20221018 Over afgoderij

van de babylonmatrix, zie daar links en afbeeldingen, google translate

De geboorte van afgoderij

“En de Heer gebood mij in die tijd om u de inzettingen en voorschriften te leren, zodat u ze zou kunnen doen in het land dat u gaat in bezit nemen. Let daarom goed op uzelf, aangezien u op die dag geen gestalte van Hem hebt gezien. de Heer sprak tot u op Horeb vanuit het midden van het vuur: Pas op dat u niet verdorven wordt door voor uzelf een gesneden beeld te maken in de vorm van een figuur, de gelijkenis van een man of een vrouw, de gelijkenis van een beest die op de aarde is, of van enig gevleugeld gevogelte dat in de lucht vliegt, de gelijkenis van alles wat op de grond kruipt, of van enige vis die in de wateren onder de aarde is.En pas op dat u uw ogen niet opslaat naar de hemel, en wanneer u de zon, de maan en de sterren ziet, ja, al het heer des hemels, u wegtrekt en ze aanbidt en hen dient, dingen die de Heer, uw God, heeft toegewezen aan alle naties onder de hele hemel.” – Deuteronomium 4:14-19 (Amplified Bible)

Exodus 20:4 “Gij zult u geen “EEN” gesneden beeld maken, of een gelijkenis van ENIG DING dat in de hemel boven is, of dat op de aarde beneden is, of dat in het water onder de aarde is; u zult “NIET” ” buig u voor hen neer en dien hen niet; want ik ben een jaloerse GOD, die de ongerechtigheid van de vaderen bezoek aan de kinderen tot het derde en vierde geslacht van hen die mij haten; en barmhartigheid betonend aan duizenden van hen die mij liefhebben, en houd mijn geboden.”

Jeremia 10:3-5 Want de gebruiken van het volk zijn ijdel: want men hakt een boom om uit het woud, het werk van de handen van een werkman, met de bijl. Ze dekken het met zilver en met goud; ze maken het vast met spijkers en met hamers, zodat het niet beweegt. Ze staan ​​rechtop als de palmboom, maar spreken niet: ze moeten wel gedragen worden, want ze kunnen niet gaan. Wees niet bang voor hen; want zij kunnen geen kwaad doen, en het zit ook niet in hen om goed te doen.

Romeinen 1:21-25 Omdat zij, toen zij God kenden, Hem niet als God verheerlijkten, noch dankbaar waren; maar werden ijdel in hun verbeelding, en hun dwaze hart werd verduisterd. Ze beweerden wijs te zijn en werden dwazen, en veranderden de heerlijkheid van de onvergankelijke God in een beeld dat gelijk was aan de verderfelijke mens, en aan vogels, en viervoetige beesten, en kruipende dingen. Daarom gaf God hen ook over aan onreinheid door de lusten van hun eigen hart, om hun eigen lichamen onderling te onteren: Die de waarheid van God in een leugen veranderde, en het schepsel meer aanbad en diende dan de Schepper, die voor eeuwig gezegend is . Amen.

NIMROD EN BABYLON, DE GEBOORTE VAN AFDELING

Genesis 10:8-12; Genesis 3:15; Genesis 11

Na de zondvloed herbevolkten Noach en zijn gezin de aarde. Omdat de zondvloed de zonde niet uitroeide, werd de zondige natuur van de mens opnieuw wild. Tegelijkertijd werden territoria overspoeld met wilde beesten, die zich tegen de bewoners van het land keerden. De strijd van mens tegen beest was heet en angstaanjagend, maar temidden ervan verscheen Nimrod , de zoon van Cush , als de ‘ridder in glanzende wapenrusting’. Een ‘machtige jager’, Nimrod bevrijdde de mensen van de angst voor beesten. Maar hongerig naar macht bevrijdde hij ook de mens van de HEER.

Tot Nimrod werd de mensheid geregeerd door het patriarchale systeem waarin de gezinshoofden van God hoorden en hun individuele stammen leidden. Nimrod, om precies te zijn een “machtige jager tegen de HEER”, eigende zich de patriarchale heerschappij toe en kroonde zichzelf tot de eerste menselijke koning in de hele geschiedenis. Nu regeerde de mens in plaats van God.

Volgens de Joodse legende was Nimrod bang voor de profetie dat er een kind zou worden geboren dat de mensen terug zou keren naar God. In een poging zijn koninkrijk te behouden, doodde hij 70.000 baby’s in de hoop de toekomstige verlosser te doden. Het verhaal gaat dat Abram van Ur de profetische baby was, de vader van Israël van wie de messias zou komen.

