20230329 Over symbolen die ons omringen

Van De waakzame burger, zie daar andere links, googel translate

(Ed.: Regelmatig deelde ik van De waakzame burger, nu zit er deel achter een betaalmuur en achter een abonnement. Oude artikelen zijn nog wel makkelijk te vinden. Ik deel dit om te laten zien dat de occulte wereld overal om ons heen is, de wereld van de vrijmetselarij laat zich open en bloot zien voor wie er oog voor heeft.)

Sinistere locaties – Illuminati-piramide in Blagnac, Frankrijk, gepubliceerd 13 jaar geleden op 10 november 2009, door Waakzame burger, leadblagnac Sinister Sites – Illuminati-piramide in Blagnac, Frankrijk

Gelegen in een buitenwijk van Toulouse, is de “Place de la Révolution” waarschijnlijk een van de meest flagrante weergaven van Illuminati-ontwerpen die er bestaan: een enorme piramide die boven op een kaart van de wereld zweeft. De symbolische betekenis van deze structuur onthult een nogal grimmige en elitaire ideologie en lijkt de beweringen van de complottheoreticus te bevestigen: de wereld wordt geleid door een geheime kliek genaamd de Illuminati.

De Place de Revolution ligt op een rotonde in de vrij rustige gemeente Blagnac in Toulouse, en er rijdt elke dag een constante stroom auto’s rond het monument. Zoals het geval is in verschillende delen van de wereld, vinden de meeste lokale bewoners het monument dat hun stad siert “mooi” en “decoratief” zonder enig idee te hebben van de diepe occulte betekenis ervan. Voor degenen die “ogen om te zien” hebben, onthult de Place de la Révolution echter duidelijk en ondubbelzinnig de verborgen kracht die het verleden heeft gevormd en meedogenloos werkt om de toekomst vorm te geven. In deze ogenschijnlijk eenvoudige structuur zijn de doelen, de aspiraties, de filosofie en de overtuigingen van de verborgen elite ingebed die de onwetende massa’s naar een Nieuwe Wereld Orde leiden.

Historische overwegingen

De Place de la Révolution werd in 1989 gebouwd ter herdenking van de tweehonderdste verjaardag van de Franse Revolutie. Moderne historici zijn het erover eens dat de vrijmetselarij een cruciale rol speelde in het ontvouwen van de revolutie.

“Als men wil wijzen op een grote gebeurtenis in de wereld waarvan bewezen is dat deze is geïnspireerd door machinaties van geheime genootschappen, hoeft men niet verder te kijken dan de Franse Revolutie, die dat land verwoestte tussen 1787 en 1799. Revolutionaire leiders, in een poging de decadente monarchie omver te werpen van koning Lodewijk XVI, lanceerde de eerste nationale revolutie van de moderne tijd.

Hoewel algemeen wordt aangenomen dat het is begonnen als gevolg van een publieke opstand wegens gebrek aan voedsel en vertegenwoordiging van de regering, is het vrij duidelijk dat de revolutie werd geïnitieerd door cellen van de Franse vrijmetselarij en de Duitse Illuminati.

De New Encyclopedia Britannica vertelt ons dat er in Frankrijk een politiek systeem en een filosofische visie ontstonden die het christendom niet langer als vanzelfsprekend beschouwden, maar zich er zelfs uitdrukkelijk tegen verzetten… De broederschap die werd onderwezen door groepen als de vrijmetselaars, leden van geheime broederlijke genootschappen de Illuminati, een rationalistisch geheim genootschap, vormde een rivaal voor het katholieke gemeenschapsgevoel.”

Onderzoeker en auteur van het geheime genootschap Nesta H. Webster was zelfs nog scherper toen hij in 1924 schreef: “[Het vrijmetselaarsboek A Ritual and Illustrations of Freemasonry] bevat de volgende passage: ‘De vrijmetselaars… ontketenden de revolutie met de beruchte hertog van Orleans op hun hoofd.”

