Over de verkiezingen in de V.S. 7

Herbloggen zie links onderaan. Google translate gebruikt en niet aangepast.

5 andere manieren waarop Joe Biden op magische wijze de verkiezingsnormen overtrof

door tts-admin 30 november 2020

Biden leest voor van een teleprompter tijdens een bijeenkomst in Detroit

De journalistenklasse zou zeker geïntrigeerd moeten zijn door de historische ongeloofwaardigheid van de overwinning van Joe Biden. Dat ze dat niet zijn, is op zijn zachtst gezegd merkwaardig

JB Shurk – The Federalist 23 november 2020

Ondanks alle opwinding onder objectieve journalisten over de verklaarde overwinning van Joe Biden, missen verslaggevers hoe buitengewoon de prestaties van de Democraat waren bij de verkiezingen van 2020. Het is niet alleen dat de voormalige vice-president op weg is om de oudste president in de Amerikaanse geschiedenis te worden, het is ook wat hij dit jaar tijdens de peilingen heeft bereikt.

Kandidaat Joe Biden was zo effectief in het animeren van kiezers in 2020 dat hij een recordaantal stemmen kreeg, meer dan 15 miljoen meer dan Barack Obama ontving bij zijn herverkiezing in 2012. Verbazingwekkend genoeg slaagde hij erin om de overwinning veilig te stellen en tegelijkertijd te verliezen in bijna elk Bellwether County in het hele land. Geen enkele presidentskandidaat was tot nu toe in staat tot een dergelijke electorale jujitsu.

Biden presteerde slechter dan de totalen van Hillary Clinton in 2016 in elke stedelijke provincie in de Verenigde Staten, maar hij presteerde beter in de grootstedelijke gebieden Georgia, Michigan, Wisconsin en Pennsylvania. Nog verbazingwekkender was dat de voormalige VP een recordaantal stemmen ophaalde, ondanks de algemene mislukkingen van de Democraten in het lokale parlement en de wetgevende zetels in het hele land.

Hij bereikte dit allemaal nadat hij een recordaantal stemmen had ontvangen in vergelijking met zijn Republikeinse tegenstander die op weg was naar de algemene verkiezingen. Dit zijn duidelijk geweldige en onverwachte prestaties die normaal gesproken een geavanceerde analyse zouden krijgen van de journalistenklasse, maar die op de een of andere manier grotendeels onopgemerkt zijn gebleven tijdens de vieringen in nieuwsstudio’s in New York City en Washington, DC.

De massale nationale politieke herschikking die nu plaatsvindt, kan een bron zijn van deze verrassende verstoringen. Maar toch, om zoveel konijnen op deze manier uit zijn hoed te hebben gehaald, kan niemand ontkennen dat Biden een eersteklas campagnevoerder en politicus is, zoals Amerika nog nooit eerder heeft gezien. Laten we eens kijken hoe uniek zijn politieke voodoo in 2020 was.

1. 80 miljoen stemmen

Heilige moly! Veel Amerikanen zijn op zoek gegaan naar een politicus in Washington die al bijna 50 jaar in functie is. Overweeg dit: geen zittende president in bijna anderhalve eeuw heeft stemmen gewonnen in een herverkiezingscampagne en nog steeds verloren.

President Trump heeft meer dan tien miljoen stemmen gekregen sinds zijn overwinning in 2016, maar Biden’s oproep was zo substantieel dat het de steun van president Trump onder minderheidsstemmers overwon . Biden verbrijzelde ook Barack Obama’s eigen populaire stemtotalen, waardoor het echt de vraag deed rijzen of het misschien niet Biden was die Obama over de finish trok in 2008 en 2012.

Om te bewijzen hoe scherp zijn politieke instincten zijn, slaagde de voormalige vice- president erin een recordaantal stemmen te verzamelen terwijl hij president Trump consequent achterna bleef in mate van kiezersenthousiasme . Biden was zo slim dat hij kiezers zonder enthousiasme over zijn campagne motiveerde om in recordaantallen op hem te stemmen.

2. Winnen ondanks het verlies van de meeste Bellwether Counties

Biden wordt de eerste president in 60 jaar die de staten Ohio en Florida verliest op weg naar verkiezingen. Al een eeuw lang hebben deze staten consequent de nationale uitkomst voorspeld, en ze werden min of meer beschouwd als representatief voor de Amerikaanse smeltkroes als geheel. Ondanks nationale peilingen die Biden in beide staten een voorsprong gaven, verloor hij Ohio met acht punten en Florida met meer dan drie .

Het is nieuwswaardig dat Biden deze belangrijke klokkenluiders met aanzienlijke marges verliest en toch de nationale verkiezingen wint. Sinds de maffia John F. Kennedy naar verluidt hielp bij het winnen van Illinois van Richard Nixon in 1960, heeft een Amerikaanse president deze handige truc niet uitgehaald.

