20231113 Over de operatie vernietig Gaza

Via SOTN, zie daar links en afbeeldingen, google translate

OPERATIE VERNIETIG GAZA: het goed verborgen achtergrondverhaal

Geplaatst op 11 november 2023 door State of the Nation

FacebookTwitterenPinterestRedditE-mailAfdrukkenDeel

De verborgen agenda achter de Israëlische landroof in Gaza

SOTN Noot van de redactie: Niemand doet aan valse vlag-operaties en naakte landdiefstal zoals de zionistische staat Israël. Het apartheidsregime in Tel Aviv is in Palestina immers al sinds 1948 bezig. Het mag dan ook voor niemand een verrassing zijn dat de transparant geënsceneerde ‘verrassingsaanvallen’ van Hamas, uitgevoerd onder streng Israëlisch toezicht, bedoeld waren om een een vals voorwendsel voor Israël om een ​​regelrechte invasie van Gaza te lanceren en vervolgens landroof te plegen.

BELANGRIJKSTE PUNTEN: Het is een inmiddels bewezen historisch feit dat het MOSSAD, MI6 en de CIA waren die Hamas creëerden als tegenwicht voor de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie. Net zoals de Twin Towers in de jaren zestig werden gebouwd om in een vrije val in hun eigen voetafdruk in te storten via een gecontroleerde sloop door de Khazariaanse Cabal op 11 september, zo werd ook Hamas gecreëerd om zichzelf te vernietigen na de zwarte operaties van 10/7. Op deze manier zorgde Israël ervoor dat ze schaamteloos de sloop van een groot deel van Gaza konden ‘rechtvaardigen’, wat ze al hebben gedaan, om het zeer waardevolle Palestijnse land te stelen (zie het onderstaande exposé in zijn geheel)

De westerse inlichtingengemeenschap deed wat ze altijd doet met OPERATIE DEMOLISH GAZA om de paramilitaire arm van hun vijand * te vernietigen , wat vaak de inheemse volkeren zijn die wonen op landen die olie- en gasreserves bevatten; of op geostrategische gebieden die nodig zijn voor de energieontwikkeling, zoals de Gazastrook. Het efficiënt in kaart brengen en aanleggen van olie- en gasleidingen/doorvoeren kan een dealbreaker zijn voor Big Oil bij het situeren van projecten zoals hieronder beschreven.

* Zelfs alle geheime tunnels onder Gaza spelen een belangrijke rol in dit proces van uitroeiing van Hamas. Net zoals de Wahhābī, Mujahideen, Al-Qaeda, Al-Nusra Front, ISIS, enz. allemaal door het Westen zijn gecreëerd om als magneten te dienen voor islamitische wannabe militanten en terroristen om, ten eerste, golven van terrorisme uit te voeren voor hun westerse meesters; en vervolgens om haar nietsvermoedende leden systematisch uit te roeien nadat ze op cynische wijze zijn gebruikt om de zeer specifieke doelen van de Zio-Anglo-Amerikaanse As te bereiken. Dat betekent dat Hamas nu hetzelfde lot ondergaat als ISIS en de anderen, aangezien die tunnels gepland waren om als onopgesmukte tombes te dienen.

Het volstaat te zeggen dat de Israëlische landroof in Gaza een lang gepland en goed georganiseerd crimineel complot was om regelrecht Palestijnse eigendommen en energierechten te stelen, vergelijkbaar met de recente landdiefstal in Lahaina. Zie: WAARSCHUWING!!! GAZA IS GEPLAND OM LAHAINA-ED TE ZIJN

Laten we Israëls andere grote project niet vergeten, waarbij Gaza rechtstreeks in de weg stond: Video: Israël vernietigt Gaza om controle te krijgen over ’s werelds belangrijkste scheepvaartroute? Het Ben Gurion-kanaal dat de oostelijke Middellandse Zee met de Golf van Akaba verbindt

Het historische verslag staat zeker vol met flagrante misdaden tegen de menselijkheid, gepleegd door de Khazariaanse Cabal als MCE valse vlag terreuroperaties (zie: Lange lijst van Khazariaanse valse vlagaanvallen ). De flagrante genocide van Israël op de Palestijnen als voorbode van hun landroof in Gaza is echter buitengewoon flagrant voor de hele wereld om te zien. Wat betekent dat het de Khazarianen eenvoudigweg niets meer kan schelen wat iemand ziet of denkt over hun genocidale misdaadaanvallen. Misschien gelooft de kliek dat de ontvolkings- en uitputtingsplannen van Covid voldoende dekking zullen bieden tegen zoveel aanstaande chaos, verwarring en conflicten wanneer ze de volgende 5G-fase van die mondiale bioterroristische operatie starten.