Auteur Bramley schreef: “Tijdens de eerste Franse Revolutie was een belangrijke rebellenleider de hertog van Orleans, die de grootmeester van de Franse vrijmetselarij was vóór zijn aftreden op het hoogtepunt van de revolutie. Markies de Lafayette, de man die door George Washington was ingewijd in de vrijmetselaarsbroederschap, speelde ook een belangrijke rol in de Franse revolutionaire zaak. De Jacobijnse Club, de radicale kern van de Franse revolutionaire beweging, werd opgericht door prominente vrijmetselaars.”

-Jim Marrs, regel door geheimhouding

Verre van dit feit te verbergen, zijn Franse vrijmetselaars erg trots op deze historische prestatie. In 1989 werden in Frankrijk veel maçonnieke monumenten opgericht om de rol van de vrijmetselarij in de Franse revolutie te vieren. Die in Blagnac is echter bijzonder onthullend. Het is modern, zelfs een beetje futuristisch en richt zich op ‘wat er nog moet gebeuren’ in plaats van ‘wat er is gedaan’. Het beschrijft een wereld verenigd onder de heerschappij van een gigantische zwevende piramide, die geheime genootschappen vertegenwoordigt binnen het rijk van de Grote Architect.

De Pyramide

De piramide bestaat uit in totaal dertien lagen, waarvan de bovenste twee lagen worden gescheiden door een metalen scheidingswand. Als je een van de kunstwerken of monumenten hebt bestudeerd die zijn geïnspireerd door vrijmetselaarsleer, weet je al dat het getal dertien voortdurend op verschillende manieren wordt weergegeven. De onderste lagen van de piramide vertegenwoordigen de lagere graden van de vrijmetselarij, terwijl de bovenste twee, die gescheiden zijn door de verdeler, de Illuminati vertegenwoordigen – de “verborgen graden”, het sluitstuk van de piramide. Elke keer als ik op deze website over de vrijmetselarij praat, verwijs ik altijd naar die verborgen graden. Dit is waar de “waarheid” wordt onthuld en waar de beslissingen worden genomen. De onderste lagen zijn gewoon een school van hermetisme en zijn een middel om “degenen die het waard zijn” te rekruteren. Als je een vrijmetselaar bent en je staat niet aan de top van de hiërarchie, vertegenwoordigd door de sluitsteen van de piramide, verwijs ik niet naar jou en dat heb ik ook nooit gedaan (moest dit punt gewoon duidelijk maken). Interessant is dat de piramide op de achterkant van het Amerikaanse dollarbiljet ook dertien lagen bevat.

Deze piramide zweeft letterlijk boven een wereldkaart in mozaïek.

De symboliek hier kan niet flagranter zijn. De piramide, deze symbolische structuur die geheime genootschappen vertegenwoordigt die op elk continent actief zijn, zweeft boven de hele wereld, domineert het (sommigen zeggen het overschaduwen) en bezit het.

Water in deze structuur heeft ook een belangrijke symbolische en spirituele betekenis. Het water komt uit de top van de piramide en druppelt langzaam langs elke laag naar beneden om uiteindelijk op de wereldkaart te belanden. Water, een weergave van goddelijke wijsheid, begint met het sieren van de top van de piramide, die de “verlichte”, de elite van de wereld, vertegenwoordigt. Vanaf de sluitsteen daalt het water van de ene laag naar de andere, waarbij elke maçonnieke graad wordt “gevoed” met zijn deel van de wijsheid. Het symbolische eindresultaat is dat de hele wereld gevuld is met (of erin verdrinkt, afhankelijk van het gezichtspunt) deze kennis.

In kabbalistische termen bekeken, is water dat door dertien lagen of ‘kanalen’ stroomt een verwijzing naar Mem, de Fontein van Wijsheid.

