20230406 Over pasen

(Ed.: het woord jood kwam in de bijbel niet voor. De Kanaänitische Joden, kan niet. Kanaänieten kan wel of Kanaänitische Edomieten. Of farizeeén. )

Pasen – Is het een christelijk feest?

Pasen is toch de belangrijkste christelijke gebeurtenis van het jaar? Of is het in werkelijkheid net als Kerstmis gewoon het zoveelste jaarlijkse heidense feest met de barsten van leugens en bedrog overal op papier geplakt door de mannen van de Kaïnitisch (Kanaänitisch)-joods-christelijke religie, dat wil zeggen, zowel papisten als protestanten, die er een feest van maken een christelijk feest?

Bovendien, wat hebben konijntjes, eieren (chocolade of anderszins) en warme kruisbroodjes te maken met de offerdood en opstanding van Yashua Messias (De Heer Jezus Christus)?

Wat vertegenwoordigen en doen deze dwaze symbolen anders dan beledigen, bagatelliseren en in feite de bespotting voort zetten die Yashua Messias (de Heer Jezus Christus) doorstond door toedoen van degenen die Hem misbruikten, voor en na offerdood en opstanding?

Is Pasen schriftuurlijk? Laten we het eens bekijken en zien. Gelukkig komt het vreselijke woord ‘Easter’ maar één keer voor in de King James’ Version:

Handelingen 12:3-4 (NBG) En omdat hij zag dat het de [Kanaänitische] Joden behaagde, ging hij verder om ook Petrus mee te nemen. (Toen waren de dagen van Ongezuurde Broden…) En toen hij hem had aangehouden, zette hij hem in de gevangenis en leverde hem over aan vier quaternions soldaten [16 soldaten] om hem vast te houden; met de bedoeling hem na Pasen [Pascha] naar buiten te brengen voor de mensen. (Vierkante haken en nadruk van mij)

Hier hebben we al het bewijs dat we nodig hebben om te weten dat Pasen een irrelevant religieus woord/toevoeging aan de Heilige Schrift is. Een snelle blik in Strong’s Concordance zal ons duidelijk maken dat het woord hier oorspronkelijk ‘Pascha’ was . We hebben ook bewijs om dat te ondersteunen, in Handelingen 12:1-3:

Pasen – G3957 – πάσχα – páscha, – pas’-khah; van Chaldeeuwse oorsprong (vergelijk H6453 ); het Pascha (de maaltijd, de dag, het feest of de speciale offers die ermee verbonden zijn): Pasen , Pascha.

Handelingen 12:1-3 (NBG) Rond die tijd strekte de koning Herodes zijn handen uit om sommigen van de Kerk (de uitgeroepen Ecclesia) te kwellen. 2 En hij doodde Jakobus, de broer van Johannes, met het zwaard. 3 En omdat hij zag dat het de (Kanaänitische) Joden behaagde, ging hij verder om ook Petrus mee te nemen. ( Toen waren de dagen van Ongezuurde Broden .)

Toen waren de dagen van Ongezuurde Broden – het Israëlitische feest van de Heilige Dag dat volgde op het Pascha , dat de Kanaänitische Joden hadden gekaapt en hun eigen gemaakt. We moeten niet vergeten dat Yashua Messias (de Heer Jezus Christus) het Pesachlam was en dat Hij werd geofferd op Pesach – het laatste Pesach ? passover . Houd er rekening mee dat alle andere vormen van gebruik van het woord ‘Pascha’ / passover in de KJV worden geschreven als ‘Pascha’ , in totaal achtentwintig keer, en het heidense, heidense Pasen wordt niet meer genoemd.

(Ed.: wat het verschil is ontgaat mij)

Pasen is een Babylonisch, heidens, niet religieus feest dat puur en alleen is gebaseerd op vruchtbaarheidsrituelen en voortplanting – de vruchtbaarheid van het lenteseizoen door de opwarmende zon en het begin van een nieuw landbouwjaar. Een tijd waarin en waar de mens al zijn hoop vestigt op een overvloedig groeiseizoen en een toename van zijn veestapel. Daarom spelen konijnen en eieren zo’n grote rol. De meiboom, waar kinderen omheen dansen, hoewel geen onderdeel van Pasen, vertegenwoordigt een penis in erectie – een fallisch symbool. De totale betekenis van al deze symboliek is de aanbidding van de schepping, in plaats van de aanbidding van de Schepper. Niets ervan heeft iets te maken met Yashua Messiah (de Heer Jezus Christus) en Zijn dood en opstanding – geen jota ervan.