Een verkorte lijst van zorgvuldig geplande genociden uitgevoerd door de Khazariaanse Cabal

Kortom : De hele planetaire beschaving draait voornamelijk op olie en gas. Daarom kan iedereen die toevallig in een regio woont die is geëvalueerd op olie- en gasvoorraden beter een objectieve risicobeoordeling uitvoeren over de waarschijnlijkheid dat een Khazariaanse maffia zal toeslaan. Want elke keer dat ze toeslaan, doen ze dat met maximale verrassing, zoals op 9/11 en 10/6. Iedere bewoner van planeet Aarde wordt gedwongen zich niet te laten verrassen.

Staat van de Natie 11 november 2023

Video: ‘Gaza van de kaart vegen’: Grote geldagenda. Het in beslag nemen van de maritieme aardgasreserves van Palestina

Video-interview met Michel Chossudovsky

Door Felicity Arbuthnot en prof. Michel Chossudovsky

Global Research

Invoering

Israël heeft een invasie gelanceerd (7 oktober 2023) in de Gazastrook.

Zoals Felicity Arbuthnot tien jaar geleden met vooruitziende blik uiteenzette in een artikel van 30 december 2013:

“Israël zal een belangrijke exporteur van gas en een deel van de olie worden”, “ Als alles volgens plan verloopt”.

In de huidige context bestaat de Israëlische “Alles Gaat Volgens Plan” -optie uit het omzeilen van Palestina en het “ van de kaart vegen van Gaza” , en het in beslag nemen van ALLE maritieme offshore-gasreserves van Gaza, ter waarde van miljarden dollars.

Het uiteindelijke doel is niet alleen om de Palestijnen van hun thuisland uit te sluiten, het bestaat ook uit het in beslag nemen van de aardgasreserves ter waarde van meerdere miljarden dollars in Gaza, namelijk die welke toebehoorden aan de BG (BG Groep) in 1999 , evenals de Levant-ontdekkingen van 2013.

Update. Israëls geheime inlichtingenmemorandum

Een officieel “geheim” memorandum, opgesteld door het Israëlische Ministerie van Inlichtingen, “ beveelt de gedwongen en permanente overbrenging aan van de 2,2 miljoen Palestijnse inwoners van de Gazastrook naar het Egyptische Sinaï-schiereiland”, namelijk naar een vluchtelingenkamp op Egyptisch grondgebied. Er zijn aanwijzingen voor onderhandelingen tussen Israël en Egypte, evenals overleg met de VS

Het tien pagina’s tellende document, gedateerd 13 oktober 2023, draagt ​​het logo van het Ministerie van Inlichtingen … beoordeelt drie opties met betrekking tot de toekomst van de Palestijnen in de Gazastrook … Het beveelt een volledige bevolkingsoverdracht aan als de voorkeurshandelswijze. … Het document, waarvan de authenticiteit door het ministerie is bevestigd, is hier op +972 volledig in het Engels vertaald . Zie hieronder, klik hier of hieronder om het volledige document te openen (10 pagina’s)

Voor het eerst gepubliceerd op 22 oktober 2023. Video toegevoegd op 27 oktober 2023, update, 1 november 2023

Link Video: Michel Chossudovsky, interview met Caroline Mailloux, Lux Media

MICHEL CHOSSUDOVSKY – VOLG HET GELD: CONFISCATIE VAN DE AARDGASRESERVE VAN PALESTINA

Met dank aan Michel Chossudovsky

Bedankt voor je voortdurende activisme en het vertellen van de waarheid. Een ondankbare taak, maar wel de juiste.

