Over een diepe crisis in de V.S.

De diepe staat versus het diepe land

Herbloggen van de Unz Review zie link onderaan. Google translate gebruikt en niet aangepast.

DE SAKER • 9 NOVEMBER 2020• 1.800 WOORDEN • 70 OPMERKINGEN •

Ik moet beginnen met het voor de hand liggende: ondanks alle deep state, propaganda en ‘deep empire’ (transnationale) middelen die worden gebruikt om te verklaren dat ‘Biden’ (dwz Harris) heeft gewonnen, weet op dit moment niemand wie de meeste stemmen en waar.

Ik zou zelfs willen suggereren dat we nooit echt zullen weten wie er gewonnen heeft, want wie er gewonnen heeft, hangt af van een groot aantal lokale wet- en regelgeving en omdat het waarschijnlijk nooit mogelijk zal zijn om de nepstemmen van de legale stemmen te scheiden.

Ten slotte zal geen van beide partijen ooit gracieus toegeven de wedstrijd te hebben verloren. Dus nu komt het land in een diepe crisis terecht.

Dat is het slechte nieuws.

Maar er is ook heel goed nieuws.

Ten eerste is het nu voor de hele planeet duidelijk geworden dat de Amerikaanse “democratie” allesbehalve is: de VS is een oligarchische ( Bij een oligarchie is de macht in handen van een kleine groep van mensen die behoren tot een bevoorrechte klasse of stand. Wikipedia ) plutocratie , geplaagd door een groot aantal verouderde wetten en corrupt tot op het bot. De speciale “truc” van deze US oligarchische plutocratie ( Een plutocratie is een bestuursvorm waarin de rijksten aan de macht zijn en de wetgeving voor grote groepen binnen een samenleving kunnen bepalen. De naam is een samenstelling van de Griekse woorden πλουτος en κρατειν. De term wordt ook wel gebruikt voor de heerschappij van het grote kapitaal. Wikipedia ) is dat het zich voordoet als een ochlocratie: er is pretend mob regel die dient als de microscopisch kleine vijgenblad het verbergen van de ware aard van het regime. ( Ochlocratie is een staatsvorm waarbij de bestuurlijke autoriteit gehandhaafd wordt door de opvattingen van de menigte. Vanwege de negatieve connotatie als ontaarde vorm van democratie wordt zij in het Nederlands ook wel “heerschappij van het gepeupel” genoemd. Wikipedia )

Ten tweede, terwijl de Dems hun best deden om dit te verbergen, en dat zijn ze nog steeds, wordt het nu duidelijk dat de enorme omvang van de fraude het onmogelijk maakte om het te verbergen. Als we nu bedenken hoe het AngloZionistische rijk omging met al even onwaarschijnlijke onzin (9/11, Syrische gasaanvallen, Skripal, Navalnii, enz.), Dan weten we wat ze hierna gaan doen: verdubbelen, wat de gehersenspoelde zal geruststellen. zombies, maar zal degenen die nog in staat zijn tot kritisch denken nog woedend maken.

Ten derde is het gedrag van de Amerikaanse media tijdens deze hele operatie zo duidelijk schandalig dat niemand ze ooit meer serieus zal nemen (althans onder de denkende mensen, de zombies die aan de Idiot Tube zijn geplakt, gaan sowieso geen rationele argumenten te boven). Dit is vooral belangrijk met betrekking tot FoxNews die heeft aangetoond dat het een pseudo-conservatieve propaganda-uitlaatklep was die in werkelijkheid volledig toegewijd is aan de politieke agenda van Rupert Murdoch en zijn familie.

Op dit moment is het onmogelijk om te voorspellen wat er daarna zal gebeuren, maar de moord op JFK of de valse vlag van 9/11 suggereren sterk dat de Amerikaanse diepe staat zal winnen. Er lijkt maar één manier te zijn voor Trump om aan de macht te blijven en het zal er waarschijnlijk ongeveer zo uitzien:

Giuliani, van wie mij werd verteld dat hij in zijn carrière meer dan 4.000 rechtszaken won, is een erg stoere vent (kijk eens wat hij de maffia in New York heeft aangedaan!) En hij moet beseffen dat de rechtszaken die hij deze week zal indienen de belangrijkste zullen zijn. in zijn carrière. Ze zullen waarschijnlijk zelfs zijn nalatenschap bepalen. Het idee dat hij naar de rechtbank zou stappen zonder solide bewijs in zijn dossiers is ronduit belachelijk. Ik zie geen mechanisme dat Giuliani nu kan stoppen, dus de bal gaat nu naar de staats- en federale rechtbanken en daarna naar het Hooggerechtshof. Daar is de situatie moeilijk te voorspellen.