Hoewel Nimrods motief was om te voorkomen dat het beloofde kind zou heersen, gebruikte hij de angst voor de wilde beesten als een voorwendsel om de mensen te verenigen en vestigde hij het koninkrijk van Babel . Nimrod presenteerde zichzelf als redder en overtuigde de inwoners om naar hem te kijken als de heer van de aarde in plaats van de ware God. De oprichting van het koninkrijk was dus het begin van het Babylon waarover we in de Bijbel lezen. Historisch en symbolisch is Babylon elk georganiseerd systeem dat Gods heerschappij vervangt door menselijke of demonische heerschappij.

Nimrods hebzucht en ambitie brachten hem ertoe zichzelf aan demonische machten te verkopen, en hij werd de hogepriester van de duivelaanbidding. Gedurende deze tijd trouwde Nimrod met de mooie en sluwe, maar notoir immorele, Semiramis . Samen heersten ze over de wereld.

Er werden plannen gemaakt voor een grote toren, een enorm type gebouw dat een ziggurat wordt genoemd , dat bestond uit een reeks terrasvormige platforms, elk kleiner dan het onderliggende, en die allemaal samen een grote hoogte bereikten. Op de top zou een heiligdom zijn voor Bel , die ze aanbaden als ‘de Allerhoogste god’, de god van de zon en van het vuur ; andere ‘hemelgoden’ zouden ook worden opgenomen. Daarom, Genesis 11:4, waar gesproken wordt over “een toren en zijn top met de hemel (letterlijke vertaling),”verwijst niet naar de hoogte van de toren, maar naar de inscripties van de sterren op de muren van het heiligdom. De sterrenbeelden waren er, maar met de contouren van de ‘hemelgoden’ erop om mensen de ‘afbeeldingen in de lucht’ die ze van kinds af aan kenden te laten associëren met de beelden die Nimrod wilde dat ze zouden aanbidden. Dit is een indicatie van het occulte bedrog dat in Babylon regeerde.

The Witness of the Stars door EW Bullinger onthult de ware betekenis van wat we ‘de tekens van de dierenriem ‘ noemen. Ze waren bedoeld als afbeeldingen in de lucht die Gods belofte vertegenwoordigden van een komende Verlosser, die, als het Zaad van de Vrouw, de kop van de slang zou vermorzelen (Gen. 3:15). Voor dit doel gaf God de sterren als “lichten … voor tekenen en voor seizoenen” (Gen. 1:14 tekenen, uit het Hebreeuws betekent oth ‘bewijs’; seizoenen uit het Hebreeuws moed betekent ‘bestemde tijd’). De luchtfoto’s waren herinneringen die bedoeld waren als bewijs dat alles onder Gods goddelijke controle stond en dat op Zijn vastgestelde tijd de beloofde gebeurtenissen (de komende Verlosser, enz.) zouden plaatsvinden.

God besloot dat de perversie van de hemelse getuige een poging was om alle hoop in de mens op verlossing uit te roeien – dit zou Hij niet toestaan. “Dit beginnen ze te doen, en nu zal niets van hen worden weerhouden wat ze zich hebben voorgesteld” (Gen. 11:6) geeft aan dat het kwaad op het punt stond te worden ontketend dat “ongeremd” zou zijn. God versloeg al hun plannen door hun ene taal in vele te verwarren en de mensen over de aarde te verspreiden; toen ze niet konden communiceren, raakte hun kennis gefragmenteerd. Verschillende elementen van sterrenkijken door de beschavingen die volgden ( Egyptisch , Assyrisch , Grieks ), enz.) kunnen worden teruggevoerd op hun gemeenschappelijke oorsprong in Babylon. De ‘goddelijke astrologie’ – Gods getuige in de hemelen – was nog steeds intact, terwijl de heidense astrologie in corrupte stukken werd gebroken, een aanfluiting van het vroegere gevaar van de toren die zijn ‘ top met de hemel ‘ had.

Ondertussen stierf Nimrod op het hoogtepunt van zijn macht. Het was een gewelddadige dood, gehuld in mysterie. Semiramis, zwanger van een overspelige relatie en wanhopig om haar positie te behouden, bedacht een plan. Gebruikmakend van de profetie die in de lucht was geschreven en waarmee de overgebleven inwoners van Babylon bekend waren, verdoezelde Semiramis de details van Nimrods dood en verkondigde publiekelijk dat:

Nimrods dood was vrijwillig en zelfopofferend voor het welzijn van de wereld.

Nimrod zou op mystieke wijze weer opstaan.

Ze was maagd.

Nimrod “bezocht haar in een lichtflits en de baby was de gereïncarneerde Nimrod”.