U, mijnheer, bent een Canadese held. Bedankt voor je prachtige site en al het goede werk dat je hebt gedaan in de vele jaren dat ik je werk heb gevolgd.

Michel Chossudovsky, jij bent een stem van rede en begrip. Bedankt voor je oplettendheid. Ik ben een Syrisch/Amerikaan. Tijdens het bombardement op Gaza hoorde ik één stem van een kind dat om zijn vader schreeuwde en zijn vader kon hem niet bereiken, maar hij riep naar hem: “ZEG JE HART OP MIJN HART.” Die mensen die uw hart op Palestina leggen, bedankt.

Felicity Arbuthnots analyse uit 2013

“Het gigantische Leviathan-aardgasveld, in het oostelijke Middellandse Zeegebied , ontdekt in december 2010, wordt [door regeringen en media] algemeen omschreven als ‘voor de kust van Israël’.

Deze Levant-reserves moeten worden onderscheiden van de reserves die in 1999 in Gaza zijn ontdekt door British Gas , die tot Palestina behoren. De analyse van Felicity Arbuthnot bevestigt niettemin dat “ een deel van de Leviathan-gasvelden in de territoriale wateren van Gaza ligt” (zie onderstaande kaart).

Hoewel Israël ze claimt als haar eigen schatkamer, ligt slechts een fractie van de rijkdom van de zee in de vorm van kaarten in het Israëlische baljuwschap. Er is nog veel onontgonnen, maar momenteel vertonen de Palestijnse Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever samen de grootste ontdekkingen… ( Felicity Arbuthnot , 2013)

Flash Forward naar oktober 2023

Netanyahu’s oorlogsverklaring van oktober 2023 aan 2,3 miljoen mensen in de Gazastrook is een voortzetting van zijn invasie van Gaza uit 2008-2009 onder “Operatie Cast Lead.”

Het onderliggende doel is de regelrechte militaire bezetting van Gaza door de Israëlische IDF-troepen en de verdrijving van Palestijnen uit hun thuisland.

Ik moet echter vermelden dat er krachtige financiële belangen zijn die baat kunnen hebben bij Israëls criminele onderneming ( genocide) gericht tegen Gaza.

Het uiteindelijke doel is niet alleen om de Palestijnen van hun thuisland uit te sluiten, het bestaat ook uit het in beslag nemen van de aardgasreserves ter waarde van meerdere miljarden dollars in Gaza, namelijk die welke toebehoorden aan de BG (BG Groep) in 1999 , evenals de Levant-ontdekkingen van 2013.

Egypte-Israël “Geheime bilaterale gesprekken”

In 2021-2022 waren Egypte en Israël betrokken bij ‘geheime bilaterale gesprekken’ over ‘de winning van aardgas voor de kust van de Gazastrook.

“Egypte slaagde erin Israël ervan te overtuigen aardgas te gaan winnen voor de kust van de Gazastrook, na enkele maanden van geheime bilaterale gesprekken.

Deze ontwikkeling … komt na jaren van Israëlische bezwaren tegen de winning van aardgas voor de kust van Gaza om [vermeende] veiligheidsredenen, …

British Gas (BG Group) heeft ook zaken gedaan met de regering van Tel Aviv.

Wat veelbetekenend is, is dat de civiele tak van de Hamas-Gaza-regering is omzeild als het gaat om de exploratie- en ontwikkelingsrechten op de gasvelden:

Het veld , dat ongeveer 30 kilometer (19 mijl) ten westen van de kust van Gaza ligt, werd in 2000 ontdekt door British Gas (momenteel BG Group) en bevat naar schatting meer dan 1 biljoen kubieke voet aardgas .

De functionaris van de Egyptische inlichtingendienst vertelde Al-Monitor op voorwaarde van anonimiteit: “Een Egyptische economische en veiligheidsdelegatie besprak maandenlang met Israëlische zijde de kwestie van het toestaan ​​van de winning van aardgas voor de kust van Gaza. … Al-Monitor, 22 oktober 2022

Er werd een Memorandum of Understanding ondertekend tussen Egypte en Israël, dat het stempel had van de Palestijnse Nationale Autoriteit (PA):

“De Egyptische functionaris legde uit dat Israël begin 2024 de start nodig had van praktische maatregelen om gas uit de Gaza-velden te winnen, om zijn eigen veiligheid te garanderen. ( Al-Monitor, 22 oktober 2022

Netanyahu’s tijdlijn: “Vóór het begin van 2024”

De tijdlijn die voortkomt uit deze bilaterale “geheime gesprekken” tussen Israël en Egypte, dat wil zeggen de inbeslagname van de Palestijnse maritieme gasreserves voor de kust, is “Het begin van 2024”.

