20230202 Over een korte geschiedenis van de koninkrijken van Israël en Juda

Van het BIJBELS INSTITUUT, zie daar links, afbeeldingen, google translate en deeple translate

41 REACTIES

Een korte geschiedenis van de koninkrijken van Israël en Juda

Het mysterie van de verdwenen Hebreeërs oplossen

REEKS KERK HERVORMING Door Biblicism Institute

De twaalf oude Hebreeuwse stammen waren ongeveer 80 jaar van hun bestaan ​​verenigd onder het koninkrijk Israël: 40 jaar onder hun eerste koning, Saul, en 40 jaar onder Davids zoon, koning Salomo.

David en Goliath

David verslaat Goliath (Ed.:zie 1 Samuel 17)

Vervolgens splitste de stam Juda zich definitief af van de andere elf stammen. Het werd het koninkrijk Juda of het zuidelijke koninkrijk, terwijl de andere elf stammen het koninkrijk Israël of het noordelijke koninkrijk werden. Ze bleven afzonderlijke entiteiten tot hun ondergang. Het lot van Israël werd bezegeld rond 721 voor Christus en dat van Juda in 70 na Christus.

ISRAËL & JUDA

Tien van de stammen verzamelden zich onder Israël en vestigden zich voornamelijk in de Samaria-regio, met Samaria-stad als de hoofdstad van het koninkrijk. Sommige stammen vestigden zich echter aan de rand van Samaria – in Galilea (Naftali en Aser) en aan de oostelijke kant van de rivier de Jordaan (Ruben, Gad en de helft van de stam Manasse).

Juda vestigde wat bekend zou worden als Juda of Judea, met Jeruzalem als hoofdstad. De stam van de Levieten had geen erfdeel en woonde in verschillende steden in het koninkrijk van Israël, zoals bevolen door God.

“Beveel de zonen van Israël dat zij uit het erfdeel van hun bezitting steden aan de Levieten geven om in te wonen; en u zult de Levieten weidegronden rond de steden geven. Numeri 35:2

Dat is tot ongeveer 915 voor Christus toen Jerobeam, koning van Israël, de Levieten eruit schopte die in Juda gingen wonen.

“Want de Levieten verlieten hun voorsteden en hun bezittingen en kwamen naar Juda en Jeruzalem, want Jerobeam en zijn zonen hadden hen verstoten van het uitoefenen van het priesterambt voor de HERE.” 2 Kronieken 11:14

Israël deed altijd kwaad, maar Juda behaagde God vooral door de Levieten te helpen bekeerlingen te maken over de hele wereld, ook al deden ze het behoorlijk slecht.

“Efraïm omsingelt mij met leugens en het huis van Israël met bedrog , maar Juda regeert nog met God en is trouw met de heiligen.” Hosea 11:12

“Wee u, schriftgeleerden en Farizeeën, huichelaars! want u reist over zee en land om één proseliet te maken , en wanneer hij gemaakt is, maakt u hem twee keer meer het kind van de hel dan uzelf. Mattheüs 23:15

ISRAËL’S ONDERLING

Israël mishaagde God voortdurend.

“Daarom ontstak de HERE in grote toorn tegen Israël en verwijderde hen uit zijn ogen… En de HERE verwierp al het nageslacht van Israël, vernederde hen en gaf hen over in de hand van plunderaars, totdat hij ze uit zijn ogen verdreef. .” 2 Koningen 17:18,20

Gods bevel voor alle stammen van het oude Israël was om de Jordaan over te steken om hun erfenis op te eisen.

“Geef het volk de opdracht: ‘Maak proviand voor u klaar, want binnen drie dagen zult u deze Jordaan oversteken om het land binnen te gaan dat de HERE, uw God, u geeft, om het in bezit te nemen.'” Jozua 1:11

Maar Ruben, Gad en de halve stam Manasse waren ongehoorzaam en staken de Jordaan niet over om hun bezit op te eisen.

‘We zullen geen land in bezit nemen aan de andere kant van de rivier de Jordaan, in het westen en verder. We hebben ons land hier al, ten oosten van de Jordaan.” Numeri 32:19

Dus God verwijderde ze.

“Zij waren ontrouw aan de God van hun voorouders en prostitueerden zich bij de goden van de volken van het land, die God vóór hen had vernietigd. Zo wekte de God van Israël de geest op van Pul, de koning van Assyrië (dat wil zeggen, Tiglath-Pileser, de koning van Assyrië ), die de Rubenieten, de Gadieten en de halve stam van Manasse in ballingschap voerde. 1 Kronieken 5:25-26

God ontwortelde ook al degenen die zich in Galilea vestigden – de eerste groep via koning Salomo en de rest via koning Tiglathpileser van Assyrië.

“Koning Salomo gaf twintig steden in Galilea aan Hiram, koning van Tyrus, omdat Hiram hem alle ceder en jeneverbes en goud had geleverd die hij nodig had.” 1 Koningen 9:11

“In de dagen van Pekah, de koning van Israël, kwam Tiglathpileser, de koning van Assyrië , en nam Ijon, en Abelbethmaacha, en Janoah, en Kedesh, en Hazor, en Gilead, en Galilea , het hele land van Naftali, en voerde hen gevangen naar Assyrië.” 2 Koningen 15:29

De stam Benjamin – waarvan velen ten onrechte denken dat deze tot de stam Juda behoorde – had zijn eigen territorium.

“En het lot van de stam der kinderen van Benjamin kwam op, naar hun families; en de landpale van hun lot kwam uit tussen de kinderen van Juda en de kinderen van Jozef. En hun landpale was aan de noordzijde van de Jordaan; en de landpale gaat omhoog naar de zijde van Jericho aan de noordzijde, en gaat omhoog door de bergen naar het westen; en haar uitgangen waren in de woestijn Bethaven.” Jozua 18: 11,12

“En zij trokken verder en gingen huns weegs; en de zon ging over hen onder toen zij bij Gibea waren, dat aan Benjamin toebehoorde.” Rechters 19:14

De stam Benjamin maakte deel uit van het noordelijke koninkrijk en veel van Israëls koningen, zoals Saul en Ehud, kwamen daar vandaan.

“Toen de Israëlieten tot de HERE riepen, deed de HERE een bevrijder voor hen opstaan, Ehud, de zoon van Gera, een Benjaminiet, een man die linkshandig was. Door hem stuurden de Israëlieten een geschenk naar Eglon, de koning van Moab. ” Rechters 3:15

Het kwaaddoen van de rest van Israël dat in Samaria woonde, bereikte een hoogtepunt onder Hosea rond 730 v.Chr., Toen Hosea een alliantie aanging met Egypte om het Assyrische juk af te werpen. Een list die mislukte. Assyrië nam Hoshea gevangen en vernietigde in 721 v.Chr. Het koninkrijk Israël dat nooit meer opstond.

“Daarom zal ik van Samaria een puinhoop maken, een plek om wijngaarden te planten. Ik zal haar stenen in de vallei gieten en haar fundamenten blootleggen.” Micha 1:6

De Benjaminieten en de andere overgebleven Hebreeuwse stammen van Israël in Samaria verloren hun territoria en werden in ballingschap gevoerd.

