20230331 Over het thema uitverkoren volk

Door CFT-team, zie daar links en afbeeldingen, google translate

Bijbels bewijs dat de joden NIET ‘Gods uitverkoren volk’™ zijn

( Ed.: Het TM symbool komt uit de VS, staat voor “trademark” en betekent dat een teken beschermd is als ongeregistreerd merk. In de Benelux hebben we geen ongeregistreerde merken, maar wordt het symbool zo uitgelegd dat er een merkaanvraag is gedaan.)

28 maart 2023 Door CFT-team — 17 reacties

Jacob zegent de zonen van Jozef, Efraïm en Manasse

[ We hebben de volgende video (zie link) in eerdere artikelen geplaatst, maar moeten er nog op reageren – dus dat is wat we hier zullen doen. ]

Deze video – getiteld “De Joden: het niet zo uitverkoren volk” – blijkbaar gemaakt door een Jood die niet meegaat met zijn mede-Joden – bestrijdt hun aanspraak op “uitverkorenheid” door direct bewijs uit de Bijbel aan te halen.

En een interessant aspect van deze video is dat hij niet antichristelijk is — in feite laat hij zien dat de profetie van Christus over het lot van de Joden in Judea correct was.

Niet alleen dat, hij suggereert zelfs dat de “verloren” tien noordelijke stammen van Israël naar Europa migreerden – een feit dat de meeste Joden zullen bespotten en er de spot mee bedrijven – en het besmeuren als een “antisemitische” samenzweringstheorie.

Het is opmerkelijk hoe eenvoudig het bewijs is dat Joden niet God’s Chosen People™ zijn – en ook niet kunnen zijn – en zelfs nog opmerkelijker is dat de overgrote meerderheid van de christenen het woord van de Joden gewoon zonder twijfel aanneemt – wat duidelijk aantoont dat ze dat niet doen. hun bijbel lezen – en als ze dat doen, begrijpen ze zelfs dit meest eenvoudige concept zeer zeker niet.

Het enige belangrijke punt waar we het in de video niet mee eens zijn, is dat de verteller lijkt te suggereren dat de Joden van vandaag in feite legitieme afstammelingen zijn van de Israëlitische “Joden” – of Juda – van het Oude en Nieuwe Testament – dat zijn ze zeer zeker . niet – maar dat is een heel ander probleem – en een die we in talloze eerdere artikelen hebben behandeld .

De “Joden” die in deze video aan bod komen, zijn de legitieme Israëlitische stam van Juda – niet de zogenaamde “Joden” van vandaag.

We hebben de video hier ingesloten – en onder de video hebben we een transcript van de vertelling gemaakt, zodat je deze nauwkeuriger kunt analyseren – en lees de opmerkingen die we hebben toegevoegd om enkele punten te verduidelijken.

Vertaling:

“De joden: het niet zo uitverkoren volk”

Het is een vrij bekend “feit” dat de Joden “Gods uitverkoren volk” zijn – en het Joodse “thuisland” is Israël – en de Joden “geloven” in het Oude Testament – en dat het Oude Testament “over Joden” gaat.

Bijna geen van deze feiten is echter waar – nergens in de Bijbel worden Joden “Gods uitverkoren volk” genoemd. Het moderne Israël is niet echt het thuisland van de Joden. De Joden geloven niet echt in het Oude Testament. En misschien kan slechts 5% van de mensen in het Oude Testament zelfs als ‘Joods’ worden beschouwd.

Dus nu je me een ‘antisemitiet’ hebt genoemd, kunnen we beginnen.

Zijn Joden “Gods uitverkoren volk”?

Dus de uitdrukking “antisemitisch” betekent letterlijk “tegen Shem” of zijn nakomelingen; anti-joods zijn is echter niet hetzelfde als ‘antisemitisch’ zijn. Dus laat het me uitleggen.

