20230320 Over genderdysforie

via Gateway Pundit, zie daar links en afbeeldingen, google translate

(Ed.: ik lees hier soms, wat me tegen staat is dat je je door veel (lelijke) reclame moet worstelen, het is een zeer onrustig beeld dat zo geschapen wordt. Maar ik vond de tekst belangrijk genoeg)

“We hadden het bij het verkeerde eind” – Bewijs toont aan dat “Puberteitblokkers niet veilig en niet omkeerbaar zijn”, zegt de Canadese arts die hielp met het pionieren van puberteitblokkerende medicijnen

Door Brian Lupo 15 maart 2023 17:20 uur293 Reacties

Dr. Susan Bradley, die hielp bij het pionieren van “genderbevestigende zorg” in Canada, heeft zich nu uitgesproken tegen het populaire model van “genderbevestigende zorg” door kinderen puberteitblokkers te geven, volgens een interview met de Daily Caller .

Dr. Bradley richtte in 1975 de Child and Adolescent Gender Identity Clinic op in Toronto, Canada en begon rond het begin van de jaren 2000 puberteitblokkers aan kinderen uit te delen. Voorafgaand aan de medicatie gebruikte ze meer traditionele vormen van therapie, zoals praten met haar patiënten. In haar interview met de Daily Caller verklaarde Dr. Bradley met betrekking tot de puberteitblokkerende medicatie:

“We hadden het fout. Ze zijn niet zo omkeerbaar als we altijd dachten, en ze hebben langetermijneffecten op de groei en ontwikkeling van kinderen, ze maken ze onder meer onvruchtbaar en er zijn nogal wat dingen die hun botgroei beïnvloeden.

We dachten dat het relatief veilig was, en endocrinologen zeiden dat ze omkeerbaar zijn en dat we ons er geen zorgen over hoefden te maken. Ik had de hele tijd de scepsis in mijn achterhoofd dat we misschien samenspanden en hen niet hielpen. En ik denk dat dat juist is omdat deze kinderen, zodra ze op welke leeftijd dan ook beginnen met puberteitblokkers, bijna allemaal geslachtshormonen willen gaan gebruiken.

Ondanks de recente druk om de genderidentiteit van kinderen te ‘bevestigen’ door het gebruik van puberteitblokkers, is de veiligheid van dergelijke medicijnen relatief onbekend. Volgens het Doernbecher Kinderziekenhuis :

De Amerikaanse Food and Drug Administration keurde in 1993 puberteitblokkers goed. Oorspronkelijk waren ze goedgekeurd om de puberteit tijdelijk te stoppen bij kinderen die er te vroeg doorheen gingen.

Onderzoekers zijn nog niet klaar met onderzoeken hoe veilig puberteitblokkers op de lange termijn zijn . Er kunnen dus enkele risico’s zijn waar artsen nog geen weet van hebben.

Dr. Bradley nam deel aan de ” grootste steekproef tot nu toe van jongens die naar de kliniek zijn verwezen voor genderdysforie met betrekking tot genderidentiteit en seksuele geaardheid “, met de meest recente follow-up in maart 2021. Uit het onderzoek bleek dat 87% van de mannelijke deelnemers beoordeelde op een gemiddelde leeftijd van 20,58 jaar werd als “desisters” beschouwd.

Een parallel onderzoek onder meisjes liet vergelijkbare resultaten zien: slechts 3 van de 25 deelnemers hadden genderdysforie op de gemiddelde leeftijd van 23,24 jaar.

In het interview gaf Dr. Bradley toe: “Deze kinderen passen niet goed bij de huidige bevestigende benadering. Ik weet niet of enig kind, gezien het vermogen van een 10 of 12, of zelfs 14 of 15 jaar oud, de complexiteit zou kunnen begrijpen van de beslissing die ze nemen over hun seksuele en levensfunctie op de lange termijn. Het heeft gewoon geen zin.”

“Het blokkeren van de seksuele ontwikkeling van kinderen is een zeer autoritaire ingreep. Kinderen zijn aseksueel en daarom kunnen ze de impact van een verminderde seksuele functie niet begrijpen. We zijn ongeveer 10 jaar bezig met dit grootschalige experiment en we hebben al rapporten over problemen met cognitieve ontwikkeling, botmineraaldichtheid en vruchtbaarheid. Al het actuele bewijs toont aan dat puberteitblokkers noch veilig, noch omkeerbaar zijn. “

Ondanks de langetermijnstudie van Dr. Bradley die suggereert dat kinderen uiteindelijk over hun genderdysforie heen groeien, is er nog steeds een wijdverspreide druk om kinderen op jonge leeftijd met puberteitblokkers te laten beginnen. In het geval van de 18-jarige Chloe Cole, influencer op sociale media, kreeg ze van artsen te horen dat “genderdysforie nooit vanzelf zou verdwijnen”. De Gateway Pundit rapporteerde over een rechtszaak die namens Cole was aangespannen door de Dhillon Law Group van Harmeet Dhillon en het Center for American Liberty.