20231002 Over de dood van een blogger

Ed.: tot mijn schrik kwam ik er onlangs pas achter dat de bekende blogger Michael Mannheimer vorig jaar maart is overleden. Hij was een blogger die ik zeker in de begintijd van de corona periode intensief volgde. Ik deelde ook wel berichten van hem. Maar ik volgde veel bloggers en op een gegeven moment ben ik selectiever geworden (ook met corona berichten) omdat ik het allemaal niet meer aankon. Maar ik bleef wel lezen op de achtergrond tot dat een link wegzakt. Nu ik laatst iets opzocht kwam ik zijn overlijdens bericht tegen dat ik wil delen. Hij was nog jong (67) toen hij overleed en hij heeft veel moeten lijden omdat hij enorm dwars gezeten werd door TPTB. Hij was een kunstenaar en schrijver en waarheidszoeker. Daarom deel ik dit. Net als ik eerder een overlijdensbericht deelde van een christelijke blogger die ik ook volgde. Je leert van elkaar. Ik heb respect voor deze mensen en dat wil ik delen.

Michael Mannheimer-blog

In Memoriam: Michael Mannheimer overleed op 13 maart 2022

29 april 2022 dwM 29

Top Nieuws!

Ontsnap nu het nog kan – Finca Bayano in Panama!

Lees: 22.805

Michael Mannheimer stierf op 13 maart 2022

Beste trouwe lezers van deze blog,

Helaas moeten we u het trieste nieuws brengen dat Michael Mannheimer op 13 maart 2022 op 67-jarige leeftijd in ballingschap in Cambodja stierf. Het werd bevestigd door familiekringen en staat daarom buiten twijfel. Zoals zijn laatste wens was, werd Michael daar volgens een boeddhistisch ritueel ter plaatse begraven. We hoorden dat er een herdenkingsdienst voor hem werd gehouden in het hotel waar hij voor het laatst woonde. Een eigenschap waar Michael nooit veel aandacht aan besteedde, was zijn buitengewone bereidheid om te helpen. Daar hielp hij in ballingschap altijd de mensen om hem heen, bijvoorbeeld door schoolbenodigdheden voor de arme kinderen te kopen of de medische zorg voor zieken te verzorgen. Zelfs ver hier vandaan rouwden velen om hem.

We zullen ons Michael allemaal herinneren als de moedige strijder voor recht en waarheid – een man die er zijn levensmissie van maakte om met fascinerende consistentie op te komen voor zijn overtuigingen. We zullen hem enorm missen als persoon, als goede vriend en als politiek strijdpaard.

Op zondag 27 maart 2022 heeft in Heilbronn in de naaste kringen een herdenkingsdienst plaatsgevonden, waarover binnenkort bericht zal worden.

Een kort woordje over het overlijdensbericht, dat een paar dagen geleden online werd geplaatst en vervolgens weer werd verwijderd: op dit moment hadden wij, zijn beste vrienden en metgezellen, nog steeds geen betrouwbare bevestiging van wat er in de verte met Michael was gebeurd. Daarom wilden we afwachten. Helaas werden onze ergste angsten bevestigd.

Organisatorisch: Momenteel zijn we nog aan het overleggen wat er met de blog gaat gebeuren, maar voorlopig blijft deze online ter nagedachtenis aan Michael. We vragen u echter om geen donaties meer te doen, omdat we eerst moeten verduidelijken wat er daarna gebeurt.

In plaats van een ‘groot’ overlijdensbericht hebben we besloten Michaels vrienden, metgezellen en trouwe lezers eenvoudigweg hun zegje te laten doen.

We zijn allemaal diep bedroefd door deze buitengewone persoon. Michaël, we missen je!

Je vrienden en metgezellen