De Semieten zijn de afstammelingen van een man genaamd Sem, die enkele van ’s werelds meest gerenommeerde rijken en dynastieën zou voortbrengen, zoals de Assyrische en Babylonische rijken – en zelfs de Perzen kunnen zichzelf “Semieten” noemen.

Dus hoe komt het dat als je iets tegen de Joden zegt, je als “antisemitisch” wordt beschouwd? Want net als het stelen van je religie, je huizen, je geld en je bedrijven, houden sommige joden er ook van om namen, erfenissen en land te stelen.

Dus Sem is de zoon van Noach – de man die de ark bouwde toen Mesopotamië overstroomde. Het Samarische koninkrijk zou worden vernietigd door de overstroming – en de Semieten zouden afdalen van de Kaukasische bergen en het Akkadische rijk vestigen.

Sem zou kinderen krijgen – en een van zijn nakomelingen zou Eber heten. Hij zou de vader van het Hebreeuwse volk zijn – en de Semieten zouden bij zijn naam worden genoemd. Eber’s lijn zou uiteindelijk het leven schenken aan een man genaamd Abram van een “Jood” genaamd Abraham – behalve dat Abraham nooit een Jood is geweest – en nooit een Jood zal zijn – en om Abraham [een Jood] te noemen is gewoon onwetend .

Dus laten we er doorheen gaan.

Dus volgens de Bijbel was Abraham een ​​Hebreeër en geen Jood ( Genesis 14:13 ) van wie God beloofde dat hij de vader van vele naties zou zijn ( Genesis 17:4 ) – niet slechts één enkele Joodse natie maar vele naties – en dat door hem zouden alle families van de wereld gezegend worden ( Genesis 12:3 ).

[ CFT Opmerking : de vertaling hier is enigszins misleidend. “Families” wordt hier beter weergegeven als “stammen” of “verwante stammen” (gebaseerd op het Hebreeuwse ” mishpacha ” – zie Strong’s 4940) . En “wereld” zou beter vertaald kunnen worden als het “bekende land” waar deze verwante stammen wonen – zie Strong’s 127 voor ” adamah “.]

Abraham zou deze zegen doorgeven aan zijn jongste zoon, Issac – en niet aan zijn oudste zoon, Ismaël. Issac zou tweelingzonen hebben – Esau en Jacob. Nogmaals, de Abrahamitische zegen zou worden doorgegeven aan de jongere broer – Jacob – die dan zou worden hernoemd naar “Israël”.

Israël zou dan twaalf zonen hebben – zijn zonen zouden elk hun eigen stam worden – en uiteindelijk hun eigen naties worden. Een van zijn zonen zou Juda heten, die de vader zou worden van het “Joodse” volk – en alle Joden zijn familie van hem. Hoewel alle Joden Israëlieten zijn, is de meerderheid van de Israëlieten geen Joden.

[ CFT Opmerking : Zoals we eerder hebben verklaard, zijn niet alle Joden verwant aan Juda – net zoals hun bewering “God’s Chosen” te zijn onjuist is, zo ook is hun pretentie dat ze legitieme afstammelingen zijn van de Israëlitische stam van Juda . Zoals de “ Joodse Almanak ” uit 1980 stelt: “ Strikt genomen is het onjuist om een ​​oude Israëliet een Jood te noemen of om een ​​hedendaagse Jood een Israëliet of een Hebreeër te noemen .”]

Het is duidelijk dat Israël de Abrahamitische zegen aan Juda zou moeten doorgeven om het “uitverkoren” volk te laten zijn. Israël zou willen dat zijn favoriete zoon, Jozef, de Abrahamitische zegen zou erven. Maar Juda – de vader van de Joden – zou jaloers zijn en samenzweren met zijn broers om Jozef te laten vermoorden. Uiteindelijk verkocht Juda Jozef als slaaf voor zilver – net zoals Judas Jezus aan de Joden verkocht.

