20230209 Over oorlogen die barbaarsheid zijn

Van het BIJBELS INSTITUUT, zie daar links, google translate

Alle oorlogen zijn slecht. Punt.

Door Biblicism Institute

“Militaire mannen zijn gewoon domme, domme dieren die als pionnen in het buitenlands beleid kunnen worden gebruikt.” – Hendry Kissinger

Stel je eens voor, Jezus.

Jezus en geweer

Serieus?

Kun je je voorstellen dat Jezus een machinegeweer afvuurt op een groep mensen? Kun je je Jezus voorstellen in een F-16 die raketten afvuurt op onschuldigen?

Zie je Jezus een drone besturen en moslims, andere ongelovigen of wie dan ook doden? Kun je je Jezus voorstellen als een sluipschutter?

Onmogelijk.

Want als God van oorlogen hield, zou Hij ongelijk hebben; maar Hij heeft geen ongelijk, dus houdt Hij niet van oorlogen.

HET OUDE VERBOND

Sommigen wijzen op de verschillende moorden in het Oude Testament om op de een of andere manier te ‘bewijzen’ dat God altijd een bloedlust had en dat Hij de oude Hebreeërs vaak gebood om te doden in oorlogen.

Wat ze niet begrijpen is dat de Hebreeën toen een verlengstuk waren van Gods leger op aarde. God gebruikte ze om de goddelozen van de aardbodem te verwijderen. Dus toen ze op Gods bevel doodden in specifieke en gerichte omstandigheden – die niet kunnen worden overgedragen op de huidige omstandigheden – was dat Gods werk, niet dat van hen.

“De HERE, uw God, gaat met u mee om voor u te strijden…” Deuteronomium 20:4

Maar, zoals de profeet Zacharia profeteerde, met de komst van Christus zou alles veranderen.

“‘Niet door kracht en niet door geweld, maar door mijn Geest’, zegt de HEER van de hemelse machten.” Zacharia 4:6

JEZUS EN HET NIEUWE VERBOND

Nu is het niet langer door de kracht van het zwaard of door de kracht van iemands leger , maar door de Geest van Christus dat dingen echt ten goede veranderen.

“De toorn van de mens brengt niet de gerechtigheid van God voort.” Jakobus 1:20

Sinds de geboorte, dood en opstanding van Jezus is de wereld niet meer dezelfde geweest.

“Als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping. Het oude is heengegaan; zie, het nieuwe is gekomen.” 2 Korintiërs 5:17

Als iemand Christus echt kent, weet hij dat er niet zoiets bestaat als een rechtvaardige oorlog of een rechtvaardige oorlogsdoctrine . Het offer van Jezus aan het kruis was voor de vernieuwing van de wereld door vrede – vandaar Zijn naam, de Vredevorst – en voor de redding van de ziel van de mens door het Nieuwe Verbond in Zijn bloed – vandaar eeuwig leven, niet dood en verderf.

“ Toen zei Jezus tegen hem: ‘Steek je zwaard terug op zijn plaats; want allen die het zwaard opnemen, zullen door het zwaard omkomen.’ ” Mattheüs 26: 52

“Je hebt gehoord dat er werd gezegd: ‘OOG OM OOG EN TAND OM TAND.’ Maar ik zeg je, verzet je niet tegen een slecht persoon; maar wie u op uw rechterwang slaat, keer hem ook de andere toe…’ Mattheüs 5: 38,39

“Je hebt gehoord dat er werd gezegd: ‘Je zult je naaste liefhebben en je vijand haten. Maar ik zeg u: heb uw vijanden lief en bid voor degenen die u vervolgen, zodat u zonen kunt zijn van uw Vader die in de hemel is; want Hij laat Zijn zon opgaan over de slechten en de goeden, en laat het regenen over de rechtvaardigen en de onrechtvaardigen. ” Mattheüs 5: 43-45

“Als je houdt van degenen die van jou houden, wat voor eer is dat dan voor jou? Zelfs zondaars houden van degenen die van hen houden.” Lukas 6:32

“Zalig zijn de vredestichters, want zij zullen kinderen van God genoemd worden. ” Mattheüs 5:9

AGRESSOR EN VERDEDIGER

Als iedereen Christus zou begrijpen, zou er geen oorlog zijn. Helaas doen velen dat niet. Daarom kan er zo nu en dan een agressieve oorlog ontstaan ​​om anderen te domineren en te onderwerpen.

In zo’n geval is het enige land dat aanspraak kan maken op het morele hoge niveau het verdedigende land, wiens regeringsautoriteit een goddelijk mandaat heeft om zijn burgers te verdedigen tegen de aanval van boosdoeners en agressors.

