20231026 Over wijsheid vervangen door technologie

Van Health Impact News, zie daar links en afbeeldingen, google translate

We hebben wijsheid vervangen door technologie en we zullen de gevolgen ondervinden

Totaal aantal weergaven: 456

door Brian Shilhavy Redacteur, Health Impact News

Bent u voorbereid op het posttechnologische tijdperk?

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een artikel heb gepubliceerd over de komende Big Tech-crash die in 2022 begon.

Er is een beetje uitstel gekomen voor de komende crash hier in 2023, waarbij biljoenen dollars worden geïnvesteerd in de AI-hype, maar het enige wat dat doet is het creëren van een enorme economische zeepbel die de Big Tech-crash zelfs nog groter zal maken. nog erger als deze economische zeepbel barst.

Ik heb hier de laatste tijd niet veel over hoeven schrijven, omdat zoveel anderen dat wel hebben gedaan. Hier zijn enkele voorbeelden van recente artikelen uit de financiële sector, waarin veel beleggers duidelijk de tekenen aan de muur zien en anderen beginnen te waarschuwen voor de AI-hypezeepbel.

(zie links in het origineel)

AI wordt overhyped: “Degenen die geloven dat kunstmatige algemene intelligentie op handen is, hebben vrijwel zeker ongelijk”

Zelfs de AI-hypezeepbel hielp niet: de mondiale financiering daalde in het tweede kwartaal met 49%

De AI-gemeenschap maakt ‘een vreselijke fout’ bij het hypen van de technologie, zegt Ken Griffin van Citadel

Ik begon te waarschuwen voor de komende Big Tech-crash in 2022, niet alleen vanwege de financiële implicaties die snel aan het licht kwamen na de ineenstorting van het FTX Crypto Ponzi-plan , maar omdat het voor bijna de eerste keer sinds de pc-computertechnologierevolutie die in de jaren tachtig begon begonnen mensen eindelijk wakker te worden en de beperkingen van deze technologie in te zien, waarvan een groot deel in de jaren tachtig begon met de ontwikkeling van hardware- en software-consumentenelektronica.

Deze beperkingen werden voor het eerst waargenomen in de auto-industrie, waar de illusies van volledig zelfrijdende, zelfrijdende voertuigen, die decennialang honderden miljarden dollars hebben opgeslokt, neerstortten op de realiteit van de waarheid: de waarheid dat computers mensen nooit volledig zullen vervangen. . Zien:

De religie van de technocraten faalt, net als hun technologie

De fantasie van autonome, zelfrijdende auto’s loopt ten einde nu Tesla geconfronteerd wordt met een strafrechtelijk onderzoek van de DOJ

De enorme mislukkingen van volledig elektrische voertuigen (EV’s) zijn dit jaar ook aan het licht gekomen, en die industrie alleen al dreigt de hele Amerikaanse economie te laten crashen, omdat de Amerikaanse regering miljarden dollars blijft uitgeven aan deze sector, die duidelijk NIET duurzaam is. Hier zijn enkele recente artikelen die duidelijk de ondergang voor de EV-industrie voorspellen:

“Schokkend getal”: Rivian-eigenaar ziet reparatierekening van $ 42.000 voor klein ongeval

Ford zal dit jaar 4,5 miljard dollar verliezen aan elektrische voertuigen, vergeleken met 2,1 miljard dollar vorig jaar

CEO van Ford geeft ‘Reality Check’ toe toen hij een elektrische F-150-truck meenam op een roadtrip

De ineenstorting van de EV SPAC’s: weer een gaat failliet, anderen staan ​​op de rand

Onverkochte elektrische auto’s kunnen een doodsspiraal voor de auto-industrie betekenen

Kennis versus wijsheid begrijpen

Zoals ik in eerdere artikelen heb geschreven, als ik schrijf over een ‘crash’ van de technologie en het ‘posttechnologische tijdperk’, beweer ik NIET dat alle technologie zal verdwijnen of falen.

