20230106 Over deze tijd tot Driekoningen

Van de Remnant Newspaper, De overgebleven krant, zie daar links en afbeeldingen, google translate, Zaterdag 31 december 2022

Voortbouwen op kerstvreugde om Satans grote reset tegen te gaan

Geschreven door Robert Morrison

“Then why should men on earth be so sad,

Since our Redeemer made us glad,

When from our sin He set us free,

All for to gain our liberty?”

Waarom zouden de mensen op aarde dan zo bedroefd zijn,

aangezien onze Verlosser ons blij maakte,

toen Hij ons van onze zonde bevrijdde,

allemaal om onze vrijheid te verwerven? ”

— Sussex Carol

Deze regels uit de Sussex Carol kunnen ons tot stilstand brengen en ons uitnodigen om na te denken over de vraag of de vreugde van het vieren van de geboorte van onze Heiland de droefheid uitbant waarmee de wereld ons probeert te verdrinken. Deze verleiding tot verdriet is vooral krachtig aan het begin van 2023, wanneer zelfs de ogenschijnlijke hiërarchie van de kerk zich openlijk verzet tegen vrijwel alles wat Jezus leerde. In dit onheilspellende licht zouden we zelfs kunnen denken dat een gebrek aan verdriet vandaag de dag zou kunnen wijzen op een zekere mate van spirituele blindheid.

En toch verheugen onze vijanden zich dat zoveel zielen bezwijken voor wanhoop in plaats van voort te bouwen op de vreugde van de Geboorte van Christus die Onze Heer aanbiedt aan alle zielen van goede wil. Zoals we weten, is de vreugde van Kerstmis niet afhankelijk van vrede in de wereld of zelfs in de Kerk. In zijn Van Advent tot Driekoningen schrijft Fr. Patrick Troadec schreef over de ware bron van de vreugde die Jezus biedt:

“Jezus kwam naar de aarde om ons te redden, maar om ons te redden van wat? Komt Hij om ons te redden van lichamelijke ziekten? Komt Hij ons redden van natuurrampen? Komt Hij ons redden van stormen, van rampen? Komt Hij om ons te redden van materiële armoede? Helemaal niet! Jezus komt naar de aarde om ons te verlossen van het allerhoogste kwaad, van een dodelijk kwaad, wiens naam zonde is. Zonde maakt ons tot prooi van Satan en maakt dat we de eeuwige hel verdienen.” (3 januari)

Als we de zonde niet beschouwen als het ‘hoogste kwaad’, zullen we de ware zegen en vreugde van Kerstmis niet goed waarderen. Maar als we de zaken goed zien, stelt de geboorte van onze Heiland ons gezichtspunt opnieuw in – zo vaak als we het nodig hebben – zodat we beseffen dat alles in de wereld , behalve het zo getrouw mogelijk volgen van onze Verlosser , hoogstens van secundair belang is.

Deze bron van voortdurende vreugde en vrede is niet onverenigbaar met het feit dat we ons hele leven spirituele strijd moeten aangaan.

Deze bron van voortdurende vreugde en vrede is niet onverenigbaar met het feit dat we ons hele leven spirituele strijd moeten aangaan. als fr. Raymond schreef in zijn Love Does Such Things dat alles wat Jezus ons tijdens de kersttijd en ons hele leven aanbiedt, bestand is tegen alle tegenstand van onze vijanden:

“Jezus zegt: ‘Mijn kind, mijn geliefde, je kunt een schat hebben die dieven niet kunnen stelen, die niet kunnen roesten of door motten kunnen worden verteerd, zonder iets van de rijkdom of rijkdom van deze wereld te hebben. Je kunt groots zijn met een grootsheid die echt is, zonder een hoge sociale positie te bekleden of enig sociaal prestige te kennen. Je kunt machtig zijn zonder ook maar één werktuig te bezitten dat moderne mannen en moderne naties een gevoel van macht geeft. Je kunt gelukkig zijn met een geluk dat ware hartsvreugde en blijdschap van de ziel is, zonder enig klatergoud genot van de zintuigen. Je kunt veilig zijn met een zekerheid die met geen enkel materieel middel te bereiken is, als je maar naar mij wilt luisteren en wijsheid wilt leren. Ik, uw God, wens u, wens u fijne kerstdagen. Ik wijs je de weg naar die vrolijkheid.”