Beoordeling van de Verenigde Naties

Een belangrijk rapport van de Conferentie van de Verenigde Naties voor Handel en Ontwikkeling (UNCTAD) (2019) beschrijft de hachelijke situatie van Palestina als volgt:

Geologen en economen op het gebied van natuurlijke hulpbronnen hebben bevestigd dat het bezette Palestijnse gebied boven aanzienlijke reservoirs van olie- en aardgasrijkdom ligt, in gebied C van de bezette Westelijke Jordaanoever en aan de Middellandse Zeekust voor de Gazastrook.

De bezetting blijft de Palestijnen er echter van weerhouden hun energievelden te ontwikkelen om dergelijke activa te exploiteren en ervan te profiteren. Als zodanig is het Palestijnse volk de voordelen ontzegd van het gebruik van deze natuurlijke hulpbron om de sociaal-economische ontwikkeling te financieren en in zijn behoefte aan energie te voorzien.

De geaccumuleerde verliezen worden geschat op miljarden dollars. Hoe langer Israël de Palestijnen ervan weerhoudt hun eigen olie- en aardgasreserves te exploiteren, hoe groter de opportuniteitskosten en hoe groter de totale kosten van de bezetting die door de Palestijnen worden gedragen.

Deze studie identificeert en beoordeelt bestaande en potentiële Palestijnse olie- en aardgasreserves die kunnen worden geëxploiteerd ten behoeve van het Palestijnse volk, en die Israël hen verhindert te exploiteren of exploiteert zonder de nodige aandacht voor het internationaal recht. ( UNCTAD , augustus 2019, cursivering toegevoegd, download volledig rapport)

Humanitaire misdaden

In de woorden van Netanyahu, die bekend staat om het ondersteunen en financieren van een factie binnen Hamas:

“Iedereen die de oprichting van een Palestijnse staat wil dwarsbomen, moet de versterking van Hamas steunen en geld overmaken naar Hamas… Dit maakt deel uit van onze strategie – om de Palestijnen in Gaza te isoleren van de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever.”

(Benjamin Netanyahu, verklaring op een bijeenkomst van de Knesset-leden van zijn Likud-partij in maart 2019, Haaretz , 9 oktober 2023, cursivering toegevoegd)

“Hamas werd behandeld als een partner ten nadele van de Palestijnse Autoriteit om te voorkomen dat Abbas stappen zou ondernemen in de richting van de oprichting van een Palestijnse staat. Hamas werd gepromoveerd van een terroristische groepering tot een organisatie waarmee Israël via Egypte onderhandelingen voerde, en die via de grensovergangen in Gaza koffers met miljoenen dollars uit Qatar mocht ontvangen.”

( Times of Israel , 8 oktober 2023, cursivering toegevoegd)

Misdaden tegen de menselijkheid die door de regering-Netanyahu niet kunnen worden beschreven tegen het volk van Palestina,

Misdaden die ook zijn gepleegd tegen het volk van Israël, dat het slachtoffer is van de ‘False Flag Attack’ van Hamas, zorgvuldig ontworpen door Mossad-IDF.

Er bestaan ​​diepgewortelde verdeeldheid binnen Hamas. Onze ‘False Flag’-analyse heeft betrekking op een militaire inlichtingenfractie binnen Hamas die samenwerkt met de Israëlische en Amerikaanse inlichtingendiensten. Zien:

Is de strijd tussen Gaza en Israël “een valse vlag”? Ze lieten het gebeuren? Hun doel is “Gaza van de kaart te vegen”?

