20231102 Over veranderen van inzichten

Via Frontnieuws, zie daar links en afbeeldingen

Het is oké om toe te geven dat u het mis had over Gaza

oktober 29, 20232840 20

Het is oké om toe te geven dat u zich hierin vergist hebt. Het is oké om van gedachten te veranderen.

Het is oké om toe te geven dat u ongepast hebt gereageerd op het nieuws over wat er op 7 oktober is gebeurd en dat u sommige Israëlische reacties hebt bepleit die u niet had moeten bepleiten, schrijft Caitlin Johnstone.

Het is oké om toe te geven dat u verkeerd was om te juichen toen de bommen op Gaza begonnen te landen.

Het is oké om toe te geven dat u het mis had over het langdurige debat over Palestijnse rechten.

Het is oké om toe te geven dat u sommige dingen online hebt gedeeld waar u nu spijt van hebt.

Ik zeg dit omdat er waarschijnlijk veel pro-Israël mensen zijn die kijken naar wat er in Gaza gebeurt en zich daar een beetje dissonant over beginnen te voelen. Alsof ze misschien toch aan de verkeerde kant staan.

En ik wil u geruststellen dat u uw standpunt hierover kunt veranderen. Het is heel goed en normaal om dat te doen.

We maken allemaal fouten. We gaan allemaal door perioden waarin aspecten van ons wereldbeeld gevormd worden door onjuiste informatie die we van anderen hebben gekregen. Ik weet dat ik dat heb gedaan. Dat heeft iedereen.

Het is niet erg om fouten te maken, u hebt alleen de verantwoordelijkheid om ervan te leren en uw koers te corrigeren nadat u hebt geleerd dat u het bij het verkeerde eind had. Dat is waar het bij volwassen zijn om draait.

U hoeft niet publiekelijk toe te geven dat u fout zat als u dat niet wilt. U hoeft het zelfs aan niemand toe te geven als dit allemaal privé en intern voor u was. Maar u hebt wel de verantwoordelijkheid om de schade die u hebt aangericht toen u zich in dit alles vergiste, ongedaan te maken.

Als u voor het bloedbad in Gaza hebt gejuicht, dan moet u nu voor vrede gaan pleiten.

Als u materiaal hebt gedeeld dat deze aanval ondersteunde, dan moet u nu beginnen met het delen van materiaal dat er tegen is.

Als u uw kinderen of andere jonge, beïnvloedbare mensen die naar u opkijken, hebt geleerd om te steunen wat Israël doet, dan moet u hen nu het tegenovergestelde leren.

Als u dingen tegen uw familie en vrienden hebt gezegd die hun steun voor deze genocidale slachting kunnen hebben gevoed, dan moet u nu het tegenovergestelde standpunt naar voren brengen.

We leren allemaal al doende. Niemand heeft het allemaal door; degenen die denken dat ze dat wel hebben, behoren meestal tot de meest onuitstaanbare en onvolwassen mensen die u ooit zult ontmoeten. Het is prima om fouten te maken, en het is prima om om te keren zodra we onze fout erkennen.

Het is geen misdaad om bedrogen te zijn. Het is niet kwaadaardig om bedrogen te zijn. Het zou alleen moreel verkeerd zijn als u in uw fout zou blijven volharden nadat u erachter bent gekomen dat u fout zit.

U kunt alleen maar uw best doen. Maar u kunt uzelf niet eerlijk wijsmaken dat u uw best doet als u van binnen een knagend gevoel hebt dat u het bij het verkeerde eind hebt en toch niets doet om het eerlijk en integer aan te pakken.

We kunnen allemaal iets doen om een einde te maken aan deze verschrikking. Niemand van ons kan het in zijn eentje, maar we kunnen allemaal een klein beetje doen. Spreek u uit in elk medium waartoe u toegang hebt, woon demonstraties bij, praat met uw vrienden en geliefden, en help zoveel mogelijk ogen te openen voor de realiteit van wat er gebeurt.

We worden allemaal wakker, ooglid voor ooglid.

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.