20230706 Over de Babylonische matrix

Al vaker gedeeld maar blijvend actueel, google translate

De Babylonische Matrix, google translate

De wereld als een Babylonische typematrix

“Het systeem van zonde en kwaad waarmee Satan zelf, door middel van een sterk georganiseerd netwerk van spirituele, culturele, sociale, filosofische, politieke en economische componenten, de mensheid manipuleert tot zijn gewenste destructieve doel; dit is in directe tegenspraak met, tegengesteld aan, en in opstand met het Koninkrijk van God”

“De essentie van Babylonianisme, zoals we uit de Schrift begrijpen, is de poging om aardse eer te verwerven door middel van religieus gezag. Dat is Babylonianisme, en het is doorgedrongen in christelijke kerken, hindoetempels, boeddhistische heiligdommen en mohammedaanse moskeeën. Overal is het de element dat valsheid in religie markeert – de poging om aardse macht ( tijdelijke machten ) en prestige te verwerven door middel van religieuze autoriteit ( geestelijke macht ). Dat is waar Nimrod mee begon en wat God uiteindelijk zal vernietigen, zoals we lezen in het boek Openbaring. “

Inhoud

1 Voordat je leest

2 Matrix?

3 Modern Babylon — Waarom zou u zich zorgen maken?

4 De oorsprong van Babylon

5 Babylon in de vroege geschiedenis

6 Christus en de apostelen – vochten met Babylonische concepten

7 Babel vandaag

7.1 Wat zijn de kenmerken van Babylon?

7.1.1 Babylon is economisch van aard

7.1.2 Babylon is politiek van aard

7.1.3 Babylon is de katalysator achter sociale verandering

7.1.4 Babylon is militair van aard

7.1.5 Babylon is filosofisch en religieus van aard

7.1.6 Babylon is totalitair van aard

7.1.7 Babylon is universeel van aard

7.1.8 Het lot van Babylon

8 Wat Bijbelprofetie zegt

9 Afvalligheid en de man van de zonde

9.1 Wat zal de mate en reikwijdte van deze afvalligheid zijn?

10 De komende vernietiging van Babylon

Voordat je leest

Deze site is een compilatie van vele onderwerpen, die geen specifieke volgorde of chronologie heeft. Om de basisthema’s van deze website te begrijpen, raad ik u aan een reeks kleine video’s te bekijken waarvan de onderwerpen verspreid zijn over deze website. Dit kan u een snel overzicht geven van waar deze website over gaat.

Kijk alsjeblieft The Fuel Project: Ken je vijand

God zegene iedereen op deze reis op zoek naar de waarheid

Matrix?

Definitie van matrix

Een omgeving of materiaal waarin iets zich ontwikkelt.

Een situatie of omringende substantie waarbinnen iets anders ontstaat, zich ontwikkelt of bevat is [5]

Iets in of waaruit iets anders ontstaat, zich ontwikkelt of vorm krijgt [6]

De culturele, sociale of politieke omgeving waarin iets zich ontwikkelt: Oxbridge was de matrix van de ideologie [7]

Modern Babylon — Waarom zou u zich zorgen maken?

“Een verstandig man voorziet het kwaad en verbergt zich; maar de eenvoudigen gaan door en worden gestraft.” – Spreuken 22:3

De Bijbel vertelt ons dat in “de laatste dagen” de doordringende invloed van een mysterieus systeem dat bekend staat als Babylon de hele wereld diepgaand zal beïnvloeden. Waarom zouden we ons zorgen maken? Hoe beïnvloedt het ons? Merk op wat we lezen over Babylon in het boek Openbaring: “Want alle volken hebben gedronken van de wijn van de toorn van haar hoererij, en de koningen van de aarde hebben hoererij met haar bedreven. . . “ (Openbaring 18:3). Kortom, alle naties van de aarde zijn geestelijk dronken gemaakt door deze entiteit genaamd Babylon. De naties zijn niet in staat het plan en doel van God te bevatten of te begrijpen. Ze weten niet hoe ze geluk kunnen bereiken, of hoe ze echte vervulling kunnen brengen in het leven van hun mensen. De wereld van vandaag bevindt zich in een moeras van schijnbaar onoplosbare problemen – problemen met oorlog en vrede, misdaad en geweld,ongelijkheid tussen rijk en arm , een beschadigd en gevaarlijk milieu , hongersnood , armoede , ziekte-epidemieën , catastrofale weersomstandigheden , immoraliteit , de ineenstorting van het gezin en het gezin , en het verval van gevestigde religies. Vrede en geluk lijken buiten het bereik van miljoenen mensen te liggen.