Nog ongelofelijker is dat Biden op weg is om het Witte Huis te winnen nadat hij bijna elke historische Bellwether-provincie in het hele land heeft verloren. The Wall Street Journal en The Epoch Times hebben onafhankelijk de resultaten geanalyseerd van 19 provincies in de Verenigde Staten die de afgelopen 40 jaar een bijna perfecte presidentsverkiezingen hebben. President Trump heeft elke Bellwether County gewonnen, behalve Clallam County in Washington.

Terwijl de voormalige VP Clallam met ongeveer drie punten won, bedroeg de winstmarge van president Trump in de andere 18 provincies gemiddeld meer dan 16 punten . In een grotere lijst van 58 bellwether-county’s die de president correct hebben gekozen sinds 2000, won Trump 51 van hen met gemiddeld 15 punten, terwijl de andere zeven met ongeveer vier punten naar Biden gingen. De provincies van Bellwether kozen met overweldigende meerderheid voor president Trump, maar Biden vond hoe dan ook een weg naar de overwinning.

3. Biden trok Clinton op, behalve in een beperkt aantal steden

Patrick Basham , een enquêteur met een nauwkeurige staat van dienst en de directeur van het Democracy Institute in DC, belichtte twee observaties van collega-collega’s, opiniepeilingsgoeroe Richard Baris van Big Data Poll en verkiezingsanalist Robert Barnes. Baris merkte een statistische eigenaardigheid op uit de verkiezingsresultaten van 2020: “Biden presteerde slechter dan Hillary Clinton in elk groot stedelijk gebied in het land, met uitzondering van Milwaukee, Detroit, Atlanta en Philadelphia.”

Barnes voegde eraan toe dat in die “grote steden in swing states geleid door democraten … de stemmen zelfs het aantal geregistreerde kiezers overtroffen.” In de staten die er het meest toe deden, stroomden er zoveel post-in-stembiljetten voor Biden uit de steden binnen dat hij recordbrekende cijfers en vernietigde staatstotalen ophaalde die eruit zagen als comfortabele aanwijzingen voor president Trump.

Als de democraten erin slagen het kiescollege te elimineren, zou Biden’s magische formule voor het genereren van overweldigende stemtotalen in een handvol steden de democraten onverslaanbaar moeten maken.

UPDATE: Stemanalyse na de uitslag toont aan dat dit onnauwkeurig is.

4. Biden won ondanks verliezen van democraat overal elders

Randy DeSoto merkte in The Western Journal op dat “Donald Trump vrijwel de enige zittende president in de geschiedenis van de VS was die zijn herverkiezing verloor, terwijl zijn eigen partij zetels in het Huis van Afgevaardigden won.” Dat is een wonder van Biden!

In 2020 beoordeelden The Cook Political Report en The New York Times 27 House-zetels als toss-ups voor de verkiezingsdag. Op dit moment lijken Republikeinen alle 27 te hebben gewonnen . Democraten slaagden er niet in om een ​​enkele kamer van het staatshuis om te draaien, terwijl Republikeinen zowel het Huis als de Senaat in New Hampshire omdraaiden en hun dominantie van de staatswetgevers in het hele land uitbreidden.

Christina Polizzi , een woordvoerder van de Democratic Legislative Campaign Committee, ging zelfs zo ver dat ze zei: “Het is duidelijk dat Trump geen anker is voor de Republikeinse wetgevende kandidaten. Hij is een boei. ” Verbazingwekkend genoeg versloeg Biden de man die alle andere Republikeinen naar de overwinning bracht. Dat is nu historisch!

5. Biden overwon Trump’s belangrijkste stem

In het verleden waren de totalen van de primaire stemmen opmerkelijk nauwkeurig bij het voorspellen van algemene verkiezingswinnaars. Politiek analist David Chapman belichtte voor de verkiezingen drie historische feiten.

Ten eerste heeft geen enkele zittende partij die 75 procent van de totale primaire stemmen heeft ontvangen, herverkiezing verloren. Ten tweede ontving president Trump 94 procent van de primaire stemmen, de vierde hoogste aller tijden (hoger dan Dwight Eisenhower, Nixon, Clinton of Obama). In feite is Trump slechts een van de vijf gevestigde exploitanten sinds 1912 die meer dan 90 procent van de primaire stemmen heeft ontvangen.

Ten derde vestigde Trump een record voor de meeste primaire stemmen die door een gevestigde exploitant werden ontvangen, toen in 2020 meer dan 18 miljoen mensen op hem afkwamen (het vorige record, in handen van Bill Clinton, was de helft van dat aantal). Als Biden zegeviert bij de algemene verkiezingen, ondanks de historische steun van Trump in de voorverkiezingen, wordt een eeuw aan eerdere verkiezingsgegevens op zijn kop gezet.

Joe Biden heeft het onmogelijke bereikt. Het is interessant dat veel meer journalisten daar niet op wijzen.

De aansluiting van Robert Barnes is gecorrigeerd.

JB Shurk is een trotse Amerikaan uit het land van Daniel Boone.

https://thefederalist.com/2020/11/23/5-more-ways-joe-biden-magically-outperformed-election-norms/

zie ook: http://stateofthenation.co/?p=39145

http://stateofthenation.co/?p=39148

http://stateofthenation.co/?p=39129