde dat Afrikaanse slaven Amerika bouwden als een huis dat een gevangenis bleek te zijn.

In 2016 vertelde de Amerikaanse First Lady Michelle Obama aan het tv-publiek hoe ze elke ochtend wakker werd in het Witte Huis en dacht dat het ‘een huis was dat door slaven was gebouwd’.

Vorige week bracht de burgemeester van Londen, Sadiq Khan, zijn eigen water naar de molen. Hij zei: “Het is een trieste waarheid dat veel van onze rijkdom afkomstig is uit de slavenhandel.”

Er zijn ten minste twee problemen met dat betoog.

De eerste is dat het veronderstelt dat de overgrote meerderheid van de mensen die geen slaven waren, van de slavernij profiteerde door mooi te zitten en de slaven alles te laten doen.

Dat zou oneerlijk zijn voor miljoenen niet-slaven, die zich sinds de tijd van het Romeinse rijk tegen slavernij verzetten en soms zelfs samen met slaven vochten om er een einde aan te maken.

Maar het tweede probleem is het belangrijkste:

Jackson, Khan en mevrouw Obama hebben het gewoon mis.

Laten we beginnen met de bewering van mevrouw Obama, de gemakkelijkst af te wijzen. Het Witte Huis waar ze acht jaar woonde, werd voor het eerst herbouwd in 1902 en bereikte zijn huidige vorm in de jaren vijftig, lang nadat de VS de slavernij in 1865 hadden afgeschaft en in 1869 de voormalige slaven het staatsburgerschap hadden verleend. Afro-Amerikanen, onder de bouwers; maar ze waren niet langer slaven.

De bewering dat zwarte slaven Amerika hebben gebouwd, impliciet bijna eigenhandig, is ook twijfelachtig. Om te beginnen hadden zwarte slaven niet de cijfers om controle te krijgen over een enorm continent en het om te vormen tot de grootste economie ter wereld.

De 13 Britse koloniën die de Verenigde Staten zouden worden, namen ongeveer 320.000 Afrikaanse slaven op. Ten tijde van de Secession War, die de Amerikanen de Burgeroorlog noemen, waren zwarte slaven goed voor ongeveer drie procent van de bevolking, geconcentreerd in staten die slaven bezitten. Pas na de burgeroorlog bereikt het zwarte deel van de Amerikaanse bevolking een dramatische demografische groei.

Tegenwoordig vertegenwoordigen zwarten 12 procent van de Amerikaanse bevolking, waarvan velen afkomstig zijn uit andere delen van de wereld, inclusief het Caribisch gebied, en dus zonder slavenvoorouders in de VS. Ze omvatten vooraanstaande figuren als Barack Obama, Colin Powell, Susan Rice en een van mijn favoriete zangers, Harry Belafonte.

Amerikaanse economische macht was gebouwd op een overvloed aan natuurlijke hulpbronnen en een eindeloze voorraad immigranten, tot de jaren zeventig voornamelijk uit Europa. Maar de sleutel tot Amerikaans succes was vrije onderneming die, voor het eerst gestimuleerd in een chaotische context, op tijd ruimte bood voor innovatie en gigantische projecten, die allemaal kwamen na de afschaffing van de slavernij. (Echte Chinese koelies, semi-slavenarbeiders, speelden een grote rol bij het opbouwen van het Amerikaanse spoorwegnet.)

In de grote decennia van de Amerikaanse economische groei waren zwarten niet in staat om, mede omdat ze werden belemmerd door aanhoudende raciale vooroordelen en gebrek aan onderwijskansen, hun volledige rol te spelen bij het opbouwen van Amerika.

Wat Groot-Brittannië betreft, begon de economische groei met de beweging van de omheining, wat betekende dat land kon worden omgevormd tot onderpand om kapitaal op te halen, in een tijd dat er geen zwarten op het eiland waren. De intrekking van de Corn Laws opende de weg voor vrije handel en de omzetting van de vloot van de boekaniers in de koninklijke koopvaardij, waardoor de Engelsen, met Schotten als hun tweede viool, de toon konden zetten voor wereldwijde handel.