Babel heet “. . . de grote hoerdie zit op vele wateren” (Openb. 17:1). “. . . De wateren die u gezien hebt, waar de hoer zit, zijn volken en menigten en natiën en talen” (Openbaring 17:15). Babylon rijdt op een scharlakenrood beest (vers 3). In de Bijbel is een beest een symbool van een koninkrijk of regering (Dan. 7:3, 17). Deze entiteit, Babylon, controleert de politiek van de wereld. Babel is de “. . . MOEDER DER HOEREN EN gruwelen DER AARDE” (Openbaring 17:5). In de Bijbel is een hoer een symbool van een vals religieus of filosofisch systeem. Babylon wordt dus ook voorgesteld als een religieus systeem. Babylon wordt ook beschreven als een grote stad. “En de vrouw die u zag, is die grote stad, die heerst over de koningen van de aarde” (Openbaring 17:18). Steden vertegenwoordigen financiële macht, dus Babylon vertegenwoordigt economische macht. Overheden zijn afhankelijk van leningen van grote financiële instellingen. Deze instellingen beheersen deze regeringen door middel van schuldkapitalisme. Om economisch te overleven zijn koningen en heersers ongeoorloofde relaties met Babylon aangegaan. Materiële voordelen worden verkregen uit dergelijke verbintenissen (Openbaring 18:3). Door haar tovenarij zijn alle naties misleid (Openb. 18:23). Het woord tovenarij in het oorspronkelijke Grieks is pharmakeia, wat verwijst naar het mengen en gebruiken van drugs. Zou dit kunnen verwijzen naar de grootste industrie ter wereld van vandaag – dope verwerkt – de illegale drugsindustrie?

Babylon is de bron geweest achter veel van de verdorvenheid die tegenwoordig in de wereld wordt aangetroffen. Ze heeft gemaakt “. . . alle naties drinken van de wijn de toorn van haar hoererij. . . . de bewoners van de aarde zijn dronken gemaakt van de wijn van haar hoererij” (Openb. 14:8; 17:2). God waarschuwt Zijn volk om uit Babylon te komen. “En ik hoorde een andere stem uit de hemel zeggen: Ga uit van haar, mijn volk, opdat u geen deel hebt aan haar zonden en niet ontvangt van haar plagen” (Openbaring 18:4). De meeste opvattingen en overtuigingen in de wereld van vandaag hebben hun oorsprong in Babylonische concepten, inclusief onze religieuze opvattingen. De hele wereld heeft haar filosofische wijn gedronken en is spiritueel dronken.

Het boek Openbaring — een profetisch boek dat veel te zeggen heeft over Babylon — neemt ons mee naar de ” Dag des Heren “. De Dag des Heren is een profetische tijdsperiode die meer dan 30 keer in het Oude Testament wordt genoemd. Het onderstreept de gebeurtenissen die leiden tot de wederkomst van Christus . Het boek Daniël onthult een profetie over Babylon. Nebukadnezar, koning van Babylon, had een droom die onthulde wat er zou gebeuren in de ” laatste dagen ” (Dan. 2:28). De droom was van één beeld. Dit beeld vertegenwoordigde de koninkrijken van Babylon, Perzië, Griekenland en Rome. Als Christus terugkomt, zal de uiteindelijke manifestatie van het beeld worden vernietigd en het Koninkrijk van God op aarde worden opgericht (Dn 2:44). De politieke systemen van deze wereld zijn “in Babylon”. Vanaf de tijd van het Babylonische koninkrijk tot de laatste manifestatie in de tijd van het einde, worden alle wereldheersende machten voorgesteld als Babylon. Ze zijn de vervulling van het beeld in de droom van Nebukadnezar. Een definitief systeem zal bestaan ​​bij de wederkomst van Jezus Christus. Babylon is het type. Het systeem waaruit het moderne Babylon zal bestaan, zal het tegenbeeld zijn. Daarom moeten we ons zorgen maken over Babylon.

Nebukadnezars droom en Daniëls visioen [1] & [2]

Afbeelding in de droom van Nebukadnezar

Leeuw – Babylon

Daniël 7:4 De eerste [was] een leeuw gelijk en had adelaarsvleugels…

Beer – Medo-Perzië

Daniël 7:5 En zie, een ander beest, een tweede, gelijk aan een beer…

Luipaard – Griekenland

Daniël 7:6 Hierna zag ik, en zie een ander, gelijk een luipaard…

Vierde “vreselijk” – Het Romeinse rijk

Daniël 7:7 Hierna zag ik in de nachtvisioenen, en zie, een vierde beest, vreselijk en verschrikkelijk, en buitengewoon sterk…

De oorsprong van Babylon

In de Bijbel wordt Babylon beschreven als jong (Jes. 47:15). Als het jong was, had het een begin. Wat was dit begin? Genesis 10:8,10 geeft ons een antwoord: “En Cush verwekte Nimrod : hij werd een machtige op aarde. . . . En het begin van zijn koninkrijk was Babel, en Erech, en Accad, en Calneh, in het land Sinear.” Deze eerste ontwikkeling van Babylon vond plaats in de vroege periode na de zondvloed en was politiek van aard. De seculiere geschiedenis onthult dat niet lang daarna de filosofische ideologie van Babylon de overhand begon te krijgen. Het boek Openbaring vertelt ons dat Babylon de naties heeft misleid (Openbaring 18:23). En wie is de auteur van misleiding? Niemand minder dan Satan, de Duivel (Openb. 12:9)!De filosofie van Babylon is de creatie van Satan. Satan kwam ooit in opstand tegen God (Jes. 14:12-14, Ezech. 28:11-16). Satan haat Gods weg en Gods waarheid. Niet lang na de zondvloed gebruikte Satan Babylon als springplank in zijn programma om de naties te misleiden – zowel politiek als filosofisch. Maar dit bedrog begon niet echt in Babylon. Het begon eerder dan dat.