“…de kinderen in wie u behagen schept… zullen van u weggaan in gevangenschap.” Micha 1:16

“In het negende jaar van Hosea veroverde de koning van Assyrië Samaria en deporteerde de Israëlieten naar Assyrië. Hij vestigde ze in Halah, in Gozan aan de rivier de Habor en in de steden van de Meden. 2 Koningen 17:6

Vandaar dat alle 10 stammen van Israël verspreid waren over de naties van het Assyrische rijk , dat de Kaukasus niet omvatte, zoals velen in onze tijd venten om bekeerde Joden van vandaag, die daar vandaan komen, Hebreeën te laten lijken maar dat zijn ze niet .

Naties-van-het-Assyrische-rijk

Juda goddelijk beschermd te midden van de naties van het Assyrische rijk

Van de 12 stammen trok alleen Juda door als een stameenheid met land, de stam van de Levieten beschutte zich daarin.

“Er was niemand meer over dan alleen de stam van Juda.” 2 Koningen 17:18

De grote meerderheid van de stam Benjamin ontsnapte echter aan de Assyrische verstrooiing en zocht toevlucht tussen de schouders van Gods gezalfde stam, Juda.

“En van Benjamin zei Hij: ‘De geliefde van Jahweh zal veilig bij hem wonen; en Jahweh zal hem de hele dag bedekken, en hij zal tussen zijn schouders wonen.’ ” Deuteronomium 33:12

God stond dat toe als een gunst aan Jacob, gezien het feit dat Benjamin de geliefde laatste zoon van de patriarch was van zijn geliefde Rachel.

“Het gebeurde toen haar ziel vertrok (want ze stierf), dat ze hem Ben-oni noemde; maar zijn vader noemde hem Benjamin.” Genesis 35:19

Dat is de reden waarom, in 586 v.Chr., toen Juda onder de voet werd gelopen en Jeruzalem en de tempel werden verwoest, de Benjaminieten, samen met de Judeeërs en de Levieten, als gevangenen naar Babylon werden weggevoerd.

Evenzo, in 536 v.Chr., Toen koning Cyrus van Babylon het edict uitvaardigde voor de Judeeërs om naar huis terug te keren en de tempel te herbouwen, bevonden zich ook de Benjamitische ballingen en de Levieten onder hen.

“Toen maakten de leiders van Juda en Benjamin, samen met de priesters en de Levieten – allen wier geest God had beroerd – zich klaar om op te trekken om de tempel van de Heer in Jeruzalem te bouwen.” Ezra 1:5

De reden waarom God de tien Israëlitische Hebreeuwse stammen uit hun land verdreef en verstrooide , was omdat ze identiek werden aan die andere naties van het Assyrische rijk die Hem verwierpen.

Met andere woorden, ze ondergingen hetzelfde lot als Adam en Eva die de Almachtige uit de tuin verdreef. Evenzo was er geen weg terug, ook al verdween het verlangen om van God te zijn niet. Als gevolg hiervan assimileerden de verstrooide Hebreeuwse stammen zich als Judeeërs.

“Dit zegt de HEER van de hemelse machten: ‘In die dagen zullen tien mensen uit alle talen en naties een Judahiet stevig bij de zoom van zijn gewaad vastgrijpen en zeggen: ‘Laten we met je meegaan, want we hebben gehoord dat God is met jou”.’ ” Zacharia 8:23

Die onbeschaamde plaatsvervangendheid was hun manier om zich weer te hechten aan de enige Hebreeuwse tak die nog overeind stond met Gods zegen en bescherming. Zelfs de apostel Paulus omhelsde die assimilatie.

“Want ook ik ben een Israëliet, uit het nageslacht van Abraham, uit de stam Benjamin.” Romeinen 11:1

“Paulus antwoordde: ‘Ik ben een Judeeër, afkomstig uit Tarsus in Cilicië, een burger van een niet gewone stad. Laat me alsjeblieft met de mensen praten.’ ” Handelingen 21:39

Paulus, een Israëliet uit de stam Benjamin, identificeerde zichzelf niet alleen als een Judeeër maar ook als een Romein, aangezien hij in Juda onder Romeinse bezetting leefde.

‘Terwijl ze hem languit strekten om hem te geselen, zei Paulus tegen de centurio die daar stond: ‘Is het legaal voor jou om een ​​Romeins burger te geselen die niet eens schuldig is bevonden?’ ” Handelingen 22:25

Mensen die onder Romeinse bezetting leefden, waren onmiddellijke burgers en konden vrij en veilig door het uitgestrekte rijk reizen, en ze konden er ook voor kiezen om hun verblijfplaats te maken waar ze maar wilden, zelfs in Galilea of ​​andere afgelegen Romeinse provincies zoals Tarsus, Cilicië – voorheen een Assyrische provincie , de thuisbasis van andere Israëlitische ballingen, waaronder veel Benjaminieten – waar de apostel Paulus werd geboren, hoewel hij opgroeide in Jeruzalem aan de voeten van Gamaliël (Handelingen 22:3).

Daarom, tegen de tijd dat Jezus werd geboren, had alleen het koninkrijk Juda het overleefd en een aangrenzend gebied behouden met een koning genaamd Herodes, hoewel Juda of Judea deel uitmaakte van de geografisch aangewezen federatie van het Romeinse rijk, bekend als Palestina , die verschillende aangrenzende gebieden omvatte. of provincies (zie Kaart hieronder – provincies in rode letters).

Het koninkrijk Israël was allang voorbij.

Palestina Nieuwtestamentische tijden

Provincies van Palestina onder Romeinse bezetting

JUDA’S ONDERLING

“Jeruzalem zal een puinhoop worden, de tempelheuvel een met struikgewas begroeide heuvel .” Micha 3:12

Judeeërs die in het buitenland woonden (inclusief Israëlieten die zich als Judeeërs assimileerden) maakten elk jaar de reis naar Jeruzalem, Juda, voor het feest van de ongezuurde broden, dat vlak na Pesach plaatsvond.

“Nu verbleven er in Jeruzalem godvrezende Judeeërs uit alle naties onder de hemel .” Handelingen 2: 5

Echter, in 70 na Christus, toen de hele Hebreeuwse natie vanuit het hele land en de wereld naar Jeruzalem kwam om het feest te vieren, zond God het Romeinse leger om Jeruzalem en de Tempel met de grond gelijk te maken, en om alle ongelovige Hebreeërs te vernietigen die de Messias hadden verworpen en gedood.. Een ramp die bekend staat als de Apocalyps, de Verdrukking, de Armageddon, het einde van het tijdperk van de Judeeërs en van de Hebreeuwse overblijfselen van Israël die zich groepeerden onder de Judeetische vlag.