Wat onvermijdelijk is, is dat we de beperkingen van deze technologie zullen onderkennen, inclusief de manieren waarop deze ons tot slaaf maakt, en dat we gedwongen zullen worden onze door God gegeven creativiteit en vindingrijkheid te gebruiken om slim gebruik te maken van de technologie, zonder er zo afhankelijk van te zijn als nu.

Maar er zijn tegenwoordig maar heel weinig mensen die zelfs maar aan die dag denken, laat staan ​​zich erop voorbereiden, en zij zullen degenen zijn die er het meest onder lijden.

Om ons dus voor te bereiden op het toekomstige posttechnologische tijdperk moeten we het verschil tussen kennis en wijsheid erkennen.

Sinds de volledige herziening van het westerse onderwijssysteem, dat nu is gebouwd op het valse fundament van de darwinistische evolutionaire biologie, hebben we de natuurwetenschappen (de fysische wetenschappen) verheven boven andere traditionele vormen van onderwijs, waaronder de geesteswetenschappen en de kunsten.

Het Engelse woord ‘wetenschap’ (science) is grondig gecorrumpeerd en wordt tegenwoordig gebruikt als vervanging voor ‘waarheid’.

Kennis en ‘ dataïsme ’ (Dataïsme is een begrip uit de filosofie dat veronderstelt dat alles in het universum in data en algoritmen is te vangen. De term werd in 2013 gemunt door journalist David Brooks, in een artikel in The New York Times. Wikipedia) ​​hebben de wijsheid vervangen, en ‘wetenschap’ heeft ‘religie’ vervangen.

Wetenschap IS de nieuwe ‘religie’, omdat deze grotendeels gebaseerd is op geloof , en niet op feiten of waarheid.

Het begint als basis in de overtuiging dat het leven zich gedurende miljarden jaren door willekeurig toeval heeft gevormd, zonder enige invloed van een meesterontwerper, of “God”.

Dit is een geloof, geen feit, en het zou zeker geen ‘wetenschap’ moeten worden genoemd, maar ‘religie’.

“Wetenschap” negeert tegenwoordig wijsheid volledig en doet alsof kennis de totaliteit van de waarheid is.

Dit is zeker geen nieuwe manier van denken over het universum waarin we leven, maar het heeft tegenwoordig nieuwe betekenisnuances gekregen dankzij de elektronische technologie die zich de afgelopen veertig jaar heeft ontwikkeld.

Maar onthoud: ‘technologie’ zoals het vandaag de dag wordt gedefinieerd, is bijna uitsluitend ‘elektronische technologie’, een zeer recente ontwikkeling in de menselijke geschiedenis.

Elektriciteit is de levensader van deze technologie, en alles stopt met werken als je de stroombron afsluit.

Hoeveel mensen in de moderne samenleving weten hoe ze gedurende langere perioden zonder elektriciteit in deze wereld moeten overleven, zoals mensen dat vele duizenden jaren vóór de ontwikkeling van deze elektronische technologie deden?

Heel weinig.

Dat niet alleen onze samenleving, maar ook ons ​​hele leven afhankelijk is van deze elektronische technologie, is niet alleen NIET verstandig, het is pure waanzin.

Alle kennis en data in de wereld zullen nutteloos zijn als de elektriciteit eenmaal uitvalt, en je zonder elektriciteit op zoek moet naar water en voedsel.

Dit is het resultaat van een zeer technische samenleving met heel weinig wijsheid.

Om het verschil tussen wijsheid en kennis te beschrijven, gebruik ik graag de illustratie van de moderne auto.

Er is vandaag de dag geen enkele persoon die dit artikel leest die heeft geleerd hoe hij een auto moet besturen door de ‘wetenschappelijke methode’ te gebruiken om ‘kennis’ te verkrijgen.

Je kunt zoveel boeken lezen als je wilt over automechanica, verbrandingsmotoren of elektronische motoren en lithiumbatterijen, maar ze zullen je nooit leren hoe je daadwerkelijk een auto moet besturen.

Je zou een aantal hypothesen en theorieën kunnen ontwikkelen over hoe je ermee om moet gaan, en dan met vallen en opstaan ​​proberen of ze werken om je hypothesen en theorieën te testen.