Openbaring 18:24 doet een verbazingwekkende uitspraak. Het vertelt ons dat in haar (Babylon) “. . . werd gevonden het bloed van profeten, en van heiligen, en van allen die op de aarde werden gedood.” De eerste man die op aarde werd gedood, was de rechtvaardige Abel. Abel werd gedood in opdracht van Satan. De apostel Johannes schreef: “Want dit is de boodschap die u vanaf het begin hebt gehoord, dat we elkaar moeten liefhebben. Niet zoals Kaïn, die van die goddeloze was, en zijn broer doodde. En waarom doodde hij hem? Omdat zijn eigen werken slecht waren en die van zijn broer rechtvaardig.” (1 Johannes 3:11–12). Jezus legde dezelfde schuld bij de religieuze leiders van Zijn tijd. Hij zei tegen hen: “Opdat al het rechtvaardige bloed dat op aarde is vergoten, op u zal komen, van het bloed van de rechtvaardige Abel tot het bloed van Zacharias, de zoon van Barachias, die u tussen de tempel en het altaar hebt gedood” (Matt. 23:35). ). Wat betekent dit? Het betekent de religieuze leiders (schriftgeleerden en farizeeën) van Jezus’ dagen waren de instrumenten en werktuigen van Satan. Deze religieuze leiders legden dezelfde haatdragende geest aan de dag die met Babylon werd geassocieerd. In werkelijkheid manifesteerde de geest van Babylon zich kort na de schepping. Let op wat Johannes schreef in Openbaring 17:6: “En ik zag de vrouw [Babylon] dronken van het bloed van de heiligen en van het bloed van de martelaren van Jezus: en toen ik haar zag, verwonderde ik me met grote [verwondering] .” Babylon is verantwoordelijk geweest voor al het bloedvergieten op aarde (Openbaring 18:23), inclusief het bloed van de martelaren van Jezus. De filosofie van Babylon is sinds kort na de schepping gebruikt om alle naties te misleiden; het politieke systeem is het controlemiddel. Door de geschiedenis heen is Babylon keer op keer tot leven gekomen en, op enkele uitzonderingen na, heeft het zich altijd verzet tegen de Weg van God.

Babylon in de vroege geschiedenis

De eerste poging tot wereldregering wordt opgetekend in Genesis 11. Deze vond plaats in het land Sinear (het huidige gebied ten noorden van de Perzische Golf). Het land Sinear lag in de vruchtbare vlakte tussen de rivieren de Tigris en de Eufraat. Het kreeg de naam “Babel”. Na de zondvloed begonnen de mensen geschoolde arbeidskrachten te ontwikkelen — ambachten en andere bekwaamheden . Ze werden arrogant en zeiden: “Laten we een naam voor ons maken.” Ze begonnen het patriarchale systeem te verwerpen dat God na de zondvloed had ingesteld. Ze eisten hun ‘rechten’ op. Deze beweging was de voortzetting van een beweging die Nimrod eerder had ingezet. Hij had zichzelf voor (voor) de Heer geplaatst (Gen. 10:9). Wat we in Genesis 11 vinden, is de eerste poging om een ​​centrale wereldregering tot stand te brengen. Let op wat ze zeiden: “. . . laten we een naam voor ons maken, anders worden we verstrooid over de hele aarde” (Gen. 11:4). De Toren van Babel was de poging om een ​​universele regering te vestigen in weerwil van God. Als gevolg hiervan verspreidde God hen naar het buitenland. God zei: “Ga naar, laten we naar beneden gaan, en daar hun taal verwarren, zodat ze elkaars spraak niet begrijpen. Toen verstrooide de HERE hen van daar over de gehele aarde, en zij hielden op om de stad te bouwen” (Gen. 11:7-8). De verwarring van de talen en de verspreiding van de volkeren verhinderden deze overhaaste beweging. Politiek gezien is het mislukt. Filosofisch werden de principes ervan over de hele wereld overgebracht.

Toen Israël in Egypte was, doordrongen de concepten van Babylon de cultuur. Dit komt omdat de Babylonische beschaving die van de Egyptenaren voorafging. Later kwam Israël deze Babylonische concepten tegen toen ze het beloofde land binnengingen. Net als Egypte had de Kanaänitische cultuur haar wortels in Babylon. De levensstijl van de Kanaänieten omvatte veel zondige praktijken (Lev.18-20, Ps. 106:34-42, Ezra 9:1-2, Rechters 3:5-7). Israël werd bevolen niet de praktijken van de Egyptenaren en Kanaänieten te volgen (Lev.18:3). De Israëlieten sloegen geen acht op Gods waarschuwing en brachten al snel veel Kanaänitische gewoonten in praktijk. Uiteindelijk werden de noordelijke stammen van Israël van hun land beroofd en door de Assyriërs in ballingschap gevoerd. Oorspronkelijk was Assyrië een Babylonische kolonie, doordrenkt van haar cultuur, en toen het onafhankelijk werd, trachtte het de handel van de oude wereld te beheersen. Ongeveer 120 jaar later werden de Israëlitische stammen in het zuiden door de Babyloniërs in ballingschap gevoerd. Ze mochten ongeveer 70 jaar later terugkeren naar Palestina.Uiterlijk leken ze zich te hebben hervormd en veel aandacht te hebben besteed aan de Wet van God. Maar innerlijk hadden ze veel van de Babylonische filosofie in zich opgenomen en waren grondig geïndoctrineerd in Babylonische concepten toen Christus op het toneel verscheen. (toe te voegen: oorsprong van de Talmoed)

