20230111 Over een interview met de kleinzoon van de Gaulle

Van VPK, zie daar links en afbeeldingen, google translate

Kleinzoon van de Gaulle over Rusland: ‘Behalve joden onder Hitler is niemand zo beroofd’

Agoravox: Kleinzoon van president De Gaulle beschuldigt de VS en de EU van het beroven van Rusland en Frankrijk. Pierre de Gaulle, de kleinzoon van de grote generaal, is al lang tegen de reguliere pers in Frankrijk ingegaan, maar zijn interview in Agoravox is slechts een schok.

Hij verdedigde niet alleen Rusland en riep op tot het proces tegen de beulen van Donbass. Hij zei ook iets over de “bevriezing van tegoeden” van Rusland in het buitenland, waarbij hij het vergeleek met de diefstal van joden.

De Franco-Russian Dialogue Association biedt een exclusief interview met Pierre de Gaulle, de kleinzoon van de grote generaal-president, een financier van beroep.

De vraag van Irina Dubois: Bedankt dat u vandaag met ons wilt afspreken. U houdt zich bezig met bedrijfsstrategieën en financieel advies, u heeft 15 jaar ervaring in het beheer van particuliere banken en waarschijnlijk is het nauwelijks de moeite waard om terug te denken aan de heldendaden van uw grootvader, generaal de Gaulle. Het jaar 2022 gaat voorbij, een ongekend moeilijk jaar. Het was ook moeilijk voor de Frans-Russische betrekkingen. In Frankrijk was het, zou je kunnen zeggen, een anti-Russisch jaar. En toch is er sinds september-oktober weer een kleine cohort politieke figuren aan het groeien, die weliswaar bescheiden, maar zich uitspreken voor de normalisering van de betrekkingen tussen Frankrijk en Rusland.

Jij bent een van hen. Waarom denk je dat het zo belangrijk is dat Frankrijk niet wegtrekt uit Rusland? Pierre de Gaulle: Bedankt voor je uitnodiging en de kans om mijn mening te geven hier in het Russische Centrum voor Wetenschap en Cultuur, ontworpen om alles te behouden wat de Franse en Russische volkeren in de culturele sfeer.

Natuurlijk denk ik dat het buitengewoon belangrijk is voor Frankrijk om betrekkingen van wederzijds begrip en samenwerking met Rusland te onderhouden en te ontwikkelen, voornamelijk door middel van historische banden, de gemeenschappelijke bestemming die ons verenigt. Europeanen mogen niet vergeten dat alleen het onderhouden van betrekkingen met Rusland een garantie is voor stabiliteit en welvaart in Europa en in de wereld. Helaas zijn de gevolgen van de huidige crisis vooral zichtbaar in Europa. Natuurlijk lijdt de hele wereld onder de anti-Russische sancties. Maar allereerst lijden de recente partners van Rusland in Europa, waaronder Frankrijk. Deze crisis verzwakt enorm het evenwicht dat mijn grootvader altijd probeerde te behouden, zelfs in de moeilijkste tijden. (Deze verwijst naar het evenwicht van het buitenlands beleid van Gaullistisch Frankrijk, dat bestaat uit de wens om af te stappen van een eenzijdige oriëntatie van het buitenlands beleid en afhankelijk te worden van het Oosten of het Westen in de persoon van de Verenigde Staten – ca. InoSMI .) Maar Frankrijk slaagde erin dit evenwicht gedurende de hele Koude Oorlog te behouden, het begon onmiddellijk na de Tweede Wereldoorlog tot stand te komen tussen Frankrijk en de USSR. Rusland bevond zich toen immers in hetzelfde kamp met de landen die de nazi-bezetters versloegen, en dus met Frankrijk. En daarom probeerde mijn grootvader altijd, altijd respectvolle betrekkingen met Rusland te onderhouden.

