20231003 Nadenkertje 19 over pathocraten

uit een commentaar bij de truthseeker, google translate

Ik kwam deze passage tegen uit Lobaczewki’s “Political Ponerology” (de studie van het kwaad) die ik zo goed vind dat ik hem nog een keer zal posten. Hij heeft het over het communisme, maar het citaat is een universele veroordeling van de pathologische aard van de regering in het Westen:

“Het bereiken van absolute overheersing door pathocraten in de regering van een land kan niet permanent zijn, aangezien grote delen van de samenleving ontevreden raken over een dergelijke heerschappij en uiteindelijk een manier vinden om deze omver te werpen. Dit deel van de historische cyclus is gemakkelijk te onderscheiden wanneer de geschiedenis vanuit een ponerologisch standpunt wordt gelezen. Pathocratie aan de top van de overheidsorganisatie vormt ook niet het volledige beeld van het ‘volwassen fenomeen’. Een dergelijk regeringssysteem kan nergens anders heen dan naar beneden.

In een pathocratie moeten alle leiderschapsposities (tot aan de dorpshoofden en de coöperatieve managers van de gemeenschap, om nog maar te zwijgen van de directeuren van politie-eenheden, het politiepersoneel van de speciale diensten en de activisten in de pathocratische partij) worden vervuld door individuen met overeenkomstige psychologische afwijkingen. die in de regel worden geërfd. Dergelijke mensen vormen echter een zeer klein percentage van de bevolking en dit maakt hen waardevoller voor de pathocraten.

Er kan geen rekening worden gehouden met hun intellectuele niveau of professionele vaardigheden, omdat mensen met superieure capaciteiten nog moeilijker te vinden zijn. Nadat een dergelijk systeem meerdere jaren heeft geduurd, is honderd procent van alle gevallen van essentiële psychopathie pathocratisch actief; zij worden als de meest loyale beschouwd, ook al waren sommigen van hen vroeger op de een of andere manier aan de andere kant betrokken.

Onder dergelijke omstandigheden kan geen enkel gebied van het sociale leven zich normaal ontwikkelen, of het nu gaat om economie, cultuur, wetenschap, technologie, bestuur, enz. Pathocratie verlamt geleidelijk alles. Normale mensen moeten een niveau van geduld ontwikkelen dat verder gaat dan ieder mens die in het systeem van de normale mens leeft, alleen maar om uit te leggen wat ze moeten doen en hoe ze dat moeten doen aan een of andere stompe middelmatigheid van een psychologisch afwijkende persoon die de leiding heeft gekregen over een of ander project dat hij moet doen. kan het niet eens begrijpen, laat staan ​​beheren.

Dit speciale soort pedagogie – het instrueren van afwijkende mensen en tegelijkertijd hun woede vermijden – vergt veel tijd en moeite, maar het zou anders niet mogelijk zijn om aanvaardbare levensomstandigheden en noodzakelijke prestaties op economisch gebied of op het intellectuele leven van een samenleving in stand te houden. Zelfs met zulke inspanningen dringt de pathocratie geleidelijk overal binnen en maakt alles stom.”

bron

zie ook bij bewust en deze