20230104 Over de tijd van benauwdheid voor Jakob

van Lifehopeandtruth.com

zie daar links en afbeeldingen, google translate

(Ed.: ik deel dit niet om dat ik eens ben met alles van “Pinksterachtige denominaties” maar omdat het gaat over Jacobs trouble)

Wat is het probleem van Jacob in de eindtijdprofetie? door David Treybig

Wat bedoelde Jeremia met ‘de tijd van benauwdheid voor Jakob’? Hoe verhoudt deze ongeëvenaarde tijd van moeilijkheden voor de nakomelingen van Israël zich tot de eindtijd Grote Verdrukking?

Tijd van Jacobs Trouble

Onder inspiratie van God sprak de oude profeet Jeremia over “de tijd van benauwdheid voor Jakob” ( Jeremia 30:7 ).

Velen hebben gevraagd wat dit probleem voor de nakomelingen van Jacob is en wanneer het zich voordoet. Voor een uitleg waaruit blijkt dat de afstammelingen van Jacob in de eerste plaats de Engelssprekende naties en andere naties van Noordwest-Europa in onze moderne wereld zijn, zie onze artikelen ” 12 Tribes of Israel Today: Who Are They ?” en een ander over ” Wie zijn de Verenigde Staten en Groot-Brittannië in de profetie ?”

Deze profetie van ongekende moeilijkheid voor de nakomelingen van Jacob zal vlak voor de wederkomst van Jezus Christus worden vervuld . De reden voor Gods straf wordt duizenden jaren geleden gevonden in Zijn instructies aan hun voorouders.

De reden voor Gods straf op de nakomelingen van Jacob

God erkende de vijandigheid van de oude Israëlieten jegens Hem en Zijn geboden en zei tegen Mozes:

“Zie, u zult bij uw vaderen rusten; en dit volk zal opstaan ​​en hoereren met de goden van de vreemdelingen van het land, waar zij naartoe gaan om onder hen te zijn, en zij zullen Mij verlaten en Mijn verbond verbreken dat Ik met hen heb gesloten.

“Dan zal Mijn toorn tegen hen ontbranden op die dag, en Ik zal hen verlaten, en Ik zal Mijn aangezicht voor hen verbergen, en zij zullen verslonden worden. En veel kwaad en moeite zullen hen overkomen, zodat zij op die dag zullen zeggen: ‘Is dit kwaad ons niet overkomen omdat onze God niet in ons midden is?’

“En Ik zal op die dag zeker Mijn aangezicht verbergen vanwege al het kwaad dat zij hebben gedaan, doordat zij zich tot andere goden hebben gewend” (Deuteronomium 31:16-18).

Mozes herhaalde wat God hem had geopenbaard en zei tegen het volk: „Want ik weet dat u na mijn dood volkomen verdorven zult worden en zult afwijken van de weg die ik u heb geboden. En in de laatste dagen zal u kwaad overkomen, omdat u zult doen wat kwaad is in de ogen van de HERE, Hem tot toorn verwekken door het werk van uw handen” (vers 29).

Zonde is de oorzaak van Jakobs benauwdheid

Onze liefhebbende God haat de zonde vanwege de vernietigende gevolgen ervan. Zijn wetten zijn voor ons welzijn, dus als we die wetten overtreden, hebben we slechte gevolgen voor onszelf en de mensen om ons heen. Zonde veroorzaakt pijn en lijden en snijdt ons af van God.

Het is Gods verlangen dat de vloeken die we over onszelf brengen, ons berouwvol naar Hem terugbrengen. Jacobs moeite is bedoeld om de afstammelingen van Jacob in de eindtijd wakker te schudden en hen te motiveren zich te bekeren.

Lees meer over de oorzaak en gevolg relatie tussen zonde en lijden in ons artikel “ Waarom is onze moderne wereld onder oude vloeken? ”

Meerdere straffen culminerend in de tijd van Jacob’s benauwdheid

God strafte Israël in de achtste eeuw voor Christus toen zijn burgers door de Assyriërs gevangen werden genomen. Juda werd in de zesde eeuw voor Christus gestraft door Nebukadnezar en de natie Babylon.

Ongehoorzaamheid aan Gods geboden zal opnieuw leiden tot de ondergang van de afstammelingen van de oude Israëlieten voorafgaand aan de terugkeer van Christus naar de aarde om het Koninkrijk van God te vestigen.

Terwijl alle naties van Israël de verdrukking van “Jacobs benauwdheid” zullen meemaken, onthult Genesis 48:16 dat Jacob expliciet zijn naam op Efraïm en Manasse plaatste. Daarom zullen hun nakomelingen (voornamelijk de Verenigde Staten en Groot-Brittannië – samen met Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, enz.) De dupe worden van deze moeilijke tijd.

