Over de grote reset voor dummies

Herbloggen zie link onderaan. Google translate gebruikt en niet aangepast.

Wat is “de grote reset”?

Door Tessa Lena – Patreon 30 oktober 2020

The Great Reset is een enorm gefinancierd, wanhopig ambitieus, internationaal gecoördineerd project onder leiding van enkele van de grootste multinationale ondernemingen en financiële spelers ter wereld en uitgevoerd door samenwerkende overheidsinstanties en ngo’s. Zijn ziel is een combinatie van sciencefiction uit het begin van de 20e eeuw, idyllische Sovjetposters, de obsessiviteit van een gestoorde accountant met een gokverslaving – en een verbeterde, digitale versie van ‘Manifest Destiny’.

De wiskundige reden voor de Grote Reset is dat dankzij technologie de planeet klein is geworden, en het economische model voor oneindige expansie mislukt – maar het is duidelijk dat de superrijken willen blijven superrijken, en dus hebben ze een wonder nodig, nog een bubbel , plus een chirurgisch nauwkeurig systeem voor het beheren van wat zij beschouwen als ‘hun beperkte middelen’. Daarom willen ze wanhopig een luchtbel die uit het niets nieuwe groei oplevert – letterlijk – terwijl ze tegelijkertijd proberen de riem van de boeren aan te halen, een poging die begint met ‘gedragsverandering’, oftewel het herstel van het gevoel van het recht van de westerse boeren op een goed leven normen en vrijheden (zie vreselijk “voorrecht”).

De psychologische reden voor de Grote Reset is de angst om de controle over eigendom, de planeet , te verliezen . Ik veronderstel dat als je miljarden bezit en triljoenen verplaatst, je perceptie van de realiteit funky wordt, en alles beneden eruit ziet als een mierenheuvel die voor jou bestaat . Alleen mieren en cijfers, uw bezittingen .

Het praktische doel van de Grote Reset is dus om de wereldeconomie en geopolitieke verhoudingen fundamenteel te herstructureren op basis van twee veronderstellingen: ten eerste dat elk element van de natuur en elke levensvorm deel uitmaakt van de wereldwijde inventaris (https://www.weforum.org/agenda/2020/09/how-much-is-this-planet-worth-the-value-of-nature)

(beheerd door de zogenaamd welwillende staat, die op zijn beurt eigendom is van verschillende plotseling welwillende rijke mensen, via technologie) – en twee, dat alle inventaris strikt moet worden verantwoord: geregistreerd zijn in een centrale database, leesbaar zijn door een scanner en gemakkelijk kunnen worden geïdentificeerd, en worden beheerd door AI, met behulp van de nieuwste ‘wetenschap’. Het doel is om te tellen en dan efficiënt te beheren en controleren van allehulpbronnen, inclusief mensen, op een ongekende schaal, met ongekende digitale angst en precisie – en dat terwijl de meesters zich blijven overgeven, genieten van uitgestrekte stukken ongerepte natuur, vrij van onnodige soevereine boeren en hun onvoorspelbaarheid. De wereld van de koning voelt veel meer voorspelbaar en ontspannen aan wanneer de chaos van menselijke subjectiviteit voorgoed is ingeperkt.

Bovendien, als een potentieel lucratieve terzijde, kunnen een aantal van deze strak beheerde “activa” ook in nieuwe financiële instrumenten worden omgezet en verhandeld. Spel door!

Met andere woorden, het is een “efficiënt” mondiaal feodalisme dat veel verder gaat dan zijn middeleeuwse broer, aangezien de scanner alles ziet: elke persoon, elk mineraal en elke bes (https://www.ibm.com/blockchain/solutions/food-trust) wordt digitaal getagd en gevolgd. Binnen dat kader heeft elke boer een functie die niet is afgeleid van het mysterie van het leven, en niet van zijn innerlijke roeping, maar van AI, de meester van efficiëntie en de dienaar van de koning. Idealiter kunnen de boeren ervan worden overtuigd dat het goed voor hen is (of noodzakelijk is om veilig te zijn, zie ‘contactopsporing’) en dat dit is hoe vooruitgang en geluk zijn – maar zo niet, dan zijn er andere manieren, van klassiek geweld tot virtueel gevangenissen (https://www.wired.co.uk/article/virtual-prisons) tot ” moraliteitspillen “. (https://theconversation.com/morality-pills-may-be-the-uss-best-shot-at-ending-the-coronavirus-pandemic-according-to-one-ethicist-142601 )