Maar dat zou niet verstandig zijn. U zou waarschijnlijk het voertuig dat u probeert te besturen laten crashen, en u zou zelfs uzelf en andere bestuurders kunnen doden.

Om te leren hoe je een motorvoertuig moet besturen, zoek je in plaats daarvan naar iemand die al weet hoe je er een moet besturen, iemand met meer wijsheid en ervaring dan zijzelf, en vraagt ​​die persoon dan om het hem te leren.

Het algemene principe hierbij zou zijn dat hoe meer ervaring iemand heeft met het succesvol besturen van een motorvoertuig, hoe beter hij of zij die ervaring aan iemand anders kan doorgeven. Hoeveel ze ‘weten’ over voertuigen, zoals woorden die in een boek zijn afgedrukt, is vrijwel irrelevant bij het daadwerkelijk gebruiken van een motorvoertuig, tenzij ze daadwerkelijke ervaring hebben met het besturen ervan.

Een computer die alleen tekst (algoritmen) leest, kan geen ervaring leren.

Het zijn onze levenservaringen die leiden tot wijsheid, of hoe we kennis kunnen toepassen. Je zou een boek kunnen lezen over hoe je bijvoorbeeld een vuur kunt maken met een vuursteen in plaats van een Bic-aansteker, maar totdat je het probeert en door ervaring leert hoe je op die manier een vuur kunt maken, zul je het niet echt ‘weten’. hoe je een vuur maakt van vuursteen.

En in de meeste gevallen zul je leren hoe je een dergelijke vaardigheid kunt bereiken door iemand anders die ‘wijzer’ is dan jij te vragen om je te leren hoe je het moet doen.

Wijsheid komt met leeftijd en ervaring

Je zult opstaan ​​voor het grijze hoofd en het gezicht van een oude man eren, en je God vrezen: Ik ben de HEER. (Leviticus 19:32)

(32U moet opstaan voor iemand met grijze haren en eer bewijzen aan een oudere. Uw God moet u vrezen. Ik ben de HEERE. Leviticus 19:32 HSV)

De moderne samenleving, die is gebouwd op het valse fundament van de darwinistische biologie, gelooft ten onrechte dat wij het meest geavanceerde menselijke ras zijn dat ooit op aarde heeft rondgelopen, voornamelijk dankzij onze elektronische technologie.

Maar uit de verslagen van de Oude Geschriften blijkt dat de menselijke levensduur ruim 900 jaar oud is, vóór de wereldwijde vloed die de wereld dramatisch veranderde en de menselijke levensduur begon af te nemen.

We hebben geen idee wat voor soort wijsheid en ‘technologie’ er in de oudheid bestond met zo’n lange levensduur, waarbij wijsheid in de dubbele cijfers aan generaties kon worden doorgegeven.

Hoe was reizen toen? Hoe verliep de communicatie toen? Hoe zagen muziek en kunst er toen uit?

Soms vangen we een glimp op van deze technologie die mogelijk enkele generaties na de zondvloed bleef bestaan, met verhalen als de val van de stad Jericho, waarbij de hele stad werd verwoest door een specifiek patroon van blazende trompetten, waarbij gebruik werd gemaakt van muzieknoten en energie om de stad neer te halen. muren. (Zie Jozua hoofdstuk 6)

Veel oude artefacten, zoals de Grote Piramides in Egypte, laten een technologie zien die onbekend is bij de moderne mens, en die de moderne mens, met al zijn elektronische technologie, niet kan reproduceren.

Wijsheid, praktische kennis die voornamelijk door ervaring wordt verkregen, wordt in de eerste plaats verkregen door instructie te zoeken bij mensen die ouder en wijzer zijn dan wij.

Maar kijk eens naar de manier waarop de westerse cultuur onze ouderen en senioren behandelt! We pompen ze op met vaccins en medicijnen, en gooien ze vervolgens terzijde als waardeloze leden van de samenleving terwijl we de jeugd en uiterlijke schoonheid verheerlijken.

