20230310 Over Zwitserland

van Globalresearch, zie daar lnks en afbeeldingen, google translate

Zwitserland: 730 jaar onafhankelijke soevereine natie – echt waar? Door Peter Koenig

Wereldwijd onderzoek, 03 augustus 2021

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch .

***

Volgens de legende vierde Zwitserland op 1 augustus 2021 haar 730e verjaardag. Dat is de legende over de oprichting van een onafhankelijke, neutrale en soevereine natie. Het is een legende die in het hart en de geest van elke Zwitserse burger is vastgezet. Het is een legende die Zwitserland over de hele wereld heeft gemaakt tot wat het nog steeds is qua reputatie en – soms – zelfs qua uiterlijk: een neutraal, ethisch land in het hart van Europa.

Als we beter kijken, is deze legende grotendeels geboren uit de pen van een Duitse auteur die nog nooit een voet in Zwitserland had gezet. Toen Friedrich Schiller in 1804 het toneelstuk “Willhelm Tell” schreef, de basis voor het heroïsche, unieke en neutrale Zwitserland, had hij Zwitserland nog nooit bezocht. De legende is echter werkelijkheid geworden, ook al werd ze 513 jaar na de vermeende gebeurtenis geboren.

Dit kleine detail is onbelangrijk. Wat telt is de achtergrond van het verhaal, namelijk dat het gebied dat langzamerhand Zwitserland werd, oorspronkelijk werd bewoond door de Helvetiërs, of Helvetische Kelten. Zoals een groot deel van Europa, werden ze tot het begin van de 19e eeuw grotendeels gedomineerd door de Habsburgse dynastie .

De Helvetiërs kwamen echter tegen het einde van de 13e eeuw in opstand , toen volgens de legende van Friedrich Schiller, de gouverneurs van de drie oorspronkelijke kantons, Uri, Schwyz en Unterwalden, samen kwamen op een berg genaamd Rütli, met uitzicht op het meer van Luzern.

Met een eed, een belofte aan God, verenigden de drie gouverneurs hun landen in een daad om zichzelf soeverein te verdedigen tegen elke agressor, in het bijzonder tegen de heersers van het Habsburgse rijk. Volgens de legende gebeurde dit op 1 augustus 1291 – 730 jaar geleden. Zo ontstond de Confederatio Helvetica (Zwitserse Confederatie).

Dit is wat de eed zei, vrij vertaald:

“ We willen één volk van broeders zijn,

Om nooit in gevaar of nood uiteen te gaan.

We willen vrij zijn, zoals onze vaderen waren,

en liever sterven dan in slavernij leven.

We willen vertrouwen op de ene hoogste God

en nooit bang zijn voor menselijke macht.”

Vanaf die datum groeide de alliantie van kantons tegen de Habsburgse dynastie, maar pas in 1848, toen een nieuwe grondwet werd aangenomen, werd de huidige federale republiek gevormd. Tegenwoordig bestaat de Zwitserse Bondsstaat, of het moderne Zwitserland, uit 26 redelijk autonome kantons.

Na eeuwenlang onderdrukt te zijn geweest als Helvetiërs, beloofde het nieuwe Zwitserland een neutrale confederatie te worden . Dit nobele beginsel van neutraliteit was ook verankerd in de Zwitserse grondwet. Dus de legende van Friedrich Schiller waarop een groot deel van de oorsprong van de 730 jaar Zwitserse geschiedenis is gebaseerd, evenals het geloof en de trots voor de heroïsche bevrijding van onderdrukking, maakt nog steeds deel uit van het Zwitserse kenmerk.

Over het algemeen profiteerden veel landen van de ideeën over hun eigen constitutionele en geopolitieke structuur van de Friedrich Schiller “Wilhelm Tell”-legende – en het nobele geloof van rebellie voor vrijheid en van een soevereine maar federale natie.