De opstanding van Nimrod in de vorm van haar zoon was de vervulling van de oude profetie (Gen. 3:15).

De baby, genaamd Tammuz , werd de leugen geleerd en aanbeden als god. Semiramis beweerde al snel dat Nimrod de ‘zonnegod’ was geworden en als zodanig werd aanbeden. Het is niet verrassend dat Semiramis ook werd aanbeden als een godin – haar oorspronkelijke doel werd uiteindelijk bereikt. Dus de geboorte van de mysteriereligie van Babylon: heidense aanbidding van de valse maagd en het kind.

Drie sleutelfiguren zijn prominent aanwezig in elk afgodisch systeem – Nimrod, Semiramis en Tammuz:

een beroemde, maar zondige koning sterft of wordt afgesneden;

een immorele koningin moedigt valse aanbidding aan, baart een kind en wordt verheven tot de status van god;

een kind, aanbeden als god, maar dienend als echtgenoot, minnaar of zoon van de moeder.

Vanuit Babylon verspreidde de verering van moeder/zoon zich over de hele aarde. In Egypte is er Isis en Horus; in India, Isi en Iward; in Azië, Cybele en Deorius; in het oude Rome, Fortuna en Jupiter; en in Griekenland, Ceres/Irene en Plutus. De demonische vervalsing bestond al lang voordat de echte moeder en het kind op aarde rondliepen – Maria en Jezus, de Christus.

Wereldreligies

Het was in de oude stad Babylon dat valse religie (satanische aanbidding onder verschillende namen) zijn oorsprong had. Noachs kleinzoon, Cush, de vader van Nimrod, was de oorspronkelijke leider van de ring die de mensen wegleidde van de ware God en de mensen aanmoedigde als de “interpretator van de goden” om een ​​andere vorm van religie aan te nemen. Hij moedigde hen aan om door te gaan met de toren die zijn zoon daadwerkelijk heeft gebouwd.

de toren

Genesis 10:8-10, “En Kus verwekte Nimrod; hij begon een machtige op aarde te worden. Hij was een machtige jager voor het aangezicht des Heren. En het begin van zijn koninkrijk was Babel, en Erech, en Accad, en Calneh , in het land Sinear.” Genesis 11:1-9, “En de hele aarde was één taal en één spraak. En het geschiedde toen zij vanuit het oosten reisden, dat zij een vlakte in het land Sinear vonden, en zij woonden daar. En ze zeiden tegen elkaar: Ga heen, laten we bakstenen maken en ze grondig verbranden. En ze hadden baksteen voor steen, en slijm hadden ze als mortel. En ze zeiden: Ga naar, laten we ons een stad en een toren bouwen. wiens top tot de hemel reikt, en laten wij ons een naam maken, opdat wij niet over de gehele aarde worden verstrooid. En de Heer daalde neer om de stad en de toren te zien, die de mensenkinderen bouwden. En de Heer zei: Zie, het volk is één, en ze hebben allemaal één taal; en dit beginnen ze te doen: en nu zal niets van hen worden weerhouden, wat ze zich hebben voorgesteld te doen. Ga naar, laten we naar beneden gaan, en daar hun taal verwarren, zodat ze elkaars spraak niet kunnen verstaan. Zo verstrooide de Heer hen van daar over de gehele aarde; en zij vertrokken om de stad te bouwen. Daarom wordt de naam ervan Babel genoemd; omdat de Heer daar de taal van de hele aarde verwarde; en van daar heeft de Heer hen verstrooid over de hele aarde.” opdat zij elkaars spraak niet zouden verstaan.

Babel is de oorspronkelijke naam voor Babylon. Het betekent verwarring. Het werd letterlijk gestart door Cush, de zoon van Cham , maar werd naar een koninkrijk van macht en grootsheid gebracht onder zijn zoon, Nimrod, de machtige jager. Nimrod, volgens het Genesis elf verslag en ook volgens de profane geschiedenis, wilde drie dingen bereiken. Hij wilde een sterke natie opbouwen, wat hij ook deed. Hij wilde zijn eigen religie uitdragen, wat hij deed. Hij wilde naam maken en dat is hem ook gelukt. Hij verklaarde zichzelf tot god en werd een tirannieke koning.