Nogmaals, er waren bijna geen zwarten bij betrokken.

De trans-Atlantische slavenhandel en de daarmee verbonden Caraïbische suikerrietplantages leverden weliswaar een enorme rijkdom op, maar slechts voor enkele tientallen families, voornamelijk in Londen, Liverpool en Bristol. De meerderheid van het Engelse volk moest dat subsidiëren door middel van belastingen om Britannia de golven te laten regeren en hun rechtsstaat op te leggen met kanonneerboten.

Corrupte parlementen met “pocketboroughs” en “rotten boroughs”, waar stoelen konden worden gekocht, verdraaiden de Britse democratie ten gunste van slavenhandelaren.

Zelfs toen bedroeg de rijkdom die door de slavenhandel werd gecreëerd minder dan drie procent van de investeringen in de Britse economie.

De Britse economie was niet de enige die nadelig werd beïnvloed door het kwaad van de slavernij.

Je zou zelfs kunnen suggereren dat slavernij de hele wereldeconomie tot slaaf maakte totdat de industriële revolutie een nieuw tijdperk vanaf de 19e eeuw opende.

In zijn baanbrekende werk, A Manifesto for Social Progress , laat de Franse econoom Marc Fleurbaey zien hoe het einde van de slavernij wereldwijd enorme productieve energieën veroorzaakte.

In het eerste millennium, toen overal slavernij van alle kleuren bestond, nam het wereldwijde bruto binnenlands product (bbp) met een factor 15 toe, wat betekent dat het elke 66 jaar verdubbelde. Na de afschaffing van de slavernij verdubbelde het wereldwijde BBP elke 15 jaar. De eerste wereldwijde economische start kwam in 1892 met de industriële revolutie. Maar de tweede, en nog belangrijker start, begon in 1945, na de Tweede Wereldoorlog. Tussen 1950 en 2008 verdrievoudigde de omvang van de Britse economie.

Nagesynchroniseerd met de ‘Gouden Era’, maakte de betreffende periode de creatieve energieën van het kapitalisme los als nooit tevoren.

Het kapitalisme is van nature antislavernij omdat het streeft naar maximale mobiliteit in de productiemiddelen: land, arbeid en kapitaal. Als een stuk land op een andere manier meer winst kan maken, zou het worden onttrokken aan het huidige gebruik. Als uw investering een groter rendement kan opleveren, houdt u hem niet waar hij nu is. Slavernij, in al zijn vormen, inclusief gebonden huisjes, lijfeigenschap, koelieswerk, geplande kasten enzovoort, sluit mobiliteit uit. Het is dus niet acceptabel voor de kapitalist, die een rekruteringssysteem voor huur wanneer je nodig hebt en vuur wanneer je niet wilt.

Andere landen profiteerden ook van het einde van de slavernij.

Rusland begon zijn industrialisatie toen het uit het systeem kwam dat wordt beschreven in Gogol’s “Dead Souls” en behaalde groeipercentages van meer dan 10 procent per jaar in de tweede helft van de 19e eeuw. India deed het zelfs beter en zag de omvang van zijn economie toenemen vervijfvoudigd in 60 jaar na het schudden van zijn kastenstelsel, een vorm van slavernij.In Iran werd de slavenhandel afgeschaft in 1895, maar de slaven werden niet vrijgelaten en kregen het staatsburgerschap tot 1929, wat de heropleving van Iran markeerde als een moderniserende natiestaat.

Slavernij was een kwaad dat de menselijke vooruitgang belemmerde en dus iedereen schaadde.

Slaven, van wie de meesten in de geschiedenis blank en niet zwart waren, waren niet de enige slachtoffers. Zelfs mensen die noch slaven noch slavenhouders waren, betaalden een hoge prijs in langzame economische ontwikkeling en armoede. Als het op slavernij aankomt, heeft niemand het monopolie van lijden.

https://www.gatestoneinstitute.org/16165/slavery-suffering

Alleen al in Groot-Brittannië leven naar schatting 136.000 mensen in moderne slavernij. Slavernij in het VK neemt de vorm aan van dwangarbeid en binnenlandse en seksuele uitbuiting. Albanezen en Vietnamezen behoren tot de groepen die de meerderheid van de slaven vormen. – Global Slavery Index, 2018.