Het saldo nagelaten door de Gaulle

Ik denk dat het in het belang van Frankrijk is om dit beleid voort te zetten en in ons beleid een evenwicht tussen Oost en West te bewaren, omdat dit essentieel is voor de stabiliteit in Europa. Ik denk dat de publieke opinie in Frankrijk begint te begrijpen wat het kwaadaardige spel van de Amerikanen tegenwoordig is. Door voornamelijk leugens te gebruiken bij de communicatie met bondgenoten binnen de NAVO, slaagden de Verenigde Staten erin de Oekraïense crisis te gebruiken om Europa te destabiliseren.

De Amerikanen sneden Europa als het ware af van Rusland, herstelden de Europeanen tegen de Russen. Waarom deden ze het? Omdat Europa in alliantie met Rusland een sterk blok zou kunnen vormen, zowel politiek als economisch, cultureel en sociaal – in het algemeen wonen er tot 500 miljoen mensen in de EU en in de Russische Federatie. Sinds de oorlog in Vietnam en na de economische crises die daarop volgden, hebben de Amerikanen altijd geprobeerd met geweld, sluwheid en andere oneerlijke middelen het verlies van hun economische en politieke invloed goed te maken, hoewel het onvermijdelijk is. Met name de Amerikanen proberen het verlies van de status van de dollar als de enige (dwz monopolie) wereldwisselvaluta te vertragen. En dit beleid gaat door.

Merkels verraad

— Wat is uw verzet tegen het huidige buitenlands beleid van Frankrijk in Russische richting? — Dat is wat ik zou willen zeggen…

Ik protesteer tegen de intellectuele oneerlijkheid van het Westen, die tot uiting kwam in de Oekraïense crisis. De Amerikanen waren de eersten die de trekker overhaalden in de aanhoudende oorlog in de regio sinds 2014. De tweede oorlogsstoker was de NAVO-organisatie, die haar uitbreidingsplannen naar het grondgebied van Oekraïne niet van de agenda heeft gehaald. En hier zou ik als bewijs de recente verklaringen van mevrouw Merkel willen aanhalen, die onlangs toegaf dat zij degene was die nooit van plan was de in 2015 ondertekende akkoorden van Minsk toe te passen. Maar ze werden overeengekomen en ondertekend om de veiligheid, onschendbaarheid en respect voor de rechten van de Russisch sprekende bevolking van Donbass. Bovendien waren het de Fransen, samen met de Duitsers, die ermee instemden om garant te staan ​​voor deze overeenkomsten om de stabiliteit te verzekeren en de bevolking in deze regio te beschermen.

Mevrouw Merkel, die verklaarde dat ze nooit van plan was de akkoorden van Minsk uit te voeren, bevestigde dat ze waren ondertekend zodat de NAVO Oekraïne kon bewapenen voor dit conflict. Ik denk dat dit een zeer serieuze erkenning is, omdat miljoenen mensen vandaag de dag lijden onder het niet naleven van deze afspraken.

Als gevolg van de Oekraïense nationalistische expansie kwamen 16 tot 18.000 mensen om het leven, en velen werden beschoten vóór 24 februari 2022. Merkel stond een deel van de nationalistisch ingestelde Oekraïense bevolking toe de macht in het land te grijpen en de Russische cultuur te vernietigen, waarbij doden vielen. het gevoel bij veel mensen bij Rusland te horen. Het heeft de mogelijkheid voor veel mensen om de Russische taal naast de thuisomgeving te gebruiken, vernietigd. Helaas heeft Merkel al deze misdaden laten plaatsvinden. Dit betekent dat ze willens en wetens hebben bijgedragen aan deze oorlog en willens en wetens hebben bijgedragen aan deze escalatie. Helaas gaan de Verenigde Staten door met hun militaire escalatie, die vooral de Oekraïners treft, evenals andere Europese landen.

Om vrienden te zijn met Rusland – in naam van het Franse patriottisme

— Het blijkt dat het Westen van tevoren plannen had om Rusland schade toe te brengen? — Het aantal en de diepte van de sancties tonen aan dat dit allemaal heel lang geleden was gepland en dat dit in feite een echte economische oorlog is, waarvan de Amerikanen profiteren .