De verwoesting van Jeruzalem 70 na Christus

Rome verwoest Jeruzalem 70 na Christus

Een verwoesting die door Christus in de evangeliën en door Johannes in het hele boek Openbaring werd geprofeteerd en door de historicus Flavius ​​Josephus in The Wars of the Judahites werd opgetekend . Het was een Apocalyps die het hele Hebreeuwse ras wegvaagde, behalve degenen die zich bekeerden tot het christendom en het koninkrijk van tevoren ontvluchtten.

“Jezus keerde zich om en zei tegen hen: ‘Dochters van Jeruzalem, huil niet om mij; weent om uzelf en om uw kinderen.’” Lukas 23:28

“Maar hij antwoordde: ‘Zie je al deze gebouwen? Ik zeg je de waarheid, ze zullen volledig worden gesloopt . Geen steen zal op de andere blijven!’” Matteüs 24:2

“Maar als je Jeruzalem door legers omsingeld ziet, besef dan dat haar verwoesting nabij is. Dan moeten degenen die in Judea (Juda) zijn naar de bergen vluchten, en degenen die in het midden van de stad zijn, moeten vertrekken, en degenen die op het platteland zijn, mogen de stad niet binnengaan. Lukas 21: 20,21

“Voorwaar, ik zeg u, deze generatie zal zeker niet voorbijgaan voordat al deze dingen zijn gebeurd.” Mattheüs 24:34

‘Ze zullen door het zwaard worden gedood als ze allemaal door de heidenen tot gevangenen worden gemaakt . En Jeruzalem zal door de heidenen worden vertrapt totdat de periode van de heidenen is vervuld.” Lukas 21:24

“En hun dode lichamen zullen op de straat liggen van de grote stad die mystiek Sodom en Egypte wordt genoemd, waar ook hun Heer werd gekruisigd.” Openbaring 11:8

‘Hoor nog een gelijkenis. Er was een heer des huizes die een wijngaard plantte en er een hek omheen plaatste en er een wijnpers in groef en een toren bouwde en die verhuurde aan pachters, en hij ging naar een ander land. Toen het fruitseizoen naderde, stuurde hij zijn dienaren naar de pachters om zijn fruit te halen. En de pachters pakten zijn dienaren en sloegen er een, doodden een ander en stenigden een ander. Opnieuw stuurde hij andere bedienden, meer dan de eerste. En zij deden hetzelfde met hen. Ten slotte stuurde hij zijn zoon naar hen toe en zei: ‘Ze zullen mijn zoon respecteren.’ Maar toen de pachters de zoon zagen, zeiden ze tegen zichzelf: ‘Dit is de erfgenaam. Kom, laten we hem doden en zijn erfenis krijgen.’ En zij grepen hem en wierpen hem de wijngaard uit en doodden hem. Wanneer dan de eigenaar van de wijngaard komt, wat zal hij dan met die pachters doen?” Ze zeiden tegen hem: ‘ Hij zal die ellendelingen een ellendige dood bezorgen en de wijngaard verhuren aan andere pachters die hem de vruchten op hun tijd zullen geven.’” Matteüs 21: 33-41

De reden waarom God het hele Hebreeuwse ras uitschakelde, was omdat Zijn gaven en roeping onherroepelijk zijn ( Romeinen 11: 28-31 ). Dus moest Hij onherroepelijk alle overgebleven niet-christelijke Hebreeërs doden, anders had hij het Oude Verbond levend moeten houden en daarmee het Nieuwe Verbond van Zijn Zoon ondermijnen en ondergraven.

“Door dit verbond nieuw te noemen, heeft hij het eerste achterhaald gemaakt en wat achterhaald is, is achterhaald.” Hebreeën 8:13

“En Ik zal in de steden van Juda en in de straten van Jeruzalem de stem van vrolijkheid en de stem van blijdschap, de stem van de bruidegom en de stem van de bruid tot zwijgen brengen, want het land zal een woestenij worden.” Jeremia 7:34

“Zie, uw huis wordt u verlaten achtergelaten ! ” Mattheüs 23:38

“Vanaf het moment dat het dagelijkse offer is afgeschaft en de verwoestende gruwel is opgericht…” Daniël 12:11

Dus, vanaf de tijd van de kruisiging van Christus in 30 na Christus tot 70 na Christus, gaf God de ongehoorzame Hebreeën 40 jaar om zich te bekeren en Jezus als de Messias te accepteren.

‘De Heer is niet traag met zijn belofte, zoals sommigen traagheid vinden, maar Hij is geduldig jegens u en wenst niet dat er iemand verloren gaat, maar dat allen tot bekering komen.’ 2 Petrus 3:9

En net als tijdens de 40 jaar durende omzwervingen van hun voorouders door de wildernis, was God niet van plan de ongelovige Hebreeën naar het beloofde land van het Nieuwe Verbond te leiden. Ze moesten allemaal sterven, zodat Hij opnieuw kon beginnen.

“Uw zonen zullen veertig jaar herders zijn in de wildernis, en zij zullen lijden voor uw ontrouw, totdat uw lijken in de wildernis liggen.” Exodus 14:33

De christelijke Hebreeërs die aan die helse LAATSTE DAGEN van het Oude Verbond ontsnapten, hadden echter niet het merkteken van het beest en belichaamden “geheel Israël zal behouden worden” ‘ van Romeinen 11:26 . Hun symbolische aantal in Openbaring is 144.000 (12 stammen in het kwadraat/ Vader & Zoon x 1000/veel of 12² x 1000). Degenen met het merkteken van het beest werden vernietigd.

Met andere woorden, er zijn GEEN VERLOREN STAMMEN van Israël die rondzwerven. Ze zijn allemaal dood. Trouwens, als ze verdwaald zijn, waarom pakken ze dan geen mobiele telefoon en bellen ze iemand. Dit is tenslotte de 21ste eeuw.

POST-HEBREEUWSE PERIODE

Na 70 na Christus was er geen Juda meer, net zoals er na 721 voor Christus geen Israël meer in Samaria was.

Samaria werd in 678 voor Christus gekoloniseerd door Asar-Haddon, koning van Assyrië.

“De koning van Assyrië bracht mensen uit Babylon, Kuthah, Avva, Hamath en Sefarvaim en vestigde ze in de steden van Samaria om de Israëlieten te vervangen. Ze namen Samaria in en woonden in de steden.” 2 Koningen 17:24

Deze mensen die de koning van Assyrië bracht om Samaria opnieuw te bevolken, werden bekend als de Samaritanen. Ze bekeerden zich tot het geloof van de Judeeërs die leerden hen te haten met een haat die voortduurde tot de tijd van Jezus.

“…de koning van Assyrië gaf dit bevel: ‘Neem een ​​van de priesters en laat hem daar gaan wonen. Laat hem de mensen leren wat de god van het land verlangt.’ ” 2 Koningen 17:27

“ Nu moest Jezus door Samaria gaan… De Samaritaanse vrouw zei tegen hem: ‘Jij bent een Judeeër en ik ben een Samaritaanse vrouw. Hoe kun je me om een ​​drankje vragen?’ (Want Judeeërs gaan niet om met Samaritanen.)” Johannes 4:4,9

Tijdens die ontmoeting met de Samaritaanse vrouw vertelde Jezus haar dat “redding is van Juda” (Johannes 4:22). Wat Hij haar eigenlijk vertelde, was dat “De Samaritanen en de Judeeërs dezelfde God aanbidden en hetzelfde geloof delen, maar de redding komt uit Juda”, waarbij Jezus Zelf de redding is .