De hervorming in kwestie is bedoeld om alle aspecten van het leven op planetaire schaal te verstoren: overheid, internationale betrekkingen, financiën , energie, voedsel, medicijnen, banen, stadsplanning, onroerend goed, wetshandhaving en menselijke interacties – en het begint met het veranderen van de manier waarop we over onszelf en onze relatie met de wereld denken. Met name privacy is een enorme doorn in het oog van onze ‘geweldige resetters’ – en – terwijl ik dit typ, dringen ze op hun zoete praatjes over hoe privacy echt een verouderd concept is, vooral als het gaat om de medische gegevens van mensen , sheesh – en dat we gewoon niet vooruit kunnen gaan met de mooie toekomst als dwaze mensen zich aan hun privacy blijven vasthouden.

Ik zal in een oogwenk kort verschillende elementen van deze gladde hervorming bespreken – maar om het samen te vatten, het gewenste eindresultaat is een gigantische, vreugdeloze, zeer gecontroleerde wereldwijde transporteur van alles en iedereen waar privacy enorm duur is, afwijkende meningen ondenkbaar zijn, en spirituele onderwerping is verplicht. Het is als een 24/7 medicinale realiteit, behalve dat de medicijnen zowel chemisch als digitaal zijn, en ze je terug rapporteren aan het moederschip, dat je dan kan straffen voor slecht gedrag door bijvoorbeeld je toegang tot bepaalde plaatsen te blokkeren of door een op uw digitale bankrekening staan – misschien zonder enige menselijke tussenkomst.

Dus op zintuiglijk niveau – in relatie tot geld en macht – is deze transportband een poging van de superrijken om hun “bezittingen”, inclusief mensen, efficiënter dan ooit tevoren te organiseren en te gelde te maken. Op theologisch niveau wordt het initiatief gevormd door transhumanisme, een formeel geloofssysteem geworteld in een pathologisch gevoel afgestoten te worden door alle natuurlijke dingen – en een resulterende kijk op biologische vormen als defecte robots, die perfect worden gemaakt, seriemoordenaar perfect, door versmelten met machines op een manier die de betekenis van leven opnieuw definieert en de dood zelf tart.

Ik zou willen benadrukken dat we het belang van subjectieve gevoelens en theologie bij het vormgeven van historische gebeurtenissen nooit mogen onderschatten. Onze hele geschiedenis is een optelsom van subjectieve keuzes – waarbij de keuzes van de sterkere en de meer gedreven keuzes zwaarder wegen. En religieuze hervormingen, die typisch voortkomen uit de subjectieve voorkeur van verschillende machtige individuen voor hoe het grote geheel zou moeten zijn, zijn al eeuwenlang een motor van grootschalige sociale, economische en culturele veranderingen op deze planeet. Waar we hier naar kijken is een nieuwe religie – en hoe graag ik ook wil geloven in de algemene reinheid en rationaliteit van het systeem – op het hogere niveau zijn we dat nietomgaan met een rationele, wetenschappelijke, eerlijke, welwillende – of zelfs misleide – poging om dingen te verbeteren. Als het gaat om de meesterbreinen van de Grote Reset, hebben we te maken met een combinatie van standaard hebzucht – en de emotionele pathologie van rusteloze, rottende gekken die in paniek raken over het onderhoud van hun eigendommen in dit nieuwe tijdperk, en die een hekel hebben aan hun biologische de natuur als zodanig en willen goden zijn. Helaas zijn de gekken rijk en goed verbonden, en kunnen ze een miljoen ondergeschikten inhuren om een overtuigende, feel-good, rationele, naar buiten gerichte presentatie over hun nieuwe religie te geven. En om de media om te kopen. En politici. En academici. En organisatoren van campagnes. En non-profitorganisaties. En laten we mijn broeders, de kunstenaars, niet vergeten, die uit honger en vernedering dan prachtige, kunstzinnige, ontroerende advertenties zullen maken voor alles wat de moeite waard is. En tegen de tijd dat de cirkel rond is, hebben we een gloednieuwe publieke opinie en technisch gezien nog steeds een “democratie”! Als die complottheoretici maar weggingen …

Dus, wie zijn de mensen die dit leiden en hoe gecoördineerd is deze inspanning?