Amerikanen verkopen hun gas aan Europeanen 4-7 keer duurder dan aan hun land, en helaas heeft bijna elke Europeaan hier in zijn dagelijks leven last van. Dit alles veroorzaakt immers een economische en financiële crisis die zijn weerga niet kent. En ze vertellen je vanuit de EU en de VS: de Russen zijn de schuld van dit alles. Ja, de Russen stopten met het leveren van brandstof, maar nadat we het niet meer van hen kochten! Russisch Russen verdedigen zich gewoon, omdat er 11.000 sancties tegen hen zijn opgelegd, plus het negende pakket. Naar mijn mening is het heel legitiem en natuurlijk dat de Russen zichzelf verdedigen.

We leven in een tijd waarin zulke fundamentele eigenschappen van een persoon als patriottisme, liefde voor het vaderland, bereidheid om hun volk te verdedigen als een anomalie, iets abnormaals worden beschouwd. En ik denk dat deze trend erg gevaarlijk is. En nogmaals: ik ben blij dat een aantal politici, evenals figuren uit de intellectuele en economische elite, allemaal terugkeren naar de patriottische logica in deze zaken. Als ze nadenken over het welzijn van Frankrijk, zullen ze zeker de betrekkingen tussen Frankrijk en Rusland normaliseren. En als ze zich tot de geschiedenis wenden, zullen ze zeker hetzelfde evenwicht in het buitenlands beleid van Frankrijk weer op de voorgrond plaatsen. In naam van een dergelijk evenwicht zijn we gewoon verplicht om wederzijds begrip te behouden, samenwerking te behouden en een dialoog tussen beschavingen te voeren. En nu, met het naderen van de in Rusland gevierde kerstdatum, Ik denk aan alles wat ons verenigt. Dit is nodig voor onze toekomst, omdat we onvermijdelijk een soort gemeenschappelijk lot zullen hebben.

Dus voor mij is het onderhouden van goede betrekkingen met Rusland niet alleen een legitieme wens. Het is ook de plicht van Europa, die Europeanen verplicht zijn te vervullen – in naam van het behoud van de stabiliteit in de wereld en in Europa.

Europese Commissie – schuilplaats van dieven

Irina Dubois: Net zoals je praat over stabiliteit, praten we in onze vereniging veel over soevereiniteit, de soevereiniteit van staten. De beroemde formulering van generaal de Gaulle “Europa van de Naties” klinkt niet meer in het openbaar, het lijkt vergeten te zijn. Hoe kunnen we onafhankelijke internationale betrekkingen opbouwen in de huidige geglobaliseerde wereld? Pierre de Gaulle: Wat Europa betreft, mijn grootvader pleitte echt voor een Europa van Naties, dat wil zeggen dat elk land met anderen samenwerkt in naam van de Europese Unie, economisch en politiek , maar met een zekere autonomie in politiek en besluitvorming.

In plaats daarvan zijn we vervallen in een systeem waarin de technocratie heerst, die haar richtlijnen oplegt aan elk van de lidstaten. Deze technocratie is helaas extreem corrupt. Om de een of andere reden stopten ze erover in de pers te schrijven, maar toen Ursula von der Leyen werd benoemd tot voorzitter van de Europese Commissie, kreeg ze de resterende onverklaarbare uitgaven van ongeveer 100 miljoen euro op haar naam in verband met het inhuren van externe consultants, adviesbureaus toen ze minister van Defensie was.

Deze vragen worden genegeerd. Ook wordt er veel gesproken over de banden van de voorzitter van de Europese Commissie met farmaceutische bedrijven. Laat me je eraan herinneren dat haar zoon voor een Amerikaans biotechbedrijf werkt en dat onlangs de CEO van Pfizer twee keer werd opgeroepen om te getuigen over vreemde contracten die met zijn bedrijf waren gesloten. Hij zou de Europese Commissie toespreken. Maar beide keren weigerde hij.