“De autoriteiten die er zijn, zijn door God ingesteld. .. want heersers dragen niet zonder reden het zwaard… Zij zijn Gods dienaren, agenten van toorn om de boosdoener te straffen.” Romeinen 13: 2,4

Daarom probeert de agressor in elke oorlog altijd zijn oorlogszuchtige bedoelingen te camoufleren door een schijn van morele superioriteit te projecteren voordat hij aan zijn duistere daad begint.

En hoewel de regering van het verdedigende land een goddelijk bevel heeft om haar volk te beschermen, zou haar betere optie, voor het welzijn van iedereen, zijn om koste wat het kost een verwoestende oorlog te vermijden.

“Streeft naar vrede met iedereen…” Hebreeën 12:14

“Het strekt tot iemands eer om strijd te vermijden.” Spreuken 20:3

FEITEN VAN DE OORLOG VAN DE AGGRESSOR OM TE ONTHOUDEN

Degenen die in onze tijd aandringen op oorlog, verbergen slim door middel van propaganda hun bijbedoelingen en de realiteit van de verwoestende gevolgen van oorlog voor de mensheid.

1) Dode onschuldigen. 95% van alle oorlogsslachtoffers zijn onschuldige burgers. Wat als je een van die burgers was?

“Hun voeten rennen naar het kwaad, en haasten zich om onschuldig bloed te vergieten; Hun gedachten zijn gedachten van ongerechtigheid, Verwoesting en verderf zijn op hun wegen.” Jesaja 59:7

2) Verborgen agenda. In oorlog is er altijd een verborgen agenda waarvan het grote publiek zich nooit bewust is: territoriale expansie, controle over de hulpbronnen van een ander land, controle over de toegang tot handel om een ​​bepaalde groep te begunstigen, valutaoverheersing, de militaire industriële machine draaiende houden, enz. In één woord: geld of mammon.

“Die slechte dingen in hun hart bedenken; Ze wakkeren voortdurend oorlogen aan.” Psalm 140:2

3) Persoonlijke afkeer. Als de leider van een vreemd land weigert toe te geven aan de grillen en wensen van het huidige rijk, dan gaat het rijk (momenteel de VS, al dan niet gemanipuleerd door derden ) in de aanval. De leider van dat buitenlandse land wordt bezoedeld in de massamedia van het rijk om de keizerlijke burgerij voor te bereiden om in te stemmen met het sturen van hun kinderen om gedood te worden in een zinloze oorlog . Vaker wel dan niet loopt zo’n oorlog af door middel van een valse vlag-operatie (zoals 9/11 en het incident in de Golf van Tonkin ), ontworpen en uitgevoerd door het rijk om zijn burgers te misleiden en de tegenstander te demoniseren.

“Alle oorlogen zijn gebaseerd op bedrog”, schreef Sun Tzu in The Art of War .

“Bedrog zit in het hart van degenen die kwaad bedenken.” Spreuken 12:20

4) Zinloze agressie. Er is geen grotere daad van domheid dan wanneer soldaten aan de kant van de agressor doden zonder aanwijsbare reden. Ze gehoorzamen als domme myrmidons alleen omdat politici met een verborgen agenda besluiten dat ze degenen moeten vermoorden die hun regering haat. In alle andere omstandigheden zouden en zouden hun zinloze moorden op de verdedigende soldaten en op onschuldige burgers terrorisme moeten worden genoemd .

“Laat je niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede.” Romeinen 12:21

5) Economische ineenstorting. Landen die oorlog voeren, vernietigen niet alleen de economieën van de naties die ze aanvallen, maar verwoesten ook die van hen .

“Wie anderen tevreden stelt, zal zelf tevreden zijn.” Spreuken 11:25

“Dus in alles, doe anderen aan wat je wilt dat ze jou aandoen.” Mattheüs 7:12

“Laat u niet misleiden: God laat niet met zich spotten. Een man oogst wat hij zaait.” Galaten 6:7

6) Goddeloosheid. In de nasleep van oorlogen bouwen mensen weer op en vergeten ze God. Europa heeft twee wereldoorlogen doorstaan, en het christelijke fundament waarop die beschaving is gebouwd, is ernstig geschud en dringend toe aan herstel – de kerk daar ligt in coma.