Christus en de apostelen – vochten met Babylonische concepten

De oudtestamentische geschriften hebben weinig te zeggen over de joden na hun terugkeer uit de Babylonische ballingschap. Daniëls profetieën behandelen veel van wat er na deze tijd gebeurde, ze voorspelden zelfs het jaar waarin Christus Zijn bediening zou beginnen. Christus was voortdurend in conflict met het religieuze establishment van zijn tijd. De schriftgeleerden en farizeeën waren de voortzetting van de oudtestamentische kerk, maar hadden de door Mozes gegeven waarheid verdraaid en hadden veel van de ideeën van Babylon omarmd. Ze waren hypocriet in hun pogingen om hun versie van de Wet van Mozes in praktijk te brengen. Jezus vertelde hen openhartig dat hun geestelijk vaderschap regelrecht terugging naar Satan (Johannes 8:44). De joden waren geïndoctrineerd in Babylon, waar de filosofische opvattingen over Satan hoogtij vierden.

Na de tijd van Christus kwamen de apostelen in aanraking met hetzelfde satanische systeem. Eerst kwam het in de vorm van vervolging en later in de gnostische (& Kabbalah ) ketterijen. Tijdens het leven van de meeste oorspronkelijke apostelen kroop de afvalligheid de kerk binnen, en tegen het midden van de tweede eeuw kreeg de kerk een nieuw uiterlijk. De apostel Paulus verwees naar deze ketterij als “het mysterie van de ongerechtigheid”. Het evangelie dat Jezus predikte – het evangelie van het Koninkrijk van God – was verdraaid tot een evangelie over de persoon van Christus. Er werd weinig gezegd over Zijn echte boodschap. In plaats daarvan nam menselijke redenering, gebaseerd op Grieks denken, de plaats in van goddelijke openbaring. Heidense concepten, die hun oorsprong hadden in Babylon, kwamen in de plaats van de principes die Jezus onderwees. De zwakheden van het vlees werden verontschuldigd, evenals occulte praktijkenvan een of ander type begon de overhand te krijgen. Er ontstond verdeeldheid en strijd in de plaatselijke kerken en degenen die trouw bleven aan de oorspronkelijke openbaring van God werden geëxcommuniceerd.

Satan is de god van deze wereld (2 Kor 4:4). Alle naties zijn misleid (Openb. 12:9). Zijn filosofie kwam voor het eerst tot uiting in de moord op Abel en later in de Toren van Babel. De Babylonische samenleving was de belichaming ervan. Vanuit Babylon werd het naar de hele wereld geëxporteerd. De belangrijkste manifestatie ervan in de vroege nieuwtestamentische periode was de gnostische ketterij. Hier nam het twee bochten aan. De ene was ascetisme (strikte discipline aan regels en voorschriften) en de andere was antinomianisme (geen wet). De brieven van Paulus maken dit duidelijk. Dat de filosofie en politiek van Babylon na de tijd van Christus en de apostelen zouden voortduren, blijkt uit Daniël 2:31–44 en Daniël 7:1–14. Een onderzoek van deze twee passages toont aan dat het politieke systeem dat zich in Babylon manifesteerde, voortduurt tot de tijd van Christus. Het beeld is één beeld dat continu is van begin tot eind. Het feit is: het Romeinse rijk, dat de vierde manifestatie was van het beeld van Nebukadnezar, is een manifestatie van Babylon. De fundamentele misleidingen van Babylon werden ontwikkeld lang voor de tijd van het Romeinse Rijk. Geleerden erkennen dat veel Romeins denken via de Egyptenaren van de Grieken kwam. En waar haalden de Egyptenaren het vandaan? Van Babylon natuurlijk!

Babel vandaag

In de Bijbel wordt Babylon de “dame van koninkrijken” genoemd. Let op wat ze opschept: “. . . Ik zal voor altijd een dame zijn. . . . Ik zal niet als weduwe zitten, noch het verlies van kinderen kennen’ (Jes. 47:7-8). Babylon is volgens deze profetie een vooraanstaande macht in de wereld. Ze regeert over volken, menigten, naties en talen (Openbaring 17:15). Babylonianisme overbrugt alle nationale zorgen die op hun beurt de werkrelaties van alle naties diepgaand hebben beïnvloed.