Er zijn momenteel naar schatting 9,2 miljoen zwarte slaven in Afrika. Slavernij omvat volgens de index gedwongen arbeid, gedwongen seksuele uitbuiting en gedwongen huwelijken. – Global Slavery Index, 2018.

“Volgens de Internationale Arbeidsorganisatie van de VN (IAO) zijn er vandaag meer dan drie keer zoveel mensen in gedwongen dienstbaarheid als gevangen genomen en verkocht tijdens de 350-jarige periode van de transatlantische slavenhandel”, Time Magazine 14 maart 2019.

Moderne slavernij levert criminele netwerken naar schatting 150 miljard dollar per jaar op, net iets minder dan drugssmokkel en wapenhandel.

“De G-20-landen importeren voor ongeveer 354 miljard dollar aan producten die elk jaar door moderne slavernij kunnen worden geproduceerd”. – Global Slavery Index, 2018.

Een Malinese slaaf, Raichatou, vertelde de Guardian in 2013 dat ze op zevenjarige leeftijd slaaf werd toen haar moeder, ook een slaaf, stierf. ‘Mijn vader kon alleen hulpeloos toekijken toen de meester van mijn moeder mij en mijn broers kwam opeisen’, zei ze. Ze werkte bijna 20 jaar als bediende voor het gezin en werd gedwongen te trouwen met een andere slaaf die ze niet kende, zodat ze haar meester van meer slaven kon voorzien.

Terwijl Black Lives Matter (BLM) en zijn sycophants eindeloos debatteren over het veranderen van straatnamen en het verwijderen van beelden, negeren ze de duizelingwekkende 40 miljoen slachtoffers van daadwerkelijke slavernij in de wereld van vandaag, waaronder naar schatting 9,2 miljoen mannen, vrouwen en kinderen die momenteel tot slaaf worden gemaakt in Afrika . Afgebeeld: Vandalen proberen op 22 juni 2020 het standbeeld van de Amerikaanse president Andrew Jackson op Lafayette Square neer te halen, vlakbij het Witte Huis in Washington, DC. (Foto door Tasos Katopodis / Getty Images)

Het nieuws is gevuld met berichten over supporters van Black Lives Matter (BLM) die beelden van slavenhandelaren, slaveneigenaren en iedereen die ze historisch gezien betrokken hebben bij de slavernij vernielen en vernielen. In Bristol, Engeland, werd een standbeeld van de slavenhandelaar Edward Colston neergehaald en in de haven geworpen. In België werden standbeelden van koning Leopold beklad .

De acties hebben ertoe geleid dat sommige lokale autoriteiten hebben overwogen of alle beelden die als beledigend worden ervaren, moeten worden verwijderd. De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, kondigde een commissie aan om de toekomst van monumenten, zoals standbeelden en straatnamen, in de Britse hoofdstad te onderzoeken.

Wat niet duidelijk is, is hoe het aanvallen van oude beelden van mensen die al lang dood zijn, iedereen, vooral miljoenen zwarte en niet-zwarte mensen, die nog steeds tot slaaf zijn, zou moeten helpen. Het lijkt erop dat de gewekte activisten van BLM en hun vele knielende supporters zich niets bekommeren om de benarde situatie van moderne slaven, waarvan er naar schatting maar liefst 40 miljoen vandaag zijn. Het is kennelijk veel gemakkelijker en vermoedelijk aangenamer om westerse historische monumenten te vernietigen dan aan het moeilijke werk te beginnen om de moderne slavernij daadwerkelijk af te schaffen.

In het VK zelf is er een schokkend scala aan moderne slavernij, iets dat de lokale wokesters graag negeren als ze moedig standbeelden van steen en metaal aanvallen. Volgens het jaarverslag over moderne slavernij van de Britse regering van 2019 zijn er in het VK ten minste 13.000 potentiële slachtoffers van slavernij, hoewel dat aantal dateert uit 2014, twijfelachtig is. Volgens de Global Slavery Index 2018 zijn er naar schatting 136.000 mensen die alleen in Groot-Brittannië in moderne slavernij leven.