“Net zoals het water van een fysieke fontein (bron) opstijgt uit hun onbekende ondergrondse bron (het geheim van de afgrond in het scheppingsverhaal) om zich op aarde te openbaren, zo drukt de fontein van wijsheid de stroomkracht uit het bovenbewuste uit. bron. In de terminologie van Kabbalah is deze stroom van Keter (“kroon”) naar Chochmah (“wijsheid”). De stroom wordt in Spreuken gesymboliseerd als ‘de stromende stroom, de bron van wijsheid’.

In het bijzonder wordt ons geleerd dat er dertien stroomkanalen zijn van de bovenbewuste bron naar het begin van het bewustzijn. Deze kanalen komen overeen met de dertien eigenschappen van barmhartigheid die aan Mozes op de Sinaï werden geopenbaard, evenals met de dertien principes van Torah-exegese, de (superrationele) “logica” van Torah.”

bron: www.inner.org

De bronzen tabletten

Mensenrechten.

Voor de piramide staan ​​twee bronzen tabletten, die sterk doen denken aan de 10 geboden van Mozes in vorm, maar gegraveerd met astronomische en planetaire glyphs (symbolen) in plaats van woorden. De rechthoekige plaat van brons die de twee tabletten verenigt, draagt ​​de grootste prestatie van het moderne illuminisme: de Verklaring van de Rechten van de Mens.

De gravure is een reproductie van dit klassieke document:

De Verklaring bevat veel Vrijmetselaars-, Illuministische en alchemistische symbolen zoals (van bovenaf beginnend): het Oog van de Grote Architect in glorie, de Orobouros (slang die zijn staart opeet), de Frygische muts (de rode hoed onder de Ouroboros) en de fazen. Laten we de twee vrijmetselaarspijlers aan elke kant niet vergeten die alles ondersteunen.

“In de visuele focus van dit verlichte document (en zijn kopieën), en apart gezet met een opvallend contrast, vinden we een bekend Mithras-motief – een rode Frygische pet bovenop het glanzend witte staal van een wapen, zelf verticaal geschoord, Excalibur-achtig , in het veronderstelde gesteente. Mocht men twijfelen aan de symbolische betekenis van deze speer en zijn Mithraïsche equivalent, het zwaard of de harp, dan wordt de aandacht gevestigd op de fasces, of barsom, die anders in deze context onverklaarbaar zou blijven. Ook is de rode kwast boven de fasces (Ed.: De fasces (Latijn, “roedenbundel”, enkelvoud “fascis”, meervoud “fasces”) zijn een oud Romeins symbool van het gezag van de hogere magistraten, in de vorm van een roedenbundel met bijl./ Het symbool voor Italiaanse fascisten, een roedenbundel met een bijl in het midden, stamt uit het oude Rome. Daar werd het symbool fasces genoemd, wat ‘bundels’ betekent, en de beweging werd daar later naar vernoemd. In het Romeinse Rijk stond de roedenbundel voor eenheid) een belangrijk maçonniek symbool voor de ‘mystieke stropdas’ die vrijmetselaars, hoewel ze verschillende meningen en perspectieven kunnen hebben, bindt tot een heilige band van vrienden en broeders; de knoop of stropdas is echter een ouder symbool van kosmische trans-terrestrische vereniging.”

-Mark Hoffman, Vrijmetselarij en het voortbestaan ​​van de eucharistische broederschappen

In een documentaire over vrijmetselaarsmonumenten in Parijs zei Jacques Ravenne, een Franse auteur en hooggeplaatste vrijmetselaar:

“De Verklaring van de Rechten van de Mens, die in Frankrijk is opgesteld en geleidelijk aan over de hele wereld is aangenomen, is bedacht, besproken en geschreven in vrijmetselaarsloges voordat ze voor het publiek werd vrijgegeven. Men kan die maçonnieke oorsprong achterhalen door het gebruik van symbolen, die weinig betekenis hebben voor de niet-ingewijde maar buitengewoon belangrijk zijn voor de ingewijde.”