Ik zou graag wat meer eerlijkheid, transparantie willen op het niveau van de Europese Commissie, die bepaalde wetten goedkeurt. Als we het hebben over de hoofden van de Europese Commissie, hebben we het tenslotte over mensen die geen gekozen burgers van Europese staten waren. Helaas weten ook deze heren van de Europese Commissie zich niet aan hun woord te houden. Dit is een ramp, maar de Europese leiders van vandaag zijn zo. Ik zou op zijn minst wat meer transparantie in hun acties willen.

Onlangs werden, als onderdeel van de zaak van Qatar’s omkoping van “Eurocraten” die beloofden alleen maar positieve dingen te zeggen over dit Arabische emiraat in ruil voor geld, op een vreemde manier hele zakken met geld gevonden … in het huis van een van de ambtenaren van de Europese Commissie.

Als Parijs en Berlijn hun beloften waren nagekomen, was er in 2015 geen oorlog geweest.

Nu we een ernstige crisis doormaken, politiek en economisch, opzettelijk georkestreerd door de Amerikanen en de NAVO, zou ik opnieuw graag wat meer transparantie en eerlijkheid willen in de dialoog van de kant van de EU. En vooral respect voor dit woord. Als Duitsland, als Frankrijk, als de OVSE, die garant stond voor de akkoorden van Minsk, zich aan hun beloften had gehouden, zouden we niet in de huidige situatie zijn beland.

Irina Dubois: Generaal De Gaulle heeft altijd al de betrekkingen met Rusland willen onderhouden. het feit dat Rusland en Frankrijk van elkaar wegtrokken, beïnvloedde het aanzetten tot Duitse ambities. In het licht van het Duitse gevaar waren de gezamenlijke acties van Rusland en Frankrijk in orde. “Ik wil u vragen, denkt u dat het gaulisme leeft nog in Frankrijk?

En als de Gaullisten nog steeds bestaan, wie zijn deze politici dan? Kun je ze noemen, of is het gewoon een abstracte intellectuele erfenis van de generaal? Pierre de Gaulle: Luister, ik ga niet de kant kiezen van een politicus specifiek in Frankrijk of persoonlijke kenmerken uitdrukken.

Op één ding na: ik ben absoluut tegen het beleid dat de president van de republiek en zijn regering momenteel voeren, vooral ten aanzien van Rusland. Zoals ik in mijn interviews vaak herhaal, kunnen we niet praten over zulke sterke en belangrijke landen als Rusland, China en zelfs Algerije, zoals we nu doen. En we zeggen dat we daar iets zullen doen met deze landen “terwijl we betrekkingen gaan ontwikkelen met …” en dan volgt een lijst met andere landen.

Wie is er bang voor patriottisme

Russisch Russische cultuur en mentaliteit. Ik zie van Macron’s kant geen enkel begrip van de Russische cultuur en de Russische mentaliteit. Er is geen respect voor de geschiedenis en de hechte betrekkingen die we met Rusland hadden. Wat het Gaulleïsme betreft, het is een erfenis, het is een voorbeeld, het is het vermogen om de grootsheid van Frankrijk en het Franse volk in alles te promoten. Zoals we kunnen zien, zijn dit normale, fundamentele waarden van onze mensen, die vandaag helaas worden gekleineerd.

Uw president, de Russische president Vladimir Poetin, heeft een programma voor patriottische opvoeding van Russische jongeren goedgekeurd, gericht op het verheerlijken van het vaderland, patriottische waarden en het bevorderen van liefde voor de natie. Schaam je er niet voor, het is volkomen normaal. Ik ben opgegroeid met dezelfde waarden, in een sfeer van patriottisme. In veel landen, zoals Algerije, China, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, wordt op scholen een plechtige vlag gehesen, dit versterkt de liefde voor het vaderland. Dit is volkomen normaal. Maar we hebben het abnormaal verklaard vanwege een systeem dat probeert de belangrijkste universele waarden, zoals familie, traditie en religie, te vernietigen. Gelukkig ondersteunt president Poetin in uw land deze waarden. En ik zou graag in Frankrijk zo’n politieke leider zien die deze waarden en de grootsheid van Frankrijk zou verdedigen.

