20230531 Over de ware herverzameling van Israël

door CFT, zie daar links en afbeeldingen, google translate

Een openlijke uitdaging voor alle christelijke predikanten die leren dat alleen ‘de joden’ Israël zijn

14 mei 2023 Door CFT Team — 7 Reacties

Hier zullen we kijken naar deel 1 van het essay van Sheldon Emry, ” Een open brief aan elke predikant die leert: ‘De joden zijn Israël ‘.”

Voor degenen die niet bekend zijn met dit onderwerp, raden we je aan om ook ons ​​vorige essay te lezen — Malachi: The Treachery Of End Times Anti-Christ ‘Joods-Christelijke’ Ministers — waarin Emry dezelfde kwestie behandelt vanuit het perspectief van de profetieën van Maleachi.

Het zou moeilijk zijn om een ​​predikant of priester van een reguliere denominatie te vinden die niet leert dat de huidige zogenaamde “Joden” het enige levende overblijfsel zijn van de 12 stammen van Israël uit de Bijbel.

Het feit is dat iedereen die een christelijk seminarie bijwoont en deze aantoonbaar valse pretentie betwist – zelfs met bijbels bewijs – op staande voet zou worden uitgezet als een ‘antisemiet’ – en geen kans heeft om zijn koosjere certificering te ontvangen , zodat hij of zij kan prediken als predikanten.

Hun levensonderhoud hangt dus af van het feit dat ze meegaan in deze schertsvertoning – die een blinde gehoorzaamheid en steun omvat van de afvallige Joden die nu militair het land Palestina bezetten onder het voorwendsel dat ze de ware herverzameling van “Israël” zijn, zoals voorspeld door de profeten. .

Wat opmerkelijk is, is dat christelijke predikanten deze bewering op robotachtige wijze doen, ondanks al het overweldigende schriftuurlijke bewijs dat deze zelfbenoemde “Joden” niet alleen niet de enige overlevende afstammelingen van Israël kunnen zijn , maar ook niet eens legitiem kunnen beweren Hebreeën of Israëlieten te zijn. Helemaal niet.

En deze grote misleiding zou niet mogelijk zijn als deze waarneming niet waar was,

“Katholieken hebben bijbels maar lezen ze niet, en protestanten lezen hun bijbels maar begrijpen ze niet.”

Vraag een willekeurige christen: “Gelooft u dat u een levende afstammeling van Adam bent?” – en ze zullen steevast “Ja!” zeggen – maar als je ze dan vraagt: “Tot welke stam of natie behoor je?” – ze zullen je gewoon verward aanstaren – of zeggen: “Het maakt niet uit.”

Maar ze zullen je allemaal zonder aarzelen vertellen wie de “Joden” zijn – alsof hun redding ervan afhangt – en volgens hun verraderlijke predikers zijn ze ervan overtuigd dat dat zo is.

Het is daarom geen wonder dat Lukas ernstige twijfels had dat wanneer Christus terugkeert, Hij enige ware gelovigen zou vinden:

“Ik zeg jullie dat Hij spoedig gerechtigheid voor hen zal bewerkstelligen. Maar als de Mensenzoon komt, zal Hij dan het geloof op aarde vinden?” –Lukas 18:8

Dus we zullen uit Sheldon Emry’s volgende meerdere bewijzen zien waarom Luke’s woorden zo waar klinken:

Een open brief aan elke predikant die leert ‘De joden zijn Israël’

Geachte predikant of Bijbelleraar :

Ik begrijp dat u gelooft dat de mensen die we vandaag de dag kennen als “Joden” ” Gods uitverkoren volk ” zijn – het Israël volk van de Bijbel. Jij en anderen noemen ze ‘Het uitverkoren ras’, ‘Gods uitverkoren volk’, ‘Israël’, ‘De kinderen van Israël’ en andere zeer complimenteuze namen in relatie tot God.

Ik begrijp ook dat u gelooft dat de Joodse bezetting van Palestina de profetische “terugkeer van Israël” naar “hun” land is.

Aangezien het de Israëlieten zijn ” aan wie de aanneming tot kinderen, en de heerlijkheid, en de verbonden, en het geven van de wet, en de dienst van God, en de beloften toebehoort ” ( Romeinen 9:4 ), betaamt het ons als [christenen] om zoveel mogelijk te weten te komen over Gods uitverkoren Israël en Zijn Boek.