(Vertaald uit het Frans)

Het belangrijkste symbool is het oog in de driehoek, ook te vinden op de achterkant van het Grote Zegel van de Verenigde Staten. Het is een onmiskenbaar symbool van de mysteries van geheime genootschappen en werd het meest algemeen erkende symbool van het illuminisme in de popcultuur. De hele structuur is bedoeld om op dit oog in een driehoek te lijken.

Een gat in het midden van de piramide staat voor het Oog van de Grote Architect. Merk op dat de paden rondom de piramides bedoeld zijn om op stralen van glorie te lijken.

Citaat van Lequeu

De makers van deze structuur schreven aan de voet van de piramide de ware betekenis ervan in. Een inscriptie zegt:

LE BONHEUR EST DANS L’ANGLE OÙ LES SAGES SONT ASSEMBLÉS.

wat vertaald kan worden naar:

GELUK IS IN DE HOEK WAAR DE WIJZEN VERZAMELD ZIJN.

Deze zin is een citaat van Jean-Jacques Lequeu, een Franse architect uit het revolutionaire tijdperk die vrijmetselaarsprincipes vermengde met visionaire ontwerpen.

De ‘hoek’ die wordt genoemd in Lequeu’s raadselachtige citaat is een directe verwijzing naar de vrijmetselarij, waar architectuur en geometrie de basis vormen van hun spirituele allegorieën. De maçonnieke symbolen van het kompas en het vierkant en het beschouwen van God (Ed.: ik zou God schrijven als god want niet onze God maar hun god de satan.) als “de Grote Architect” zijn voldoende bewijs van dit feit. In de context van de piramide krijgt het citaat echter een specifieke betekenis. De “hoek waar de wijzen zijn verzameld” verwijst hoogstwaarschijnlijk naar de verdeler die naar de top van de piramide is geplaatst, ter hoogte van de sluitsteen. Zoals eerder vermeld, vertegenwoordigt de top van de piramide de Illuminati, de verborgen orde die alleen toegankelijk is voor een select aantal mensen. Het citaat luidt dus: “ Het ware geluk staat aan de top van de piramide, de Illuminati, waar de wijste zich verenigen ”.

Aan de andere kant is nog een gravure die zegt:

“TEMPEL VAN LA SAGESSE SUPREME”

wat vertaald kan worden naar:

“TEMPEL VAN OPPERSTE WIJSHEID”

Dit is hoogstwaarschijnlijk de naam van de eigenlijke structuur, die voor de hand liggende maçonnieke terminologie bevat en de bovenstaande interpretatie van de betekenis ervan bevestigt.

Het huis”

Het metalen frame van een huis omringt de piramidale structuur. Dit vertegenwoordigt de metaforische creatie van de “Grote Architect”, een grote tempel waarbinnen goddelijke wijsheid vrijelijk stroomt. Aan de andere kant kan men dit ding interpreteren als een soort gevangenis. Merk op hoe de punt van de piramide boven het huis uitsteekt.

Alleen de sluitsteen reikt tot buiten de grenzen van het huis

Zijn de Verlichten de enigen die kunnen ontsnappen uit de gevangenis van de materiële wereld?

De Frygische muts

Op het plein rond de piramide staan ​​talloze zuilen, waaronder deze, die een gestileerde Frygische muts draagt. Deze rode hoed, met de punt naar voren gericht, werd het symbool van de revolutie in Frankrijk en de VS. Nogmaals, de oorsprong en de betekenis van deze hoed is te vinden in occulte mysteries.

“Tijdens de 18e eeuw waren de ‘Mithraic Mysteries’ en zijn symboliek van groot belang voor de vrijmetselaars, en de samensmelting van de muts die in het mithraïsme werd gebruikt met de Pileus leidde ertoe dat de rode Frygische muts evolueerde tot een symbool van ‘vrijheid’, omhoog gehouden op een Liberty Pole tijdens zowel de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog als de Franse Revolutie .”