Zo te zien lijken het de gebruikelijke verdachten te zijn: topkapitalisten van de wereld, historisch rijke dynastieën uit verschillende delen van de aarde, leden van seculiere en religieuze royalty’s, miljardairs, enz. – met andere woorden, het zijn de mensen die hebben genoeg geld om het gevoel te hebben dat deze wereld van hen is, de 0,0001% – en misschien ook de mensen direct onder hen die opwaartse mobiliteit zoeken. Enkele bekende gezichten, sommige gezichten die we nog nooit hebben gezien.

Het is duidelijk dat ze geen monolithische massa zijn, en ik ben er zeker van dat ze het niet over alles met elkaar eens zijn en waarschijnlijk wedijveren over wie meer boeren te eten krijgt. Er is zeker rivaliteit tussen bijvoorbeeld de Amerikaanse en de Chinese elites, of tussen de Amerikaanse en de Russische elites – en ook tussen verschillende individuele superhaaien. Maar al met al, zelfs als ze concurreren, hebben ze gedeelde interesses en gedeelde berichten, en er is meer strategische kameraadschap en gemeenschappelijke grond tussen hen dan tussen een van hen en de boeren. Geen van hen zal bijvoorbeeld het idee om een nieuwe categorie financiële activa te creëren om geld te verdienen, afwijzen! Daarnaast hebben ze ook adviseurs, die op hun beurt met elkaar strijden om de hoogste lonen en proberen hunideeën door. Allemaal subjectief, maar ook uitgebreid – en duur – gecoördineerd op gebieden van hun gedeelde interesses.

En momenteel lijkt het ‘winnende’ concept van de dag een wereld vol afkortingen te zijn: AI, 5G, IoT, enzovoort. Een wereld waarin het geld digitaal is, het voedsel in laboratoria wordt verbouwd, waar alles wordt geteld en gecontroleerd door gigantische monopolies, en de mensen grotendeels de vrije wil worden ontnomen. Een wereld waarin elk element van de natuur en elk levend wezen een datagastheer of een energiebron is – of beide. Een wereld waarin de stroom van het dagelijkse boerenleven wordt gemicromaniseerd door immer-controlerende, immer-stuwende AI die gedachten en gevoelens registreert voordat de mensen zelfs maar de kans krijgen om die gedachten en gevoelens de hunne te maken. Een wereld waarin het leven zelf wordt uitbesteed aan de machine, en een mens in wezen een vleespak is.

Nu, ik denk niet dat dit exacte visioen ooit volledig zal uitkomen. Het zal waarschijnlijk imploderen voordat het halverwege is – en een deel van wat ik zojuist heb beschreven is niet meer dan dagdromen over een zeer gebroken geest. Maar de machtige gekken doen hun best om deze nachtmerrie werkelijkheid te laten worden. Het gevaar zit dus niet in het overvallen worden door plotseling zelfbewuste AI, maar in de verstoring van het normale leven en in de totale ellende die de gekken onze geest en ons lichaam kunnen bezorgen terwijl ze zich haasten om de wereld in stukken te snijden en te dobbelen, met behulp van verschillende handige catch-uitdrukkingen zoals ‘wereldwijde gezondheidscrisis’ of ‘klimaatverandering’.

En ja, er is zeker coördinatie en continuïteit, zoals er continuïteit is in dynastieën en filosofische trends. Een deel ervan is vluchtiger, en een deel is concreter. Aan de kortstondige kant houdt de visie van de ‘resetters’ verband met de futuristische ideeën die populair waren in het begin van de 20e eeuw, met de droom van een mondiaal bedrijfsmonopolie dat de bolsjewistische revolutie van 1917 ondersteunde, en met het algehele verlangen naar de wereld beheersen met technologie, iets dat in de jaren 60 in de Sovjet-Unie werd geprobeerd en mislukt – met een taal die sterk lijkt op die van vandaag. Aan de concrete kant, de Grote Reset (die overigens zeer goed gecoördineerd is, in de mate dat zowel Biden (https://joebiden.com/build-back-better/) als Johnson (https://www.gov.uk/government/news/build-build-build-prime-minister-announces-new-deal-for-britain) dezelfde gecodeerde woorden gebruiken die door deWEF (https://www.weforum.org/agenda/2020/04/how-to-build-back-better-after-covid-19/) ) komt voort uit de inspanningen van na de Tweede Wereldoorlog om een “correct “machtsevenwicht in de wereld te behouden, waarbij de ‘juiste’ financiële belangen de vruchten plukken.