Wat zijn de kenmerken van Babylon?

Babylon is economisch van aard

Van een “jeugd” houdt Babylon zich bezig met merchandising (Jes. 47:15). Zie de beschrijving van de enorme omvang van Babylons rijkdommen en handel in Ezechiël 26 en 27. Tyrus is hier slechts een uitbreiding van Babylonische praktijken; Satan is de onzichtbare heerser van zowel Babylon als Tyrus (Jes.14, Ezech. 28). Let op de beschrijving van de handel en rijkdom van het moderne Babylon vlak voor de uiteindelijke vernietiging.

Hoeveel heeft ze zichzelf verheerlijkt en heerlijk geleefd, zoveel kwelling en verdriet geef haar: want ze zegt in haar hart: Ik zit als koningin, en ben geen weduwe, en zal geen verdriet zien. . . . En de kooplieden van de aarde zullen over haar wenen en treuren; want niemand koopt hun koopwaar meer: ​​de koopwaar van goud en zilver en edelstenen en parels en fijn linnen en purper en zijde en scharlaken en al het thyinehout en allerlei soorten ivoren vaten, en allerlei vaten van het kostbaarste hout, en van koper, en ijzer, en marmer, En kaneel, en geuren, en zalven, en wierook, en wijn, en olie, en meelbloem, en tarwe, en beesten, en schapen, en paarden en wagens en slaven en zielen van mensen. En de vruchten waarnaar uw ziel begeerde, zijn van u weggegaan, en alle dingen die sierlijk en goed waren, zijn van u weggegaan, en u zult ze helemaal niet meer vinden. De kooplieden van deze dingen, die door haar rijk werden gemaakt, zullen uit angst voor haar kwelling van verre staan, huilend en weeklagend, en zeggen: Wee, wee, die grote stad, die gekleed was in fijn linnen en purper en scharlakenrood en versierd met goud en kostbare stenen en paarlen! Want in één uur is zoveel rijkdom teniet gedaan. En elke schipper, en het hele gezelschap in schepen, en matrozen, en zovelen die handel drijven op zee, stonden van verre, en riepen toen ze de rook van haar verbranding zagen, zeggende: Welke stad lijkt op deze grote stad! wee, die grote stad, die gekleed was in fijn linnen, en purper, en scharlaken, en versierd met goud, en kostbare stenen, en parels! Want in één uur is zoveel rijkdom teniet gedaan. (Openbaring 18:7, 11-18).

Deze beschrijving moet zeker de grote internationale zakenrelaties omvatten die de economieën van de meeste naties tegenwoordig voeden. Onder auspiciën van Babylon hebben de handelsbankiers , samen met exporteurs en importeurs, enorm gedijen, veel van deze winst komt van derdewereldlanden wiens economieën vereisen dat arbeiders voor een schijntje werken.

Babylon is politiek van aard

Babylon is betrokken bij politieke regelingen en allianties met de koningen van de aarde. De Bijbel noemt dit hoererij. Van Babylon lezen we: “Met wie de koningen van de aarde hoererij hebben bedreven en de bewoners van de aarde dronken zijn geworden van de wijn van haar hoererij” (Openb. 17:2). De politieke concepten die de Babylonische mystiek doordringen, zijn zowel totalitair als socialistisch in de natuur. Voor die naties die deze politieke concepten hebben kunnen implementeren, is het resultaat rijkdom en welvaart. Er is van hun kant een gewillig samenwonen geweest – acceptatie en nastreven van deze politieke relaties. Te zijner tijd zullen de meeste volkeren in de wereld onder de invloed en overheersing van het Babylonische systeem komen. Zie de beschrijving in Openbaring, hoofdstuk 17 en 18. Hoewel alle aanwijzingen erop wijzen dat China buiten deze bol zal blijven, zullen de handel en het zakenleven in alle landen van de wereld, inclusief China, zeker enorm toenemen.

Babylon is de katalysator achter sociale verandering

Het doel is om natiestaten en nationaliteiten af ​​te schaffen – om de wereld te verenigen. De lezer zal zich herinneren dat het doel achter de Toren van Babel was om de volkeren tot één samen te smelten (Gen. 11:4). Het orakel tegen Babylon in Jesaja 13 wijst op deze fusie. We lezen: “De last van Babylon, die Jesaja, de zoon van Amoz, gezien heeft. . . . zij zullen zich, een ieder tot zijn eigen volk wenden, en een ieder naar zijn eigen land vluchten’ (Jes. 13:1-14). Let op de tijdsinstelling van dit hoofdstuk — de “Dag des Heren” (vv. 6, 9, 13). De “Dag des Heren” zal plaatsvinden wanneer God de zaken van de mens rechtstreeks in handen neemt; de wereld zal gestraft worden voor haar ongerechtigheid. Deze gebeurtenis zal plaatsvinden bij of nabij de wederkomst van Jezus Christus. In Jeremia 50:8 wordt Gods volk verteld zich uit Babylon te verwijderen, dat wil zeggen, uit dit wereldse systeem te komen (Openbaring 18:4). Tegenwoordig wordt de wereld snel één. Vanwege de invloed van televisie dezelfde stijlen en kleding worden over de hele wereld gezien. Het internet verbindt in snel tempo alle volkeren in één enkel communicatiesysteem. Engels is de internationale taal geworden. Culturen worden samengevoegd en grote aantallen mensen verhuizen van land naar land. Degenen die in Babylon verstrikt zijn, leven heerlijk (Openbaring 18:7). Het economische systeem dat de derdewereldlanden heeft geplunderd, heeft dit gedaan ten koste van de massa. Maar eerst moeten de volkeren worden gevormd om alle beschikbare middelen van bestaan ​​te accepteren. In veel gevallen zijn mensen gedwongen hun huis te verlaten en over te stappen op een andere cultuur en taal.