Slavernij in het VK neemt de vorm aan van dwangarbeid en binnenlandse en seksuele uitbuiting. Albanezen en Vietnamezen behoren tot de groepen die de meerderheid van de slaven vormen. Britse nieuwsuitzendingen hebben verschillende verhalen geschreven over de naar schatting duizenden Vietnamezen, de helft onder de 18 jaar, die zijn ontvoerd en verhandeld naar het VK, waar ze gedwongen worden om als slaven op cannabisboerderijen te werken. Daar vormen ze een klein onderdeel van de “enorme criminele machine die de Britse zwarte cannabismarkt van £ 2,6 miljard levert”. Degenen die niet gedwongen worden om in de cannabisindustrie te werken, worden tot slaaf gemaakt in ‘nagelbars, bordelen en restaurants, of worden in huiselijke dienst achter de deuren van privéwoningen’ gehouden. In januari bracht BBC-nieuws een verhaal over een Vietnamese jongen genaamd Ba, die werd ontvoerd door een Chinese bende en naar het VK werd verhandeld, waar zijn Chinese baas hem uithongerde en hem sloeg wanneer een van de cannabisplanten faalde.

BLM geeft misschien niet veel om Vietnamese levens in het VK – ze gaan tenslotte allemaal om zwarte levens, dus hoe zit het met zwarte slaven in Afrika? Er leven momenteel naar schatting 9,2 miljoen mannen, vrouwen en kinderen in moderne slavernij in Afrika, volgens de Global Slavery Index, die dwangarbeid, gedwongen seksuele uitbuiting en gedwongen huwelijken omvat.

“Volgens de Internationale Arbeidsorganisatie van de VN (IAO) zijn er vandaag meer dan drie keer zoveel mensen in gedwongen dienstbaarheid als gevangen genomen en verkocht tijdens de 350-jarige periode van de transatlantische slavenhandel”, meldde Time Magazine in maart 2019. Volgens de IAO heeft de moderne slavernij 25 miljoen mensen in schuldslavernij gebracht en 15 miljoen gedwongen huwelijken.

Moderne slavernij levert criminele netwerken naar schatting 150 miljard dollar per jaar op, net iets minder dan drugssmokkel en wapenhandel. “Moderne slavernij is nu verreweg winstgevender dan ooit in de menselijke geschiedenis”, vertelde Siddharth Kara, econoom bij het Carr Center for Human Rights Policy, aan Time . Volgens de Global Slavery Index van 2018 “importeren G-20-landen jaarlijks voor ongeveer $ 354 miljard aan producten die het risico lopen door moderne slavernij te worden geproduceerd”.

In 2017 kwamen schokkende beelden naar voren van daadwerkelijke slavenveilingen in Libië: CNN documenteerde een incident waarbij Arabisch sprekende mannen twaalf Nigerianen verkochten. In 2019 interviewde Time Magazine een Afrikaanse migrant , Iabarot, die op weg naar Europa als slaaf was verkocht:

‘Toen Iabarot de zuidgrens van Libië bereikte, ontmoette hij een ogenschijnlijk vriendelijke taxichauffeur die aanbood hem gratis naar de hoofdstad Tripoli te rijden. In plaats daarvan werd hij voor $ 200 verkocht aan een’ blanke Libiër ‘of Arabier. gedwongen om zijn ‘schuld’ af te werken op een bouwplaats, een patroon dat zich herhaalde elke keer dat hij werd verkocht en doorverkocht. “

Sekshandel vormt een aanzienlijk onderdeel van de moderne slavernij. Zo handelt de Nigeriaanse maffia volgens een rapport uit 2019 van de Washington Post met tienduizenden vrouwen:

“Sommige deskundigen zeggen dat tussen 2016 en 2018 maar liefst 20.000 Nigeriaanse vrouwen, waaronder enkele minderjarigen, op Sicilië zijn aangekomen, verhandeld in samenwerking met Nigerianen in Italië en thuis.”