Slechts weinigen hebben echter een echt federalisme bereikt, waarbij regio’s, provincies of districten grotendeels autonoom zijn gebleven op het gebied van begroting, besluitvorming en wetgeving. Veel van het onwrikbare Zwitserse federalisme is in de moderne tijd misschien achterhaald, aangezien het belachelijk lijkt dat een kleine natie van slechts 8,4 miljoen mensen 26 verschillende onderwijsregelingen en 27 verschillende belastingstelsels heeft, waarvan de 27e de Nationale Federale Belasting is . Het onderwijs wordt momenteel geharmoniseerd; belastingen nog niet. Dit is een kleine jongen, in vergelijking met geopolitiek, toen beoefend en wat het vandaag is geworden.

Hoewel Zwitserland de facto altijd de kant van het Westen heeft gekozen, heeft Zwitserland veel baat bij haar constitutionele neutraliteit. Een werkelijk neutraal land zou vrij zijn geweest van het innemen van standpunten voor of tegen Rusland, China, Cuba, Venezuela – en de lijst zou zo maar door kunnen gaan.

Een echt neutraal land zou vrij zijn geweest van het innemen van standpunten voor of tegen de koloniale machten van de afgelopen eeuwen. Hoewel Zwitserland nooit een koloniale macht is geweest, heeft het vaak, zelfs met soldaten, deelgenomen aan koloniale oorlogen ten gunste van Europese kolonialisten – en heeft het royaal geprofiteerd van het kolonialisme.

Volgens SwissInfo (14 augustus 2020),

“ Gedurende hun hele moderne geschiedenis kozen de Zwitsers meestal de kant van de kolonisten in plaats van de gekoloniseerden. Het is waar dat Zwitserland als natiestaat zich niet inliet met imperialisme en geen koloniale gebieden veroverde. Pogingen om grote economische rijken op te richten, zoals de Oost-Indische Compagnie, mislukten.

Maar het hoorde bij het kolonialisme om te geloven dat de volkeren in gekoloniseerde landen inferieur waren aan blanke Europeanen. En in het 19e – eeuwse Zwitserland maakte dit zeker deel uit van het heersende raamwerk van aannames over de wereld.

Generaties Zwitsers groeiden op met verhalen over ‘halfslachtige negers’, verhalen van reizigers over naïeve, kinderlijke wilden en reclame waarin de gekoloniseerden op zijn best een decoratief decor vormden voor koloniale producten. Dit denken beïnvloedt het land tot op de dag van vandaag.”

SwissInfo gaat door met het onthullen van Zwitserse soldaten die vechten in de koloniën ,

“Het probleem van de historische betrokkenheid van Zwitserland bij het kolonialisme gaat verder dan controverses over denigrerende namen of standbeelden. Soms vochten de Zwitsers eigenlijk als soldaten in de koloniën.

In 1800, toen zwarte slaven in het huidige Haïti op het eiland Hispaniola in opstand kwamen tegen hun Franse koloniale meesters, stuurde Napoleon 600 Zwitserse troepen om tegen hen te vechten. Frankrijk kon een beroep doen op deze huurlingen dankzij een overeenkomst met de Helvetische Republiek. Dit was geenszins een uitzondering; zelfs nadat de moderne federale republiek in 1848 was gesticht, trotseerde Zwitsers de wet om als huurlingen voor koloniale machten te vechten. Ze konden zich verheugen op aanzienlijke verdiensten, zolang ze niet stierven aan tropische ziekten.”

En over slavernij

“Het grote geld van de koloniën ging echter niet naar de huurlingen, die veelal uit arme families kwamen en het als een groot avontuur zagen om in Nederlandse of Franse dienst te treden. In plaats daarvan was de handel de geldmaker, of het nu ging om goederen of mensen uit de koloniën.

Een van de ergste vormen van Zwitserse betrokkenheid bij het kolonialisme was die van de slavenhandel. Zwitserse individuen en bedrijven verdienden geld aan de slavernij als investeerders en handelaars, organiseerden expedities op slavenjacht, kochten en verkochten mensen als slaven en runden als slaveneigenaren grote plantages die ze vaak trots ‘kolonies’ noemden.