Babylon is militair van aard

Een van de grote militaire machten uit het verleden was Babylon. Het moderne Babylon, zo wordt ons verteld, zit schrijlings op een beest (Openbaring 17:3, 6-7). In de Bijbel is een beest een symbool voor de regering. Babylon controleert dan de regering(en) die het vertegenwoordigt. Zo militair machtig is het moderne Babylon dat de Bijbel ons vertelt: “. . . Wie is als het beest? wie kan oorlog met hem voeren?” (Openbaring 13:4). Babylon zal zelfs tegen Christus vechten bij Zijn wederkomst. “En ik zag de hemel geopend, en zie, een wit paard; en hij die erop zat, werd getrouw en waarachtig genoemd, en in gerechtigheid oordeelt en voert hij oorlog. . . . En ik zag het beest en de koningen van de aarde en hun legers verzameld om oorlog te voeren tegen hem die op het paard zat, en tegen zijn leger” (Openb. 19:11-19). Maar tevergeefs: “. . . in de dagen van deze koningen zal de God des hemels een koninkrijk oprichten,

Babylon is filosofisch en religieus van aard

Historici zijn zich ervan bewust dat alle filosofische systemen van de wereld hun wortels hebben in Babylon. Waarom? Omdat het de eerste beschaving ter wereld was. Het wordt historisch vaak Sumerisch genoemd. Het is bekend dat sommige filosofen van Griekenland zowel in Babylon als in Egypte hebben gestudeerd. De gelijkenis van denken in zowel filosofie als religieis tegenwoordig over de hele wereld te zien. De Bijbel vertelt ons dat de hele wereld misleid is (Openbaring 12:9). De wereld verkeert in een staat van mentale desoriëntatie. Babylon heeft de bewoners van de aarde geestelijk dronken gemaakt (Openbaring 17:2). De onderwijsfilosofie van Babylon is gemeenschappelijk voor elke natie op aarde. Deze onderwijssystemen zijn grotendeels verantwoordelijk geweest voor het verspreiden van de valse concepten die tegenwoordig zo populair zijn. De vrouw heeft een gouden beker in haar hand (Openb. 17:4). Wat staat er in? De gruwelen en smerigheid van haar hoererij – de overtuigingen, praktijken en gewoonten die in elk niveau van de samenleving voorkomen. Zij is het inventieve genie achter alle dynamieken die de wereld van vandaag beheersen. We lezen: „Want alle natiën hebben gedronken van de wijn van de toorn van haar hoererij. . . “ (Openbaring 18:3). De naties van de aarde zijn niet Babylon. Babylonisme is het systeem dat de naties vandaag bestuurt. Maar achter dit systeem zitten de machthebbers – de zakenmagnaten en handelsbankiers die de wereldeconomie beheersen. Zij zijn degenen die rijk zijn geworden door haar lekkernijen, degenen die hoererij (geestelijke gemeenschap) met haar hebben bedreven. Babylon vertegenwoordigt een manier van leven, een filosofie en een religieuze kijk die superieur is geworden aan alle naties, religies, talen, culturen en rassen. Door haar tovenarij zijn alle naties misleid (Openb. 18:23).

Babylon is totalitair van aard

Het totalitaire karakter van het oude Babylon wordt beschreven in Daniël, hoofdstuk drie. Koning Nebukadnezar antwoordde aan niemand. De historische manifestatie van Babylon is een type van het moderne Babylon. De filosofie en religie achter Babylon is wat tegenwoordig politiek correct is. Niet synchroon lopen met het systeem maakt iemand impopulair. De Bijbel geeft aan dat de filosofie en religie van Babylon uiteindelijk aan iedereen zal worden opgedrongen. Het totalitaire karakter van Babylon zal dan volledig gerealiseerd worden (Openbaring 13:11-17). Degenen die weigeren zich te conformeren, zullen worden gedood (v. 15). De massa zal worden beroofd van godsdienstvrijheid. De natiën zullen gedwongen worden te drinken van de wijn van de toorn van haar hoererij . Babylon zal dronken worden van het bloed van de heiligen, en van debloed van de martelaren van Jezus (Openbaring 17:6). Degenen die weigeren hun geloof en overtuigingen te compromitteren, zullen de toorn van het Babylonische systeem ontvangen (Openbaring 13:7).