Nimrods prestaties waren zo monumentaal dat het koninkrijk Babylon onder alle wereldregeringen het hoofd van goud werd genoemd. Dat zijn religie bekendheid kreeg, wordt bewezen door het feit dat de Schrift het volledig met Satan identificeert in Jesaja hoofdstuk 14 en in Openbaring hoofdstukken 17-18. En door de geschiedenis kunnen we bewijzen dat het de hele wereld is binnengevallen en de basis is voor elk systeem van afgoderij en het thema van de mythologie, hoewel de namen van de goden verschillend zijn vanwege de verschillende talen in de wereld. De belangrijkste religies van de wereld (niet-joods-christelijk) kunnen worden teruggevoerd tot het oude Babylon en uiteindelijk tot de hof van Eden en de val van de mens, wat bewijst dat polytheïsme voortkwam uit monotheïsme, en niet monotheïsme uit polytheïsme, zoals sommige profane geleerden geloven(monotheïsme is geloof in één God; polytheïsme is geloof in meerdere goden). Satan staat bekend als de vader van leugens die de hele wereld misleiden (Genesis 3:1, Johannes 8:44, Openbaring 12:9), en Nimrod was de menselijke “vader” van alle valse religie, inclusief het hindoeïsme , het boeddhisme , het zoroastrisme en de Egyptische mysteriereligies.

Toen Nimrod een jonge jongen was, verlangde zijn moeder, Semiramis , naar hem, en uiteindelijk trouwde ze met hem. Toen Nimrod stierf en de zonnegod werd, had Semiramis toen een onwettige zoon genaamd Tammuz , die volgens haar de zoon van Nimrod was. Ze zei dat hij het “beloofde zaad van de vrouw” was (Genesis 3:15) en eiste dat zowel haar als Tammuz werden aanbeden. In Egypte werden de “Moeder en Zoon” later vereerd als Isis en Osiris. Semiramis verklaarde ook dat haar zoon, Tammuz, in feite de terugkeer of wedergeboorte was van haar echtgenoot, Nimrod. Vandaar dat door deze lering de leerstelling van reïncarnatie werd geboren (de leerstelling van reïncarnatie veronderstelt dat alle schepselen zich in een proces van spirituele evolutie bevinden dat zich door onbeperkte tijdcycli uitstrekt).Tammuz werd gesymboliseerd door het gouden kalf . Semiramis werd bekend als de ‘koningin van de hemel’ en was het prototype waaruit alle andere heidense godinnen voortkwamen.

In zijn vergoddelijkte vorm staat Nimrod, de zonnegod, bekend als Baäl . De mythologie onthult het feit dat de god Baäl en de godin, de koningin van de hemel, universeel werden aanbeden onder verschillende namen en titels. De geschiedenis bevestigt dat Nimrod en zijn vrouw, Semiramis, de prototypes waren voor alle goden en godinnen die alle volgende culturen en samenlevingen doordrongen.De Heilige Bijbel vertelt ons dat “elk volk zijn eigen goden maakte” (2 Koningen 17:29). In de hindoeïstische religie zijn er bijvoorbeeld zo’n 33 miljoen goden, waaronder de drie-eenheid van Brahma (de ‘schepper’), Vishnu (de ‘bewaarder’) en Shiva (de ‘vernietiger’). Een bekende uitdrukking binnen de Luciferiaanse aanbidding en het occulte is “De Aanwezigheid” of “Zijn Aanwezigheid”. De religieuze beweging van de ‘new age’ gebruikt, zoals de meeste moderne en oude valse religies, vaak de uitdrukking de ” Ene ” , wanneer ze naar hun god verwijzen. Het hindoeïsme verkondigt: “De velen zouden niet kunnen bestaan ​​zonder de Ene.”, “De waarheid is Eén”, en “Ze noemen hem bij verschillende namen” (Great Religions of the World, pp. 34,39).

De ” Ene ” is niemand minder dan Satan die de Bijbel “de god van deze wereld” noemt, die “de geest heeft verblind van hen die niet geloven”(2 Kor. 4:4) en “die de hele wereld verleidt” (Gen. 3:1, Johannes 8:44, Openb. 12:9). De duivel wordt “de overste van de macht der lucht genoemd, de geest die nu werkt in de kinderen der ongehoorzaamheid” (Ef. 2:2). De apostel Lukas vermeldt dat de duivel zegt: “alle koninkrijken van de wereld… en hun glorie… is mij overgeleverd; en aan wie ik ook wil, ik geef het.” (Lucas 4:5,6). De “duivel [ook bekend als “Satan” en “Lucifer” (Openb. 12:9; Jes. 14:12)] als een brullende leeuw, wandelt rond [”heen en weer gaand op de aarde, en… wandelend erin op en neer” (Job 1:7)], zoekend wie hij zou kunnen verslinden” of “misleiden” (1 Petr. 5:8; 1 Johannes 4:1) met mythen en “sluw verzonnen fabels” (II Petr. 1:16) onderwezen door “valse leraren” en “valse profeten, die tot u komen in schaapskleren” (2 Petr. 2:1; Matt. 7:15). “En geen wonder; ’ riep de apostel Paulus uit, ‘want Satan zelf is veranderd in een engel des lichts. Daarom is het niet geweldig als zijn dienaren ook veranderd worden als dienaren van gerechtigheid” (2 Kor. 11:14,15). Het is heel duidelijk door het overwicht aan bewijs dat de Heilige Bijbel geen boek met fabels is, zoals sommigen zouden willen geloven, maar in feite een nauwkeurig historisch verslag is van de oorsprong en aangelegenheden van de mens, en inderdaad de woorden zijn van de enige ware God, die “de gedachten van zijn hart aan alle generaties” openbaart (Ps. 33:11).