Als gevolg hiervan zijn nogal wat bekende Zwitserse namen de afgelopen jaren er slecht uit gaan zien. De familie van Alfred Escher, een belangrijke figuur in de ontwikkeling van het moderne Zwitserland, kwam in de problemen toen bekend werd dat het een plantage had die werd gerund met slavenarbeid. In Sacramento, Californië, haalden demonstranten een standbeeld van generaal John Sutter neer. De in Zwitserland geboren zoon, afkomstig uit de omgeving van Basel, was ooit een held van het Wilde Westen, totdat historici onthulden dat hij handelde in kinderslavernij.”

Genoeg. Dat is het verleden. Maar, snel vooruit, is het heden zo veel anders?

Neem de covid-plandemie, de hele wereld, alle 193 VN-lidstaten, zijn onderworpen aan deze hogere orde van – laten we het noemen – een satanische sekte. De doelstellingen zijn meervoudig. Het belangrijkste en alles overkoepelende doel bestaat uit een enorme bevolkingsreductie, een massale genocide – eugenetica in het slechtste geval. Een ander doel is de digitalisering van alles, inclusief het menselijk brein, waardoor mensen in ’transhumans’ worden veranderd.

Klaus Schwab, oprichter en CEO voor het leven van het World Economic Forum – WEF, onthult in een interview in 2016 met de Zwitsers-Franse radio/tv – SRG het plan om van overlevende mensen “transhumans” te maken – zie deze 2 minuten. Video-interview. (Ed.: niet meer beschikbaar)

Transhumans zullen reageren en gehoorzamen aan door 5G / 6G aangedreven elektromagnetisch gestuurde kunstmatige intelligentie (AI); en tot slot, de laatste maar niet de minste van de drie belangrijkste doelstellingen is het overdragen van de activa waarvan de eigenaren en industrieën uit de lagere en middenklasse werden vernietigd door de covid-plandemie – naar een “upper-class”, waanzinnig rijke kleine elite. Dit gebeurt al – en wordt natuurlijk nauwelijks gemeld in de reguliere media. Terwijl de armoede in het Globale Zuiden exponentieel is toegenomen, hebben de twaalf rijkste individuen honderden miljarden aan hun fortuin toegevoegd.

Het feit dat Zwitserland niet alleen jaarlijks gastheer is van het WEF Davos Forum, een club van miljardairs uit het bedrijfsleven en het bankwezen die geleidelijk de teugels van de wereld heeft overgenomen, voorspelt weinig goeds voor de Zwitserse neutraliteit, Zwitserse bescheidenheid en het Zwitserse heldhaftige imago van verdediger van soevereine mensenrechten en gerechtigheid – de inhoud van de legendarische eed van de Ruetli in 1291. Het WEF zelf is geregistreerd als een NGO in een kleine, weelderige buitenwijk van Genève.

Vandaag is deze NGO machtiger dan de Verenigde Naties. Het dicteert de spelregels aan de VN. Natuurlijk op veel subtiele manieren, bijvoorbeeld door zorgvuldig de mensen te kiezen die de VN en haar suborganisatie leiden, zoals de WHO en anderen, en door geld te laten stromen en praten, waar nodig. Geld is nooit een probleem voor de heersers van het universum. En als geld faalt, zijn er andere, minder subtiele manieren.

Zwitserland blijft de trotse gastheer van het WEF, ondanks wereldwijde protesten tegen het WEF en de machinaties en plannen van het WEF voor een One World Order (OWO). De ideologie van het WEF ligt dichter bij het Zwitserse hart – als er al zoiets bestaat als een Zwitsers hart – dan de beloofde Zwitserse neutraliteit, zoals verankerd in de grondwet.