Dus de Bijbel portretteert Juda als de jaloerse schurk – en Jozef als de uitverkoren zoon . Terwijl hij in slavernij was, zou Jozef de premier van Egypte worden – en vader worden van twee zonen genaamd Efraïm en Manasse.

Uiteindelijk zou Jozef zijn zonen adopteren en de Abrahamitische zegen aan hen doorgeven – waardoor ze het “uitverkoren” volk zouden worden – en Jozef in twee stammen zou verdelen – waardoor 13 stammen van Israël zouden ontstaan.

Wat betreft Juda – de vader van de Joden – zijn twee oudste zonen zouden sterven, en Juda zou uiteindelijk neerbuigen voor Jozef.

Dus nu je begrijpt dat het nooit de bedoeling was dat de Joden de wereld zouden zegenen – noch werden ze ooit beschouwd als het ‘uitverkoren volk’ – kunnen we verder gaan met ons tweede punt:

Dus is het Joodse thuisland Israël?

En het antwoord is “Ja” en helemaal niet.

Israël heette oorspronkelijk “het land van Kanaän” – genoemd naar Noachs kleinzoon Kanaän. Het land Kanaän werd veroverd door de Israëlieten nadat ze Egypte met Mozes hadden verlaten – gevonden in het boek Exodus. De Bijbel zegt dat God de Israëlieten gebood de Kanaänieten te straffen voor hun seksuele immoraliteit – die leidde tot het offeren van kinderen – wat uiteindelijk zou leiden tot kannibalisme.

Het woord “kannibaal” komt eigenlijk van de woorden “Kanaän” en de god “Baal” – Baäl was de god van Kanaän en – en de priesters stonden erom bekend de kinderen op te eten nadat ze aan hem waren geofferd. Daarom noemen we ze ‘kannibalen’.

Dus nu je begrijpt wat voor soort mensen er in Kanaän leefden, probeer je niet zo slecht te voelen als je leest dat God ons beval hen uit te roeien.

De grenzen van het Joodse thuisland werden vastgesteld door Jozua, een van de afstammelingen van Jozef – en niet van Juda. Dus als we de Joden zouden herstellen naar hun oorspronkelijke land, zou het Joodse thuisland er volgens de Bijbel minder zo uitzien:

….en meer zoals dit:

Dus net als in het verhaal van Jozef en Juda, zouden hun kinderen ook niet met elkaar overweg kunnen. Nadat ze naties waren geworden, zou er een burgeroorlog uitbreken – de Joden zouden het zuidelijke koninkrijk Judea regeren – terwijl de zonen van Jozef het noordelijke koninkrijk Israël zouden regeren. Ze zouden verschillende religies hebben – in verschillende goden geloven – en terwijl Juda in Judea bleef, zou Jozef een bondgenootschap sluiten met de Feniciërs en overal in de Middellandse Zee kolonies en handelsposten stichten.

Het koninkrijk Israël zou gecorrumpeerd raken door buitenlandse ideologieën – en zou net als de Kanaänieten vervallen in materialisme, seksuele immoraliteit en het offeren van kinderen – wat ertoe zou leiden dat ze zouden worden veroverd door het Assyrische rijk.

Sommige van de Israëlieten zouden in ballingschap worden gevoerd in de landen van Assyrië en Medea – terwijl sommige van de Israëlieten en Feniciërs naar hun koloniën en handelsposten zouden vluchten – waarmee de belofte aan Abraham werd vervuld dat de wereld door hem gezegend zou worden (Genesis 15 :5 ) omdat hij de vader van vele naties zou zijn:

Dus de zonen van Jozef zouden vruchtbaar worden en zich vermenigvuldigen onder de naties – vergetend wie ze zijn – wat ons niet zou moeten verbazen als we bedenken dat hun namen letterlijk ” vruchtbaar ” [Efraïm] en ” vergeetachtig ” [Manasse] betekenen.