De ‘duurzaamheid’-taal, die een belangrijke pijler is van de Great Reset-marketingkit, werd oorspronkelijk gecreëerd als onderdeel van verschillende programma’s van de Verenigde Naties, zoals’ Agenda 21 ‘ ( https://sustainabledevelopment.un.org/outcomedocuments/agenda21)

en’ Agenda 2030 ( https://www.weforum.org/projects/frontier-2030). ”En ik ben er zeker van dat tijdens de productie van die programma’s beide elementen – samenzwering en welwillendheid – aanwezig waren. Beide zijn sets van extreem droge en saaie documenten over middelenbeheer en gerechtigheid, die lezen als iets geschreven door een vermoeide, vierkante Sovjetleraar met een goed begrip van bureaucratische termen, meestal geschreven om het salaris van de bureaucraten en het bestaan van de Verenigde Staten te rechtvaardigen. Landen. Wat interessant is aan dat laatste, is dat de VN doorgaans vrij nutteloos is, wat inhoudt dat mensen samenkomen, praten, lange bureaucratische documenten en niet-bindende resoluties bedenken – en dan gebeurt er niets wezenlijks. Maar deze keer niet. Niet nu. Het programma is begonnen! Het moet dus belangrijk zijn voor iemand die betaalt. En ja, ik ben cynisch. Bij alles wat er gebeurt, is er altijd een combinatie van goede bedoelingen, hebzucht, ambitie, persoonlijke relaties, financiële belangen, waanvoorstellingen, enzovoort. Politici praten met financiers, generaals praten met politici, iemand is de oom van iemand anders, en zo wordt het gedaan. Helaas, hoe minder rechttoe rechtaan de berichtgeving van bovenaf, en hoe overvloediger de propaganda, des te minder de waarde van goede bedoelingen en hoe gemakkelijker het voor schurken is om volslagen absurditeiten uit te voeren.

En natuurlijk kunnen initiatieven van zo’n grote omvang zeer lange en rustige ‘planningsfasen’ doormaken, waarin de gewenste ideeën in de hoofden van de gewenste mensen worden geplant door middel van privégesprekken, kleine vergaderingen, gefinancierd onderzoek, brancheconferenties en dergelijke. Dus tegen de tijd dat de “actie” -knop wordt ingedrukt, voelt het alsof er al een trend is. En laat ik het nogmaals herhalen, absoluut alles in de geschiedenis is het resultaat van subjectieve keuzes gemaakt door subjectieve mensen. De manier waarop alles in de geschiedenis gebeurt het dat mensen samenkomen, beslissen wat ze willen doen en het doen. Wanneer belangrijke mensen handelen, is de impact beter zichtbaar. Dus in zekere zin is alles een “samenzwering”, want alles komt door menselijke tussenkomst. En vaak verdoezelen de belangrijke mensen hun daden, dat zou geen radicaal idee moeten zijn.

En ja, inmiddels hebben de belangrijkste machthebbers in het Westen ontdekt dat het voor hen kosteneffectiever en minder arbeidsintensief is om gewoon de ‘officiële’ media om te kopen, de wetenschappers, de academici, de politici en zelfs de “gecontroleerde oppositie” – en ze hebbende boeren overtuigen – dan alles en iedereen met geweld te controleren. En tussen haakjes, hoewel het hoogtepunt van deze toren een serieuze samenzwering is, in de zin dat het een gecoördineerde inspanning is waarbij de meesterbreinen in algemene overeenstemming met elkaar handelen, zonder hun ware langetermijndoelen aan de boeren bekend te maken – de rest van de toren is waarschijnlijk het gebruikelijke menselijke gedoe, vermenigvuldigd met het ontbreken van het ouderwetse, morele verantwoordelijkheidsgevoel. Het gebruikelijke menselijke gedoe is een mengelmoes van ambitie, drukte, hebzucht, onzorgvuldigheid, arrogantie en zelfs goede bedoelingen. Hoe dichter bij de bodem, hoe meer onwetendheid en hoe beter de bedoelingen – omdat de meeste mensen geloven dat ze het goed doen – maar het verandert niets aan het tragische traject van de ‘resetting’ cavalcade.

Oké, maar wacht even, er is een echte crisis, en de rijken zijn wakker geworden omdat ze willen leven? Wat als er geen samenzwering per se, en ze hebben gewoon besefte dat de planeet is een puinhoop, en nu willen ze de problemen van overbevolking en de vervuiling aan te pakken, want er echt zijn te veel mensen op de planeet die allen over-consumeren en vervuilend? Wat zeg je daarop?

Ik ben blij dat je het vraagt, dus laten we daarover praten.