Babylon is universeel van aard

Satan is de huidige god van deze wereld (2 Kor. 4:4). Hij heeft inderdaad een koninkrijk (Matt. 12:24-26). Hij is de echte auteur van het Babylonische systeem en de filosofie. Aangezien Satan faalde in zijn poging om God te evenaren (Jes. 14:12-15, Ezech. 28:15-16), begon hij dit te bereiken door middel van de naties en regeringen van de wereld. De eerste beschaving van de mens werd vernietigd door de zondvloed. Deze beschaving was het resultaat van het volgen van de weg van Satan. Na de zondvloed probeerde Satan bij de Toren van Babel een wereldregering tot stand te brengen. God heeft daar een stokje voor gestoken. Sindsdien werkt Satan in de harten en geesten van mensen. Satans domein is universeel. Zijn systeem – Babylon – wordt over de hele wereld gevonden. Hoe breed is dit systeem? “En er volgde een andere engel, zeggende: Gevallen, gevallen is Babylon, die grote stad , omdat zij alle volken heeft laten drinken van de wijn van de toorn van haar hoererij” (Openbaring 14:8). “En hij zei tegen mij: De wateren die u gezien hebt, waar de hoer zit, zijn volken en menigten en naties en talen” (Openb.17:15). Zie ook Openbaring 18:3, 23; 20:3. De reikwijdte van de Babylonische invloed is wereldwijd . Het is universeel van aard .

Het lot van Babylon

We zien nu voor onze ogen het grootste economische systeem ontstaan ​​dat de wereld ooit heeft gezien. Binnenkort zal het de economieën van alle naties virtueel beheersen. De rijkdom van Babylon wordt beschreven in Openbaring 17:4. “En de vrouw was gekleed in purper en scharlaken, en getooid met goud en kostbare stenen en paarlen, met een gouden beker in haar hand vol gruwelen en onreinheid van haar hoererij (Openb. 17:4). Haar kleding, weelde, grootsheid en dominantie getuigen van het enorme succes van dit economische systeem. “Hoezeer heeft ze zichzelf verheerlijkt en heerlijk geleefd, zoveel kwelling en verdriet geef haar: want ze zegt in haar hart: Ik zit als koningin, en ben geen weduwe, en zal geen verdriet zien” (Openbaring 18:7) .

Maar wat zal het uiteindelijke lot van Babylon zijn? “. . . Wee, wee, die grote stad , die gekleed was in fijn linnen, en purper, en scharlaken, en versierd met goud, en kostbare stenen, en parels! Want in een uur tijd is zo’n grote rijkdom teniet gedaan. . . “ (Openb.18:16-17). Het Babylonische geloofssysteem houdt de hele structuur van de moderne samenleving bij elkaar. Het domineert economie, politiek, sociale verandering, het leger en religie. Het is het hart en de kern van de wereld van vandaag!

Wat Bijbelprofetie zegt

Nebukadnezar was de koning van Babylon. We hebben uit Daniël, hoofdstuk twee, het verslag van de droom van Nebukadnezar en de interpretatie van Daniël gezien. In de droom zag Nebukadnezar een geweldig beeld. Door middel van een visioen begreep Daniël de betekenis van het beeld. Het is een profetie voor de laatste dagen. Het beeld onthult de continuïteit van het Babylonische systeem vanaf de tijd van Nebukadnezar tot de tijd van de wederkomst van Christus. De steen die het beeld trof en vernietigde, is de regering van God die, bij de wederkomst van Christus, de heerschappij over de hele wereld zal overnemen. Wat de droom van Nebukadnezar ons vertelt, is dat het Babylonische systeem zal blijven bestaan ​​tot de tijd van Christus’ wederkomst. Daarom wordt Babylon zo benadrukt in het boek Openbaring.

Gedurende de oudtestamentische periode gebruikte God het Babylonische koninkrijk als “de hamer van de gehele aarde” (Jeremia 50:23). De zondige naties van de aarde werden gestraft door de Babylonische moloch. In de laatste dagen wordt Babylon gekarakteriseerd als ’s werelds meest vooraanstaande macht. Tegenwoordig staan ​​de naties van de wereld onder de vloek van het Babylonische systeem. De wonderbaarlijke zegeningen die de mensheid zou kunnen ontvangen als gevolg van gehoorzaamheid aan God, zullen pas gerealiseerd worden bij de wederkomst van Jezus Christus. Ondertussen blijft de wereld lijden onder het Babylonische systeem.

Afvalligheid en de man van de zonde

Bij velen staat de ‘ mens der zonde ‘ op de eerste plaats, beschreven in 2 Thessalonicenzen 2:3. Wat men zich niet realiseert, zoals dit vers laat zien, is dat de onthulling van de mens der wetteloosheid eerst wordt voorafgegaan door een afvalligheid. De woorden “wegvallen” in dit vers zijn een vertaling van het Griekse woord apostasia, wat een afwijking van de waarheid betekent. Satan is de auteur van alle Babylonische concepten. Noodzakelijkerwijze zal de mens van zonde deze zelfde concepten gebruiken. Deze afval zal plaatsvinden in de laatste dagen (2 Thessalonicenzen 2:1-3).