In deze woorden zien we dat Jezus ons niet alleen vreugde en veiligheid biedt, maar ook de wapens om zijn en onze vijanden te overwinnen: “Je kunt machtig zijn zonder ook maar één werktuig te bezitten dat moderne mensen en moderne naties een gevoel van macht geeft.” Velen van ons geloven dit niet langer, maar Satan vergeet het nooit. Daarom doet hij er alles aan om ons ervan te weerhouden de geestelijke wapens te hanteren die God ons aanbiedt.

Door de hele Bijbel heen vinden we details over hoe we deze geestelijke wapens moeten gebruiken die God ons geeft:

“Doe u de wapenrusting van God aan, opdat u stand kunt houden tegen de verleidingen van de duivel. Want onze strijd is niet tegen vlees en bloed, maar tegen overheden en machten, tegen de heersers van de wereld van deze duisternis, tegen de boze geesten in de lucht. Neem daarom de wapenrusting van God aan, opdat u weerstand kunt bieden in de kwade dag en stand kunt houden in alle volmaakte dingen. Houd daarom stand, uw lendenen omgord met de waarheid en het borstharnas van gerechtigheid dragend.” (Efeziërs 6:11-14) / 11Bekleed u met de hele wapenrusting van God, opdat u stand kunt houden tegen de listige verleidingen van de duivel.

12Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten.

13Neem daarom de hele wapenrusting van God aan, opdat u weerstand kunt bieden op de dag van het kwaad, en na alles gedaan te hebben, stand kunt houden.

14Houd dan stand, uw middel omgord met de waarheid, en bekleed met het borstharnas van de gerechtigheid,

15en de voeten geschoeid met bereidheid van het Evangelie van de vrede.

16Neem bovenal het schild van het geloof op, waarmee u alle vurige pijlen van de boze zult kunnen uitblussen.

17En neem de helm van de zaligheid en het zwaard van de Geest, dat is Gods Woord,

18terwijl u bij elke gelegenheid met alle gebed en smeking bidt in de Geest en daarin waakzaam bent met alle volharding en smeking voor alle heiligen. (Efeze 6, 11-18)

“Wees nuchter en waak: want uw tegenstander, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, op zoek naar wie hij kan verslinden. Wie verzet u, sterk in het geloof, wetende dat dezelfde beproeving uw broeders in de wereld overkomt. Maar de God van alle genade, die ons geroepen heeft tot zijn eeuwige heerlijkheid in Christus Jezus, zal u, nadat u een beetje geleden hebt, zelf vervolmaken, bevestigen en bevestigen.” (1 Petrus 5:8-10) / 8Wees nuchter en waakzaam; want uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, op zoek naar wie hij zou kunnen verslinden.

9bied weerstand aan hem, vast in het geloof, in de wetenschap dat hetzelfde lijden ook aan al uw broeder in de wereld opgelegd wordt. 10De God nu van alle genade, Die ons geroepen heeft tot Zijn eeuwige heerlijkheid in Christus Jezus, Hij Zelf moge u na een korte tijd van lijden – toerusten, bevestigen, versterken en funderen. (HSV)

“En Jezus berispte hem, en de duivel ging van hem uit, en het kind was vanaf dat moment genezen. Toen kwamen de discipelen in het geheim bij Jezus en zeiden: Waarom konden we hem niet uitwerpen? Jezus zei tegen hen: Vanwege uw ongeloof. Want, amen, ik zeg je, als je geloof hebt als een mosterdzaadje, kun je tegen deze berg zeggen: Ga weg van hier, en hij zal weggaan; en niets zal u onmogelijk zijn. Maar dit soort wordt niet uitgeworpen, maar door bidden en vasten.” (Matteüs 17: 17-20) / 17Jezus antwoordde en zei: O ongelovig en ontaard geslacht, hoelang zal Ik nog bij u zijn, hoelang zal Ik u nog verdragen? Breng hem hier bij Mij.