De informatie [hier gepresenteerd] is samengesteld in christelijke liefde en een verlangen om uw studie van “de mensen van het boek” te stimuleren:

ISRAËL

(1) Wat betreft de migratie van de Joden naar Palestina: in 1976, 28 jaar na de goedkeuring door de Verenigde Naties van de Joodse bezetting van dat land, waren er slechts 2,9 miljoen Joden daar vergeleken met meer dan 8 miljoen in de Verenigde Staten.

(2) Joden kunnen “communistische” naties bijna naar believen verlaten, maar slechts weinigen kiezen ervoor om dat te doen, en er blijven er meer in Rusland dan in de Joodse staat in Palestina. In 1975 verlieten de joden Palestina sneller dan dat ze erheen verhuisden. Het volgende is een rechtstreeks citaat uit Parade Magazine van 23 november 1975: “ Drie jaar geleden vestigden zich meer dan 50.000 immigranten in Israël. Vorig jaar vestigden zich er slechts 22.000. Dit jaar is de schatting slechts 15.000… Vorig jaar verlieten 21.000 Israëli’s hun land. Dit jaar vertrekt er een vergelijkbaar aantal .” Andere bronnen geven aan dat velen naar de VS komen en sommigen terugkeren naar Rusland.

(3) Van alle aanhangers van het jodendom in de wereld bevindt zich nu minder dan 17% in Palestina.

[ CFT Opmerking : Emry schreef dit essay rond 1976. Vandaag de dag, in 2023, zou naar verluidt 30% van de ‘Joden’ in de wereld in Israël wonen, maar meer dan 65% in Amerika, Europa en andere blanke landen . De meerderheid van de “Joden” in de wereld praktiseert het judaïsme niet, woont niet in Israël of gelooft niet in God .]

(4) God profeteerde om Israël te verstrooien:

“Ik zal u uit de heidenen halen en u uit alle landen verzamelen en u naar uw eigen land brengen.”

–Ezechiël 36:24

Worden deze Joden verzameld uit “heidense” landen? – of uit christelijke landen?

(5) God gaat verder in Ezechiël,

“Dan zal Ik zuiver water op u sprenkelen, en u zult rein zijn… Ik zal u ook een nieuw hart geven en een nieuwe geest in uw binnenste: en Ik zal het hart van steen uit uw vlees wegnemen, en Ik zal u zal je een hart van vlees geven.” –Ezechiël 36:25-26

Zou dit betekenen dat de Israëlieten christenen zouden worden in hun nieuwe land?

(6) De balans van Ezechiël 36 belooft grote materiële zegeningen die ontzag zouden opwekken bij de heidenen. Het Joods Comité voor Israël – integendeel – geeft toe dat als het niet om Amerikaans geld en de in Amerika verkochte Israëlische obligaties zou gaan, Israël blut zou zijn en zou instorten .

(7) De meeste christelijke predikanten prediken vanuit Ezechiël 38 en 39 om een ​​invasie van Joods Palestina door Rusland (Gog en Magog) te profeteren. Maar Ezechiël 38:11 beschrijft het binnenvallende land Israël als:

“… het land van niet-ommuurde dorpen… zij die in rust zijn, die veilig wonen, ze wonen allemaal zonder muren en hebben geen grendels of poorten.”

Israëlische dorpen zijn ommuurd en de grenzen zijn afgezet met prikkeldraad, mijnenvelden, machinegeweernesten en tanks om de ‘heidenen’ buiten te houden die ontzag hebben – niet voor de ‘zegeningen’ van de joden – maar voor hun bewapening en Amerika’s belofte om hen te beschermen.

JODEN “GEHEEL ISRAËL”?

(8) Sommigen van u prediken dat de Joden die terugkwamen uit Babylon (4e eeuw voor Christus) “heel Israël” zijn, maar Cyrus Scofield stelt op pagina 529 van The Scofield Reference Bible :

“Waarschijnlijk keerden individuen van alle stammen terug naar Jeruzalem onder Zerubbabel, Ezra en Nehemia; maar in grote lijnen gaat de verspreiding van de tien stammen, Ephraim-Israel, nog steeds door: ze kunnen nu ook niet worden geïdentificeerd .

Met andere woorden, van de Israëlieten die verspreid waren in de Assyrische ballingschap ( 2 Koningen 17:6-23 ), keerden de meesten nooit terug naar Palestina – en hun nakomelingen staan ​​nu niet bekend als “Joden”.