Volgens een rapport van juli 2017 van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) van de VN:

“In de afgelopen drie jaar is IOM Italië met bijna 600 procent gestegen in het aantal potentiële slachtoffers van mensenhandel die via de zee in Italië aankomen. Deze opwaartse trend zette zich door in de eerste zes maanden van 2017, waarbij de meeste slachtoffers uit Nigeria aankwamen. ‘. In zijn rapport schatte IOM dat 80 procent van de meisjes, vaak minderjarigen, die uit Nigeria arriveerden – van wie het aantal dramatisch steeg van 1.454 in 2014 tot 11.009 in 2016 – ‘potentiële slachtoffers waren van mensenhandel voor seksuele uitbuiting’.

In delen van het Afrikaanse continent, vooral in de Sahel, is de slavernij nog steeds ingebakken in de traditionele cultuur , hoewel de slavernij officieel verboden is. In landen als Mali en Mauritanië wordt de zogenaamde op afdaling gebaseerde slavernij of “op kaste gebaseerde” slavernij – waarin slavernij van generatie op generatie wordt doorgegeven, zodat slaven in hun hachelijke situatie worden geboren – nog steeds beoefend door sommigen .

In 2013 leefden naar schatting ongeveer 250.000 mensen in slaafachtige omstandigheden in Mali, waar slavernij niet illegaal is . Een Malinese slaaf, Raichatou, vertelde de Guardian in 2013 dat ze op zevenjarige leeftijd slaaf werd toen haar moeder, ook een slaaf, stierf. ‘Mijn vader kon alleen hulpeloos toekijken toen de meester van mijn moeder mij en mijn broers kwam opeisen’, zei ze. Ze werkte bijna 20 jaar als bediende voor het gezin en werd gedwongen te trouwen met een andere slaaf die ze niet kende, zodat ze haar meester van meer slaven kon voorzien.

In Mauritanië wordt geschat dat tot 20% van de bevolking tot slaaf wordt gemaakt, hoewel de slavernij in 1981 officieel werd verboden. De slaven zijn meestal afkomstig uit de Haratine-minderheid, die zwarte Afrikanen zijn, in tegenstelling tot bijna de helft van de bevolking die zijn Arabieren of Berbers. Volgens een rapport van The Guardian uit 2018:

“Slavernij heeft een lange geschiedenis in dit Noord-Afrikaanse woestijnland. Eeuwenlang vielen Arabisch sprekende Moren Afrikaanse dorpen binnen, wat resulteerde in een rigide kastensysteem dat tot op de dag van vandaag bestaat, met inwoners met een donkere huidskleur die verplicht zijn tot hun lichtere huid” meesters. “. De slavenstatus wordt doorgegeven van moeder op kind en activisten tegen slavernij worden regelmatig gemarteld en vastgehouden . Toch ontkent de regering routinematig dat slavernij bestaat in Mauritanië , maar prijst ze zichzelf omdat ze de praktijk heeft uitgeroeid.”

Het rapport beschreef ook enkele van de gruwelijke lotgevallen van de haratineslaven:

‘Aichetou Mint M’barack was een slaaf van afkomst in het Rosso-gebied. Net als haar zus werd ze bij haar moeder weggehaald en vervolgens aan een familielid van de meester gegeven om dienstknecht te worden. Ze trouwde in het huis van haar meesters en had acht kinderen, van wie er twee van haar werden afgenomen als slaven in andere gezinnen. In 2010 kon de oudere zus van Aichetou haar bevrijden … nadat ze zelf haar meesters was ontvlucht toen ze hete sintels over haar baby schonken, het doden. ‘

BLM en de vele bedrijfsleiders, universiteitsprofessoren, media, sport en culturele persoonlijkheden die hun knieën voor de beweging buigen, lijken totaal niet bezorgd te zijn over het lot van mensen als Aichetou. Waarschijnlijk hebben ze nog nooit van haar of haar vele lotgenoten gehoord. Het zijn schijnbaar zwarte levens die er niet toe doen – voor iedereen behalve de moedige mensen die in de lokale antislavernijorganisaties werken.