De Samaritanen zijn er nog steeds. Ze staan ​​bekend als Samaritaanse christenen en Samaritaanse joden . Zie Het woord Jood staat NIET in de Bijbel .

“Judahieten en proselieten … ” Handelingen 2:11

Juda werd na 70 na Christus herbevolkt door mensen uit het Midden-Oosten uit het Romeinse rijk, waaronder veel terugkerende Hebreeuwse christenen die na verloop van tijd trouwden met andere christelijke Semieten zoals de Chaldeeën, Assyriërs, Arameeërs, Arabieren , Feniciërs en Syriërs, die tegenwoordig allemaal bekend staan ​​onder de culturele benaming van christelijke Arabieren. Daarom kunnen deze terugkerende Hebreeërs niet langer als raszuiver worden beschouwd.

Zij en hun Arabische buren in de rest van Palestina herbouwden Jeruzalem, dat met de grond gelijk werd gemaakt door het Romeinse leger, en dat vandaag de dag NIET hetzelfde Jeruzalem is als waar Christus wandelde en leefde. Zie Bid voor de vrede van welk Jeruzalem?

Palestina kaartWat betreft de 12 Hebreeuwse stammen, ze stierven allemaal – hun landerfdeel werd met hen begraven.

“Zie, uw huis wordt als een woestenij voor u achtergelaten ! ” Mattheüs 23:38

“Daarom zegt de HEER: ‘Ik beraam rampspoed tegen dit volk, waar jullie jezelf niet voor kunnen redden … want het zal een tijd van rampspoed zijn. Op die dag zullen je vijanden je uitlachen door dit wanhoopslied over je te zingen: ‘Het is afgelopen met ons, volledig geruïneerd! God heeft ons land in beslag genomen, het van ons afgepakt ‘. ‘” Micha 2:3,4

(Ed.:3Daarom, zo zegt de HEERE, zie, Ik bedenk kwaad over dit geslacht waar u uw nekken niet uit weg kunt nemen en waardoor u niet rechtop verder kunt gaan, want het zal een kwade tijd zijn.

4Op die dag zal men een spreuk over u aanheffen, klaaglijk klagend met een rouwklacht, en zeggen:

Wij zijn geheel verwoest, Hij doet het deel van mijn volk van eigenaar veranderen. Hoe neemt Hij het van mij weg, Hij deelt onze akkers uit aan afvalligen! (Micha 2:3,4 HSV)

Stammen in het Midden-Oosten kunnen onmiddellijk hun voorouders identificeren, die meestal duizenden jaren teruggaan. Alleen moderne Joden weten niet tot welke van de 12 Hebreeuwse stammen zij behoren. Dat komt omdat het geen Hebreeërs zijn.

Geen enkele persoon die zichzelf tegenwoordig een Jood noemt , kan zijn voorouders herleiden tot Abraham of Jacob: 1) hij kan niet bewijzen van welke Hebreeuwse stam hij is, en 2) een Jood is slechts een niet-Hebreeuwse bekeerling tot het geloof van de Farizeeën van weleer.

Als gevolg hiervan is het Israël van vandaag – opgericht in 1948 op het gestolen land Palestina – een bedriegerstaat die niet hetzelfde is als het Israël van de bijbel:

a) het bestaat niet uit de 10 Hebreeuwse stammen zoals in de Schriften; b) de huidige geografische afbakening van het land is niet zoals door God beschreven in het boek Jozua ; c) de natie zou Juda heten in plaats van Israël, met de Levieten daarin beschut, als de huidige Joden uit de stam van David waren; en d) het moderne Israël bestaat uit Joodse bekeerlingen die geen Semitische afstammelingen van Abraham zijn, en meer specifiek geen afstammelingen van Abrahams 12 kleinzonen die de 12 Hebreeuwse stammen vormden en van wie de nakomelingen allemaal neven van elkaar waren.

“Aan uw (Abrahams) nakomelingen geef ik dit land….” Genesis 15:18

Palestijnse Arabieren zijn echter Semieten, afstammelingen van Abraham; en daarom rechtmatige erfgenamen van het land, geen bekeerde Joden.

GEVOLGTREKKING

Van 1095 voor Christus tot 70 na Christus hadden de Hebreeuwse koninkrijken de kans om God te behagen en faalden. God heeft ze dus weggedaan.

“De bijl ligt klaar aan de wortel van de bomen, en elke boom die geen goede vruchten voortbrengt, zal worden omgehakt en in het vuur geworpen.” Mattheüs 3:9

“Het koninkrijk van God zal van u worden weggenomen en aan een volk worden gegeven dat de vruchten ervan zal voortbrengen.” Mattheüs 21:43

Het was tijd voor een nieuwe regering, de wereldwijde regering van Christus door Zijn nieuw uitverkoren volk: ware christenen, gekozen om lief te hebben, goed te doen en vrede te verspreiden.

“De scepter zal niet wijken van Juda, noch de heersersstaf tussen zijn voeten, totdat Silo (Messias) komt, en aan hem zal de gehoorzaamheid van de naties zijn .” Genesis 49:10

“Aan de toename van Zijn heerschappij en vrede zal geen einde komen …” Jesaja 9: 7

BIJLAGE 1

Opgenomen geschiedenis van de Apocalyps

Historicus Flavius ​​Josephus schetst in The Wars of the Judahites de vernietiging en het bloedbad in 70 na Christus als volgt:

“Nu werd het aantal van degenen die tijdens de hele oorlog gevangen werden vervoerd , verzameld op zevenennegentigduizend ; net als het aantal van degenen die omkwamen tijdens het hele beleg, 1,1 miljoen , van wie het grootste deel inderdaad tot dezelfde natie behoorde [met de burgers van Jeruzalem,] maar niet tot de stad zelf behoorde; want ze waren uit het hele land gekomen voor het feest van de ongezuurde broden, en werden plotseling opgesloten door een leger, dat aanvankelijk zo’n grote benauwdheid onder hen veroorzaakte, dat er een verderfelijke vernietiging over hen kwam , en spoedig daarna zo’n hongersnood die hen nog plotselinger vernietigde.

“Caesar vertoonde allerlei optredens in Cesarea Philippi. Daar werden de gevangenen vernietigd , sommigen werden voor wilde beesten gegooid, en anderen werden in groten getale gedwongen elkaar te doden, alsof ze vijanden waren.