(9) Alexander Cruden – samensteller van Cruden’s Concordance – heeft verklaard:

“En algemeen wordt aangenomen dat er geen terugkeer was uit deze gevangenschap (verwijzend naar de Assyrische ballingschap van het koninkrijk Efraïm-Israël, of het noordelijke koninkrijk), en dat de 10 stammen nooit meer terugkwamen na hun verstrooiing.”

We zien dus dat zowel Scofield als Cruden het erover eens zijn dat er nu afstammelingen moeten zijn van Israëlieten die niet bekend staan ​​als “Joden”.

(10) Schrijvend over de tijd van Christus zegt Flavius ​​Josephus – in zijn Antiquities Of The Joden – in boek XI, hoofdstuk V,

“Daarom zijn er maar twee stammen in Azië en Europa onderworpen aan de Romeinen, terwijl de tien stammen tot nu toe aan de overzijde van de Eufraat liggen, en een enorme menigte vormen, en niet in aantal te schatten.”

(11) De Joodse Encyclopedie uit 1905 , Vol. 21, pagina 249 leest,

“Als de Tien Stammen zijn verdwenen, moeten ze onder een andere naam bestaan.”

Nogmaals, ze moeten een volk zijn dat niet “Joden” wordt genoemd.

(12) Uit de Jewish Quarterly Review van juli 1903, pagina 106:

“De loopbaan van de joden kan zonder problemen worden getraceerd… tot op de dag van vandaag. OVER DAT VAN DE ISRAËLIETEN [nadruk toegevoegd] is er echter niets authentieks bekend na hun vertrek uit hun vaderland naar Halah en Hebor… en de steden van de Meden. ( 2 Koningen 17:6 ) Met het begin van hun gevangenschap leken ze alle menselijke kennis te hebben verloren.”

Toch staat u predikanten voor uw gemeenten en houdt vol: ” De Joden zijn allemaal van Israël .”

(13) Veel andere Joodse bronnen bevestigen dat degenen die wij “Joden” noemen NIET allemaal uit Israël komen. Isaac Leiser, in Verhandelingen over de joodse religie , Vol. 1, pagina 256, schrijft,

“Door deze terugkeer van de gevangenen (uit Babylon) werd de Israëlitische natie niet hersteld, aangezien de tien stammen … nog in ballingschap waren.”

(14) The Jewish Chronicle , 2 mei 1879:

“Er is echter altijd een onwil geweest om toe te geven dat een lot dat zoveel naties is overkomen, de Tien Stammen heeft ingehaald. Waarom zouden zij minder vasthoudend in het leven zijn geweest dan hun broeders van Juda? Nee, de Schrift spreekt van een toekomstig herstel van Israël, dat duidelijk zowel Juda als Efraïm omvat. DE TIEN STAMMEN BESTAAN ZEKER, ALLES WAT ER MOET WORDEN GEDAAN, IS TE ONTDEKKEN WELKE MENSEN HEN VERTEGENWOORDIGEN.” (nadruk toegevoegd).

(15) In de Jewish Quarterly Review van oktober 1888 stond een artikel van Dr. Ad. Neubauer getiteld “Waar zijn de tien stammen?” Het is te lang om in zijn geheel te citeren, maar hij komt tot de conclusie dat de Tien Stammen nog steeds “vermist” zijn. Houdt u nog steeds vol dat de huidige “Jood” ” heel Israël” vertegenwoordigt? “

OUDE ISRAËLIETEN, GEEN „JOODS”

(16) De meesten van u predikers noemen Abraham een ​​”Jood” – maar geen enkel volk in de Heilige Schrift werd “Joden” genoemd tot 2 Koningen 16:6 – meer dan 1000 jaar na Abraham, Isaak en Jacob!

(17) U, predikers, spreekt vaak over de Exodus als de bevrijding van de “Joden” uit Egypte – maar de Heilige Bijbel noemt hen “Israëlieten”, het “Huis van Jacob”, “Hebreeën”, “Israël” – en God roept hen ” de kinderen van Israël ” 122 keer in het boek Exodus.

Noch Mozes, noch God noemden hen ooit ‘Joden’, maar jij wel. Waarom ?

(18) U citeert vaak de beloften in Genesis aan Abraham, Isaak en Jacob als verwijzend naar “de Joden”; in Genesis 17:5 beloofde God echter aan Abraham dat hij ” een vader van vele naties ” zou zijn – maar de Joden zijn niet ” veel ” naties.