Het is absoluut waar dat de zielloze, utilitaire benadering van de natuur, het leven en andere levende wezens buitengewoon destructief is geweest – met de meest directe, meest zichtbare vernietiging uitbesteed aan ‘derdewereldlanden’ en aan de minder financieel bedeelde mensen in de wereld. West. (Zie stortplaatsen, Cancer Alley en ongezond, met gif gevuld niet-biologisch voedsel). Het is waar dat massaal consumentisme en het gebruik van disposables (ons aangeboden door min of meer dezelfde partijen die nu mensen uitschelden voor consumentisme) voor veel rotzooi hebben gezorgd. Het is waar dat onze oceanen en longen vol plastic zitten, dat het aantal chronische ziekten enorm stijgt en dat veel soorten afsterven. Het is waar dat onze bodem, ons voedsel en ons lichaam besmet zijn met zeer giftig glyfosaat. Het is waar dat gewoonlijk er verstrijken decennia tussen de tijd dat fabrikanten zich realiseren dat hun product giftig is en de tijd dat ze dat zeggen in een gesprek niet langer een complottheorie is. Allemaal waar. Het is echter ook waar dat de mensen die met de vinger wijzen naar sociale kwalen en ons vertellen dat we een grote reset nodig hebben, afkomstig zijn uit dezelfde kampen en afstammelingen die het in de eerste plaats hebben veroorzaakt. Het is waar dat er onder de taal van hun marketingbrochures giftigheid en verwoesting schuilgaat die veel groter zijn dan wat we vandaag hebben. Het zijn dus óf idioten óf leugenaars – en ik ben bang dat dit het laatste is. Hoe rijk ze ook zijn, ze zijn niet eens in de verste verte moreel gekwalificeerd om te herstellen het is ook waar dat de mensen die met de vinger wijzen naar sociale kwalen en ons vertellen dat we een grote reset nodig hebben, afkomstig zijn uit dezelfde kampen en geslachten die het in de eerste plaats hebben veroorzaakt. En wat we ook doen om onze relatie met de natuur en met elkaar te helen – het is zeker niet de technofascistische, neofeudale Grote Reset.

Een metafoor: als de leider van de verkrachterspartij een platform tegen verkrachting bedacht dat de verkrachting niet stopte, maar dat de daad een nieuwe naam gaf door te zeggen dat als je een roze dildo van gerecycled plastic gebruikt om door te dringen, het geen verkrachting is … zou je denken dat het een platform is tegen verkrachting in alle ernst?

Dus nee, zij zijn niet de mensen die voorop lopen (kijk maar eens naar dit idee van afval in de ruimte : https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-10-19/space-garbage-solutions-could-help-fix-earth-s-plastic-problem-kggdc0e9) Als we meegaan, zullen we eindigen met een wereld die er als volgt uitziet: zie de wereld van Charlie Chaplin, Modern Times: https://www.youtube.com/watch?v=BkoplrKwKdo

Over oplossingen gesproken, er zijn genoeg activisten en lokale leiders, zoals Vandana Shiva, die manieren bedenken om onze relatie met de natuur te genezen. Er zijn klokkenluiders. Er zijn advocaten die vechten tegen bedrijfsreuzen en soms winnen. Er zijn doktoren die hun carrière op het spel zetten om hun patiënten te beschermen. Er zijn lokale boeren. Er zijn artiesten die hun ziel blootgeven. Er zijn waarheidsvertellers. Er is waardigheid en er is respect als we erop aandringen. Ik geloof dat goede langetermijnoplossingen voortkomen uit innerlijke eerlijkheid en vrede, en dat ieder van ons het unieke genie bezit dat ons helpt om ons stukje van de puzzel te vinden, dat uiteindelijk de wereld geneest.

Voor zover er te veel mensen op de planeet zijn, denk ik dat zelfs dat spin is. Eigenlijk heeft Vandana Shiva een analyse gemaakt van industriële versus traditionele lokale landbouw in termen van cijfers, en het lijkt erop dat Big Ag ons ook heeft voorgelogen over hun belang. Ook is het grootste “demografische probleem” in het Westen op dit moment het groeiende aantal ouderen versus jongeren. En zelfs in de “ontwikkelingslanden” lijken de trends anders te zijn dan wat ons is geleerd te denken .( https://www.wired.com/story/the-world-might-actually-run-out-of-people/ ) En bovendien heeft de planeet genoeg voor iedereen, en de reden dat we met schaarste worden geconfronteerd, is omdat 0,0001% van de mensen veel controle heeft. Ironisch genoeg zijn het dezelfde mensen die zich zorgen maken dat er niet genoeg is, het idee van overbevolking aandringen – vaak terwijl ze enthousiast fokken – en jonge hersenen besmetten met het idee van overbevolking in die mate dat sommige jongeren uit de middenklasse dat nu niet doen ‘ Ik wil kinderen hebben, “om de planeet te redden”. Hoe in de war is dat?