In theorie heeft Trump waarschijnlijk genoeg conservatieve rechters, vooral nu Ruth Bader Ginsburg weg is en Amy Coney Barrett haar vervangt. Dat is alleen in theorie. In werkelijkheid zijn de zaken veel complexer. Aan de ene kant zal de druk van de diepe staat op de Justices immens zijn, maar aan de andere kant, als je eenmaal een SC Justice bent, kun je niet worden aangevallen, althans niet legaal. Amy Coney Barrett zal ook onder enorme druk komen te staan ​​om haar ‘onafhankelijkheid’ te ‘bewijzen’ (wat betekent dat als ze partij kiest voor Giuliani’s kant, ze een Trump-shill zal worden genoemd en nog veel erger!). Eén ding is zeker: elke rechter die partij kiest voor Giuliani zal onder enorme druk komen te staan, gevolgd door een wrede denigratiecampagne. Wie weet hoeveel rechters de moed zouden hebben om dit onder ogen te zien?

Er is echter ook de mogelijkheid dat elke gerechtigheid die partij kiest voor Giuliani’s conclusies de geschiedenis zal ingaan als een zoveelste “profiel in moed”, dus ik zou die mogelijkheid ook niet volledig negeren.

Tijdens mijn studententijd in de VS had ik de kans om Amerikaanse functionarissen als Paul Nitze of admiraal Zumwalt te ontmoeten en te studeren, en ik was altijd verbaasd over hoe openhartig voormalige Amerikaanse functionarissen waren, maar alleen toen ze met pensioen gingen. USSC Justices zijn natuurlijk niet met pensioen, maar net als gepensioneerde functionarissen vallen ze buiten het bereik van enige wettelijke represailles, en dat zou hun bereidheid kunnen versterken om eerlijk hun geweten te volgen en hun mening te geven.

Giuliani zal zeker hard vechten, maar kijkend naar de politieke correlatie van krachten, zie ik geen uitkomst waarbij Trump met succes een veel sterkere tegenstander zou verslaan. Denk er eens over na, de enige mogelijke bondgenoot voor de Trump-campagne zou het Hooggerechtshof zijn: de GOP, het Congres, de Deep State, de legacy ziomedia en zelfs leden van de Trump-regering (denk aan Bolton of Esper hier) haten hem allemaal met een passie. En nu Trump lijkt te verliezen, schrikken ze er niet voor terug.

Toch moeten we, zoals het spreekwoord zegt, het beste hopen, maar ons voorbereiden op het ergste.

Dat is duidelijk een regering-Harris die de leiding heeft over de uitvoerende macht.

Dus wat kunnen we van deze mensen verwachten?

Allereerst een aanhoudende campagne om de eerste en tweede wijziging van de grondwet volledig te ontkrachten. Als je bedenkt hoe heilig deze twee hoekstenen van de Amerikaanse grondwet zijn voor miljoenen Amerikaanse Amerikanen, kunnen we veel weerstand verwachten van de “deplorables”, zowel legaal als gewelddadig.

Ten tweede zal de controle van zowel de uitvoerende macht als alle grote IT-giganten betekenen dat de vrijheid van meningsuiting nog verder onder de grond wordt gedreven. Deze nieuwe realiteit zal veel nadenken vergen bij de ontwikkeling van een strategie om de stemmen te beschermen die het regime in DC nu openlijk zal proberen te zwijgen.

Misschien was de domste fout van Trump niet om zijn eigen tv-kanaal te creëren. Hij had het geld, hij had bondgenoten kunnen vinden, maar het ontbrak hem eenvoudigweg aan de intelligentie om het gevaar in te zien. In plaats daarvan dacht deze narcistische dwaas dat Twitter de manier was om de oude media te omzeilen. Is er een mogelijkheid dat als hij uit het Witte Huis wordt gegooid, we eindelijk begrijpen dat wat de VS nu zo dringend nodig heeft, op zijn minst een gratis tv-kanaal en ten minste één gratis optie voor sociale media is? Misschien, maar ik hou mijn adem niet in, Trump had altijd het vermogen om teleur te stellen …