Net als het noordelijke koninkrijk, zouden de Joden in seksuele immoraliteit vervallen en hun kinderen gaan offeren – ze zouden worden veroverd en tot slaaf gemaakt door de Babyloniërs – vervolgens bevrijd en hersteld door de Perzen – opnieuw veroverd door de Grieken – en later bezet door de Romeinen.

Terwijl ze onder Romeinse heerschappij stonden, zouden de Joden de grootste revolutie in de Romeinse geschiedenis lanceren, bekend als “De Grote Opstand” – die zou mislukken, waardoor Judea en Jeruzalem, en de Joodse tempel zouden worden vernietigd – ironisch genoeg alles vervullend wat Jezus en de christen zeiden dat zou gebeuren . gebeuren ( Marcus 13:2 ).

De Joden – die niet tevreden waren met het verlies van hun tempel en vaderland – zouden de Romeinen in de rug steken door nog twee opstanden te lanceren [Kitos-oorlog en de Bar Kokhba-opstand], waarbij een half miljoen Grieken en Romeinen omkwamen. God zou “het uitverkoren volk” zegenen met nog twee vernederende nederlagen, samen met de verbanning uit het land – waardoor Judea omgedoopt zou worden tot ” Syrië Palestinië “.

Dus de reden waarom de Joden Palestina hebben kunnen innemen, berust eigenlijk op het feit dat ze de naam “Israël” hebben gestolen en het christelijke Westen hebben overtuigd dat zij “het uitverkoren volk” zijn – en dat zij alleen Israël zijn . Maar als we de zaken eenmaal in perspectief hebben geplaatst, beseffen we dat dit gewoon niet waar is.

Dat brengt ons bij ons derde punt:

Geloven de Joden in het Oude Testament?

Het antwoord is ” soort van ” en ” niet echt “.

Terwijl ze met het Oude Testament rondzwaaiden alsof ze erin geloofden, hebben de Joden eigenlijk secundaire boeken die ze net zo belangrijk vinden – het hoofdboek wordt “De Talmoed” genoemd.

Om de Talmoed uit te leggen, moeten we een aantal Joods-Romeinse basisgeschiedenis begrijpen, die teruggaat tot keizer Claudius (41 n.Chr. – 54 n.Chr.)

Helaas begreep keizer Claudius niet hoe hij The Game of Thrones moest spelen – en werd uiteindelijk op mysterieuze wijze vermoord. Zijn opvolger – keizer Nero – zou het joodse verbod opheffen – wat ons niet zou moeten verbazen, aangezien de Talmoed zegt dat hij een joodse bekeerling was. Nero en zijn Joden zouden zich bezighouden met enkele van de meest barbaarse daden die de mens kent.

[ CFT Opmerking : de Romeinse historicus Flavius ​​Josephus noemde Nero’s vrouw – Poppaea – een aanbidster van de ‘God van Israël’ en drong er bij Nero op aan medeleven te tonen met het Joodse volk. In één verslag laat Josephus zien hoe Poppaea pleitte voor de Joodse priesters toen een kwestie aan Nero werd voorgelegd door Herodes Agrippa II, die de viervorst van Jeruzalem was, met betrekking tot een muur die was gebouwd om Agrippa’s zicht op de tempel te blokkeren. Ze overtuigde Nero om de Joodse priesters niet te bevelen de muur af te breken en de tempel te laten zoals hij is.]

Om je een idee te geven hoe gek deze pro-joodse keizer was: Nero brandde Rome af en gaf de christenen de schuld, waardoor ze werden gemarteld en vermoord op de ergste manieren die je je kunt voorstellen. Hij vermoordde zijn hele familie en schopte vervolgens zijn zwangere vrouw en ongeboren kind dood – en castreerde vervolgens een jonge jongen genaamd Sporus en dwong hem zich te kleden als de vrouw die hij zojuist had vermoord.