Wat zal de mate en reikwijdte van deze afvalligheid zijn?

Waar de Bijbel wel op wijst, is dat het volk van God zal worden beïnvloed door leerstellingen van demonen (1 Tim. 4:1). Ze zullen de waarheid van God niet echt liefhebben; ze zullen leraren bij zich verzamelen die hun zullen vertellen wat ze willen horen (2 Tim. 4:3-4). De acceptatie van populaire ideeën en opvattingen zal zegevieren. Verandering zal worden aangeprezen als de juiste weg. Valse leraren zullen zeer geaccepteerd worden. Oecumene en een wereldgodsdienst zullen voorop staan. Veel christelijke kerken zullen compromissen sluiten om geaccepteerd te worden. Een belangrijke vorm van Babylonianisme is occultisme . Geïnformeerde mensen zijn verontrust over de toename van deze religieuze gerichtheid. Bovendien worden de volkeren van het Westen overspoeld met oosterse conceptendie hun oorsprong hebben in het oude Babylon. Het doel van Satan en de mens van zonde zal zijn om de waarheid van God te vernietigen (Dan. 8:12). Een “koning met een woest gezicht” zal opstaan ​​en het heilige volk vernietigen. Het heiligdom zal verontreinigd worden (Dan. 11:31). Wat is de parallel tussen deze teksten en Openbaring 17:3, 6 en 13:17-18? Het beest, dat wil zeggen een regering, zal worden bereden door de afvallige vrouw (een vals-religieus en filosofisch systeem) genaamd “Mysterie, BABYLON DE GROTE, DE MOEDER DER HOREN EN gruwelen DER AARDE (Openbaring 17:5). Wat doet deze vrouw? “En ik zag de vrouw dronken van het bloed van de heiligen en van het bloed van de martelaren van Jezus: en toen ik haar zag, verwonderde ik me met grote [afschuw]” (Openb.17:6). Toen het koninkrijk Babylon werd uitgekozen om de naties uit het verleden te straffen, dus in de laatste dagen zal een groot wereldwijd systeem genaamd “Babylon” de volkeren van de aarde straffen. De historische gevangenschap van het volk van God in het verleden, is het type van wat er in de toekomst met hen zal gebeuren.

De komende vernietiging van Babylon

Binnenkort zal Babylon aan de beurt zijn om Gods toorn te ondergaan. We hebben de “Dag van de Heer” genoemd. Deze tijdsperiode verwijst niet naar de zondag als een dag van aanbidding. In de Bijbel beschrijft het de periode waarin God rechtstreeks de hand zal nemen in de aangelegenheden van deze wereld. Het zal geen prettige tijd zijn voor de mensheid. Voor het eerst in duizenden jaren zullen de mensen God werkelijk gaan vrezen zoals het hoort. God zal Zijn macht manifesteren als nooit tevoren. Door te verwijzen naar een concordantie kan de geïnteresseerde lezer zich vertrouwd maken met de passages die verwijzen naar de “Dag des Heren”. Als historisch type ontving Babylon Gods oordeel. God zal hetzelfde doen met het moderne Babylon. Openbaring 18 beschrijft in detail de bestraffing en vernietiging van het moderne Babylon. Vergelijk dit hoofdstuk met Jesaja 13 en 47.

Modern Babylon is Satans poging om een ​​wereldregering tot stand te brengen . Deze onderneming werd gedwarsboomd bij de Toren van Babel. Op de tijd van het einde zal God een wereldregering toestaan ​​voor een periode van drie en een half jaar (Openbaring 13:5). De koninkrijken van deze huidige wereld behoren toe aan Satan (Matt. 12:25-26). Aan het begin van Zijn openbare bediening werden deze koninkrijken aan Christus aangeboden. Het enige wat Hij hoefde te doen was op Zijn knieën vallen en Satan aanbidden (Matt. 4:8-9). Hij weigerde. Christus kwam om een ​​koninkrijk voor te bereiden dat dat van Satan zal vervangen. Dat koninkrijk is het koninkrijk van God. Degenen die vandaag door God geroepen zijn, worden uit het koninkrijk van Satan naar het koninkrijk van God geroepen (Handelingen 26:18). Satans koninkrijk zal niet blijven bestaan. Gods Koninkrijk is een eeuwig Koninkrijk. Het zal op aarde gevestigd worden bij de wederkomst van Christus.

En in de dagen van deze koningen zal de God des hemels een koninkrijk oprichten, dat nooit zal worden vernietigd: en het koninkrijk zal niet aan andere mensen worden overgelaten, maar het zal in stukken breken en al deze koninkrijken verteren, en het zal standhouden. voor altijd . . . . En het koninkrijk en de heerschappij, en de grootheid van het koninkrijk onder de hele hemel, zal worden gegeven aan het volk van de heiligen van de Allerhoogste, wiens koninkrijk een eeuwig koninkrijk is, en alle heerschappijen zullen hem dienen en gehoorzamen (Dan. 2 :44; 7:27).

Satans koninkrijk zal vernietigd worden. Gods Koninkrijk zal eeuwig duren

Bron