In plaats daarvan debatteren BLM en zijn sycofanten eindeloos over het veranderen van de namen van straten en universiteiten en het verwijderen van standbeelden, die allemaal niets anders zijn dan infantiele deugdsignalering. Ze verspillen tijd met discussiëren over de vraag of mensen die nooit zelf slaven waren, vergoedingen zouden moeten krijgen van mensen die nooit een slaaf bezaten.

Door al deze houdingen aan te gaan en de duizelingwekkende 40 miljoen huidige slachtoffers van daadwerkelijke slavernij te negeren, vertegenwoordigt niet alleen de onmetelijke diepte van de gewekte hypocrisie, maar vormt het ook een extreme belediging voor degenen die in stilte lijden aan hun slavernij, terwijl ze langzaam sterven aan het fysieke , seksueel en emotioneel misbruik dat ze moeten doorstaan. Als iets ‘beledigend’ is, dan is het dat wel.

Judith Bergman, columnist, advocaat en politiek analist, is een Distinguished Senior Fellow bij het Gatestone Institute.

https://www.gatestoneinstitute.org/16152/modern-slavery

Is alles wat we zijn de kleur van onze huid?

door Drieu Godefridi

28 Juni 2020

Oorspronkelijk Engels Item: Is All We Are the Color of Our Skin?

Vertaald door W.J. Jongman en H. Sleijster

We moeten ons niet laten meeslepen in de grove valkuil van deze slopende racialisering.

Het eerste probleem is de collectieve verantwoordelijkheid; het idee dat de verantwoordelijkheid voor de misdaden van enkelen zich uitstrekt tot alle leden van een groep, zowel criminelen als slachtoffers… Zoals Larry Elder, een Amerikaanse radiopresentator, auteur en advocaat, onlangs opmerkte: “Herstelbetalingen is het onttrekken van geld van hen die nooit slaveneigenaren waren om te worden gegeven aan hen die nooit slaven waren.”

Het tweede probleem is de verantwoordelijkheid door de generaties heen: het idee dat met het verstrijken van de tijd er niets verandert. Kinderen die nog niet geboren zijn, zijn bij voorbaat verantwoordelijk voor de misdaden en misbruiken van hun voorouders – en alle voorouders van de “groep” waartoe zij behoren.

Het terugbrengen van mensen tot hun huidskleur markeert de opperste nederlaag in het humanistische en politieke denken.

Larry Elder, een Amerikaanse radiopresentator, auteur en advocaat, heeft onlangs opgemerkt: “Herstelbetalingen is het onttrekken van geld aan hen die nooit slaveneigenaren waren om te worden gegeven aan hen die nooit slaven waren.” (Beeldbron: Gage Skidmore/Flickr/CC BY-SA 2.0)

Politiek links in de Verenigde Staten lijkt nu de meest openlijk racistische ideeën te omarmen, misschien wel sinds het Duitse nationaal-socialisme in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw.

Hun racistische visie, volgens welke de kleur van de huid de maatstaf is voor alle realiteit, waarheid, hiërarchie en morele waarden, markeert een schokkende achteruitgang.

Tijdens recente rellen werden winkelpuien en synagogen in de Verenigde Staten met antisemitische slogans beklad. Er wordt tevergeefs geargumenteerd dat deze bedreigingen niet moeten worden overdreven; een demonstrant in New York City leek zich op zijn gemak te voelen door op Fox News openlijk te verklaren dat hij van plan was zijn leeftijdsgenoten, beladen met goedkope benzine en een buurt in brand te steken, het “Diamond District”, waar zoals bekend veel Joden werken.

De leer die de mens reduceert tot de kleur van zijn huid, past in geen enkele maatschappij, zeker niet in een multiraciale.