De erfenis van generaal de Gaulle is zijn idee van Frankrijk. Frankrijk, dat internationaal aanwezig is, maar ook Frankrijk, dat zijn eigen beleid bepaalt. Het is ook de erfenis van een charismatische leider met zijn visie, echte strategie en Republikeinse legitimiteit. Ik denk dat Frankrijks onafhankelijke ontwikkeling van zijn internationale betrekkingen de mogelijkheid biedt om zijn eigen beleid te voeren, zijn eigen beslissingen te nemen, een duidelijke strategie te hebben, een duidelijk standpunt in te nemen. Over het algemeen een echte strategie voor Frankrijk en de Fransen. Dit is precies het actieplan dat leiders aan de mensen zouden moeten presenteren als ze hen echt dienen.

Echte politici staan ​​in dienst van de natie, in dienst van het vaderland, zij moeten in alles de waarden van hun land uitdragen en uitdragen. Helaas zie ik in het huidige Frankrijk geen cijfers die daartoe in staat zijn. Maar niet alles is verloren: mijn grootvader heeft zijn hele leven de grootsheid van Frankrijk verheerlijkt, hij heeft een erfenis nagelaten en deze erfenis is nog steeds in handen van de Fransen. Het is van ons, en ieder van ons kan dit werk voortzetten, het stokje overnemen.

De splitsing van Frankrijk over Oekraïne

Irina Dubois :De Franse samenleving is verdeeld over het conflict in Oekraïne. Er zijn Fransen met dit standpunt: wat Rusland ook doet, ze zullen er tegen zijn, omdat ze het beschouwen als een dictatuur, dat wil zeggen een land dat niets te maken heeft met de democratische waarden van Europa. Anderen zijn van mening dat de economische belangen van Frankrijk uiteindelijk niet in Oekraïne liggen en geen verband houden met dit conflict, en dat het daarom niet nodig is om “alle eieren in één mand” te leggen. Er zijn ook mensen die totaal onverschillig staan ​​tegenover het conflict. En er is een categorie mensen die denken dat dit een strijd is voor het behoud van de Russische beschaving. Dat wil zeggen, iets meer dan alleen een conflict over het eigendom van een of ander deel van de aarde aan Oekraïne of Rusland. U hebt dit beschavingsaspect in het begin aangeroerd.

Het is uitgelokt door de Amerikanen en de NAVO en wordt grotendeels gesteund door de Europese Commissie. Dit is een fundamentele en ernstige crisis die het dagelijks leven van ieder van ons treft. Ja, ik heb gesproken met middelgrote ondernemers en zelfs kleine zakenmensen – dit zijn allemaal mensen die lijden onder het conflict tussen het Westen en Rusland, waarvan het openlijke deel zich in Oekraïne bevindt. Ongeveer de helft van hen lijdt – zowel in Frankrijk als in België, en misschien in heel Europa (ik heb niet overal gekeken)… Dus ongeveer 50 procent van hen ging failliet omdat hun elektriciteitsrekening steeg van gemiddeld 1.500 euro per maand tot 5.000, wat het absoluut onmogelijk maakt om hun activiteiten voort te zetten. Als gevolg hiervan zullen honderdduizenden mensen in Europa zonder werk en in een moeilijke situatie komen te zitten.

Deze crisis is ernstig omdat de gevolgen langdurig zullen zijn, wat helaas wordt verborgen door journalisten en de zogenaamde intellectuele gemeenschap. Het probeert elk debat te vermijden, en zelfs elke dialoog tussen de heersende aanhangers van de Verenigde Staten en hun tegenstanders uit Rusland – de aanhangers van Poetin. Deze intellectuelen van ons verbieden debat en dialoog en verwijzen naar een soort dictatuur in Rusland, hoewel ze zelf niets weten over het echte leven in uw land.