Ten derde kunnen we op het internationale front nog meer hysterische bashing van Rusland verwachten (de Dems haten Rusland allemaal met een passie, vooral omdat ze zichzelf vier jaar lang hebben gehersenspoeld dat “Poetin” de Amerikaanse verkiezingen had “aangevallen”). Maar er is echt niets dat de VS Rusland kan aandoen, daarvoor is het veel te laat. Dus ik zou nog meer hete lucht verwachten dan van de Trump-regering, en waarschijnlijk niet veel meer actie, hoewel dat zeker niet zeker is, aangezien een hersendode nominale president als Biden niet de intelligentie van Trump zou hebben om te begrijpen dat een oorlog tegen Rusland, China of Iran zou eindigen in een ramp: Dems beginnen altijd oorlogen om te proberen het publiek ervan te overtuigen dat ze “taai” zijn (Dukakis in zijn M-1 tank). Nu ze niet alleen zwak lijken, maar ook onwettig en zelfs seniel (zag je Biden proberen naar het podium te rennen?),

Zoals ik in het verleden al zei , zal de uitkomst van deze verkiezingen niet veel invloed hebben op het buitenlands beleid van de VS: ten eerste zijn de Amerikaanse elites het min of meer eens over de voortzetting van een beleid van gewelddadig imperialisme; maar nog belangrijker is het feit dat het rijk net zo dood is als de Titanic toen het de ijsberg raakte: niet alle passagiers realiseerden zich wat er gebeurde, maar dat had geen enkele invloed op de uitkomst.

Bovendien, zoals degenen die bekend zijn met de Hegeliaanse dialectiek weten, resulteert elke actie uiteindelijk in een reactie en het idee dat meer dan 70.000.000 kiezers eenvoudigweg zullen accepteren wat vanzelfsprekend een staatsgreep is tegen niet alleen Trump, maar ook tegen de Amerikaanse grondwet zelf, is belachelijk. Deze mensen zullen nu in ieder geval gaan beseffen dat hoewel de VS helemaal geen echte buitenlandse bedreigingen hebben (behalve die welke zij zelf hebben gecreëerd), er wel degelijk een interne bedreiging bestaat, in de zin van de United States Uniformed Services Oath of Office , en dat deze realiteit hen het recht en zelfs de plicht geeft om “tirannie te weerstaan”.

Je hebt Joe Biden waarschijnlijk horen verklaren dat hij de wonden wil helen, de eenheid wil herstellen, regeren voor alle Amerikaanse Amerikanen en dergelijke. Ik denk niet dat dit alleen maar lege politieke retoriek is, maar dat hoort er ook bij. Meestal geloof ik dat de Dems doodsbang zijn omdat ze zeker weten dat ze de verkiezingen hebben gestolen en dit is de reden waarom na vier jaar van de meest verdeeldheid zaaiende en onverantwoordelijke retoriek tegen Trump, ‘het racistische systeem’ en al de rest van de onzin, ze maken nu een 180 (daar zijn ze experts in!) en pleiten voor rust, vrede en eenheid.

Dat gaat niet gebeuren.

Tot slot een woord voor degenen die graag zeggen dat er geen verschil is tussen de Dems en de GOP, dat dit allemaal een nepconflict is: vrienden, jullie hebben zowel gelijk als enorm fout. Je hebt gelijk als je zegt dat de DNC en de RNC als een niet te onderscheiden tweeling zijn. Maar wat u mist, zijn twee cruciale dingen:

Facties binnen één partij kunnen elkaar veel harder achterna gaan dan tegen hun gemeenschappelijke vijanden. Ik denk aan de SS versus de SA in nazi-Duitsland of de Trotskysten versus de stalinisten in de Sovjet-Unie en tijdens de Spaanse burgeroorlog.

Maar, nog belangrijker, dit is geen wedstrijd tussen de democraten en de republikeinen, het is een wedstrijd tussen een “afgewezen buitenstaander” en zowel de DNC als de RNC!

Conclusie: niet de RNC vs de DNC maar de Deep State vs het Deep Country

Een snelle blik op een kaart vertelt het verhaal: deze strijd is er vooral een van de diepe staat versus het diepe (echte) land. Ja, ik weet het, Trump is niet bepaald een mijnwerker uit West Virginia of een boer in Alabama. Maar dat maakt helemaal niet uit. Wat er wel toe doet, is dat de betreurenswaardige mensen uit het ‘overvliegland’ vonden dat Trump voor hen spreekt en dat hij alles is dat tussen hen en de (pseudo-) liberalen van CNN, de Antifa / BLM-misdadigers en de vernietiging van de Verenigde Staten staat. zoals we ze allemaal kenden. En ja, dit is een simplistische visie, maar het is niettemin fundamenteel correct.

