20231117 Over aan de verkeerde kant van de geschiedenis staan

Via Frontnieuws, zie daar links en afbeeldingen

Hoe zou het eruit zien als je aan de verkeerde kant van de geschiedenis zou staan?

november 12, 20232301 18

Hoe zou het eruit zien als je aan de verkeerde kant van de geschiedenis zou staan? Als er op dit moment een massale gruweldaad plaatsvindt waar de geschiedenis in de toekomst hard over zal oordelen, en jij staat aan de verkeerde kant, welke tekenen zou je dan verwachten te zien dat dat het geval is? schrijft Caitlin Johnstone.

Nou, ik kan me voorstellen dat je waarschijnlijk elke dag verschrikkelijk nieuws over wat er gebeurt naar buiten ziet komen, dat je onder normale omstandigheden zou doen schreeuwen van afschuw, maar dan krijg je een heleboel woorden en verhalen van jouw kant die uitleggen waarom die vanzelfsprekend vreselijke dingen eigenlijk niet zijn wat ze lijken te zijn.

Als je er bijvoorbeeld achter zou komen dat duizenden kinderen gewelddadig werden gedood door jouw kant in deze massale gruweldaad, zou je die informatie normaal gesproken op zichzelf als vanzelfsprekend verschrikkelijk beschouwen, maar dan zou er een heleboel narratieve framing aan te pas komen om je uit te leggen waarom die informatie niet vernietigend is voor jouw kant. De schuld voor de dood van die kinderen zou bij andere partijen worden gelegd. Als jouw kant onbetwistbaar verantwoordelijk was voor hun dood, zou hun dood worden geframed als toevallige tragedies die het onvermijdelijke gevolg zijn van militaire actie en nog steeds indirect toe te schrijven zijn aan de acties van de andere kant.

Je ziet de ruwe gegevens van wat er gebeurt en dan wordt er een narratief overheen gelegd om je perceptie van die gegevens te veranderen. En elke keer zou de onveranderde data jouw kant er slecht uit laten zien, terwijl de data gefilterd door de narratief-overlay jouw kant er veel beter uit zou laten zien.

Keer op keer zie je dit gebeuren: informatie die er in één oogopslag op lijkt te wijzen dat je aan de verkeerde kant van de geschiedenis staat, en dan een stortvloed aan narratieven die je helpen te begrijpen dat je ogen je in eerste instantie bedrogen hebben en dat je toch aan de goede kant van de geschiedenis staat. Dag na dag zou dit gebeuren: nieuwe vreselijke informatie die je normaal gesproken een slecht gevoel zou geven over je positie, gevolgd door een narratieve framing die je een beter gevoel geeft over je positie.

We kunnen er zeker van zijn dat we dit kunnen verwachten omdat we in een beschaving leven die gedomineerd wordt door narratieve controle. Machtige manipulators hebben lang geleden bedacht dat, omdat het menselijk bewustzijn wordt gedomineerd door mentale verhalen, als je de verhalen in hun hoofden kunt beheersen, je de mensen kunt beheersen. Ze doen dit via propaganda en spin, waarbij de rijkste en machtigste mensen de meeste controle kunnen uitoefenen over de dominante narratieven in onze samenleving.

In zekere zin leven we daardoor in twee werelden: de echte wereld en de narratieve wereld. De wereld van ongefilterde zintuiglijke input die door niemand wordt gecontroleerd en de wereld van gemakkelijk te manipuleren mentale verhalen die door de rijken en machtigen worden gecontroleerd. Volwassenheid is wakker worden uit de narratieve wereld en leren om de werkelijkheid waar te nemen zoals die werkelijk gebeurt.

Omdat de machtigen voortdurend bezig zijn om narratieven over de wereld in onze gedachten in te voegen en onze verhalen over wat er gebeurt te manipuleren, is het een veilige veronderstelling dat als er iets vreselijks wordt gedaan door machtige mensen en we aan de verkeerde kant staan, we een voortdurende stroom van narratieven zouden ervaren die onze perceptie en begrip van wat er gebeurt bijstellen. Dit zou ervoor zorgen dat we de agenda’s van die machtige mensen blijven steunen, zelfs als we daardoor aan de verkeerde kant van de geschiedenis komen te staan.

Hoe dan ook, dit is gewoon iets om in gedachten te houden voor het geval je zoiets in de toekomst ziet gebeuren. Of wie weet? Misschien zelfs in het heden.

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Uit recaties:

Nino november 12, 2023 Bij 17:35

Stop eens met jezelf en alle andere mensen te identificeren als bijvoorbeeld “het westers denken” of de Nederlanders of de blanken of whatever dan ook! Wij als volk hebben dit denken toch niet gecreëerd, al zeker niet de mensen die het er niet mee eens zijn. Tuurlijk zijn we verantwoordelijk voor het in stand houden van wat dan ook, zolang we onze bek houden en we wel zien hoe het zit. Feit blijft dat dit een manier van die idioten is om de hele mensheid een schuldgevoel aan te praten over hun systeem. Wij het westen zijn de mensen die geïndoctrineerd zijn door die klootzakken. Dit is absoluut niet persoonlijk bedoeld, ik hoor gewoon véél te veel mensen zo praten de laatste tijd, het klopt niet

Nino november 12, 2023 Bij 17:38

Wij de wappies…? Ik identificeer mezelf daar niet mee, stop met het overnemen van termen uit de msm

sandra november 12, 2023 Bij 17:56

Veel mensen vinden het fijn om bij een groep te horen en dat wordt tegen ons gebruikt. Laat je niet in een groep drukken en kies niet voor een kant. Besef wie de échte aanstichters zijn van dit kwaad. En dat zijn niet de burgers van deze wereld maar de “leiders”