Als valse religie leert de mens te zoeken naar een wereldse messias (Boeddha, Kalkin, Maitreya, of “een andere Jezus”) van een ‘nieuwe tijd’, de Heilige Bijbel leert christenen te zoeken naar de wederkomst van de Heer Jezus Christus “komst in de wolken van de hemel met kracht en grote heerlijkheid.” aan “het einde van de wereld” (Matt. 24:3-30; II Petr. 3:9-13; Handelingen 1:11; Openb. 1:7). Het ware bijbelse christendom leert ons duidelijk om te zoeken naar de “nieuwe aarde”, niet naar een ‘nieuwe tijd’, aangezien de aarde zal worden “opgelost” en “vergaan”, en God zelf zal “nieuwe hemelen en een nieuwe aarde” scheppen ( II Petr. 3:11-13; Matt. 24:3-14; Openb. 21:1-5). “Genesis 1 markeert het begin van de tijd van de aarde… Openbaring 20:11 onthult het explosieve einde van de aarde. Een tegengesteld scenario wordt gepresenteerd door de andere religies van de wereld. Ze presenteren een cyclische kijk op het leven waarin reïncarnatie van het individu en de evolutie van de soort de nodige ’tijd’ bieden om hun op werken gebaseerde redding vrucht te laten dragen’ ‘Omdat de zon een type van Christus is, stelde God de herfstnachtevening in de tijd van Christus’ geboorte in september en de lente-equinox in maart tijdens zijn dood en opstanding. Maar de mensheid ‘hield er niet van God in hun kennis te houden’, ‘veranderde de waarheid van God in een leugen’ en werd ‘ijdel in hun verbeelding’ (Romeinen 1:19-28). Dus de Chaldeeën, met hun observatorium in de toren van Babel, ,bedachten denkbeeldige zodiakale grenzen in de lucht in relatie tot de equinox om een ​​hemelse kalender te maken voor hun systeem van leeftijden en astrologie . “Deze ‘waarnemers van tijden’, anan, werden in de bijbel veroordeeld in II Kronieken 33:6, Deuteronomium 18:10,11, II Koningen 21:6 en Leviticus 19:26. De NKJV, NIV en NASB [en de meeste nieuwe bijbelversies] hebben deze waarschuwing volledig verwijderd” en hebben de weg geëffend voor de ene wereldreligie van de “antichristen” (2 Petrus 2:1; I Johannes 2:18; 4:1-6) . (New Age Bijbelversies, pp. 180.181.182)

Historici zoals Wilkinson (zie p4/5 [1]) en Mallett hebben onomstotelijk bewezen uit oude documenten dat eens alle volkeren van de aarde geloofden in EEN GOD, de allerhoogste, eeuwige, onzichtbare, heilige, Die door het Woord van Zijn mond alle dingen tot bestaan ​​sprak. Maar toen Satan aanbidding probeerde te ontvangen alsof hij God was en niet de dienaar en schepping van God, trok hij aanbidding van God weg tot het einde, zodat hij het naar zich toe zou trekken en zo verheven zou worden (Jesaja 14:13-14). Hij vervulde zeker zijn verlangen om zijn religie over de hele wereld te verspreiden (Romeinen 1:21-25, 2 Korintiërs 4:4). Satan pochte op zijn verlangen om als God aanbeden te worden en zei: “Ik zal zijn als de Allerhoogste” (Jesaja 14:14). De laatste stap in zijn verovering om als de Allerhoogste aanbeden te worden, is de wereld te verenigen’

Deze afbeeldingen werpen licht op de interreligieuze agenda van de rooms-katholieke kerk en waarom de geschriften verwijzen naar de vrouw die op het beest zit als ” MYSTERIE, BABYLON DE GROTE, DE MOEDER VAN HOEREN EN GROEPEN VAN DE AARDE .” (Openbaring 17)