20230302 Over het zoeken naar de oorsprong van het covidvirus

(Ed.: ik deel een aantal artikelen. Je moet altijd cui bono in gedachten houden. Waarom nu, waarom deze personen. Wie heeft er baat bij?)

Van De Unz-recensie • Een alternatieve mediaselectie, zie daar links en afbeeldingen, lees ook bij cmmentaren, google translate

Heeft een Chinees laboratoriumlek twintig miljoen mensen het leven gekost?

RON UNZ • 28 FEBRUARI 2023• 3.600 WOORDEN • 164 COMMENTS • BEANTWOORDEN

Volgens Google News was ’s werelds belangrijkste verhaal maandagochtend vroeg het rapport dat inlichtingenanalisten van het Department of Energy concludeerden dat de wereldwijde Covid-epidemie het gevolg was van een Chinees laboratoriumlek in Wuhan.

Dat originele verhaal verscheen zondag exclusief in het Wall Street Journal- nieuws en werd vele tienduizenden keren geretweet, afzonderlijk gepromoot door opvallend verschillende publieke figuren als NSA-klokkenluider Edward Snowden en voormalig CIA-directeur Mike Pompeo .

Lablek waarschijnlijke oorzaak van Covid-19-pandemie, energieafdeling zegt nu dat

de herziene beoordeling van het Amerikaanse bureau is gebaseerd op nieuwe informatie

Michael R. Gordon en Warren P. Strobel • The Wall Street Journal • 26 februari 2023 • 1.700 woorden

Waarschijnlijk brachten honderden andere nieuwsuitzendingen het verhaal al snel ook en zo’n massale berichtgeving leek nauwelijks ongerechtvaardigd. Volgens redelijke schattingen heeft de epidemie van de ziekte van Covid de afgelopen drie jaar wereldwijd ongeveer twintig miljoen mensen het leven gekost , waaronder ruim een ​​miljoen Amerikanen, en het dagelijks leven van vele miljarden anderen ernstig ontwricht. Als die gigantische ramp het gevolg was geweest van het onzorgvuldig vrijkomen van een virus dat bio-engineered was in een Chinees laboratorium, zouden de wereldwijde politieke gevolgen immens zijn.

Maar toen we de dramatische krantenkoppen die tot de verbeelding van de wereld spraken bijna voorbij waren, leek de feitelijke inhoud van de artikelen buitengewoon mager.

In 2021 had president Joseph Biden de 17 verschillende inlichtingendiensten van Amerika opgedragen om 90 dagen te besteden aan het onderzoeken van de oorsprong van de Covid-epidemie, met de belofte hun bevindingen publiekelijk vrij te geven. Aan het einde van die periode waren 16 van die instanties er niet in geslaagd om tot een conclusie te komen, bleven onzeker of besloten dat het virus waarschijnlijk natuurlijk was, terwijl de FBI “ met matig vertrouwen” had verklaard dat ze dachten dat Covid waarschijnlijk afkomstig was van een lablek in Wuhan.

Nu, bijna twee jaar later, hebben enkele naamloze inlichtingenanalisten van ons ministerie van Energie onlangs besloten hun eerdere standpunt te herzien en hun steun over te schakelen op de theorie van het laboratoriumlek, maar deden dit “met weinig vertrouwen”. Bovendien veroorzaakte het verhaal van de WSJ een wereldwijde mediastorm zonder enige aanwijzing te geven dat hun verschoven positie het resultaat was van enig nieuw bewijs of nieuwe analyse, laat staan ​​dat ze de feitelijke details van hun beslissing verschaften.

De afgelopen maanden is de vijandigheid van de Amerikaanse regering tegenover China enorm toegenomen, meest recentelijk aangewakkerd door beschuldigingen van spionageballonnen en mogelijke militaire steun aan Rusland. Dus misschien namen sommige overheidsanalisten die politieke boodschap alleen maar in zich op en na het lezen van een paar boeken of artikelen die de lab-leak-theorie promootten die de afgelopen jaren waren gepubliceerd, besloten ze China met een “weinig vertrouwen” te raken met lek beschuldiging.

Dit leek niet bepaald het soort ontwikkeling dat een wereldwijde mediastorm zou moeten ontketenen. Je zou zelfs half kunnen vermoeden dat de massale berichtgeving in de media bedoeld was om samenzweerderige personen af ​​te leiden van Seymour Hersh’ blockbuster-onthullingen over Amerika’s vernietiging van Europa’s Nord Stream-energiepijpleidingen en de zitting van de VN-Veiligheidsraad die onlangs werd gehouden om die explosieve beschuldigingen te overwegen.

Bovendien was de hoofdauteur van het WSJ- verhaal Michael R. Gordon, wiens beruchte, anoniem verkregen verhalen over het kernwapenprogramma van Saddam Hoessein waren gevuld met frauduleuze inlichtingeninformatie en met succes onze rampzalige oorlog in Irak hadden gepromoot. Toen, in 2021, had hij een eerder artikel op de voorpagina gepubliceerd in de WSJ waarin hij ook de beschuldigingen van laboratoriumlekken tegen China prees, en destijds had ik de opvallende historische parallellen met de massavernietigingswapens van de oorlog in Irak opgemerkt.