18En Jezus bestrafte hem, en de demon ging van hem uit; en het kind was vanaf dat moment genezen.

19Toen kwamen de discipelen bij Jezus en zeiden, toen zij alleen waren: Waarom konden wij hem niet uitdrijven?

20Jezus zei tegen hen: Vanwege uw ongeloof, want voorwaar, Ik zeg u: Als u een geloof had als een mosterdzaad, u zou tegen deze berg zeggen: Verplaats u van hier naar daar! En hij zou gaan, en niets zou voor u onmogelijk zijn.

21Maar dit soort gaat niet uit dan door bidden en vasten. (Mattheüs 17, 17-21 HSV)

Alle christenen door de eeuwen heen hebben deze geestelijke wapens tot hun beschikking gehad, en God geeft ons alle genade om te strijden in de dagen waarin Hij heeft bepaald dat we zouden moeten leven. Het feit dat onze strijd moeilijk is, betekent dat we meer eer aan God geven en meer verdienste voor de hemel verwerven, wanneer we samenwerken met Gods genade om dapper te strijden.

Het is genoeg om te weten dat satan en zijn globalisten tegenwoordig een enorme macht hebben – als we eenmaal weten dat we onze gedachten kunnen richten op de kersttijd en onze plaats kunnen innemen naast de herders, en vervolgens de drie koningen, die alles in hun leven terugzetten door eer te bewijzen aan de redder.

Elk tijdperk presenteert zijn eigen specifieke kwaad, maar we kunnen er niet aan twijfelen dat we te maken hebben met universele slechtheid die zelden of nooit is gezien. Als we ons lang genoeg op dat kwaad concentreren, kunnen we gemakkelijk de moed verliezen en concluderen dat alles verloren is. En misschien zullen sommige trouwe katholieken er met het overlijden van Benedictus XVI nog zekerder van worden dat we, althans menselijk gezien , geen goede reden hebben om te hopen op verbetering zonder Gods directe tussenkomst.

Maar we hoeven niet in de duisternis te staren en na te denken over de verschillende manieren waarop de demonische globalisten van plan zijn ons tot slaaf te maken. Het is genoeg om te weten dat satan en zijn globalisten tegenwoordig een enorme macht hebben – als we eenmaal weten dat we onze gedachten kunnen richten op de kersttijd en onze plaats kunnen innemen naast de herders, en vervolgens de drie koningen, die alles in hun leven terugzetten door eer te bewijzen aan de redder.

Als we zouden knielen met de Drie Koningen om Onze Verlosser devoot te aanbidden, zouden we alle zorgen ter wereld uit onze gedachten laten verdwijnen. Daar zouden we onze God en Verlosser vinden en vanaf dat moment verkondigen dat we alles zouden doen wat Hij van ons vroeg. Wat Hij ons ook zou vertellen, we zouden uitgaan als vreugdevolle strijders, vastbesloten om alles te doen wat in onze macht ligt om met Zijn genade samen te werken.

Wat vertelt Hij ons vandaag? Een van de verborgen zegeningen van een gevorderde staat van oorlog is dat we de aanvallen van de vijanden zien en weten wat ze proberen te vernietigen. Vandaag vallen ze de waarheid aan, dus moeten we de waarheid verdedigen. Ze vallen heiligheid en onschendbaarheid aan, dus we moeten ernaar streven om heiligen te zijn. Ze willen dat we wanhopen, dus moeten we al onze hoop en vertrouwen op Jezus stellen.

En hoewel wij degenen zouden moeten zijn die onze Heiland geschenken zouden aanbieden, heeft Hij ons de liefste gegeven die we ons kunnen wensen: Hij gaf ons Zijn eigen Moeder. Degenen die haar Rozenkrans en haar Onbevlekt Hart toegewijd zijn, weten dat deze schijnbaar zinloze praktijken behoren tot de krachtigste wapens die we ooit zouden willen hebben. Moge de Heilige Maagd Maria ons in deze moeilijke dagen altijd dichter bij Haar Zoon brengen, de bron van vreugde en kracht die Satan en zijn globalisten nooit kunnen verslaan. Onbevlekt Hart van Maria, bid voor ons!