20220427 Over Jesaja als inspiratie

Boodschap aan alle vermoeide waarheidsvertellers: laat Jesaja je inspiratie zijn

Linda Kimball, zaterdag 23 april 2022

Van bron (google translate)

We weten niet, noch zullen we ooit weten, terwijl we in deze wereld zijn, wie het Overblijfsel is. We kunnen maar twee dingen over hen weten: ze bestaan ​​en ze zullen waarheidsvertellers vinden.

De les voor waarheidsvertellers is deze: proberen grote aantallen mensen ervan te overtuigen dat ze de verkeerde kant op gaan, zal mislukken omdat ze niet beschikken over wat Plato beschreef als ‘een reddende kracht van intellect en karakter…’.

Een andere manier om dit te zeggen is: “… ze hebben geen goede wil en geen eerlijke geest”, hoewel ze dat op een dag zouden kunnen doen als ze tot de Heer komen.

Bij de genade van onze Heer is het het Overblijfsel dat dit type karakter bezit. Maar om ze te bereiken moet men door de massa spreken.

Dit was de niet benijdenswaardige en zware taak die door onze Heer aan de profeet Jesaja was opgedragen.

Onze apocalyptische tijden lijken veel op de dagen van Jesaja, en wanneer waarheidsvertellers komen om de lessen van Jesaja te leren, zullen ze in staat zijn om door te gaan.

Al meer dan 21 jaar heeft deze schrijver intens gelezen, onderzocht, lang en diep nagedacht en punten met elkaar verbonden om een ​​onderling verbonden tapijt van waarheid te vormen om waarheidszoekers te bereiken in de duisternis van afvalligheid, haat tegen God, ketterij, nihilisme, occultisme, chaos en kwaad.

Het was rond de tien jaar dat ik me realiseerde – zoals veel waarheidsvertellers uiteindelijk doen – dat een meerderheid van de lezers er gewoon niet om geeft de waarheid te kennen. Toen ik dat besefte, was ik klaar om weg te lopen totdat door de genade van God inspiratie tot mij kwam door Jesaja.

Dus, voor alle waarheidsvertellers — of het nu predikanten, seminaristen, evangelisten, missionarissen, bloggers of podcasters zijn — geef niet op of je zult het overblijfsel in de steek laten. Laat in plaats daarvan Jesaja je les en inspiratie zijn.

2022@Linda Kimball

Referentie:

“Jesaja’s baan”, Albert Jay Nock, Mises, 21-6-08