En ja, het idee van overbevolking baart de leiders al decennia lang zorgen. Ik zou willen zeggen dat hun gedachten soms een eugenetica-ondertoon hebben (zie bijvoorbeeld dit Kissinger-rapport uit 1974 https://pdf.usaid.gov/pdf_docs/PCAAB500.pdf) die opschept over het ‘stimuleren’ van Indiase mannen om vasectomieën te krijgen). En nee, het zou niet helemaal gek zijn om te stellen dat de eugenetica niet helemaal verdwenen is sinds Hitler het merk heeft verpest, en dat iedereen die denkt dat hij eigenaar is van de wereld, het waarschijnlijk niet erg zou vinden om wat meer chirurgisch beheer van de demografische trends. Kan ik hun gedachten lezen? Nee. Ik kan niet zeggen wie precies wat denkt, en gelukkig voor mij ben ik niet uitgenodigd voor hun bijeenkomsten – maar af en toe zeggen persona’s als Gates of Prins Charles dingen die behoorlijk Hitler-achtig klinken, en ik vraag me af . Aan de andere kant vind ik het niet bijzonder schokkend omdat de menselijke natuur niet is veranderd sinds de tijd dat eugenetica sociaal aanvaardbaar was in de “respectabele samenleving”. Dus, mijn theorie is dat sommige machtige mensen van de wereld echt slecht zijn en waarschijnlijk met eugenetica spelen – en sommigen staan waarschijnlijk gewoon onverschillig tegenover de verlangens van de boeren – maar aan mijn kant kan het me niet echt schelen welke het is. Kwaad of onverschillig, ik wil niet dat ze mijn wereld vernietigen. Is dat te veel gevraagd?

Mijn baan is Poison Distributeur.

Mijn toestand is

haat tegen biologische vormen.

Ze noemen me gestoord.

Maar ik ben de gezondste van allemaal.

Ze noemen me een genadeloze moordenaar,

een sadist, een robot, een koning.

Maar ik ben gewoon een perfectionist.

Mijn baan is Poison Distributeur.

Mijn religie is

haat tegen onvoorspelbare vormen.

Mijn gif zal je vinden

In woorden,

In het water dat je drinkt,

In voedsel,

In de lucht die je inademt, Op

deze of andere manier,

Het zal je vinden.

Mijn baan is Poison Distributeur.

Een heel praktische baan.

Graag gedaan.

Laten we nu snel kijken naar de gebieden die volgens de blauwdruk van de Grote Reset moeten worden verstoord en volledig opnieuw ontworpen. Dat is op zichzelf een gigantisch onderwerp, en ik zal er slechts lichtjes op ingaan, met speciale aandacht voor de gebruikte taal en hoe deze overlapt met de “pandemische reactie”. Ik raad u ten zeerste aan om naar de website van het World Economic Forum te gaan en rond te kijken.

Statehood en bestuur.

In de nieuwe wereld bestaan er nog steeds landen, maar ze houden zich allemaal aan een centrale orde. Het is “coöperatief” (knipoog, knipoog). Veel overheidsfuncties zijn geautomatiseerd en gedelegeerd aan AI. ( https://www.salesforce.com/nl/blog/2017/06/Wat-is-Artificial-Intelligence.html https://nl.wikipedia.org/wiki/Kunstmatige_intelligentie ) Beslissingen zijn gebaseerd op gegevens en algoritmen, er is geen privacy, en er is veel meer vloeiendheid wat betreft migraties (dus helaas is het zeer humane sentiment van vriendelijk zijn voor immigranten dat in de media wordt gepromoot, misschien niet over vriendelijkheid, die is een spelbreker voor mij persoonlijk). Er is ook een mogelijkheid om menselijke regeringen helemaal te vervangen door AI, maar niet onmiddellijk. De redenering is simpel: opdat de superrijken wereldwijd kunnen beheren inventarisatie, moeten individuele regeringen zich meer gedragen als middenkadermanagers die verantwoording afleggen aan internationale autoriteiten dan als onafhankelijke federale regeringen.