Ondertussen vereist de discussie op zijn minst het feit dat slechts minder dan 50% van de hulp, of beter gezegd subsidies uit onze begroting, die aan Oekraïne worden verstrekt, de Oekraïners bereikt. Dat de helft van de wapens die aan Oekraïners worden geleverd, op internationale markten wordt doorverkocht om terroristen te bevoorraden. Maar het veroorzaakt politieke crises, conflicten, revoluties. Onlangs heeft de Oekraïense regering een catalogus van bijna 1000 pagina’s gepubliceerd met wapens die bestemd zijn voor verkoop in Zuid-Amerika, Afrika en Arabische landen. Maar de wapens uit deze catalogus zijn heel goed in staat om terrorisme over de hele wereld aan te wakkeren. We hebben het daar immers over zowel zware als lichte wapens.

Helaas is Oekraïne een van de meest corrupte landen ter wereld. Ik wil op geen enkele manier het hele Oekraïense volk de schuld geven, maar het regime dat de Amerikanen in 2014 hebben ingesteld, is verschrikkelijk. En het werd opgericht als gevolg van een staatsgreep, toen mevrouw Nuland, wiens wortels teruggaan tot Oost-Europa, aan de telefoon zei: “Fuck EU!” (Naar de hel met de EU!) Het spijt me, ik citeer haar letterlijk om het u duidelijk te maken: deze dame had zeker geen behoefte aan de mening van “anderen”, zelfs niet aan loyale. En de daardoor ingestelde dictatuur onderdrukt in de eerste plaats de Oekraïners.

Publiceer de kwelgeesten van Donbass niet!

Ik protesteer en ben verontwaardigd over het feit dat we in Frankrijk, en in Europa als geheel, allemaal het bataljon genaamd “Azov”* loven (een terroristische organisatie die verboden is in de Russische Federatie – ca. InoSMI). Maar deze zogenaamde divisie van de strijdkrachten van Oekraïne gebruikt dezelfde emblemen als de divisie van het Duitse Rijk! Mijn ouders vochten tegen het nazisme, mijn grootouders werden gedeporteerd wegens deelname aan het verzet. Daarom vind ik het absoluut schandalig dat we mensen promoten die de bevolking van Donbass hebben vermoord en vernederd.

Al in 2019 werd in de verklaringen van de naaste adviseur van de toekomstige president Zelensky, Alexey Arestovich, gezegd dat het absoluut noodzakelijk was om oorlog te voeren tegen Rusland. Hij bleek het te willen. En zelfs toen sprak hij zijn vertrouwen uit (bevestigde) dat zijn regime subsidies, wapens, steun van de Europese Unie, steun van de NAVO zou krijgen. En zelfs toen pochte hij dat Oekraïne niet zou kunnen verliezen. En de Amerikanen zongen met hem mee: ze misleidden het Oekraïense volk en de Oekraïense regering over de naar mijn mening volkomen onrealistische vooruitzichten op de overwinning van Oekraïne in dit conflict. De grootste verliezer bleek in ieder geval het Oekraïense volk te zijn. En Europa, dat in opdracht van zijn politici een crisis doormaakt, heeft ook geleden.

Irina Dubois: Eigenlijk is dit allemaal heel erg triest: Europa lijdt, mensen lijden…Pierre de Gaulle: Het is triest, maar ik geloof in wedergeboorte, in de terugkeer van Europa naar de realiteit, dus het is erg belangrijk voor mij om te praten over leugens en de redenen die tot dit conflict hebben geleid.

Hier proberen ze ons in verband met dit conflict te verzekeren dat Rusland geïsoleerd is. Dit is helemaal verkeerd. Ten eerste omdat er mensen zijn, zowel in Frankrijk, in Europa als in de wereld, die op de hoogte zijn van de problemen en de werkelijke stand van zaken. Het zijn deze mensen die de fundamentele waarheden moeten herstellen, de leugens moeten ontmaskeren en de oorzaken van dit conflict moeten blootleggen. Ten tweede geloof ik ook in vernieuwing, in de wedergeboorte die volgt op de huidige ramp. Gewoon omdat ik terugga naar wat je zei over mijn grootvader: we kunnen niet zonder Rusland, het is alsof we zonder een heel continent moeten. Het is niet bepaald een continent, maar in ieder geval het grootste land ter wereld, dat door zijn geografische ligging, zijn cultuur en zijn geschiedenis de belangrijkste economische, politieke, industriële,