Caesar gaf bevel dat ze nu de hele stad en de tempel moesten slopen , maar dat ze zoveel mogelijk torens moesten laten staan ​​als ze van de hoogste kwaliteit waren; dat is, Phasaelus, en Hippicus, en Mariamne; en zoveel van de muur dat de stad aan de westkant omsingeld was. Deze muur werd gespaard om een ​​kamp te verschaffen voor hen die in garnizoen zouden liggen, evenals de torens ook werden gespaard, om aan het nageslacht te laten zien wat voor soort stad het was en hoe goed versterkt de Romeinse dapperheid had ingetogen; maar voor de rest van de muur was hij zelfs met de grond zo grondig gelegd door degenen die hem tot aan de fundering hadden opgegraven, dat er niets overbleef om degenen die daar kwamen te doen geloven dat hij ooit bewoond was geweest.

BIJLAGE 2

Proselitisme en bekeerde joden

De joodse historicus Shlomo Sand vat de oorsprong van de joden (niet de Hebreeën ) als volgt samen:

“Dan is er de kwestie van de ballingschap van 70 na Christus. Er is geen echt onderzoek gedaan naar dit keerpunt in de joodse geschiedenis, de oorzaak van de diaspora. En om een ​​simpele reden: de Romeinen hebben nooit een natie verbannen van waar dan ook aan de oostkust van de Middellandse Zee …

“Maar als er na 70 n.Chr. geen ballingschap was , waar kwamen dan alle joden vandaan die sinds de oudheid de Middellandse Zee hebben bevolkt? Achter het rookgordijn van de nationale geschiedschrijving gaat een verbazingwekkende realiteit schuil. Vanaf de opstand van de Makkabeeën in het midden van de 2e eeuw v . Chr., was het judaïsme de meest actief proseliterende religie…

“ De belangrijkste massale bekering vond plaats in de 8e eeuw, in het enorme Khazar-koninkrijk tussen de Zwarte en de Kaspische Zee. De uitbreiding van het judaïsme van de Kaukasus naar het moderne Oekraïne creëerde een veelheid aan gemeenschappen, waarvan er vele zich terugtrokken door de Mongoolse invasies in de 13e eeuw naar Oost-Europa. Daar, met Joden uit de Slavische landen in het zuiden en uit wat nu het moderne Duitsland is, vormden ze de basis van de Jiddische cultuur…”

BIJLAGE 3

De datering van het boek Openbaring

[Dit is een fragment uit het artikel van Dr. Kenneth L. Gentry, Jr., The Book of Revelation and Eschatology ]

Ik ben van mening dat Openbaring is geproduceerd vóór de dood van Nero in juni 68 n.Chr., en zelfs vóór de formele inzet van de Judese oorlog door Vespasianus in het voorjaar van 67 n.Chr. Mijn standpunt is dat Openbaring is geschreven in 65 of 66 n.Chr. zou zijn na het uitbreken van de Neronische vervolging in november 64, en vóór de inzet van Vespasianus’ troepen in het voorjaar van 67. […]

Flavius ​​Josephus, de Judeetische tijdgenoot van Johannes, wijst er duidelijk op dat Julius Caesar de eerste keizer van Rome was en dat hij achtereenvolgens werd opgevolgd door Augustus, Tiberius, Gaius, Claudius en Nero ( Oudheden 18; 19). We ontdekken deze opsomming ook in andere nabije tijdgenoten van Johannes: 4 Ezra 11 en 12; Sibyllijnse orakels, boeken 5 en 8; Barnabas, brief 4; Suetonius, Levens van de twaalf Caesars ; en de Romeinse geschiedenis van Dio Cassius 5.

De tekst van Openbaring zegt over de zeven koningen: “vijf zijn gevallen.” De eerste vijf keizers zijn dood als Johannes schrijft. Maar het vers gaat verder met te zeggen “men is”. Dat wil zeggen, de zesde regeert dan , zoals Johannes schreef. Dat zou Nero Caesar zijn, die de keizerlijke macht overnam na de dood van Claudius in oktober 54 na Christus, en keizer bleef tot juni 68 na Christus.

John vervolgt: “De andere is er nog niet; en als hij komt, moet hij een korte tijd doorgaan. Toen de Romeinse burgeroorlogen tegen hem uitbraken, pleegde Nero zelfmoord op 8 juni 68 na Christus. De zevende koning was “nog niet gekomen”. Dat zou Galba zijn, die in juni 68 na Christus aan de macht kwam. Maar hij zou slechts een “korte periode” voortzetten. Zijn regering duurde slechts zes maanden, tot 15 januari 69 na Christus.

We zien dus dat terwijl John schreef, Nero nog leefde en dat Galba in de nabije toekomst opdoemde. Openbaring kan niet geschreven zijn na juni 68 n.Chr., volgens de interne politieke bewijzen. Lees hier meer .

Deel dit:

TwitterenFacebookAfdrukkenLinkedInE-

41 gedachten over ” Een korte geschiedenis van de koninkrijken van Israël en Juda “

Geachte heer: Een interessant artikel, maar het lijkt Gods gebod of belofte met betrekking tot Zijn overblijfselen, de stam van Israël en Juda, in het bijzonder Hebreeën, tegen te spreken. Overweeg wat het boek Amos 9:8 en 9. God zegt dat Hij enkelen zal redden, zodat niet iedereen zal omkomen, inclusief de Hebreeën, zelfs als er velen sterven, zo niet de meesten. Dat is de reden waarom zovelen verstrooid raakten en de weg kwijtraakten en uiteindelijk weten we allemaal onze voorouders niet, of we Israëlieten zijn of een van de Verloren Stammen van Israël. Ik vertrouw erop dat God waarachtig en trouw is aan Zijn overblijfselen, ook al zullen we allemaal gaan door de zeef zoals vermeld in Amos 9:8 en 9.

Dank u voor uw aandacht, God zegene u, ga met God.

Met vriendelijke groeten in Christus Jezus,

Victor

Geliked door 1 persoon

Victor B. Olshansky , 844844 op 01f7

Victor,

1) Er zijn geen VERLOREN stammen van Israël. Als ze verdwaald zijn, kunnen ze misschien een mobiele telefoon pakken en iemand bellen. Dit is tenslotte de 21ste eeuw.?

2) God was waar en trouw aan de overblijfselen. Hij gaf hen 40 jaar van 30 na Christus tot 70 na Christus om zich te bekeren. Dat deden ze niet. Dus viel de hamer op allemaal.

3) We hoeven het boek Amos niet te beschouwen. We hebben nagedacht over de woorden van Jezus:

“Zie, uw huis wordt voor u als een woestenij (desolaat) achtergelaten!” Mattheüs 23:38

Desolaat betekent niet meer. Geen restanten meer. Geen Hebreeën meer. Dat hoofdstuk is gedaan. De Joden van vandaag zijn geen Hebreeërs. Alle Hebreeërs zijn onherroepelijk dood. DOOD. De Hebreeën die christen werden, werden niet gedood en zijn sindsdien getrouwd met andere Semieten uit het gebied. Daarom zijn het geen volbloed Hebreeërs.

Lees dit artikel om te zien hoe joden tegenwoordig bekend kwamen te staan ​​als joden, terwijl ze voorheen niet zo werden genoemd.