Zoek wijsheid bij de wijste persoon in het universum

Zeer weinig van wat we tijdens ons korte leven hier op aarde leren, wordt rechtstreeks via de ‘wetenschappelijke methode’ geleerd. Bijna alles wat we in het leven leren, wordt ons door anderen geleerd, meestal door anderen die ouder en meer ervaren (wijzer) zijn dan wijzelf.

Dus wie is de oudste en wijste persoon in het universum?

Degene die het heeft gemaakt.

Het boek Job in het oudtestamentische gedeelte van de Bijbel is een van de oudste stukken literatuur die vandaag de dag voor ons beschikbaar zijn. Dit boek gaat heel erg diep, en op een dag voel ik me misschien gekwalificeerd om er daadwerkelijk een artikel over te schrijven.

Het karakter van Job leefde blijkbaar onder de eerste generaties na de grote vloed van Noach, en hij was waarschijnlijk ruim honderd jaar oud toen het werd geschreven, en de tekst vermeldt dat hij nog 140 jaar leefde nadat het werd geschreven.

Het gaat over de eeuwige vraag waarom veel slechte mensen voorspoedig zijn, terwijl veel rechtvaardige mensen lijden. Na het opnemen van een dialoog die in de hemel plaatsvond, is de rest van het boek een debat tussen Job en zijn aanklagers, voormalige ‘vrienden’.

Job handhaaft zijn onschuld tegenover zijn aanklagers en eist dat hij zijn rechter ondervraagt.

God spreekt dan in hoofdstuk 38, en dit is een van de langst opgetekende dialogen van God in de Bijbel. Het begint als volgt:

Toen antwoordde de HEER Job vanuit de wervelwind en zei: ‘Wie is deze die de raad verduistert door woorden zonder kennis? Kleed je voor actie als een man; Ik zal je ondervragen, en jij maakt het mij bekend.

Waar was jij toen ik de grondvesten van de aarde legde? Vertel het me, als je begrip hebt. Wie heeft de afmetingen bepaald – dat weet je zeker!

Of wie heeft de grens erover uitgerekt? Waarop waren de fundamenten ervan verzonken, of wie legde de hoeksteen ervan, toen de morgensterren samen zongen en alle zonen van God juichten van vreugde?

Of die de zee met deuren afsluitten toen deze uit de baarmoeder barstte, toen ik wolken tot zijn kleed maakte en dikke duisternis tot wikkelband, en er grenzen voor voorschreef en tralies en deuren zette, en zei: ‘Tot zover zul je komen, en niet verder, en hier zullen je trotse golven worden tegengehouden’?

Hebt u vanaf het begin van uw dagen de morgen bevolen, en ervoor gezorgd dat de dageraad zijn plaats kende, zodat hij de randen van de aarde zou kunnen grijpen en de goddelozen eruit zouden worden geschud? (Job 38)

Wie is inderdaad wijzer dan de Schepper van het universum?

Toen Jezus op aarde rondliep, beweerde hij dat hij van God kwam en één met Hem was. Zijn dood en opstanding hebben alle barrières tussen ons en God weggenomen, zodat we Hem rechtstreeks konden leren kennen.

‘Laat uw hart niet verontrust worden. Geloof in God; geloof ook in mij.

In het huis van mijn Vader zijn veel kamers. Als dat niet zo was, zou ik je dan hebben verteld dat ik een plaats voor je ga klaarmaken? En als ik een plaats voor je ga klaarmaken, zal ik terugkomen en je naar mezelf brengen, zodat jij ook kunt zijn waar ik ben.

En jij weet de weg naar waar ik heen ga.’

Thomas zei tegen hem: ‘Heer, wij weten niet waar u heen gaat. Hoe kunnen wij de weg weten?”

Jezus zei tegen hem: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand komt tot de Vader behalve door mij. Als je mij had gekend, zou je mijn vader ook hebben gekend. Vanaf nu ken je hem en heb je hem gezien.”

Filippus zei tegen hem: ‘Heer, laat ons de Vader zien, en het is genoeg voor ons.’