Afgezien van het WEF – wat een duidelijk teken is in welke richting het neutrale Zwitserland neigt – is Zwitserland ook gastheer voor de op farmaceutica gerichte Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), evenals GAVI – de door Bill Gates opgerichte Global Alliance for Vaccines and Immunizations , of kortweg de Vaccine Alliance . GAVI is fysiek net naast de WHO gehuisvest.

Zoals we weten, heeft de WHO de controversiële en vaak tegenstrijdige beslissingen genomen over de door regeringen op te leggen maatregelen met betrekking tot de covid-plandemie – en we weten ook wie de baas is over de WHO.

We weten ook dat de door de WHO aanbevolen mRNA-experimentele genetische therapie-injecties, geen vaccins, meer doden veroorzaken dan covid. Hier is een insider-evaluatie van de WHO en haar schadelijke maatregelen die aan de wereld zijn opgelegd. Dr. Astrid Stueckelberger spreekt vanaf het United Nations Plaza in Genève.

Neutraal Zwitserland sluit zich aan bij de door farma gecorrumpeerde WHO en GAVI, volgens de dodelijke richtlijnen en voorschriften van het VN-agentschap. – Waarom? Zie dit .

HAARP staat voor High-frequency Active Auroral Research Program . Het werd geïnitieerd als een ionosferisch onderzoeksprogramma dat gezamenlijk werd gefinancierd door de Amerikaanse luchtmacht, de Amerikaanse marine, de University of Alaska Fairbanks en de Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), een semi-geheime denktank van het Pentagon.

Het voorwendsel en de officiële reden, zoals gewoonlijk, voor weermanipulatie is om de klimaatverandering tegen te gaan en te vechten voor de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Wanneer de agenda anders is, terwijl we deze noordelijke zomer doormaken, met nooit eerder geziene overstromingen en droogtes, met Siberische hitte van meer dan 40 graden Celsius, hevige overstromingen in Saoedi-Arabië en rond de Three Gorges Dam in China; en met het westen van de VS en Canada, helemaal tot aan Alaska extreem heet en brandend.

Waarom zou het neutrale Zwitserland een belangrijke aanstichter zijn van geotechnisch weer dat vitale infrastructuur, oogsten en levens vernietigt?

Alsof dit nog niet genoeg is, subsidieert Zwitserland haar reguliere media door – luister hiernaar! – het equivalent van ongeveer 1,9 miljard dollar per jaar. Dat is ongeveer 226 miljoen dollar per hoofd van de 8,4 miljoen Zwitserse bevolking.

Dit moet wereldwijd de hoogste mediasubsidie ​​zijn. Het zorgt ervoor dat de leugens en angsten die de overheid de bevolking wil bijbrengen blijven hangen, dat de media hun rol niet overtreden en afwijken.

Helaas is er weinig over van de legendarische heldhaftige, neutrale, soevereine mensenrechten die de Confederatio Helvetica van 730 jaar geleden verdedigden, van de Gruetli-eed – een nobele eed aan God om het leven te respecteren en te vechten voor gelijkheid en vrijheid.

*

Opmerking voor lezers: klik op de deelknoppen hierboven of hieronder. Volg ons op Instagram, @crg_globalresearch. Stuur dit artikel door naar uw e-maillijsten. Crosspost op uw blogsite, internetfora. enz.

Peter Koenig is geopolitiek analist en voormalig senior econoom bij de Wereldbank en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), waar hij al meer dan 30 jaar werkt aan water en milieu over de hele wereld. Hij doceert aan universiteiten in de VS, Europa en Zuid-Amerika. Hij schrijft regelmatig voor online tijdschriften en is de auteur van Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed; en co-auteur van Cynthia McKinney’s boek “When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis” ( Clarity Press – 1 november 2020)

Peter Koenig is een onderzoeksmedewerker van het Centre for Research on Globalization.

De oorspronkelijke bron van dit artikel is Global Research

Copyright © Peter Koenig , Global Research, 2021

zie ook de dood van de neutraliteit van Zwitserland

zie ook je zult niets bezitten

zie ook wef het nieuwe sodom en gomorra