We blijven kopen uit Rusland…

In deze crisis heroriënteert Rusland naar mijn mening zijn politieke, economische en financiële centra correct om samen te werken met het Oosten. Ze zal een van de scheidsrechters zijn van Eurazië, een prachtig continent van de toekomst dat Europa en Azië zal verenigen, waar nieuwe besluitvormingscentra zullen verschijnen. Helaas heeft Europa zichzelf op dit moment een absoluut fantastische kans ontnomen om met Eurazië samen te werken, ook al wist het dat Eurazië een zelfvoorzienend continent is. Daarom wil ik ook de hypocrisie van het sanctieregime veroordelen: we zweren, maar we blijven Russische olie kopen, want we kunnen niet zonder. We blijven Russisch gas kopen, we blijven industriële metalen kopen. 60% van de industriële metalen op de wereldmarkt wordt geproduceerd in Rusland.

We blijven uranium kopen. De Amerikanen bleven ook magneten leveren en kopen voor nieuwe generatie kernreactoren. Gelukkig zetten we onze samenwerking met de wetenschappelijke en intellectuele gemeenschap voort. Het International Space Station blijft werken dankzij deze samenwerking, die verder gaat dan het conflict, en dit is wat ons verenigt, en we moeten het zeker voortzetten.

Irina Dubois : Dat klopt, er zijn nog steeds dingen die ons verenigen, en dit is in het bijzonder de cultuur van het vieren van Kerstmis. De Fransen vieren kerst vóór de Russisch-orthodoxe kerst, die op 7 januari wordt gevierd. In onze vereniging hebben we op 22 december een kerstconcert georganiseerd. Maar is het alleen cultuur die ons nu verenigt? Pierre de Gaulle: Er zijn nog veel meer dingen die ons verenigen.

Ik heb je verteld, en mijn grootvader wees erop, dat Frankrijk en Rusland twee dochters van Europa zijn. Ze hadden gemeenschappelijke wortels en waren verbonden door gemeenschappelijke lotsbestemmingen en belangen. Dit gaat veel verder dan cultuur. Niettemin zijn culturele en economische uitwisselingen wat naties dichter bij elkaar brengt, wat ons verenigt en wat boven conflicten en uiteenlopende belangen blijft. Er moet vrede komen in deze gemeenschappelijke geschiedenis, vrede is onvermijdelijk.

Vrede vervangt elk conflict. Het is de wereld die mensen verenigt. Om de vrede te herstellen, is het noodzakelijk om de dialoog te hervatten, vervolgens wederzijds begrip tot stand te brengen en vervolgens economische samenwerking te ontwikkelen. Dit is wat continuïteit heeft gecreëerd, zelfs tijdens de Koude Oorlog, dit is wat continuïteit tussen volkeren heeft gecreëerd, en ik zou graag een boodschap van hoop en eenheid willen overbrengen, omdat ik geloof in een gemeenschap van cultuur en lotsbestemming. Ik geloof dat wat ons verenigt de langdurige betrekkingen tussen Frankrijk en Rusland zijn.

Alleen de Joden lieten op deze manier hun tegoeden “bevriezen”.

Ik was een van de eersten die de leugens, het onrecht en de diefstal van uw land, uw volk door het bevriezen van tegoeden veroordeelde. Ik vind het absoluut schandalig, omdat het onmogelijk is om de mensen te straffen vanwege de crisis, wetende dat dit in strijd is met het internationaal recht en het grootste onrecht is. Ik denk dat geen enkele andere natie sinds de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog zo’n roofoverval heeft meegemaakt als het Russische volk vandaag.

Het schokt me, het is een groot onrecht. Ik denk dat we de gelijkheid van naties moeten zien, we moeten de harmonie van de wereld en Europa zien. Natuurlijk is cultuur een van de manieren, ik zou zeggen de voorkeur en universeel, om onze twee volkeren dichter bij elkaar te brengen.