Een van de eisen van velen aan de linkerkant is om biljoenen dollars voor herstelbetalingen (als je liefhebt, tel je niet) aan de nakomelingen van de slaven. Deze eis brengt drie problemen met zich mee:

Het eerste probleem is de collectieve verantwoordelijkheid; het idee dat de verantwoordelijkheid voor de misdaden van enkelen zich uitstrekt tot alle leden van een groep, zowel criminelen als slachtoffers. Zoals de Amerikaanse radiopresentator, auteur en advocaat Larry Elder, die toevallig zwart is, heeft onlangs opgemerkt op Twitter: “Herstelbetalingen is het onttrekken van geld aan hen die nooit slaveneigenaren waren om te worden gegeven aan hen die nooit slaven waren.”

Het tweede probleem is de verantwoordelijkheid door de generaties heen: het idee dat in het verstrijken van de tijd er niets verandert. Kinderen die nog niet geboren zijn, zijn bij voorbaat verantwoordelijk voor de misdaden en misbruiken van hun voorouders – en alle voorouders van de “groep” waartoe zij behoren.

Merk op dat collectieve verantwoordelijkheid en historische verantwoordelijkheid de theoretische en de morele voedingsbodem is van het antisemitisme door de eeuwen heen — zoals in “ze hebben Jezus gedood!”. Jean-Paul Sartre liet dit het duidelijkst zien in zijn boek Anti-Semite et Jew (“Réflexions sur la question juive”).

Het derde probleem is dat van het ras, of anders gezegd van de huidskleur. Vanuit het perspectief van velen, vooral aan de politieke linkerzijde van vandaag, wordt een persoon in de eerste plaats gedefinieerd door zijn huidskleur; hij behoort op een of andere manier toe aan de kleur van zijn huid en al het andere is van minder belang. Een blanke kan worden beschouwd als een crimineel door de kleur van zijn huid, net zoals Joden werden beschouwd als misdadigers door het simpele feit van hun Joodsheid.

Tot slot, het identificeren van de afstammelingen van slaven houdt de uitputtende genealogische en genetische inschetsing in van de gehele Amerikaanse bevolking, tot aan het laatste DNA-fragment – zelfs totalitair China durfde niet zo ver te gaan – en dat werpt hardnekkige vragen op. Hoe zit het met Amerikanen die zowel blanke als zwarte voorouders hebben, bijvoorbeeld president Barack Obama? Hoe zit het met Amerikanen die zowel slaaf-voorouders als slaveneigenaar-voorouders hebben? Hoe zit het met de talloze Amerikanen die van gemengd bloed zijn? Moeten we hun schedels en hun kaken meten, en hun percentage voorouders van zo’n en zo’n ras? De nazi’s gaven de voorkeur aan deze laatste techniek.

Wat te doen?

We moeten ons niet laten meeslepen in de grove valkuil van deze slopende racialisatie. In de boog van beschavingen is de hedendaagse westerse beschaving de meest radicale vreemdeling aan het begrip ras sinds het oude Rome en het rijk van Alexander de Grote.

Het terugbrengen van mensen tot hun huidskleur markeert de opperste nederlaag in het humanistische en politieke denken.

We zouden beter moeten doen dan deze heruitvinding van rassenhaat door links. De grote Amerikaanse econoom Thomas Sowell – die ook zwart is schreef:

“Niets is zo schokkend en disharmonisch met de visie van de hedendaagse intellectuelen dan het feit dat het zakenmensen waren, devote religieuze leiders en Westerse imperialisten die samen de slavernij over de hele wereld vernietigden. En als het niet past in hun visie, is het voor hen hetzelfde alsof het nooit gebeurd is.”

Alle fatsoenlijke Amerikaanse leiders moeten stoppen met het terugtrekken, en het offensief op alle fronten aangaan. Het juridisch categoriseren van Antifa als een terroristische organisatie is een eerste stap in de goede richting.

Drieu Godefridi, een klassiek-liberale Belgische auteur, is de oprichter van het l’Institut Hayek in Brussel. Hij heeft een PhD in Filosofie van de Sorbonne in Parijs en staat ook aan het hoofd van investeringen in Europese bedrijven.

Herstelbetalingen is het onttrekken van geld van hen die nooit slaveneigenaren waren om te worden gegeven aan hen die nooit slaven waren

https://nl.gatestoneinstitute.org/16171/kleur-van-onze-huid

https://www.gatestoneinstitute.org/16166/christians-butchered