(Weet je nog hoe “mama- en popwinkels” van de markt werden geduwd en vervangen door winkelketens? Hetzelfde hier, behalve in dit geval dat de mama- en popwinkels landen zijn.)

Het traditionele Amerika staat dit nu erg in de weg. Zijn gewoonte van royale consumptie en vrije meningsuiting, zijn egocentrische buitenlands beleid, zijn gevoel van recht op rechten en zijn grote huizen in de voorsteden zijn een no-go. Een traditioneel, onafhankelijk en sterk Amerika is een obstakel. In dat licht – en met een disclaimer dat ik denk dat er niet zoiets bestaat als een rechtvaardig rijk, heb ik het gevoel dat er een actieve inspanning wordt geleverd om ‘Amerika gelijk te krijgen’, om zijn regering te coöpteren, om boerderijen te vernietigen en kleine bedrijven – vooral de bedrijven die niet in overeenstemming zijn met deze volledig digitale toekomst – en om de gerechtigde middenklasse neer te halen, vooral in ‘verouderde’ carrièrepaden. Het voelt alsof we momenteel midden in een ‘kleurenrevolutie’ zitten, een zachte coup. Gewoonlijk doen Amerikaanse elites het bij andere naties, maar nu gebeurt het op de binnenlandse bodem. Het voelt alsof de Grote Reset-agenda, via zijn boodschappers en via zijn geld, zowel de schizofrene “COVID-reactie” vormt als de plotseling mainstream en goed gefinancierde, super-corporate “sociale rechtvaardigheid / klimaat” -beweging, die allemaal op dit punt zijn. verweven in termen van berichtenuitwisseling. Beiden doen alsof ze het openbare welzijn bevorderen, en beiden maken vakkundig bewapening van echte problemen en zorgen ervoor dat mensen opstaan ​​die oprecht voor eerlijkheid in hun hart houden – allemaal om de weg vrij te maken voor de financiële doelen van de ‘grote resetters’ – zoals volledige erosie van privacy (zie contactopsporing), alle menselijke activiteiten online verplaatsen (zie, nou ja, alles), op AI gebaseerde wetshandhaving en super corporate “sociale rechtvaardigheid / klimaat” -beweging, die op dit punt allemaal met elkaar verweven zijn in termen van berichtenuitwisseling en voorcriminaliteit (zie “defund de politie”), enzovoort. En ja, Amerika heeft veel eerlijke problemen. Maar het is niet alsof de huidige structuren worden vervangen door een raad van spiritueel gegronde, wijze inheemse oudsten die diep verbonden zijn met de aarde en die geen onschuldig leven zullen schaden. Wat wordt geprobeerd – hoe wazig de marketingcover-up ook is – is veel erger, veel minder humaan en veel destructiever dan wat we nu hebben. Ik hou er niet van.

Financiën.

Het is helemaal digitale valuta ( https://www.securities.io/federal-reserve-developing-cbdc-digital-dollar/) , crypto en mobiele betalingen. De burgers moeten volledig transparant zijn en een spoor achterlaten van alles wat ze doen, weet je nog?

Voedsel.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik hoop dat je van kakkerlakkenvlees houdt, want het komt eraan . (https://ieep.eu/news/how-to-deliver-on-the-eu-farm-to-fork-s-protein-transition-objectives)

Cynische opmerkingen terzijde, de “toekomst van voedsel” is een ramp. De leugenaars in hoge stoelen hebben het lef om goede woorden te gebruiken als “duurzame ontwikkeling”, maar er is niets duurzaams aan dit ding. Het is BigAg op steroïden, erg giftig. En overigens verbruikt het ook energie, aangezien al deze robots, sensoren en datacenters niet gratis zijn, maar wie telt dat .

Ook de boerderijen van vandaag moeten verdwijnen. De vervelende traditionele lokale boeren concurreren niet alleen met gepatenteerd, in het laboratorium gekweekt voedsel en – ook gepatenteerde – GGO’s en – ook gepatenteerde – bodems – ze nemen ook de ruimte in die nodig is voor koninklijke recreatiegebieden, evenals windturbines en zonnepanelen parken (die overigens allemaal veel ruimte innemen). En wat weet je, misschien willen de koningen echt sommige stukjes natuur ‘behouden’ door het vrij te houden van mensen. Het is tenslotte hun inventaris, het is logisch om het goed te onderhouden.

Geen wonder dat de “COVID-reactie” de boerderijen zo hard treft, waardoor ze gedwongen worden failliet te gaan …

landbouw

Hebzuchtige poorten

Bill Gates is een van de rijkste mensen op aarde en de oprichter van ’s werelds grootste filantropische organisatie, de Bill and Melinda Gates Foundation.