Jezus zei tegen hem: ‘Ben ik al zo lang bij je, en ken je mij nog steeds niet, Filippus? Wie mij heeft gezien, heeft de Vader gezien. Hoe kun je zeggen: ‘Toon ons de Vader’?

Gelooft u niet dat ik in de Vader ben en dat de Vader in mij is? De woorden die ik tegen jullie zeg, spreek ik niet op eigen gezag, maar de Vader die in mij woont, doet zijn werken.

Geloof mij dat ik in de Vader ben en dat de Vader in mij is, of geloof anders vanwege de werken zelf.

Echt, echt, ik zeg je: iedereen die in mij gelooft, zal ook de werken doen die ik doe; en grotere werken dan deze zal hij doen, omdat ik naar de Vader ga.

Wat je ook vraagt ​​in mijn naam, ik zal het doen, zodat de Vader verheerlijkt mag worden in de Zoon. Als je mij iets in mijn naam vraagt, zal ik het doen. (Johannes 14:1-14)

Toen de eerste gelovigen in Jezus elkaar begonnen te ontmoeten na zijn opstanding in de eerste eeuw, schreef Paulus een brief aan sommigen van hen die in de Griekse stad Korinthe woonden.

Hij legde uit wie wijsheid had en wie niet.

Want het woord van het kruis is dwaasheid voor hen die verloren gaan, maar voor ons die gered worden is het de kracht van God.

Want er staat geschreven: ‘Ik zal de wijsheid van de wijzen vernietigen, en het onderscheidingsvermogen van de verstandigen zal ik dwarsbomen.’

Waar is degene die wijs is? Waar is de schrijver? Waar is de debater van deze tijd?

Heeft God de wijsheid van de wereld niet dwaas gemaakt?

Want omdat de wereld, in de wijsheid van God, God niet door wijsheid kende, heeft het God behaagd door de dwaasheid van wat wij prediken degenen die geloven te redden.

Want joden eisen tekenen en Grieken zoeken wijsheid, maar wij prediken de gekruisigde Christus, een struikelblok voor joden en dwaasheid voor heidenen, maar voor hen die geroepen zijn, zowel joden als Grieken, Christus de kracht van God en de wijsheid van God.

Want de dwaasheid van God is wijzer dan mensen, en de zwakheid van God is sterker dan mensen.

Want denk eens na over uw roeping, broeders: niet velen van u waren wijs volgens wereldse maatstaven, niet velen waren machtig, niet velen waren van adellijke afkomst.

Maar God heeft het dwaze in de wereld uitgekozen om de wijzen te beschamen; God heeft het zwakke in de wereld uitgekozen om het sterke te beschamen; God koos wat laag en veracht is in de wereld , zelfs de dingen die dat niet zijn, om de dingen die er wel zijn teniet te doen, opdat geen mens zich zou beroemen in de aanwezigheid van God.

En dankzij Hem bent u in Christus Jezus, die voor ons wijsheid van God is geworden, gerechtigheid, heiliging en verlossing, zodat, zoals er geschreven staat: ‘Laat hij die roemt, roemen in de Heer.’ (1 Korintiërs 1:18-31 – cursivering van mij.)

Dit is dus de wijsheid die vandaag de dag voor ons allemaal beschikbaar is! We kunnen directe toegang hebben tot de oudste en wijste persoon in het universum, als we er in geloof om vragen.

Als het iemand van jullie aan wijsheid ontbreekt, laat hem dat dan aan God vragen, die royaal aan iedereen geeft, zonder verwijten, en het zal hem gegeven worden.

Maar laat hem in geloof en zonder twijfel vragen, want degene die twijfelt is als een golf van de zee die door de wind wordt voortgedreven en heen en weer geslingerd. Want die persoon moet niet denken dat hij iets van de Heer zal ontvangen; hij is een dubbelzinnig man, onstabiel in al zijn manieren. (Jakobus 1:5-8)

Geloof in technologie is waanzin. Technologie is op zichzelf niet goed of slecht, maar als we ons leven daaraan toevertrouwen, zullen we niet alleen teleurgesteld worden, maar ook verraden.

Zoek naar ware wijsheid bij de oudste en wijste persoon in het universum, om je eigen doel in dit leven te begrijpen, en wat je vervolgens moet doen.