Pasen vindt zijn oorsprong in de heidense religies van Mesopotamië. De Babyloniërs, Assyriërs, Feniciërs en Egyptenaren aanbaden allemaal heidense vruchtbaarheidsgoden: Ishtar (waar we Eastar of Easter vandaan halen), Astarte en Eostre.

Paaseieren en hun oorsprong zijn terug te voeren tot het oude Babylon. Van daaruit krijgen we het mythische verhaal van de godin Astarte (Pasen) die naar verluidt uit de hemel neerdaalde en een groot ei in de rivier de Eufraat deponeerde, waaruit ze op magische wijze verscheen.

Dus waarom is deze heidense, mythische onzin toegelaten in de Kaïnitisch-joods-christelijke religie? Makkelijk, waar de oorspronkelijke leveranciers van de Cainite-joods-christelijke religie ook heen gingen, dat wil zeggen, mensen zoals Augustinus naar Groot-Brittannië (circa 600 n. Chr. en dat is niet Augustinus van Hippo)-en Patrick de slavenhandelaar naar Ierland, om hun satanische Papistische non-evangelie te onderwijzen, namen zij andere religieuze feesten en gebruiken van de plaatselijke bevolking over en voegden die toe aan hun eigen feesten en gebruiken.

We moeten altijd onthouden dat de duivel niet verdeeld is; hij kan zichzelf op ontelbare manieren vertonen om te misleiden, maar hij heeft slechts één plan en één doel, en dat is de vernietiging van Yashua Messiah’s (De Heer Jezus Christus’) Congregaties of Assemblies / Congregaties van vergaderingen – De Uitverkorenen en uiteindelijk alle mensheid, vooral de mensen van Shem (de Angelsaksen, Kelten en Scandinaviërs).

Hier is nog iets, waarom beweegt Pasen altijd en valt elk jaar op een andere datum, terwijl Pesach elk jaar op dezelfde datum valt, dat wil zeggen de 14e van Abib of Nisan in de Hebreeuwse kalender? Makkelijk, de ene is een vervalsing en de andere is de originele. Het punt is, moeten wij, als volgelingen van Yashua Messiah, een van deze festivals houden? wat zijn eigenlijk gewoon rituele oude verbondstradities?

Om dit nog ingewikkelder te maken, als ze gereguleerd zijn, wat in veel gevallen het geval is, worden ze een wet op zichzelf. Dit is juist een van de dingen die Yashua Messiah (de Heer Jezus Christus) kwam doen om de vloek van de WET op te heffen voor gelovigen, die in plaats daarvan hun vertrouwen en geloof in Yashua Messiah hebben gesteld voor hun redding. Het gehoorzamen aan de wet en haar rituelen ondermijnen de geest van de wet; onze vrijheid en zijn waarheid onder genade. Dit is wat het offer van Yashua Messiah en zijn opstanding voor ons die geloven, heeft bereikt. Paulus zegt in 1 Korintiërs 11:

1 Korintiërs 11:25 (NBG) Op dezelfde wijze nam Hij ook de beker, toen Hij de maaltijd had gebruikt, en zei: Deze beker is het Nieuwe Testament (Nieuwe Verbond) in mijn bloed: doe dit, zo vaak als u het drinkt, ter nagedachtenis aan mij.

Onder Zijn Genade zijn we nu vrij om het brood te breken en de wijn te drinken wanneer we maar willen, elke dag van de week, zolang we het maar waardig eten en drinken – met respect. Als het jouw wens is om één speciale dag per jaar te vieren op de echte verjaardagen van Zijn dood en opstanding, ga je gang , maar je kunt er maar beter voor zorgen dat het geen Pasen is, want dat is niet de juiste dag en ook niet de juiste datum. .