“Zonde wanneer het volgroeid is, brengt de dood voort.” Jakobus 1:15

7) Terugslag. Landen die deelnemen aan agressieve oorlogen of hun soldaten sturen om te doden in buitenlandse oorlogen, worden geconfronteerd met de repercussies van oorlogen. Destructieve ketterijen en gewoonten komen snel tot uiting en veranderen hun samenleving drastisch in het ergste geval: atheïsme , feminisme , mammonisme , drugsgebruik, zelfmoord (vooral door veteranen wier geweten gekweld is vanwege de moorden die ze hebben gepleegd), maatschappelijk geweld, vernietiging van de familie-eenheid, perversie, enz. Met andere woorden, de zielen van degenen die deelnemen aan en/of instemmen met deze agressieve oorlogen worden ondergedompeld in duisternis of spirituele dood, wat vervolgens ruïnes veroorzaakt in de natuurlijke wereld.

“Want het loon van de zonde is de dood.” Romeinen 6:23

GEVOLGTREKKING

Als niet-christenen moordenaars willen worden en/of zelfmoord willen plegen in dwaze, agressieve oorlogen, is dat hun voorrecht uit vrije wil . Maar wij, ware christenen, zullen ervoor kiezen om met al onze kracht voor vrede te vechten.

“Gij zult niet doden.” Exodus 20:13

Als je in het leger zit en zegt dat je christen bent, begin dan alle bovengenoemde verzen serieus te nemen en begin zelf na te denken, vooral als je land de agressor is.

Als dat zo is, breng dit dan onmiddellijk in de praktijk:

“Zij zullen hun zwaarden omsmeden tot ploegscharen en hun speren tot snoeimessen.” Jesaja 2:4

8 gedachten over “ Alle oorlogen zijn slecht. Periode. ”

Jezus zei iets in deze trant, in Mattheüs 10:34: “Denk niet dat ik ben gekomen om vrede te brengen, ik ben gekomen om het zwaard te brengen en mensen tegen elkaar op te zetten.”

Zeer profetisch, het christendom moet de meest verdelende en verdeeldheid zaaiende religie ooit zijn, met meer verschillende sekten dan welke andere religie dan ook, of op zijn minst meer vijandige sekten, bijv. talrijke rooms-katholieke sekten versus nog meer concurrerende protestantse sekten.

De Bergrede is allemaal erg aardig, maar heeft nooit veel invloed gehad op christenen in het algemeen, van wie velen zich vaker tot de oudtestamentische god van geweld wenden dan fragmenten uit het Nieuwe Testament die vrede bevorderen.

Ik ben het eens met uw persoonlijke verlangen naar vrede – waar ik ook persoonlijk naar verlang als atheïst, of eigenlijk pantheïst – maar ik maak bezwaar tegen uw overtuiging dat het christendom antwoorden heeft, terwijl de realiteit precies is wat Jezus beweerde te hebben gezegd over “het brengen van een zwaard”.

De islam wordt momenteel afgeschilderd als een enorme breuk tussen sjiieten en soennieten, maar dat was nooit zo voordat christelijke rijken als Londen, Parijs en Washington betrokken raakten bij de verdeling en verovering van de ME voor olie en de petrodollar.

U bent erg blind en enorm bevooroordeeld ten gunste van uw merk van christelijke/VS//Washington wereldwijde hegemonie.

Stop je “Bible-belt”-ideologie maar vol, je christelijke imperium van chaos vernietigt de wereld.

gerryhiles , 337337 op 25f7

Je opmerking is zo vol aannames over ons, dat het triest is – hoewel je gelijk hebt over bepaalde oorlogszuchtige facties binnen het christendom. Wees gerust, het zijn GEEN christenen, wat ze ook zeggen.

Hoe dan ook, om je verbazingwekkende onwetendheid en pure incompetentie in het omgaan met het woord van God te beantwoorden, laten we je aandacht vestigen op waarom Jezus de verzen van Mattheüs 10: 34-36 sprak (dwz over het brengen van een zwaard):

Lees het artikel Jezus en het zwaard .

Verder gebood Christus christenen zich niet in oorlogen te mengen. We schetsen het duidelijk in dit artikel.

“Steek je zwaard terug op zijn plaats”, zei Jezus tegen hem, “want iedereen die het zwaard trekt, zal door het zwaard sterven.” Mattheüs 26:52

Wij richten ons tot christenen, zoals Christus zich tot ZIJN volgelingen richtte, wat u duidelijk NIET bent. Daarom, aangezien je NIET ZIJN volgeling bent, kun je Zijn stem niet horen en kun je niet begrijpen wat Hij gebiedt.

“Mijn schapen horen Mijn stem, en Ik ken ze, en zij volgen Mijn stem.” Johannes 10:26

Dus je kent Christus niet (ook al kent Hij jou sinds Hij voor jou stierf). Bijgevolg kun je niet begrijpen waar Hij het over heeft en kun je de antwoorden die het christendom geeft niet zien.