Lees de oude Geschriften, de Bijbel, en bid om wijsheid, zoals Jakobus schreef. Lees:

Moet u de oude Bijbel lezen? Is de Bijbel accuraat of corrupt?

Maar het kost tijd om de Bijbel te lezen en te bestuderen, dus beperk jezelf niet tot alleen het bestuderen van de Bijbel.

God kan rechtstreeks tot je spreken, door dromen en visioenen, en zelfs door tijd door te brengen in de natuur, omringd door door God gemaakte dingen, in plaats van in de door de mens gemaakte wereld van virtuele technologie waar zovelen van ons het grootste deel van onze dag in doorbrengen.

Ik heb geleerd meer tijd vrij te maken om buiten door te brengen, omringd door Gods schepping. Ik heb een aantal zeer hoge, eeuwenoude bomen op het terrein waar ik momenteel verblijf. In plaats van er elke dag gewoon doorheen te lopen, heb ik geleerd om stil te staan, ze te onderzoeken, en gewoon stil in hun aanwezigheid te zijn.

Door dit te doen ontdekte ik dat het pad dat ik bewandelde over een enorm wortelstelsel liep dat een aantal van deze zeer hoge bomen met elkaar verbond die vele honderden jaren oud zijn en die waarschijnlijk lang overeind stonden voordat dit land überhaupt werd gesticht, toen alleen de Indianen leefden. hier.

Daar zit energie, een soort energie die je kunt voelen door levende wezens die veel ouder zijn dan jijzelf. Het is een eeuwenoude energie die ver voorafgaat aan al onze moderne technologie.

Wat zal er gebeuren als ik besluit elke dag meer tijd tussen deze eeuwenoude bomen door te brengen? Ik weet het niet, omdat dat soort wijsheid grotendeels verloren is gegaan voor de generatie waar ik deel van uitmaak. De Bijbel heeft veel te zeggen over bomen, specifieke bomen op specifieke locaties op verschillende momenten in de geschiedenis.

Misschien kan dit soort energie onder bomen die zo oud zijn de negatieve energie tegengaan die uit technologie voortvloeit, zoals EMF-straling? Ik weet het echt niet, omdat dit soort wijsheid tegenwoordig voor ons grotendeels verloren is gegaan.

De Japanners hebben enige kennis op dit gebied, genaamd ‘Shinrin-yoku’, of ‘bosbaden’.

GreenMedInfo heeft een sectie over een deel van dit onderzoek .

De Bijbel staat ook vol met voorbeelden waarin God rechtstreeks tot mensen sprak door middel van dromen en visioenen, en het merendeel van het collectieve christendom verwerpt tegenwoordig zoiets als dit en beweert dat dingen als ‘wonderen’ alleen in het verleden zijn gebeurd.

Als je enige vorm van oude wijsheid of eeuwenoude vormen van genezing in de hedendaagse christelijke kerken ter sprake brengt, zullen de meesten dit afdoen als “New Age” en demonisch, terwijl ze allemaal naar hun dokters rennen om hun nieuwste vaccins en medicijnen te halen.

Maar het is de farmaceutisch-medische cultus die ‘nieuw’ is en pas sinds eind 19e eeuw bestaat.

Andere geneeswijzen zijn veel ouder, zoals de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), die meer dan 5000 jaar oud is, en de Ayurveda-genezing in India, die meer dan 4000 jaar oud is.

Er is niets ‘nieuws’ aan, maar zelfs deze eeuwenoude vormen van genezing worden tegenwoordig uitgeroeid ten gunste van farmaceutische bedrijven en moderne medische systemen.

Zet dus uw tv uit en ga elke dag een poosje weg van de computer, ga met God praten en vraag Hem om wijsheid, ECHTE wijsheid.

Zonder dit soort wijsheid heb je heel weinig kans om te overleven wat er op deze planeet zal gebeuren, of om zelfstandig te kunnen leven in het komende posttechnologische tijdperk.

Gepubliceerd op 6 september 2023

Trefwoorden: wijsheid