(19) In Genesis 22:12 zei God tegen Abraham: ” In Isaac zal uw nageslacht heten ” – maar worden de Joden “zonen van Isaac” of “Isaacsons” of “Saacsons” of “Saksen” genoemd?

ISRAËL IN VERVULDE PROFETIE

(20) Abrahams zaad zou zijn als ” het zand van de zee “, zoals beloofd in Genesis 22:17 . In Genesis 24:60 werd Rebekah – Isaaks vrouw – beloofd ” moeder van duizenden miljoenen ” te zijn. Ten tijde van de Exodus profeteerde Mozes tot Israël dat God van hen ” duizend maal zoveel als gij zijt ” zou maken ( Deuteronomium 1:11 ).

Er waren toen meer dan 3.000.000 Israëlieten – en meer dan 15.000.000 in de tijd van David – en toch beweert u dat 15.000.000 Joden vandaag – 3.000 jaar na David – ” heel Israël ” zijn. Hoe geeft u eer aan God als uw leringen Hem tot een leugenaar maken?

(21) Het “Nieuwe Verbond” – zoals opgetekend in Jeremia 31 – werd gesloten met ” het huis van Israël “. Hebreeën 8 verifieert het met ” het huis van Israël en met het huis van Juda .” Toch komt uw leerstelling erop neer dat dit verbond – dat Israël tot een christelijk volk moest maken – gewoon niet werkte met “Gods volk, de Joden”, maar dat een “heidens” ras – het blanke ras – op de een of andere manier gebeurde accepteer het “Nieuwe Verbond”. Wie is dit “ras” dat zich de plaats van Israël lijkt te hebben “toegeëigend”?

(22) Israël werd verdeeld na de dood van Salomo. Miljoenen Israëlieten van het Noordelijke Koninkrijk – genaamd “het huis van Israël” – gingen na 740 v.Chr. In Assyrische ballingschap en gingen verloren voor de Bijbelse geschiedenis.

Maar volgens seculiere geschiedenissen verschenen miljoenen van het blanke ras plotseling rond 700 v. Chr. in datzelfde gebied ! Zij werden het christelijke volk van Europa en vervolgens van Amerika. Hosea had tegen het huis van Israël geprofeteerd voordat ze in ballingschap gingen,

“Toch zal het aantal kinderen van Israël zijn als het zand van de zee… U bent de zonen van de levende God.” –Hosea 1:10

Maar in Europa, Amerika, Zuid-Afrika en Australië – waar ons wordt verteld dat we NIET Gods volk zijn (Israël) – wordt ons door miljoenen verteld dat we “de zonen van de levende God zijn!”

(23) U houdt vol dat Jezus tot “de Joden” kwam, maar in Johannes 10:25 zei Jezus tot de Joden:

‘Maar u geloofde me niet omdat u niet mijn schapen bent (cursivering toegevoegd) zoals ik tegen u zei. Mijn schapen horen mijn stem, en ik ken ze, en ze volgen mij.”

Dus welke mensen zijn de “schapen” die Hem kenden en Hem de laatste 1900 jaar hebben gevolgd?

(24) Toen het koninkrijk Juda in 586 v.Chr. door de koning van Babylon werd verwoest, profeteerde de profeet Jeremia tot het huis van Israël:

‘Jullie zijn mijn strijdbijl en oorlogswapens. Met jou zal ik de naties in stukken breken, en met jou zal ik koninkrijken vernietigen. –Jeremia 51:20

Hebben de joden sinds die tijd heidense naties uiteengereten en heidense heerschappij vernietigd?

(25) Jesaja 60:5 zegt: ” De overvloed van de zee zal in u worden omgezet ” — dus welke mensen bouwen en exploiteren de grote koopvaardij- en vissersvloten van de aarde?

(26) In Deuteronomium 15:6 beloofde God dat aan Israël

“Gij zult aan vele naties lenen, maar u zult niet lenen: en u zult over vele naties regeren, maar zij zullen niet over u regeren.”

Welke mensen lenen en geven geld aan de heidense naties? Welke mensen zijn altijd heersers over de heidenen geweest, maar hebben nooit een ander ras over zich laten heersen?