Dit is een andere Waarheid, Pasen heeft ervoor gezorgd dat we de oorspronkelijke gebeurtenis uit het oog zijn verloren, dat wil zeggen het Pascha, dat een schaduw was van het verlossende offer van Yashua Messias. Het bloed van de offerlammeren werd gesmeerd of beklad op de posten en lateien van de huizen van de Israëlieten (niet de Kanaänitische Joden). Dit gebeurde terwijl ze slaven waren in Egypte en de engel des doods over hen heen ging. Ze werden verlost of gered door het bloed van het lam, terwijl de eerstgeborenen van Egypte allemaal werden afgeslacht.

Pasen heeft echter helemaal niets met deze gebeurtenis te maken – helemaal niets!! Zeg ik daarom, ga en doe mee met de valse christelijke judaïsten en Kanaänitische joden om Pesach te houden? Nee, duizend keer nee!! De Genade van Yashua Messias (De Heer Jezus Christus) heeft u van dat alles gered en verlost. Het enige wat we hoeven te doen is onthouden dat Hij de hele dag bij ons leeft door Zijn Heilige Geest, elke dag, 24/7, als we uit God geboren zijn (wedergeboren). We herinneren ons ook wat Hij voor ons deed in zijn dood en opstanding, elke dag van ons leven, niet slechts één keer per jaar.

Hier is nog een andere Waarheid; wanneer en waar de Romeinen andere volkeren en beschavingen veroverden in de uitbreiding van hun polytheïstisch gelovige heidense rijk, namen ze altijd de religies, religieuze goden en gebruiken van de overwonnen mensen op in hun eigen geloofssystemen. De enige uitzondering op dit beleid was of en wanneer ze Ware Gelovigen en volgelingen van De Weg – Yashua Messiah tegenkwamen. In dit geval sloeg hun beleid snel om in meedogenloze vervolging, vaak met de dood tot gevolg, voor deze dappere en trouwe volgelingen van Yashua Messiah. Bovendien, toen het onheilige Romeinse cultusrijk het voormalige militaristische Romeinse rijk verving, ging het beleid van opslorping van heidense religies onverminderd door – er veranderde niets – het was business as usual.

Als je eenmaal mijn andere artikelen hebt bestudeerd, zul je beseffen dat de zondag niet de dag des Heren is. Het is nooit ‘De dag des Heren’ geweest; het is pure Babylonische/Romeinse religieuze hocus-pocus en humbug. Zondag is wat de naam suggereert, de dag voor het aanbidden van de zon en zaterdag is voor het aanbidden van Satan, dat wil zeggen, Saturnalia. Als je uit God geboren bent (wedergeboren), dan is het elke dag een sabbatdag, omdat je de eeuwige sabbatsrust van Yashua Messiah had moeten binnengaan (lees Hebreeën 3 en 4).

Tot slot, als u van plan bent om deze Pasen naar de ‘kerk’ te gaan , waarom zou u uzelf dan niet een geestelijk plezier doen en het niet missen? Je weet maar nooit, als de Vader je roept tot Zijn zoon Yashua Messias, zou het de eerste dag van je leven kunnen zijn als een vrij van religie, geboren uit God (wedergeboren), zoon of dochter van God die leeft onder Zijn Glorieuze Genade – Halleluja !

Verder lezen over de gebeurtenissen rond Pesach 31 AC:

Hoe werden drie dagen en drie nachten goede vrijdag tot zondagochtend?: https://isthefathercallingyoutohisson.wordpress.com/how-did-three-days-and-three-nights-become-good-friday-afternoon-to-sunday -ochtend-deel-1/

Vader vergeef ze want ze weten niet wat ze doen – oh echt, is dat zo: https://isthefathercallingyoutohisson.wordpress.com/father-forgive-them-for-they-know-not-what-they-do-yet- alweer-oh-is-dat-zo/

Voorwaar, ik zeg u vandaag zult u met mij in het paradijs zijn, en nogmaals, oh echt, is dat zo!?: https://isthefathercallingyoutohisson.wordpress.com/luke-2343-verily-i-say-unto-thee- vandaag-zult-je-met-mij-zijn-in-het-paradijs-oh-is-dat-echt-zo/

In de naam van Yashua Messias (Jezus Christus).

Boodschapper Karel