Christenen moeten over deze hang heen komen, genaamd The Chosen People Syndrome . God heeft niet twee verbonden tegelijkertijd. Maar een. De nieuwe.

“Door dit verbond nieuw te noemen, heeft hij het eerste achterhaald gemaakt en wat achterhaald is, is achterhaald.” Hebreeën 8:13

Zo simpel is het.

Trouwens, de boeken van het Nieuwe Testament overtreffen nu die van het Oude Testament, ook al lijkt het je misschien ’tegenstrijdig’, hoewel dat niet zo is. Alles van het Oude moet nu door het Nieuwe gefilterd worden. God gebruikt het Verouderde Verbond niet langer.

Anders stierf Christus voor niets, en erger nog, degenen die geloven dat er twee Verbonden tegelijkertijd in het spel zijn, geloven de woorden van Jezus niet – toen Hij zei dat het Huis van Israël desolaat zou worden achtergelaten, wat gebeurde in 70 na Christus – en zijn dus noemde hem een ​​leugenaar. God verhoede.

Bijbels Instituut , 862862 op 01f7

Er waren velen van Juda die naar Babylon werden gebracht en nooit meer terugkeerden. Hoe zit het met hun nakomelingen? We kennen gemeenschappen van Joden in Irak die in de jaren dertig werden gedeporteerd. Zijn dit geen semitische afstammelingen van Juda?

D , 092092 om 06f1

Nee, dat zijn ze niet.

1) In Separda van het Babylonische rijk, waar de Judeeërs gevangen zaten, bleven er maar heel weinig achter. En degenen die achterbleven trouwden met Perzen en Meden. Ze zijn dus geen Hebreeën meer, vooral omdat het Hebreeuwse bloed zo verwaterd zou zijn na duizenden jaren trouwen met niet-Hebreeën. Hoe dan ook, zou je een mulat een blanke noemen? Nee, dat zou je niet doen. Dus nee, het zijn GEEN Judeeërs.

2) De Joden van Irak zijn afstammelingen van de Ninevieten die zich via de profeet Jona bekeerden. Ze werden bekend als Karaïtische Joden . Nineveh maakt nu deel uit van Irak. Deze Joden werden NIET gedeporteerd. De zionisten voerden een angstaanjagende campagne om de joden uit Irak te verdrijven, zodat ze meer joden in Palestina konden hebben, aangezien er 95% meer Palestijnen dan joden waren. Dus de zionisten hadden joodse lichamen nodig in Palestina om het te stelen en de gruwel te creëren die het moderne Israël wordt genoemd.

Verder, met het NIEUWE Verbond, kan het God niet schelen of iemand een Hebreeër is of niet.

Bijbels Instituut , 116116 om 06f1

God beval het Romeinse leger? Hoe? Viel er een strijdplan uit de hemel? God geeft geen bevelen, dat doen mensen. Het lijkt waarschijnlijker dat de elites toen dezelfde sociale strategieën toepasten als nu.

Dave , 723723 at 05f4

HOE?

Je moet duidelijk je bijbel beter lezen.

“In hun hart plannen mensen hun koers, maar de HEER bepaalt hun stappen.” Spreuken 16:9

Wat iemand vandaag ook doet, elite of niet, Jezus zit op zijn troon en heeft de controle. Hij zal hen gebruiken zoals Hij het Romeinse leger gebruikte om Zijn uiteindelijke doel te bereiken.

Biblicism Institute , 727727 at 05f4

Bedankt voor je antwoord. Het was interessant. Wat er gebeurde met de Hebreeën in 70 na Christus was een echte Holocaust. Als de meeste Hebreeën werden weggevaagd door de Romeinen, wie zijn dan de 144.000 verzegelde Hebreeën die genoemd worden in het boek Openbaring, hoofdstuk 7 en 14? God verzegelde 12.000 van elk van de 12 stammen van Israël (en Juda) voor een doel in de laatste dagen. Waar komen zij vandaan, als zij zijn weggevaagd en anderen zich vermengd hebben met niet-Hebreeën? Dank u voor uw gedachten. Ik heb echt genoten van uw website. Ik heb zoveel geleerd. Bent u een Preterist of Historicist in uw Bijbelse Theologie? God zegene u, ga met God.

Victor B. Olshansky , 984984 at 04f10

Holocaust in het Oude Testament is een brandoffer. Deze ongehoorzame Hebreeën offerden zichzelf op het altaar van “het haten van Jezus”. Het was niemands schuld, behalve die van henzelf, aangezien Jezus hen vooraf waarschuwde en zij weigerden te gehoorzamen.

Deze getallen zijn symbolisch voor hen die gered en gespaard werden, geen letterlijke getallen. Net zoals de duizendjarige opsluiting van Satan ook geen letterlijk getal is. Het symbolische getal in Openbaring van 144.000 staat voor de 12 stammen in het kwadraat/Vader & Zoon x 1000/veel.

Deze Hebreeën werden gered in de laatste dagen van het Oude Verbond, en luidden het tijdperk van het Nieuwe in.

We plakken niet graag een etiket op onszelf. Als je erop staat, zouden we zeggen dat we bijbels zijn – alleen geïnteresseerd in de waarheid van het woord van God.

Bedankt voor je aanmoediging. Het wordt zeer gewaardeerd.

Zegeningen voor u en de uwen.

Biblicism Institute , 988988 at 04f10

Als alle Hebreeën werden weggevaagd, hoe komt het dan dat Josephus het overleefde? Josephus was geen christen.

sieg heil , 724724 at 23f4

Josephus werd christen. Zie Joden en Geschiedenis: Leugens in overvloed

We zeggen duidelijk in het artikel dat veel Hebreeërs zich tot het christendom bekeerden en niet werden gedood. Degenen die werden gedood waren degenen die zich niet bekeerden.

Biblicism Institute , 777777 op 23f5

Ok. Bedankt voor het antwoord. Maar hoe zit het met de Bar Kochbar opstand? Waren dat allemaal christenen? Zo niet, dan kunnen niet alle Hebreeërs zijn gestorven in 70 na Christus. En u schreef in een ander artikel dat het Jodendom de meest bekerende godsdienst was. Het is dus duidelijk dat niet-christelijke Hebreeërs moeten hebben overleefd om de religie van het Jodendom te laten voortbestaan.

sieg heil , 294294 op 24f6

Het antwoord staat in ons artikel:

Joden en Geschiedenis: Leugens in overvloed

Biblicism Institute , 607607 op 24f1

Uitstekend commentaar, ik ben het er 100% mee eens.

John , 867867 op 09f7

Dit is ECHT fascinerend! Ik ga wat tijd besteden aan het herlezen van dit materiaal. Voor de beginner: wat waren de twee Verbonden? Heeft Jezus duidelijk gemaakt dat het nieuwe Verbond het oude Verbond zou vervangen? Ik las de Bijbel als kind en ik herinner me niet dat er een onderscheid werd gemaakt.

Richard , 633633 op 18f2

Lees voor de verbonden DE FAMILIE IS GODS PLAN.