https://www.unz.com/tsaker/the-deep-state-vs-the-deep-country/

lees ook: https://www.unz.com/pescobar/first-comes-a-rolling-civil-war/

Eerst komt een rollende burgeroorlog:

Biden bevindt zich op een dubbele afgrond van de ergste economische depressie ooit in combinatie met op handen zijnde explosies van sociale woede

PEPE ESCOBAR • 9 NOVEMBER 2020• 1100 WOORDEN • 20 OPMERKINGEN •

De enorme psyops is aan de gang. Iedereen die bekend is met de

Transition Integrity Project (TIP) wist hoe dit absoluut zou verlopen. Ik koos ervoor om het in mijn Banana Follies- column te kaderen als een denktank-game-oefening . Dit is een live-oefening. Toch weet niemand precies hoe het zal aflopen.

Amerikaanse inlichtingen zijn zeer goed op de hoogte van goed gedocumenteerde gevallen van verkiezingsfraude. Onder hen: NSA-software die elk netwerk infiltreert, zoals eerder beschreven door Edward Snowden, en in staat is om het aantal stemmen te veranderen; de Hammer-supercomputer en de bijbehorende Scorecard-app die computers hackt op de overdrachtspunten van computersystemen voor staatsverkiezingen en buiten de gegevenskluizen van derde partijen; het Dominion-softwaresysteem , waarvan bekend is dat het sinds 2000 ernstige beveiligingsproblemen heeft, maar nog steeds wordt gebruikt in 30 staten, inclusief elke swing-staat; die inmiddels beroemde verticale sprongen naar Biden in zowel Michigan als Wisconsin om 4 uur ’s ochtends op 4 november (AFP niet overtuigendprobeerde Wisconsin te ontmaskeren en probeerde het niet eens met Michigan); meerdere exemplaren van Dead Men Do Vote.

De hoofdrolspeler is de Deep State, die beslist wat er daarna gebeurt. Ze hebben de voor- en nadelen afgewogen van het als kandidaat plaatsen van een seniele, stadium 2 dementie, neocon-oorlogsstoker en mogelijke afperser (samen met zoon) als ‘leider van de vrije wereld’, campagne voerend vanuit een kelder, niet in staat om een parkeerplaats in zijn bijeenkomsten, en gesteund door iemand met zo weinig steun bij de voorverkiezingen van Dem dat zij de eerste was die afhaakte.

De optiek, vooral gezien vanaf uitgestrekte delen van het door de imperialisme bemoeide Globale Zuiden, kan enigszins vreselijk zijn. Onbetrouwbare verkiezingen zijn een voorrecht van Bolivia en Wit-Rusland. Toch is alleen het rijk in staat om een louche verkiezing te legitimeren – vooral in zijn eigen achtertuin.

Welkom bij het nieuwe verzet

De GOP bevindt zich in een zeer comfortabele positie. Ze bekleden de Senaat en kunnen uiteindelijk 12 zetels in het Huis opnemen. Ze weten ook dat elke poging van Biden-Harris om wetgeving vast te stellen via Executive Orders… gevolgen zal hebben.

De invalshoek van Fox News / New York Post is bijzonder aanlokkelijk. Waarom steunen ze Biden plotseling? Ver voorbij de interne familieruzies die de successie- saga waardig zijn , maakte Rupert Murdoch heel duidelijk, via de laptop van hell caper, dat hij allerlei soorten kompromat heeft over de familie Biden. Dus ze zullen doen wat hij wil. Murdoch heeft Trump niet meer nodig.

In theorie doet de GOP dat ook niet. Voormalige CIA-insiders verzekeren dat er serieuze achterkamer-shenanigans gaande zijn tussen GOP-honcho’s en de Biden-Harris-bende. Afwegingen die Trump omzeilen – waar de meeste GOP een hekel aan hebben met wraak. De belangrijkste man in Washington zal in feite de meerderheidsleider Mitch McConnell van de GOP Senaat zijn.

Maar om eventuele aanhoudende twijfels weg te nemen, zou een hertelling absoluut noodzakelijk zijn in alle 6 betwiste staten – WI, MI, PA, GA, NV en AZ. Door met de hand te tellen. Een voor een. De DoJ zou er onmiddellijk naar moeten handelen. Gaat niet gebeuren. Hertellingen kosten een hoop geld. Er is geen bewijs dat Team Trump – naast een tekort aan geld en mankracht – in staat zal zijn om Daddy Bush William Barr ervan te overtuigen om ervoor te gaan.