(27) Een gedetailleerde zegen werd aan Jozef gegeven door Mozes in Deuteronomium 33:13-16 :

“En van Jozef zei hij: Gezegend door de HERE zij zijn land. (zijn eigen land gescheiden van de rest van Israël?) voor de kostbare dingen van de hemel (geestelijk) voor de dauw en voor de diepte die eronder ligt (regen en rijkdom van de zeeën), en voor de kostbare vruchten die door de zon, en voor de kostbare dingen voortgebracht door de maan (overvloedige oogst van landbouwproducten) En voor de belangrijkste dingen van de oude bergen, en voor de kostbare dingen van de blijvende heuvels, En voor de kostbare dingen van de aarde en de volheid daarvan (minerale rijkdom, olie en kolen, gas, enz.) en voor de goede wil van Hem die in de braamstruik woonde (de gunst van God, die aan Mozes in de braamstruik verscheen) laat de zegeningen op het hoofd van Jozef komen.

Deze profetie beloofde de nakomelingen van Jozef grote materiële rijkdom, zegeningen en bescherming. Eén mensenras op deze aarde heeft altijd overvloedige oogsten gehad. Alle anderen hebben altijd een tekort aan voedsel gehad. Eén ras ontgint de ertsen, boort de oliebronnen, graaft de steenkool en zet de ‘kostbare dingen van de aarde’ om in de goederen en diensten van de ‘moderne beschaving’. Andere rassen leven zoals ze millennia geleden deden.

(28) Israël was het enige volk dat ooit door God was beloofd dat Hij hun gebeden zou beantwoorden en over hen zou waken. Welke mensen hebben door de laatste twintig eeuwen tot de God van Abraham, Isaak en Jacob gebeden – hun gebeden zijn verhoord – en zijn door Hem voorspoedig geworden terwijl de andere rassen in heidense duisternis zitten? Als het blanke ras werkelijk net zo is als de gekleurde rassen, waarom koos de God van Abraham dan alleen het blanke ras om zijn aanbidding te vestigen ? Waarom staan ​​alleen WITTE naties bekend als CHRISTELIJKE naties?

(29) In Psalm 147 zei God:

“Hij verkondigt Zijn Woord aan Jakob, Zijn inzettingen en Zijn verordeningen aan Israël. Hij heeft met geen enkel volk zo gehandeld, want van Zijn verordeningen hebben zij die niet gekend.”

Het Witte Ras drukt en aanbidt miljoenen exemplaren van “Zijn inzettingen en Zijn oordelen” – en alleen Israël zou ze hebben. Maakt dit God tot een leugenaar – of is het blanke ras het ware Israël?

(30) In Mattheüs 15:24 zei Jezus:

“Ik ben alleen gezonden tot de verloren schapen van het huis van Israël.”

Was zijn hele missie een farce? Uw onderwijs lijkt het zo te maken.

(31) In Jesaja 62:2 zei God tegen Israël:

“Gij zult worden genoemd met een nieuwe naam die de mond van de Heer zal noemen.”

(32) Hosea 2:17 luidt:

“Zij zullen niet meer bij hun naam herinnerd worden.”

(33) In Jesaja 65 zei God tegen de vijanden van Zijn dienaar Israël:

“En gij zult uw naam tot een vloek laten voor Mijn uitverkorenen: want de Here HERE zal u doden, EN ZIJN DIENAREN MET EEN ANDERE NAAM NOEMEN” (cursivering toegevoegd).

Deze “vijanden” worden nog steeds bij hun oude naam “Jood” genoemd – maar Israël verloor haar naam en identiteit – werd het “Kaukasische” ras (uit de bergen van onze ballingschap) – en nu de “christelijke” naties – genoemd naar de Naam van onze God en onze Verlosser, de Heer Jezus Christus — Zijn profetieën aan Israël vervullend.

(34) Via Jeremia zei de Heer God tegen Israël:

“Ik zal u een van een stad en twee van een familie nemen en u naar Sion brengen: en ik zal u herders geven naar mijn hart, die u zullen voeden met kennis en begrip.” –Jeremia 3:14-15

God bracht meer dan 40 miljoen Kaukasiërs naar Amerika (Zion) in een periode van 50 jaar – de grootste massamigratie in de hele menselijke geschiedenis – en zij hadden “wedergeboren” christelijke predikanten.

Toch predikt u dat de migratie van een handvol atheïstische en agnostische “Joden” naar het oude Palestina – met hun rabbijnen die de Naam van Jezus Christus vervloeken – op de een of andere manier “de vervulling is van de profetieën over het weer bijeenbrengen van Gods volk Israël in hun land .”

Wat een onzin verkondigt u vanaf Gods preekstoelen.

[ Einde van deel 1 ]