“Want dit is mijn bloed van het NIEUWE verbond, dat voor velen vergoten wordt tot vergeving van zonden” Mattheüs 26: 28.

“Door dit verbond ‘nieuw’ te noemen, heeft hij het eerste achterhaald gemaakt; en wat verouderd is, is achterhaald” Hebreeën 8:13

“Want als er niets mis was geweest met dat eerste verbond, zou er geen plaats zijn gezocht voor een ander.” Hebreeën 8:7

Biblicism Institute , 711711 at 18f4

(Jer 31:31) Zie, de dagen komen, spreekt de HEERE, dat Ik een nieuw verbond zal maken met het huis van Israël en met het huis van Juda.

Hebreeën 8:8 is interessant omdat het een citaat is van een oorspronkelijke belofte. Die hierboven in Jeremia 31:31 is geciteerd. Dat is wat Jezus inwijdde. Dus, aangezien het Nieuwe Verbond werd gesloten met het huis van Israël en het huis van Juda, is mijn vraag aan u: tot welk huis behoort u? Want als u “geen van beide” zegt, bent u natuurlijk ook niet verbonden met het Nieuwe Verbond. Tenzij, natuurlijk, God zich vergist heeft.

David , 322322 op 09f6

1) Je vraag is zo modderig dat hij hol klinkt tot op het punt van idiotie.

2) Zeker, Jezus van de stam Juda, zoon van Israël, sloot een nieuw verbond toen Hij in Juda woonde. Nou en? Ik snap je punt nog steeds niet. Het Nieuwe Verbond, toen het werd ingevoerd, had als doel niet alleen redding voor de stammen (zoals het Jeremia vers laat zien) maar ook voor de hele wereld. Wil je de opname van de hele wereld negeren, prima, dan ben jij degene die er belachelijk uitziet. Niemand hoeft tot Israël of Juda te behoren om deel te hebben aan het Nieuwe Verbond.

“Want ik schaam me niet voor het evangelie, want het is de kracht van God die redding brengt aan IEDEREEN DIE BLIJFT: eerst aan de Judaïst, dan aan de heiden.” Romeinen 1:16

Je probeert zo wanhopig één vers te verdraaien dat je jezelf belachelijk maakt.

En God vergiste zich NIET, jij bent de arrogante die denkt dat hij Gods woord kan gebruiken en het kan verdraaien als een krakeling.

Hoe dan ook, blij dat je contact hebt opgenomen. We zijn hier stoer. Stoere liefde.

Bijbels Instituut , 341341 om 09f7

Als u zegt dat de Hebreeën in het algemeen door de Romeinen werden weggevaagd in 70 na Christus, betekent dat dan dat alle twaalf stammen van Israël volledig werden uitgeroeid of slechts een van de stammen of twee? Wie kan tellen, als die er zijn, dat ze allemaal weg zijn. Hoe konden de Romeinen tellen en weten of ze ze allemaal hebben weggevaagd en niemand hebben gespaard? Bedankt voor je mening.

Met vriendelijke groet Victor

Victor. B. Olshansky , 765765 op 23f5

Alle Hebreeërs zijn dood. Alle 12 stammen.

1. Omdat Jezus het zei.

“Zie, uw huis wordt u woestenij achtergelaten!” Mattheüs 23:38

Desolaat betekent LEVENLOOS. GEEN HEBREEËN MEER. GEEN OUDE VERBOND MEER. Trouwens, de vernietiging van het Hebreeuwse ras werd door Josephus opgetekend met het exacte aantal doden en hoe het gebeurde. Bekijk onze bronnensectie .

2. JEZUS controleert alles op aarde, dus als Hij het zei, kun je er veel geld op verwedden.

“Geen enkele mus kan op de grond vallen zonder dat je vader het weet.” Mattheüs 10:29

Degenen die anders geloven hebben de HEBREEUWSE ZIEKTE .

Victor, sta ons toe dit te zeggen met alle liefde die we kunnen opbrengen:

Laat deze Hebreeuwse obsessie los. U gebruikt al geruime tijd dezelfde manier van vragen stellen.

Christen worden is de enige manier om deel uit te maken van Gods familie of een ‘geestelijke Hebreeër’ zo u wilt.

Zelfs als er nog Hebreeën in de buurt waren – al zijn ze dat beslist NIET – zou het niet uitmaken.

a. Het Nieuwe Verbond verandert alles.

“Door dit verbond nieuw te noemen, heeft hij het eerste achterhaald gemaakt en wat achterhaald is, is achterhaald.” Hebreeën 8:13

Het overtreft dus het OUDE in elk aspect, wat iemand ook mag afleiden uit wat het OUDE zegt over de oude Hebreeën.

“Want als er niets mis was met dat eerste verbond, zou er geen plaats zijn gezocht voor een ander.” Heb 8:7

b. God kan het niet schelen.

“Er is geen Judeeër of heiden, noch slaaf of vrije, noch is er mannelijk of vrouwelijk, want jullie zijn allemaal EEN in Christus Jezus.” Galaten 3: 28

Jezus stierf zodat we allemaal – niet alleen een “uitverkoren” groep – deel kunnen uitmaken van zijn familie, wat de enige manier is om nederig speciaal te zijn.

Niets anders zal doen.

“Want zowel Degene die heiligt als zij die geheiligd worden, behoren tot dezelfde familie. Daarom schaamt Jezus zich niet om hen broeders te noemen.” Hebreeën 2:11

Bijbels Instituut , 777777 op 23f5

Een zeer nauwkeurig historisch en bijbels verslag. Dank je.

Leonard , 072072 om 26f12

Hoe verdedigt u zich tegen degenen die zeggen dat Johannes de brieven in Openbaring NA 70 na Christus schreef omdat hij tegen het einde van de regering van Domitianus, die in 96 na Christus werd vermoord, naar Patmos werd verbannen?

Bryan , 362362 op 18f7

1) Lees de bijlagen

2) Degenen die dat wel doen, moeten hun onwetenschappelijke veronderstelling verdedigen. Niet Wij. Houd in gedachten dat de vijanden van Christus de hele tijd onzinnige aannames naar voren brachten om op de een of andere manier te ‘bewijzen’ dat Jezus een leugenaar was.

Vóór de 18e eeuw wist iedereen dat Openbaring in 65-66 n . vernietigd in 70 na Christus en dat ze er nog steeds waren en het recht hadden om Palestina te stelen .

Zie onze sectie Bronnen voor een wetenschappelijke uiteenzetting over wanneer Openbaring werd geschreven.

Bijbels Instituut , 651651 op 18f2

Geweldig artikel. Bedankt voor uw standvastigheid in het getrouw presenteren van bijbelse waarheden.

Geweldig artikel , 113113 op 21f1

Pingback: SHOAH

Heeft u een specifiek artikel gewijd aan het beantwoorden van de beweringen van de christelijke identiteit “specifiek” in verband met de “migraties”-theorie? Ik heb geen interesse in de meeste andere leringen van christelijke identiteit.

Een boek dat ik aan het lezen ben, “Tracing our Ancestors by Frederick Haberman”, lijkt goed gedocumenteerd/onderzocht te zijn en straalt geen enkele indruk van superioriteit uit.