En hatelijk beschuldigen van de totaliteit van christenen die je niet kent, maakt je nog geen atheïst of pantheïst, het maakt je een haatzaaier die haat omdat je de bijbel blijkbaar niet begrijpt.

Ten slotte, als je onze site had bekeken, zou je je gerealiseerd hebben dat we niet zijn van die dingen die je ten onrechte aanneemt dat we zijn. Lees Israël: de plaag van rijken en het grootste onrecht van de 20e eeuw of de demonisering van Arabieren en moslims .

Serieus, mijn vriend, je moet je tong in bedwang houden en je feiten op een rij zetten voordat je je gif uitspuugt.

“Zo is ook de tong een klein deel van het lichaam, en toch pronkt het met grote dingen. Zie hoe een groot bos in brand staat door zo’n klein vuur! En de tong is een vuur, de wereld van ongerechtigheid zelf; de tong wordt onder onze leden gestoken als datgene wat het hele lichaam verontreinigt, en de loop van ons leven in brand zet, en wordt in brand gestoken door de hel…” Jakobus 3: 5,6

Je moet je bekeren van je zonden, Satan en zijn stomme ideologieën van atheïsme en pantheïsme opgeven (je bent zo in de war kerel, hoe kun je beide zijn? Jeetje!) en je aansluiten bij de ware God van vrede en liefde.

Het is nog niet te laat om deel uit te maken van Gods familie.

Bijbels Instituut , 726726 op 25f4

Goed gezegd BI.

Alan , 307307 op 21f6

Geweldige punten. Ik denk vooral aan de oorlog in Vietnam en de drugsexplosie die door die oorlog in de VS plaatsvond. Goed gedaan.

Jacobus , 578578 om 13f12

Alle oorlogen zijn echt slecht. Denk er over na. Mensen gaan in het leger om te trainen om te DODEN. Hoe ziek is dat? Bedankt BI.

GijZalNietKillen , 510510 om 12f11

Ik ben het ermee eens zoals u zegt dat “alle oorlogen slecht zijn”, maar misschien vanwege dit onlosmakelijk oncontroleerbare kwaad dat uitgaat van het racistische en moordzuchtige zionistische Israël en wat BI correct constateerde als “De plaag van rijken”, waarin vrede onmogelijk is gebleken met deze apartheids-zionistische entiteit – dankzij de Amerikaanse regeringen die haar volledig bewapend en herbewapend houden om agressie, bezetting, kolonisatie en uiteindelijke zionisatie in bezet Palestina voort te zetten – wordt oorlog onvermijdelijk om de duivelse wortels van deze zionistische plaag volledig uit te roeien door Jezus aan te roepen ‘: “Ik ben gekomen om vuur op de aarde te sturen; en ik wou dat het al was ontstoken! (Lukas 12:49) en “… wie geen zwaard heeft, laat hem zijn kledingstuk verkopen en er een kopen” (Lukas 22:36). “Denk niet dat ik gekomen ben om vrede te brengen op aarde: ik kom niet om vrede te brengen, maar het zwaard” (Mat.

Al deze aanhoudende zionistische terreur en misdaden sinds de jaren ’40 kunnen misschien worden gelezen als een rechtvaardiging om een ​​kruistocht te beginnen om voor eens en voor altijd een einde te maken aan dergelijke catalogi van zionistische verschrikkingen en wreedheden, hoewel ik me bewust ben van de diepere les die oorlog zelf is. een misdaad – en dat de echte oorlogsmisdaad niet genocide is, maar de veel bredere beestachtigheid die genocide omarmt en die we onschuldigmoord kunnen noemen, de slachting van de onschuldigen.

Mutih Skeini , 558558 op 24f12

Over het algemeen zijn de verzen die u citeerde verkeerd vertaald , verkeerd begrepen of uit hun verband gerukt. Om te beginnen is het niet de bedoeling dat het “aarde” is, maar land. Zie waar Jezus het hier over had .

Wat de zionisten betreft, God zal voor hen zorgen zoals Hij dat nodig acht. Gandhi versloeg Engeland zonder een schot te lossen. Segregatie in de VS en apartheid in Zuid-Afrika werden zonder oorlogen verslagen. Het is dus mogelijk om ook het zionisme te verslaan.

Maar, zoals we in het artikel zeggen, als niet-christenen zelfmoord willen plegen in een oorlog, is dat hun voorrecht uit vrije wil. Maar we zullen vreedzaam blijven bidden voor de ondergang van het zionisme – hoewel we ons er terdege van bewust zijn dat de zionisten snakken naar een grote regionale oorlog en dat ze machtig genoeg zijn om het te laten gebeuren. Hoe dan ook, hun ondergang is gegarandeerd.

Bijbels Instituut , 628628 op 24f2