Door Philip Giraldi en prof. Michel Chossudovsky

Michel Chossudovsky , Global Research, 21 oktober 2023

Hieronder vindt u het artikel uit 2013 van Felicity Arbuthnot

Israël Gasolie en problemen in de Levant

van Felicity Arbuthnot

Mondiaal onderzoek,

13 december 2013

Israël zal, als alles volgens plan verloopt, een belangrijke exporteur van gas en een deel van de olie worden. Het gigantische aardgasveld Leviathan, in het oostelijke Middellandse Zeegebied, ontdekt in december 2010, wordt algemeen omschreven als ‘voor de kust van Israël’.

Het gasveld was destijds:

“… het meest prominente veld dat ooit is gevonden in het onderontwikkelde gebied van het Levantijnse bekken, dat ongeveer 83.000 vierkante kilometer van het oostelijke Middellandse Zeegebied beslaat.” (i)

In combinatie met het Tamar-veld, op dezelfde locatie, ontdekt in 2009, zijn de vooruitzichten op een energiebonanza voor Israël, voor het in Houston, Texas gevestigde Noble Energy en partners Delek Drilling, Avner Oil Exploration en Ratio Oil Exploration.

Ook betrokken is het in Perth, Australië gevestigde Woodside Petroleum, dat een Memorandum of Understanding heeft ondertekend voor een belang van dertig procent in het project, bij onderhandelingen die zijn beschreven als ‘op en neer’.

Er wordt momenteel gespeculeerd dat Woodside zich misschien terugtrekt uit de deal: “…aangezien de oorspronkelijke plannen om het gas te koelen voor de export werden nagestreefd toen de betrekkingen tussen Israël en Turkije onder druk stonden. Dat is recentelijk veranderd, waardoor de deur is geopend voor gastoevoer naar Turkije.”

De buit van het Leviathan-veld is al uitgebreid van naar schatting 16,7 biljoen kubieke voet (tcf) gas naar negentien biljoen – en er komen er nog bij:

“We hebben bijna 40 tcf gas ontdekt, en we hebben grofweg 19 tcf van dat gas beschikbaar voor export naar zowel regionale als extraregionale markten. We zien dat de export de komende tien jaar een capaciteit van 2 miljard kubieke meter per dag zal bereiken. En we blijven verkennen.”, aldus Noble Vice-voorzitter Keith Elliot. (ii) Er wordt ook geschat dat er mogelijk zeshonderd miljoen vaten olie zijn, volgens Michael Economides van energytribune.com (“Eastern Mediterranean Energy – the next Great Game. ”)

Maar zelfs deze schattingen kunnen bescheiden blijken. In hun: “Assessment of Undiscovered Oil and Gas Resources of the Levant Basin Province, Eastern Mediterranean”, schreef de US Geological Survey van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken in 2010:

“We schatten een gemiddelde van 1,7 miljard vaten winbare olie en een gemiddelde van 122 biljoen kubieke voet winbaar gas in deze provincie met behulp van een op geologie gebaseerde beoordelingsmethodologie.”

Niettemin zou Woodside Petroleum ook kunnen aarzelen om betrokken te raken bij verdere geschillen, aangezien zij al verwikkeld zijn, met de Australische regering, in een langdurige strijd in Oost-Timor met betrekking tot de overvloed aan energie en mineralen onder de Timorzee, die zelfs leidde ertoe dat Oost-Timor Australië beschuldigde “van het afluisteren van Oost-Timorese functionarissen tijdens de onderhandelingen over de overeenkomst.” (iii)

Het conflict van Woodside in Oost-Timor zou echter wel eens kunnen verbleken in het licht van wat wel eens zou kunnen uitbarsten over de Leviathan- en Tamar-velden. Het gebied wordt niet voor niets het Levantijnse bekken genoemd.

Hoewel Israël ze claimt als haar eigen schatkamer, ligt slechts een fractie van de rijkdom van de zee in het Israëlische baljuwschap, zoals kaarten (iv, v, zie hieronder) duidelijk laten zien.

Er is nog veel onontgonnen, maar momenteel vertonen de Gazastrook in Palestina en de Westelijke Jordaanoever samen de grootste ontdekkingen, waarbij alles wat gevonden wordt in de territoriale wateren van Libanon en Syrië zeker claims van beide landen met zich mee zal brengen.