Heb je dit boek gelezen of ervan gehoord?

Roy , 738738 op 20f4

Nee. Klinkt als een stel verzonnen onzin waar we niets om geven. Ook al heeft het misschien geen ‘uitstraling van superioriteit’, het doel is om te pronken met voorouderlijke superioriteit. Daarom is het geschreven.

Maar je hebt wel een punt dat het een tegenartikel nodig heeft. Je kunt De Hebreeuwse ziekte lezen . Omdat het voelt dat het daar naartoe gaat.

Bijbels Instituut , 741741 op 20f4

Welk ras waren volgens jou de Israëlieten?

Heb je een theorie over hoe de verschillende rassen op aarde werden geplaatst?

Roy , 780780 bij 20f5

De 12 bijbelse Israëlitische stammen waren Semitische Hebreeërs, afstammelingen van Abraham, net als Arabieren vandaag. Wil je zien hoe een Hebreeër er vroeger uitzag? Kijk naar een Arabier.

Wat betreft een theorie over uw vraag over de oorsprong van rassen, die is er .

Bijbels Instituut , 785785 op 20f5

Dus jij gelooft dat God de rassen veranderde bij de Toren van Babel? Welk vers zou je gebruiken om deze overtuiging te ondersteunen? Het lijkt me dat God gewoon de talen verwarde.

ps…sorry voor de dubbele vraag. Druk op ‘antwoord annuleren’ en dacht dat ik mijn eerdere reactie had geannuleerd.

Roy , 996996 op 20f10

Je vroeg om een ​​’theorie’, nietwaar?

Nee, er is geen specifiek vers in de bijbel dat ernaar verwijst, en nee, we hebben niet gezegd dat het gebeurde bij de Toren van Babel. Daar verwarde God niet alleen hun taal, Hij scheidde en verspreidde hen ook over de hele aarde. We zeiden dat de genetische verandering hoogstwaarschijnlijk eerder in de geschiedenis van de mensheid plaatsvond, na de verstrooiing.

Bijbels Instituut , 010010 om 20f11

Bedankt. Dit is de populaire theorie/leer.

Roy , 702702 op 21f3

Waren de Hebreeuwse stammen niet noordwaarts geëmigreerd door Israël, passeerden ze de Kaukasus en werden ze niet de hedendaagse Europeanen?

Dave , 681681 op 15f3

Alleen in verzonnen geschiedenis of la-la-land. Zie dit artikel .

Moderne Europeanen zijn afstammelingen van, raad eens, Europeanen. Voordat ze christen werden, waren ze een stel wilden en kannibalen, wat de oude Hebreeën niet waren.

Trouwens, de Hebreeën waren Semieten, net als Arabieren. Zien Europeanen er voor jou uit als Arabieren?

Bijbels Instituut , 681681 op 15f3

Hebreeuws betekent zwart. Dus zwarten zijn de Hebreeërs en ze zijn er nog steeds. Ga ermee om.

vanuit Afrika , 723723 op 18f4

Het woord Hebreeuws is van het Hebreeuwse woord Abarim , wat Voorbij betekent . De wortel is afgeleid van Eber, de voorvader van Abraham. Eber betekent ook “voorbij” of “deze kant”, NIET Zwart.

Dus je hebt het mis, alle Hebreeërs zijn dood. Daarom ben jij degene die ermee moet omgaan, omdat je een ernstig geval van de Hebreeuwse ziekte hebt .

Bijbels Instituut , 724724 op 18f4

Een zeer informatief artikel (samen met die over de Asjkenazische joden en hun verovering van het Westen). Deze artikelen hielpen me om het allemaal in te passen in het grote plaatje van vandaag, waar we Joden hebben die de VS controleren en het in oorlogen storten. Deze verdienen het echt om wijd en zijd verspreid te worden…

Ik stuurde het echter naar een vriend van mij die de bijbel beter kent dan ik en hij stuurde me dit vers:

“En zij zullen vallen door de scherpte van het zwaard, en zullen als gevangenen worden weggevoerd naar alle volken; en Jeruzalem zal door de heidenen worden vertreden, totdat de tijden van de heidenen zijn vervuld.” Lukas 21:24

(Zou dit tegenstrijdig kunnen zijn?)

Deepak , 229229 om 05f4

Eigenlijk is de juiste vertaling:

“Ze zullen door het zwaard worden gedood als ze allemaal door de heidenen gevangen worden genomen. En Jeruzalem zal door de heidenen worden vertrapt totdat de periode van de heidenen is vervuld.”

Dat gebeurde al in 70 na Christus met de Romeinen (heidenen) die Jeruzalem belegerden, de Hebreeërs daar gevangen hielden en vervolgens vernietigden, en tenslotte Jeruzalem en de tempel verwoestten. Lees de bijlage.

Trouwens, hoe konden ze door het zwaard vallen en tegelijkertijd als gevangenen worden weggevoerd? Het slaat nergens op.

Zie onze sectie Slechte vertaling .

Bijbels Instituut , 644644 ​​op 05f2

“Ze zullen door het zwaard worden gedood als ze allemaal door de heidenen gevangen worden genomen. En Jeruzalem zal door de heidenen worden vertreden totdat de tijd van de heidenen is vervuld.” Lukas 21:24.

Waarom parafraseerde u dit vers […]

Andreas , 136136 op 13f2

We parafraseerden het niet. We hebben het correct vertaald. Zie Slechte vertaling #15 .

Bijbels Instituut , 145145 op 13f2

Ik heb veel van uw website geleerd… Het is lang geleden dat de waarheid naar buiten komt. Christenen zijn veel te lang misleid.

Mijn voorouders waren “Joden”. Mijn overgrootvader was een van de tien mannen die de synagoge in Nashua, NH stichtten. Zijn grafsteen is in het Hebreeuws. Ik heb eigenlijk mijn DNA laten testen omdat ik mijn connectie met de “Joden” wilde zien.

De trail eindigde NIET in Israël maar in Litouwen.

Ron , 129129 op 31f2

Tranen van vreugde mijn dierbare dierbare broeders en zusters in Christus. Niets dan tranen van VREUGDE voor je aanwezigheid. Wat een GEWELDIG antwoord op gebed ben jij. Ik ben gewoon overweldigd door VREUGDE vanwege JOU.

Ontzettend bedankt!!! Woorden kunnen de ware VREUGDE die je me brengt niet uitdrukken. De moed, de liefde en de bijbelse en historische nauwkeurigheid en eerlijkheid die u biedt, verandert de wereld… NU OP de meest diepgaande manieren die u zich kunt voorstellen.

Er is GROTE VREUGDE in de HEMEL vanwege jullie zeldzame en krachtige werk voor onze Heer Jezus!!! Ontzettend bedankt!!!

Paulus , 127127 op 19f2

Zie ook het boek openbaring begrijpen

Lees ook: Jezus was geen Jood

Lees ook: Zijn Joden de Israëlieten van de Bijbel?