Terwijl ze Trump meedogenloos demoniseerden voor het verspreiden van “een stortvloed van verkeerde informatie” en “proberen de legitimiteit van de Amerikaanse verkiezingen te ondermijnen”, hebben de reguliere media en Big Tech een winnaar uitgeroepen – een klassiek geval van voorprogrammering van de schapenmassa’s.

Maar wat er echt toe doet, is de letter van de wet. De wetgevende macht van de staat beslist wiens kiezers naar het kiescollege gaan om de president te benoemen.

Hier is het – Artikel II, Sectie 1, Clausule 2: Elke staat zal kiezers benoemen “op een manier zoals de wetgevende macht daarvan kan leiden”.

Dit heeft dus niets te maken met gouverneurs, om nog maar te zwijgen van de media. Het is aan de wetgevende macht van de GOP om dienovereenkomstig te handelen. Het drama kan wekenlang uitrollen. De eerste stap van de procedure van het Kiescollege vindt plaats op 14 december. De definitieve vaststelling zal pas begin januari plaatsvinden.

Ondertussen verspreidt het gepraat over een nieuw verzet zich als een lopend vuurtje.

Het Trumpisme, met meer dan 71 miljoen stemmen, is stevig verankerd als massabeweging. Niemand in de GOP beveelt dit soort populaire aantrekkingskracht. Door het Trumpisme buitenspel te zetten, pleegt de GOP mogelijk seppuku.

Dus wat zal Deplorables doen?

De altijd onmisbare Alastair Crooke slaat de spijker op zijn kop in een krachtig essay : Trump is de president van Red America. En afhankelijk van hoe de scripted (s) verkiezingstragikomedie zich vervolgens ontwikkelt, zullen de Deplorables ongetwijfeld The Ungovernables worden.

Crooke verwijst naar een cruciale parallel die wordt opgeroepen door historicus Mike Vlahos, die laat zien hoe de huidige Amerikaanse saga een afspiegeling is van het oude Rome in de vorige eeuw van de Republiek, waarbij de Romeinse elite het opneemt tegen de Populares – die vandaag worden vertegenwoordigd door Red (Trumpist) America:

“Dit was een nieuwe wereld, waarin de grote landeigenaren, met hun latifundia [de bron van rijkdom van slavenland], die de ‘Big Men’ waren geweest die de verschillende facties in de burgeroorlogen leidden, de senatoriale archonten werden die de Romeinse domineerden. het leven voor de volgende vijf eeuwen – terwijl het Volk, de Populares, werden vermalen tot een passief – niet hulpeloos – maar over het algemeen afhankelijk en niet-deelnemend element van het Romeinse bestuur: dit ondermijnde het creatieve leven van Rome en leidde uiteindelijk tot het uit elkaar vallen. “

Dus hoe graag de Dem-machine het ook had gewild, Trump is nog geen Imperator Caesar Augustus, die de Grieken Autokrator (autocraat) noemden, maar was de facto een monarch. De Amerikaan Augustus, Tiberius en vooral Caligula is nog verder op de weg. Hij zal beslist een goedaardige, humanitaire imperialist zijn.

Wat gaat imperial Big Capital in de tussentijd doen?

Het Westen, en vooral het Amerikaanse Rome, bevindt zich op de rand van een dubbele afgrond: de ergste economische depressie ooit, gekoppeld aan een op handen zijnde, talloze, oncontroleerbare explosies van sociale woede.

Dus de Deep State redeneert dat met Biden – of, eerder dan later, Supreme shakti en opperbevelhebber Maa Durga Kamala – het pad naar de Davos Great Reset soepeler wordt. Immers, om de schaakstukken te resetten, moet eerst het schaakbord worden omgestoten. Dit is een stap verder dan Dark Winter – wat niet per ongeluk werd opgeroepen door Biden zelf teleprompterend te lezen tijdens het laatste presidentiële debat. Het script komt onheilspellend dichter bij de Lock Step van 2010 van de Rockefelller Foundation .

Ondertussen wordt Plan B in gereedstaande, stabiele modus gehouden: de lijnen van een wereldwijde rampspoed, gericht op de ‘kwaadaardige’ invloedssfeer van Rusland om een nieuw leven ingeblazen NAVO en het militair-industriële complex te bevredigen, dat de nu media- benoemd tot president-elect in de eerste plaats omdat hij niet meer is dan een plooibare kartonnen figuur.

Zie ook: https://www.realjewnews.com/?p=1467