20230407 Over Johann Sebastian Bach

Van CFT team zie daar links en afbeeldingen, google translate

(Ed.: ik heb er al vaker op gewezen dat “de jood” niet bestaat. Dat het woord niet in de oorspronkelijke bijbel voorkwam en dat deze aangenomen naam een verzamelnaam is.Het gaat vaak over Judahieten, Judeeërs.)

JS Bach besmeurd omdat hij het met Jezus Christus eens was dat joden ‘moordenaars en leugenaars’ zijn

6 februari 2019 Door CFT-team — 12 reacties

( Times of Israel ) Johann Sebastian Bach, de 18e-eeuwse Duitse componist en muzikant, wordt beschouwd als een van de grootste componisten van klassieke muziek – door velen de grootste – aller tijden, maar uit een aantal van zijn cantates en libretto’s blijkt dat hij het daarmee eens was met het Evangelie van Johannes , dat de Joden leugenaars en moordenaars waren :

De koorbegeleidingen zijn gebaseerd op het antisemitisme dat inherent was aan de Lutherse Kerk van die tijd, zoals verkondigd door Martin Luther, een baanbrekende figuur in de protestantse Reformatie en een fervent antisemiet .

“In sommige gevallen is het expliciet en weten mensen het soms niet omdat het in het Duits is”, zegt Michael Marissen, de Daniel Underhill emeritus professor in de muziek aan het Swarthmore College in Pennsylvania. “ Sommige mensen zeggen dat het de muziek is die telt, maar ik vind dat ethisch lui .”

Marissen is een geleerde op het gebied van middeleeuwse, renaissance-, barok- en klassieke Europese muziek, en hij heeft verschillende boeken over Bach en Händel geschreven, waaronder: ‘Bach & God’, ‘Lutheranism, Anti-Judaism, and Bach’s St. John Passion’ , en “Tainted Glory in Händels Messiah…”

…Marissen zei dat hij geïnteresseerd raakte in de antisemitische verwijzingen die doordrongen waren van Bachs musicalisering van het evangelie van St. John in 1995 na controverse in Swarthmore over een uitvoering van Bachs “St. John Passion’ explodeerde in protesten die zich elders verspreidden.

Het orkest- en koorwerk “gaat over het geloof van Jezus, maar het gebruikt de termen ‘de joden deden dit, de joden vermoordden Jezus, de joden, de joden, de joden'”, vooral als de belangrijkste aanstichters van Jezus’ kruisiging, vertelde Marissen NJJN in een telefonisch interview vanuit zijn huis in Manhattan.

De discussies rond de voorstelling brachten Marissen, die niet joods is, ertoe om onderzoek te doen en “Lutheranisme, anti-judaïsme en Bachs Johannes Passion” te schrijven.

“St. John Passion’ staat vol met ‘bijbelse toespelingen’, zei Marissen, verwijzend naar de regels: ‘Ze zullen je in de ban doen’ en ‘Ze zullen je vermoorden en denken dat ze dat doen in dienst van God ‘; deze citaten uit het evangelie van Johannes verwijzen naar de waarschuwing van Jezus aan zijn volgelingen voor acties die door de joden tegen hen zullen worden ondernomen, waardoor zaden van anti-joodse houdingen worden geplant.

“Sommige van mijn collega’s zeggen dat christenen een diverse groep vormen en natuurlijk zijn er meningsverschillen met joden”, zei hij. “Onenigheid is geen probleem, maar joden moordenaars en leugenaars noemen wel . Een probleem met het evangelie is dat het zegt dat Joden van nature moordenaars en leugenaars zijn .”

Marissen besteedt een groot deel van zijn tijd aan het geven van lezingen tijdens concerten, soms samen met joodse of christelijke geestelijken, om voorbeelden van antisemitische stijlfiguren in de gespeelde werken te illustreren en ze in een moderne context te plaatsen.

“ Een paar mensen zeggen dat deze werken niet meer uitgevoerd moeten worden , terwijl anderen zeggen dat ze dat wel moeten doen, maar dat we erover moeten praten”, zei Marissen. Die laatste benadering onderschrijft hij; de muziek zou tijdens concerten moeten blijven worden uitgevoerd, zei hij, “maar we moeten ze zien als een educatieve kans.”

Dit is een perfect voorbeeld van hoe joden iconen van de westerse christelijke cultuur afbreken – die ze zelf totaal niet kunnen creëren – louter onder het voorwendsel van politieke correctheid.

Van alle geschriften van het Nieuwe Testament haten de Joden het evangelie van Johannes het meest, omdat het duidelijk hun leugens, hypocrisie en moorddadige bedoelingen blootlegt – en daarom eisen ze dat veel passages worden gecensureerd .

Elke christen die de moeite neemt om het Nieuwe Testament te lezen, zou zijn uiterste best moeten doen om te missen hoe Christus de Joden keer op keer berispt – nergens kunt u één voorbeeld vinden waarin Christus de Joden prijst om welke reden dan ook.

En dat is blijkbaar de grote ‘zonde’ van JS Bach – hij nam de woorden van John ter harte toen hij schreef dat de joden vanaf het begin moordenaars waren.

Bach deed niets anders dan erop vertrouwen dat Christus de waarheid sprak, een vertrouwen dat Bach tot een “antisemit” maakt – en de grootsheid van zijn muzikale prestaties “aantast”.

Bach was natuurlijk een vrome christen en schreef in elk van zijn muzikale manuscripten “SDG”, een afkorting voor “Soli Deo Gloria” of ” voor de glorie van God “.

Niets dat de Joden ooit hebben geproduceerd, is gemaakt voor de glorie van God, en dat is te zien.

Er is geen joodse JS Bach – en die zal er ook nooit komen – omdat we Gods stem alleen kunnen horen door Zijn kinderen – de vaten van genade – niet door vaten van vernietiging.

Luister hier