Over het verval van Forum voor Democratie 4

Op Verenoflood schrijft Frans Groenendijk op 1 december 2020 een artikel met de kop:

FvD – Tenenkrommend puberaal versus geniaal verveeld”

De schrijver had diverse ervaringen met FvD en beschrijft die. Ik herblog hier uit een aantal artikelen omdat ik denk dat er veel meer aan de hand is dan een ordinaire partijruzie. Herbloggen omdat ik vanaf het begin van FvD een paar vragen had: is dit gecontroleerde oppositie? Gaat dit wel goed? Gaat dit net als LPF en Pim Fortuyn? Ik heb mijn hart vaak vastgehouden. Steeds was er een gedachte: als dit geen gecontroleerde oppositie is, dan wordt deze partij een bedreiging en dan wordt hij (van binnenuit) opgeblazen.

De schrijver stelt: “Dit stuk is nogal kritisch over Forum voor Democratie in het algemeen en over Thierry Baudet in het bijzonder, maar het leek me gepast om dan wel te beginnen met een screenshot van een oude tweet van de heer Van Rossum, alias Bart Nijman, iemand die een serieuze bijdrage leverde aan het onderuitgaan van FvD vorige week.”

En hier zie ik juist wat ik ook denk: het bewust kapot maken, Nijman verwijt anderen wat hij zelf ook doet en daarom wordt met een screenshot een twittertbericht aangehaald. Ik zie veel berichten langs komen over FvD (en de screenshot laat zoiets ook zien), waarbij alles wordt getrokken in het persoonlijke en er wordt dan niet alleen op de man gespeeld maar er wordt onmiddellijk geframed: nazi, bruin, antisemiet enz.

Bij veelvuldig gebruik van dit soort woorden, worden die steeds meer zonder betekenis, hoewel voor sommige mensen die woorden werken als een rode lap op een stier. Wat blijft hangen is dat de emotie gaat een eigen leven leiden net zoals het frame. Alles wordt in de sfeer van W.O. 2 getrokken: Hitler! Nazi! Führer! Nijman noemde Baudet führer. Ik vind dit te erg voor woorden. Debat voer je met feiten ook al vind je iemand “narcist” of psychisch in de war of wat er allemaal langs komt. Kom met feiten en bespreek die maar houd je ver van framen. Dat is laten zien van onmacht. Bij gebrek aan beter smijt je met woorden.

We moeten steeds beter oppassen want bijna overal wordt er geïnfiltreerd en wordt er goed met kwaad verbonden. Ik ben niet paranoia. En het probleem is dat bijna niemand meer iets aan kan kaarten want: Complotgekkie! Ik vind het steken van messen in ruggen te walgelijk voor woorden en dat verdient niemand en ik ben verbaasd over nog al wat personen maar ik ben nooit te oud om te leren.

Wat er nu rond Paul Cliteur gebeurt, vind ik te erg voor woorden. Deze man is integer en houdt zich bij mijn weten altijd bezig met feiten en niet met emotie. Dat er een heksenjacht gaande is, vind ik Nederland onwaardig. De mars door de instituties van het cultureel marxisme heeft zich overal voltrokken en de sneeuwvlokjes doen de rest. Ik vind het beschamend.

Prima dat Groenendijk zijn ervaringen deelt.

Ik vond een ander artikel op 1 december 2020 bij opiniez.com over de cancelcultuur van Samira Tarrass en dat is war er gebeurt in Leiden.

De Cancelcultuur rondom Forum voor Democratie Sterke indruk van een vooropgezet plan”

Over de cancelcultuur. Dit is overgewaaid uit Amerika heeft het ook hier voet aan de grond gekregen.

Ik haal dit aan omdat hier veel meer aan de hand is. Dit gebeurt al sinds Janmaat. Het cultuur marxisme is tot in de haarvaten van de samenleving doorgedrongen en alles wat daar van afwijkt, is slecht. “Zij” hebben het monopolie op “goed” en alles wat een andere richting ingaat, is extreem rechts enz. Of je bent foob, of antisemiet of radikaal katholiek enz.Mensen worden besmeurd en wat er nu met Paul Cliteur gebeurt, is ranzig. Ik weet niet of Baudet een narcist is of probelemen heeft. Mij gaat het niet om hem of die partij. Mij gaat het om alles er omheen. Om de invloed van buitenaf op de politiek in Nederland. We zijn in feite allang gegijzeld.

Samira Tarrass is geboren en getogen Nederlandse Marokkaanse. (Bevlogen in alles wat mij aanspreekt. Hekel aan slachtofferschap.)

Zie verder: link naar Opiniez