Nieuwe oproep tot actie

“Tijd van moeilijkheden zoals nooit was”

Daniël sprak over deze laatste vervulling door te zeggen: “In die tijd zal Michaël opstaan, de grote prins die waakt over de zonen van uw volk; en er zal een tijd van benauwdheid komen, zoals er nooit geweest is sinds er een natie was, zelfs tot op die tijd. En in die tijd zal uw volk worden bevrijd, iedereen die in het boek wordt gevonden.

“En velen van degenen die in het stof der aarde slapen, zullen ontwaken, sommigen tot eeuwig leven, sommigen tot schande en eeuwige minachting” (Daniël 12:1-2).

Hoe Jacobs benauwdheid verband houdt met de eindtijd Grote Verdrukking

Naast de moeilijkheden die de nakomelingen van Jakob te wachten staan, sprak Jezus ook over een ongekende moeilijke tijd die alle naties zou bedreigen vlak voor Zijn terugkeer.

Jezus beschreef deze tijdsperiode en zei: “Want dan zal er een grote verdrukking zijn, zoals er sinds het begin van de wereld tot nu toe niet is geweest, en ook nooit zal zijn. En als die dagen niet werden ingekort, zou geen vlees worden gered; maar ter wille van de uitverkorenen zullen die dagen worden ingekort” (Matteüs 24:21-22).

In wezen komt de tijd van Jacobs benauwdheid overeen met dezelfde periode die de Grote Verdrukking wordt genoemd. De wereldomstandigheden zullen erger zijn dan ooit in de geschiedenis, en de mensheid zal op de rand van zelfvernietiging staan.

Deze Grote Verdrukking leidt naar de tijd die de Dag des Heren wordt genoemd. Lees ons artikel ” Wat is de dag des Heren ?”

Bevrijding uit de tijd van Jacobs benauwdheid

Hoewel de nakomelingen van Jakob zware straffen zullen ondergaan in “de tijd van benauwdheid voor Jakob”, zullen ze zich uiteindelijk bekeren en hersteld worden.Hoewel de afstammelingen van Jakob – inclusief de Engelssprekende volken van vandaag – zware straffen zullen ondergaan voor hun ongehoorzaamheid aan God, belooft Hij: “‘Ik zal Mijn volk Israël en Juda uit gevangenschap terugbrengen’, zegt de HEER. ‘En Ik zal hen doen terugkeren naar het land dat Ik aan hun vaderen heb gegeven, en zij zullen het in bezit nemen’” (Jeremia 30:3).

God beschrijft deze tijd van herstel en vervolgt: “’Want het zal te dien dage geschieden,’ zegt de HERE der heerscharen, ‘dat Ik zijn juk van uw nek zal breken en uw banden zal verbreken; buitenlanders zullen hen niet langer tot slaaf maken. Maar zij zullen de HERE, hun God, dienen, en David, hun koning, die Ik voor hen zal verwekken.

‘Vrees daarom niet, Mijn dienaar Jakob,’ zegt de HERE, ‘en wees niet ontzet, Israël; want zie, Ik zal u verlossen van verre, en uw zaad uit het land van hun ballingschap. Jacob zal terugkeren, rust hebben en stil zijn, en niemand zal hem bang maken. Want Ik ben met u, zegt de HERE, om u te redden; hoewel ik een volledig einde maak aan alle naties waarheen ik je heb verstrooid, toch zal ik niet een volledig einde aan jou maken. Maar Ik zal u rechtvaardig terechtwijzen en u niet geheel ongestraft laten’” (verzen 8-11).

Hoewel de nakomelingen van Jakob zware straffen zullen ondergaan in “de tijd van benauwdheid voor Jakob”, zullen ze zich uiteindelijk bekeren en hersteld worden. Voor meer hierover, zie ” Amerika in profetie “.

Voor hulp bij het vervullen van het gebod van Christus om “daarom waakzaam te zijn en te allen tijde te bidden dat u waardig gerekend mag worden om aan al deze dingen die zullen gebeuren te ontkomen en voor de Mensenzoon te staan” (Lukas 21:36), abonneer u op de Life, Hope & Truth Weekly Newsletter , die onze World Watch Weekly-sectie bevat. Het is gratis en komt elke week rechtstreeks in je e-mailinbox.

Over de auteur

David Treybig is een echtgenoot, vader en grootvader. Hij en zijn vrouw, Teddi, hebben twee volwassen kinderen en zeven kleinkinderen. Hij is momenteel predikant van de gemeente Austin, Texas, van de Church of God, a Worldwide Association. Hij heeft meer dan 40 jaar in de pastorale bediening gediend, waarbij hij gemeenten in zes staten heeft geleid.