20231025 Over verbeteren van je gezondheid

Hoe je je hersenen kunt laten groeien door je lichaam te bewegen

27 september 2023 0 reacties

???? Leestijd: < 1 minuut

Bewegingsneurowetenschapper Wendy Suzuki legt uit hoe je hersenen gracieus en optimaal kunnen verouderen – en dat begint al met een wandeling van slechts 10 minuten.

How to grow your brain by moving your body

bigthink.com/series/great-question/grow-your-brain-by-moving-your-body/

Wist u dat slechts drie maanden consistente lichaamsbeweging uw hersenfunctie kan verbeteren? Bewegingsneurowetenschapper Wendy Suzuki legt uit hoe sporten je cognitieve vaardigheden kan versterken.

Volgens Suzuki kan zelfs slechts tien minuten lopen angst en depressie verlichten vanwege de neurochemicaliën die vrijkomen tijdens het sporten. Ze deelt een onderzoek waaruit blijkt hoe deelnemers die voorheen sedentair waren, opmerkelijke verbeteringen ervoeren in hun basisstemming, prefrontale functie en hippocampale functie nadat ze gedurende enkele maanden slechts twee tot drie oefensessies per week hadden gevolgd.

Als u al aan lichaamsbeweging doet, kunt u waarschijnlijk nog steeds van verdere cognitieve voordelen profiteren. Suzuki legt uit hoe het verhogen van de intensiteit van uw reeds bestaande trainingen steeds grotere voordelen kan opleveren voor de gezondheid van de hersenen. Ga gewoon niet overboord, zegt ze, want dat kan je meer pijn doen dan helpen.

Kijk ook bij deze website voor preventie