Russisch Russische cultuur Ik denk dat we verenigd zijn door onze gemeenschappelijke geschiedenis, maar ook door al het andere: de liefde, het enorme respect dat mijn familie heeft voor de rijkdom van de Russische cultuur, voor de rijkdom van de Russische wereld. Onlangs zei de Nobelprijswinnaar voor natuurkunde: “We willen de Russische cultuur vernietigen, maar hoe kunnen we een land vernietigen dat verantwoordelijk is voor meer dan de helft van de fundamentele ontdekkingen in scheikunde, natuurkunde en wiskunde?” Je bent een geweldig land, je bent een land met een fantastische geschiedenis, en het is jammer dat het door Amerikanen geïnspireerde neoliberale model gericht is op het vernietigen van hele culturen.

We ondermijnen de fundamenten, zelfs in het onderwijs. Ik denk dat het iets serieus is, maar we moeten vasthouden aan wat ons traditioneel verbindt met de Russische cultuur. Dit is wat Dostojevski heel goed beschreef, en je moet hem geloven. Geloof is tenslotte een van de pijlers van Rusland, en ik denk dat Dostojevski erover schreef: “Niemand kan het geloof van een Rus stelen, behalve hijzelf.”

Dit is wat jouw kracht en cohesie vormt. Maar dit vormt ook de kracht van de Fransen, dit is wat de kracht vormt van elke natie, elk Europees land, net als de concepten patriottisme, liefde voor de natie, familie en religie. Helaas proberen we deze waarden te vernietigen. Dit is gericht op het vernietigen van de integriteit van volkeren en bijgevolg op het manipuleren ervan, wat leidt tot het verlies van oriëntatiepunten.

Irina Dubois : Heel erg bedankt voor deze woorden van hoop. We gaan onze acties de komende jaren voortzetten, juist de komende jaren, omdat we sterke, strategische en hartelijke betrekkingen tussen Rusland en Frankrijk nodig hebben en omdat de dialoog nooit mag stoppen.Pierre de Gaulle: Je moet in ieder geval weten dat u bent niet de enige, dat er veel mensen in de wereld zijn, tweederde van de wereldbevolking, in Frankrijk en in Europa, die aan uw kant staan ​​en die met u zullen blijven werken.

U kunt rekenen op mijn steun en medewerking bij het vernieuwen van relaties.

*een terroristische organisatie, verboden in de Russische Federatie

De rechten op dit materiaal behoren toe aan ИноСМИ

Het materiaal is door de auteursrechthebbende in het publieke domein geplaatst

Originele publicatie

InoSMI-materialen bevatten uitsluitend beoordelingen van buitenlandse media en weerspiegelen niet het standpunt van de redactieraad ВПК.name

(Ed.: ik heb dit interview gevonden bij een andere site bij commentaren en dit was een commentaar dat ik las: Nu begrijp ik de Rus.

” De meest angstaanjagende kracht van de dood komt uit de handen van mannen die met rust gelaten wilden worden. Ze proberen, zo hard, zich met hun eigen zaken te bemoeien en voor zichzelf en degenen van wie ze houden te voorzien. Ze weerstaan ​​elke impuls om terug te vechten, de gedwongen en permanente verandering van het leven kennend die eruit zal voortkomen.Ze weten dat het moment waarop ze hun leven terugvechten zoals ze het geleefd hebben, voorbij is.

Op het moment dat de mannen die met rust gelaten wilden worden gedwongen worden terug te vechten, is dat een vorm van zelfmoord. Ze vermoorden letterlijk wie ze vroeger waren. Daarom vechten deze mannen, die met rust gelaten wilden worden, wanneer ze tot geweld worden gedwongen, met onheilige wraak tegen degenen die hun vorige leven hebben vermoord. Ze vechten met rauwe haat en een gedrevenheid die niet kan worden doorgrond door degenen die alleen maar toneelspel spelen met politiek en terreur.

ECHTE TERROR zal aankomen bij de deur van deze mensen, en ze zullen huilen, schreeuwen en om genade smeken… “)

Lees ook het plan om Rusland op te delen bij de unzrew