-Mark Hoffman, Vrijmetselarij en het voortbestaan ​​van de eucharistische broederschappen

Frygische muts op het zegel van de Senaat van de Verenigde Staten

‘Als Frygische muts, of symboliserende muts, is hij altijd optimistisch van kleur. Het staat dan als de ‘Cap of Liberty’, een revolutionaire vorm; ook, op een andere manier, is het zelfs een burgerlijk of opgenomen insigne. Het is altijd mannelijk in zijn betekenis. Het markeert de ‘naald’ van de obelisk, de kruin of punt van de fallus, hetzij ‘menselijk’ of representatief. Het vindt zijn oorsprong in het ritueel van de besnijdenis – onverklaarbaar, net als zowel het symbool als het ritueel.

De echte betekenis van de bonnet rouge, of ‘vrijheidspet’, is sinds onheuglijke tijden zeer duister geweest, niettegenstaande het feit dat het altijd als een zeer belangrijke hiëroglief of figuur is beschouwd. Het betekent het bovennatuurlijke gelijktijdige ‘offer’ en ’triomf’. Het stamt uit de tijd van Abraham en wordt verondersteld een embleem te zijn van de vreemde mythische rite van de ‘ circisio preputii’. De losse Frygische muts, bonnet conique, of ‘vrijheidskap’ kan worden aanvaard als een afbeelding van, of staat voor, dat losse omhulsel of omhulsel, gescheiden van een bepaald punt of knop, dat verschillende namen heeft in verschillende talen, en dat het centrale idee hiervan levert ‘ offerritueel – waarvan de buit of het afval (hoe absurd en onaangenaam het ook mag lijken) tegelijkertijd als ’trofee’ en als ‘vrijheidshoed’ omhoog wordt gedragen. Het is nu een magisch teken en wordt een talisman met zogenaamd onuitsprekelijke kracht – om welke duistere reden dan ook zou het moeilijk te zeggen zijn. Het geheel is een teken van ‘inwijding’ en van een bijzondere doop. De Frygische muts is sinds deze eerste inhuldiging het teken van de ‘Verlichte’ .”

-Hargrave Jennings, Rozenkruisers: hun rituelen en mysteries

Ten slotte

De Place de la Révolution van Blagnac is een van die monumenten die gewoon niet liegen. Het viert eenvoudig en zonder enige politieke correctheid de aard van de werken van geheime genootschappen. De “Tempel van Opperste Wijsheid” is doordrongen van symboliek en berichten die rechtstreeks verwijzen naar de Vrijmetselarij en de Illuminati en verbergt de ware filosofie van onze wereldleiders in het volle zicht.

De Franse Revolutie werd voornamelijk uitgevoerd door de vrijmetselarij en resulteerde in een groot politiek succes – de oprichting van de Franse Republiek – waarvan de idealen over de hele wereld uitstraalden. Is het realistisch te denken dat het werk van geheime genootschappen daar stopte? Vrijmetselaars geloven dat deze gebeurtenissen slechts het begin waren, de eerste noodzakelijke stap naar een “verlichte wereld”. Feit is dat de geschiedenis niets meer is geweest dan een reeks samenzweringen. De Franse revolutie was een complottheorie totdat het een historisch feit werd. Op dezelfde manier is de Nieuwe Wereld Orde nu een samenzwering die wacht om een ​​historisch feit te worden. Het is echter niet nodig om deze samenzwering verborgen te houden, de massa is te onwetend om te begrijpen wat er gebeurt. Ze rijden rond monumenten die de op handen zijnde komst van een door de Illuminati geleide Nieuwe Wereldorde vieren, maar ontkennen nog steeds het bestaan ​​ervan, automatisch verwijzend naar degenen die beweren dat het bestaat als behoefte aan “aluminium hoedjes”. (aluhoedje staat voor wappie / complotwappie enz.)Misschien hebben ze gelijk. Misschien is dit monument een grote hoed van aluminiumfolie die boven de wereld zweeft en ons er dagelijks aan herinnert hoe dom we zijn.

Zie hier andere snistere locaties