Deze situatie bracht verontrustende echo’s met zich mee van hoe diezelfde reguliere media-organen twintig jaar geleden een vergelijkbare rol hadden gespeeld bij het bevorderen van de hoax van Saddams massavernietigingswapens en het promoten van onze rampzalige oorlog in Irak. Ik vond het inderdaad nogal ironisch dat een van de belangrijkste Covid-experts van de Trump-regering die in dat artikel en anderen werd geciteerd, David Feith was, wiens vader Douglas Feith een van de leidende neocons was geweest die betrokken waren bij die beruchte inlichtingenfraude van de regering-Bush. Bovendien, de hoofdauteur van het Wall Street Journal -verhaal op de voorpaginadie eind mei hielp om de laboratoriumlektheorie nieuw leven in te blazen, was Michael R. Gordon, die eerder een naamregel met Judith Miller had gedeeld over de meeste frauduleuze Iraakse WMD-verhalen die ons in oorlog hadden gedreven. En begin 2020 was voormalig Mossad-agent Dany Shoham een ​​van de eerste figuren die suggereerde dat Covid een Chinees biowapen was dat uit het laboratorium in Wuhan was gelekt, en weinigen herinnerden zich dat hij in 2001 ten onrechte het regime van Saddam had aangewezen als de bron van de Anthrax-mailings. Het leek bijna alsof leden van de oude Iraakse massavernietigingswapens weer bij elkaar kwamen voor een revival.

Begin december heeft Will Jones van de Britse Daily Skeptic een uitstekende reeks artikelen gepubliceerd waarin het cruciale bewijsmateriaal met betrekking tot de oorsprong van Covid wordt geschetst, en hij bracht snel een nieuw stuk uit waarin de plotseling nieuw leven ingeblazen theorie van laboratoriumlekken werd besproken.

Gaat verder

Van Moon of Alabama (google translate, lees ook hier commentaren)

De reacties op de Moon of Alabama -post van gisteren hebben aangetoond hoe gemakkelijk het voor regeringspropagandisten is om aan de riem van hun onderdanen te trekken.

Meer dan de helft van de commentaren gaat over nauwelijks geïnformeerde covid-complottheorieën. Slechts weinigen herkenden het propaganda-item voor wat het was. Het startpunt van een nieuwe haatcampagne tegen China die het publiek zal afleiden van massaslachtoffers in Oekraïne en andere kwesties.

Nadat de Wall Street Journal op zondag lekte, sprongen ook de New York Times en de Washington Post op de trein. The Times doet het gelukkig beter dan de WSJ gezien het ‘weinig vertrouwen’ dat uitgesproken wordt over de ‘intelligentie’ een prominente plaats inneemt in plaats van het diep in zijn stuk te verbergen:

Lab-lek veroorzaakte hoogstwaarschijnlijk de pandemie, zegt Energy Dept.

De conclusie, die met “weinig vertrouwen” werd getrokken, kwam toen de Amerikaanse inlichtingendiensten verdeeld bleven over de oorsprong van het coronavirus.

De Post is minder voorzichtig. Het plaatst de inhoud in de context van een ‘legendarisch team dat bekend staat als Z-Divisie’ zonder ooit uit te leggen wat die entiteit is.

Weinig bekend wetenschappelijk team achter nieuwe beoordeling over covid-19-oorsprong

Kleine verschuiving ten gunste van ‘lablek’-theorie werd ingegeven door nieuwe gegevens en een groep wapenlaboratoriumwetenschappers

De stenografen van verschillende reguliere mediakanalen begrepen de propagandatips die hun werden gegeven en wilden graag hun deelname eraan aanbieden.

Dat is zeker correct als het het echte probleem was. Maar de context is veel breder. De komende weken zal een grotere campagne van China bashen plaatsvinden.

Gaat verder

Van Larry Johnson, google translate, zie ook daar links en lees ook daar commentaren: van Ed., van Juan Valdez, van Gatt.

Het grote nieuws van maandag dat COVID afkomstig was van een Chinees biowapenlaboratorium en niet van een natte markt met smakelijke stukjes vleermuisvlees en pangolin-tenders, werd door sommigen met terechte scepsis begroet. Bernard van Moon of Alabama is er bijvoorbeeld zeker van dat dit slechts een propagandabeweging van de VS is, die publieke steun probeert te krijgen voor een eventuele oorlog met China.

Gaat verder

Lees ook van Mike Stone: vertrouwen op de wetenschap?

Lees ook van Mike Stone: verblind door pseudo wetenschap

Lees van OFF-GUARDIAN: De “Lab-Leak Theory” keert terug … als weer een ander nep-binair bestand