Als preventieve actie kondigde Syrië op eerste kerstdag een deal aan met Rusland om 2.190 kilometer (850 vierkante mijl) naar olie en gas te verkennen voor de kust van de Middellandse Zee, om: “… gefinancierd te worden door Rusland, en als olie en gas in commerciële hoeveelheden ontdekt worden, zal Moskou de exploratiekosten terugverdienen.”

De Syrische minister van Olie, Ali Abbas, zei tijdens de ondertekeningsceremonie dat het contract “25 jaar, verdeeld over verschillende fasen” bestrijkt.

In Syrië, dat steeds meer verlamd wordt door internationale sancties, is de olieproductie met negentig procent gedaald sinds de grotendeels westerse onrust in maart 2011 begon. De gasproductie is bijna gehalveerd, van dertig miljoen kubieke meter per dag naar 16,7 kubieke meter per dag.

De overeenkomst zou het resultaat zijn van “maandenlange onderhandelingen” tussen de twee landen. Rusland, als een van de belangrijkste geldschieters van de Syrische regering, lijkt ook een belangrijke speler te worden in de energierijkdom van het Levantbekken. (vi)

Libanon betwist de Israëlische kaart van de Israëlisch-Libanese zeegrens en diende in 2010 zijn eigen kaart en claims in bij de VN. Israël beweert dat Libanon bezig is met het verlenen van vergunningen voor olie- en gasexploratie in wat Israël claimt als zijn ‘exclusieve economische zone’.

Dat de VS in de gedaante van vice-president Joe Biden, als eerlijke bemiddelaar en optredend als vredesonderhandelaar in het maritieme grensgeschil, lachwekkend zou zijn, ware het niet dat Israël zijn buurland opnieuw zou kunnen aanvallen. Tijdens een bezoek aan Israël in maart 2010 kondigde Biden aan: “Er is absoluut geen ruimte tussen de Verenigde Staten en Israël als het gaat om de veiligheid van Israël – helemaal geen”, en bij aankomst in Israël kondigde hij ook aan: “Het is goed om thuis te zijn. ”

Gezien de tientallen jaren van ‘vredesbemiddeling’ in de VS tussen Israël en Palestina, is dit nu al een weg vol valkuilen, eenzijdigheid en dubbelhartigheid, goed bereisd . Er zijn problemen in het verschiet.

Oh, en in de demonologie is Leviathan een van de zeven prinsen van de hel. (Ed.: Demonologie is de tak van de theologie gerelateerd met bovenmenselijke wezens die ook goden kunnen zijn. Men beschrijft zowel goedaardige wezens, die geen aanbidders hebben of slechts een beperkte groep zodat ze onder de goden geplaatst worden; als kwaadaardige wezens. ​ De Leviatan (Hebreeuws: לִוְיָתָן, liwjatan, “de kronkelende”) is een zeemonster, stammend uit de oertijd, dat wordt genoemd in de Hebreeuwse Bijbel. De Leviatan was reeds bekend in de Fenicische mythologie van het oude Kanaän onder de benaming Lotan of Lothan (afgeleid van lawtan), een slang.)

Opmerkingen

i. www.offshore-technology.com/projects/leviathan-gas-field-levantine-israel/

ii. m.theage.com.au/business/options-widen-for-woodsides-leviathan-partners-20131219-2znu6.html

iii. www.abc.net.au/news/2013-09-04/east-timor-offers-funds-for-onshore-gas-processing/4933106

iv. www.offshore-technology.com/projects/leviathan-gas-field-levantine-israel/leviathan-gas-field-levantine-israel1.html

v. www.google.co.uk/search?q=Leviathan+gas+project+Israël+map&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ntC2UvO7IcPE7Ab7rIDYCQ&ved=0CEQQsAQ&biw=1017&bih=598

vi. www.phantomreport.com/syria-inks-oil-gas-deal-with-russia-firm#more-20238

De oorspronkelijke bron van dit artikel is Global Research

Copyright © Felicity Arbuthnot en prof. Michel Chossudovsky , Global Research, 2023

www.globalresearch.ca/israel-gas-oil-and-trouble-in-the-levant/5362955