Met de komst van Jezus zouden de Joden zich in twee hoofdgroepen verdelen – zij die geloofden dat Jezus de Messias is – terwijl de andere groep Joden deze bewering verwierp, in de overtuiging dat hun messias zou komen zwaaien met een zwaard om de Romeinen te vernietigen en een Joods rijk op te richten.- wat de Joden in de eerste plaats ertoe bracht in opstand te komen tegen Rome – dat, en ze wilden gewoon geen belasting betalen.

Na hun mislukte opstanden zouden de Joden zich terugtrekken in Babylon – de religie creëren die we tegenwoordig kennen als “jodendom” – waardoor het christendom 200 jaar ouder werd . De Joden argumenteerden en zeiden dat de Talmoed de mondelinge wet is die sinds de tijd van Mozes zonder fouten mondeling werd overgeleverd — voordat hij uiteindelijk tussen 200 en 400 jaar na Jezus werd opgeschreven.

Dit zou de joden op de eerste plaats plaatsen boven de moslims voor het langste, meest succesvolle spelletje Broken Telephone dat ooit is gespeeld.

De Talmoed spreekt over zijn “liefde” voor christenen door de moeder van Jezus een hoer te noemen – en Jezus een klootzaktovenaar te noemen die in de hel kookt van menselijke [uitwerpselen] – wat ons bij ons laatste punt brengt:

Gaat het Oude Testament over Joden?

Het antwoord is ” Nee, niet echt ” – omdat de Joden de naam “Israël” hebben gestolen , zou je nooit raden dat de meerderheid van de mensen in de Bijbel niet Joods is. De apostel Paulus bijvoorbeeld, ook al noemt iedereen hem een ​​”Jood”, scheidt zich publiekelijk af van de Joden ( Filippenzen 3:5 , Romeinen 1:1 ) – en zegt: ” Ik ben een Israëliet van de stam Benjamin .”

[ CFT Opmerking : dit is gewoon onjuist — Paulus noemt zichzelf in feite een Jood in Handelingen 22:3 , “ Ik ben waarlijk een man die een Jood ben, geboren in Tarsus ..” Wat deze verteller niet begrijpt, is dat in de context van het Nieuwe Testament kan de term “Jood” – van het Griekse ” Ioudaios ” ( Strong’s 2453 ) – collectief verwijzen naar de drie Israëlitische stammen van het zuidelijke koninkrijk – Juda, Benjamin en Levi. Het kan ook “Judeeër” betekenen, maar technisch gezien is Paulus een Romeins staatsburger uit Tarsus, geen “Judeeër”.]

De Bijbel zegt ook dat God Paulus zond om te prediken onder de Israëlieten ( Handelingen 9:15 ) — en grappig genoeg was Paulus’ bediening niet in Judea, maar hij werd gezonden om te prediken tot de Galaten in Klein-Azië, de Grieken in Griekenland, en de Romeinen in Rome.

De Bijbel scheidt voortdurend het koninkrijk Israël van het koninkrijk Juda, zoals het voortdurend Jozef van Juda scheidt. Het hele Joodse bedrog – en kapen van de Bijbel – hangt ervan af dat ze de termen “Semieten”, “Hebreeën” en “Israëlieten” stelen.

Bijvoorbeeld, Mozes – de man die de eerste vijf boeken schreef die bekend staan ​​als de Thora – kwam niet uit de stam van Juda, noch maakte hij deel uit van het koninkrijk Judea – toch wordt hij op de een of andere manier [beweerd] een “Jood” te zijn. ”

De realiteit hier is dat de meerderheid van de mensen in het Oude Testament niet Joods is. De Bijbel is een boek dat de geschiedenis vertelt van vele naties en volkeren – zoals de Semieten, de Hebreeën, de Israëlieten, Egyptenaren, Feniciërs, Babyloniërs, Assyriërs, Armeniërs, Perzen, Grieken, Romeinen en vele anderen. Het gaat niet alleen om ‘Joden’.