20230814 Over niets is wat het lijkt

Via SOTN: alternatief nieuws, analyse en commentaar, Het onthullen van de ware staat van de natie

Oriëntatiepunt van de Russische cultuur in Odessa – de Transfiguratiekathedraal – werd opzettelijk vernietigd door Oekraïne om Rusland de schuld te geven

Geplaatst op 26 juli 2023 door State of the Nation, zie daar links en afbeeldingen, google translate.

Vernietiging van de kathedraal van Odessa: opzettelijk vernietigd door Kiev

(Ed.: in de MSM werd breed uitgepakt: Rusland vernietigde de Transfiguratiekathedraal. Je vraagt je dan af waarom zouden ze dat doen? Er is geen reden en ze deden het ook niet. Ze raken geen civiele doelen. Ook niet per ongeluk. Ze raken doelen die militair zijn of militair zijn gemaakt.)

LYUBA LULKO

Pravda.ru

Veel Russen koesteren Odessa omdat dit een belangrijke stad is voor de Russische cultuur. Daarom kwam het Kiev-regime met een plan om de Transfiguratiekathedraal te vernietigen.

Lucht- en ruimtevaarttroepen van de Russische Federatie vallen militaire faciliteiten in Odessa aan

Zodra de graandeal werd geannuleerd, moest Rusland de havenfaciliteiten van Odessa vernietigen omdat ze de dreiging van provocaties droegen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky beloofde konvooien te organiseren met graan (en wapens) bewaakt door oorlogsschepen van derde landen. Bovendien was er onder de immuniteit van de graandeal een enorme hoeveelheid wapens geleverd aan de havens van de stad. Daar werden ook brandstofdepots en trainingscentra voor Oekraïense en buitenlandse strijders ingericht.

De Russische lucht- en ruimtevaarttroepen begonnen de havenfaciliteiten van Odessa aan te vallen. De aanvallen gingen vier dagen op rij door. Op zondagnacht raakten hypersonische Onyx- en Kalibr-raketten hun doelen. De luchtverdedigingssystemen van Oekraïne probeerden de Russische raketten te onderscheppen, waardoor antiraketten op het stadscentrum neerstortten. De Kathedraal van de Transfiguratie van de Verlosser in Odessa werd verwoest als gevolg van de aanvallen.

Zelensky hield Rusland onmiddellijk verantwoordelijk voor de tragedie.

“Raketten tegen vreedzame steden, tegen woongebouwen, de kathedraal… Er is geen rechtvaardiging voor het Russische kwaad. Zoals altijd zal dit kwaad verliezen. Russische terroristen zullen zich zeker verantwoorden voor Odessa. Ze zullen dit antwoord voelen’, schreef Zelensky op sociale media.

Kort daarna volgde een opmerking van het Kremlin:

“We hebben dit al vaker gezegd en we kunnen het nog een keer zeggen: wij, onze strijdkrachten, vallen nooit sociale infrastructurele voorzieningen aan, laat staan ​​tempels, kerken en andere soortgelijke objecten. Daarom accepteren we dergelijke beschuldigingen niet, het zijn niets anders dan leugens. Het gaat over antiraketten die daar zijn afgevuurd en die deze tempel hebben verwoest’, zei de officiële woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov.

Talloze foto’s van de verwoeste kathedraal doken op op internet. “Dit is onze plek, dit is onze pijn”, schreven Oekraïense gebruikers in commentaren. Echter, in 2014, na het bloedbad van 2 mei in het Huis van Vakbonden in Odessa, schreef geen van hen over “hun pijn”. In plaats daarvan ‘versierden’ ze hun Odessa met hakenkruizen, vernietigden ze monumenten voor de stichters en verdedigers van de stad en probeerden ze de Russische taal uit te roeien.

Odessa is een historische stad voor de Russische cultuur. Ekaterina, Potemkin, Pushkin, Utyosov, Ilf en Petrov, Zhvanetsky – al deze mensen zijn bekend bij elke Russische burger. Russen konden de kathedraal niet ruïneren. Bovendien is Odessa nooit een door Bandera gedreven stad geweest. Het zal nooit een plek als deze zijn.

Er zijn veel video’s op internet verschenen waarop luchtverdedigingsraketten van de strijdkrachten van Oekraïne te zien zijn die opstijgen en de stad in “duiken”. De spreker van de strijdkrachten van Oekraïne, Yuriy Ignat, zei dat Oekraïense luchtverdedigingssystemen zich binnen het stadsgebied bevonden.

“Als we ergens verder luchtverdedigingssystemen inzetten, zal de vijand profiteren van de gaten. Er is geen andere manier dan luchtverdedigingssystemen dichter bij bevolkte gebieden in te zetten”, zei Ignat.

Bovendien komt de omvang van de verwoesting van de tempel niet overeen met de aanvalswapens. Dit is niet wat Onyx- en Kalibr-raketten zouden kunnen doen. De kernkoppen van de Russische raketten zorgen voor enorme druk en explosiegolven. Als zo’n Russische raket de tempel had geraakt, was er niets van over gebleven. Tegelijkertijd zijn de deuken en gaten die op de muren van de verwoeste tempel zijn achtergebleven de sporen die zijn achtergelaten door talloze kleine metalen elementen. Wanneer een antiraket ontploft in de buurt van een object in de lucht, moet dat dus zorgen voor maximale vernietiging.

Het plan van Kiev om de Transfiguratiekathedraal te vernietigen

Het is niet uitgesloten dat de verwoesting van de kathedraal niet toevallig was. Een dergelijke daad zou opzettelijk kunnen worden gepleegd om de Odessers tegen de Russen op te zetten en nog meer haat tegen de Russen in Oekraïne te zaaien.

Deze plannen blijken uit de volgende feiten:

De Transfiguratiekathedraal was de belangrijkste kathedraal van het Odessa-bisdom van de Oekraïens-Orthodoxe Kerk (UOC). Laatstgenoemde gaf ook de Russische Federatie de schuld van de aanval. Aanhangers van Bandera zeggen koppig dat de UOC de Russisch-Orthodoxe Kerk (ROC) van het Patriarchaat van Moskou (MP) is, en benadrukken dat de UOC verbonden is met Rusland.

Zodra een Oekraïense luchtverdedigingsraket de kathedraal raakte, werd een relevant artikel op Wikipedia dienovereenkomstig aangepast, waarin Rusland werd beschuldigd van de aanval).

Het stadsbestuur van Odessa gaf geen opdracht om het puin te ruimen . De plaats van de strike / aanval was niet afgezet, er waren geen geniesoldaten in zicht. Odessa is altijd een Russische keizerlijke stad geweest en het zal moeilijk zijn om de stadsbewoners tegen Rusland op te zetten.

Het regime in Kiev bedacht deze provocatie nadat zowel het tegenoffensief van de Oekraïense troepen als de NAVO-top in Vilnius voor Zelensky op een mislukking uitliepen.