Nu laat een nieuw wereldburgersrapport, gepubliceerd door Navdanya International (https://navdanyainternational.org/gates-to-a-global-empire-report-launch/), zien dat achter het goedmakende imago van de Gates Foundation een giftige filosofie van filantrocapitalisme schuilt die steunt op de bedrijfsovername van ons zaad, landbouw, voedsel, kennis en wereldwijde gezondheidssystemen en over het manipuleren van informatie en het uithollen van onze democratieën.

Geschreven door een internationaal panel van medewerkers, “Gates to a Global Empire… Over Seed, Food, Health, Knowledge and the Earth” laat zien dat de Gates Foundation zich de afgelopen 30 jaar heeft ontwikkeld tot een belangrijke kracht.

Het gebruikt zijn geld en invloed om mislukte GGO’s, nepvoedsel en desinformatie over biologische, regeneratieve en agro-ecologische landbouw te promoten, en is bereid en in staat om de internationale duurzaamheidsagenda te laten ontsporen en de toekomst van de mensheid en de planeet naar uitsterven en ecologische ineenstorting te duwen.

LEES en download het rapport gratis https://navdanyainternational.org/publications/gates-to-a-global-empire/

Geneesmiddelen

Tot dusver zijn we zowel in de geneeskunde als in het onderwijs goed op weg, dankzij de wereldwijde pandemie …

Energie.

Nu, deze is interessant. Omdat fossiele brandstoffen, de duivel van de marketing van vandaag, echt slecht zijn. Het is waar dat oliewinning schadelijk is voor de planeet. De lekkages veroorzaken veel ravage, en ze gebeuren de hele tijd. Oliebaronnen zijn bandieten. Mensen die dicht bij raffinaderijen wonen, worden ziek. Plastic, dat uit olie komt, vervuilt alles, van de oceanen tot onze magen en longen. Fossiele brandstoffen zijn echter ook de enige energiebron – naast kernenergie – die momenteel in staat is het consumptieniveau van de wereldbevolking te ondersteunen. Bovendien, als je onder de motorkap van ‘groen’ kijkt, is het eigenlijk niet zo groen, tenzij we het hebben over de kleur van geld. Zonnepanelen nemen veel ruimte in beslag ( zie tweet ), ze degraderen snel en veranderen in giftige hopen.

Windturbines nemen ook veel ruimte in beslag en hebben hun eigen problemen . Beide zijn sterk afhankelijk van het weer en leveren niet voldoende energie. (https://www.npr.org/2019/09/10/759376113/unfurling-the-waste-problem-caused-by-wind-energy?t=1604255390025)

Het is ook opmerkelijk dat de recente film van Michael Moore, Planet of the Humans, die enkele van de niet zo groene aspecten van ‘groene energie’ onderzocht en licht werpt op een deel van de corruptie in de milieubeweging, werd aangevallen door de leidende milieuactivisten tot wreed en zo uniform dat de film van grote platforms werd verwijderd en een beetje uit het publieke oog verdween.

Hoe dan ook, wat gaat er gebeuren als fossiele brandstoffen verdwijnen? Overigens – en dit is een belangrijk punt – ben ik er eigenlijk niet van overtuigd dat de “resetters” van plan zijn dat fossiele brandstoffen echt verdwijnen. Ik denk dat we kunnen kijken naar een rebranding. Ik dacht tot voor kort dat ze fossiele brandstoffen echt wilden ‘verdrijven’ – maar toen keek ik naar ‘klimaattechnologie’ – en nu denk ik dat de dingen complexer zijn, dat het een strategische geopolitieke manoeuvre zou kunnen zijn. Ik weet het niet. Er zijn enkele merkwaardige technologische overlappingen tussen fossiele brandstoffen en “groene” energie – maar de tijd zal het leren. In ieder geval, als ze weggaan of net doen alsof ze weggaan, zullen we snel ontdekken dat wind en zonne-energie het niet afsnijden – en dan ontmoeten we onze nieuwe koning van “groene” energie, kernfusie, ja.

Als dat gebeurt, komt onze vriend, de beroemde filantrocapitalist , te hulp. (https://futurism.com/the-byte/bill-gates-nuclear-energy) Hij is zwaar geïnvesteerd in kernfusiereactoren – in feite zijn favoriete project, volgens hemzelf. (Eigenlijk is hij toevallig heel diep betrokken bij ongeveer elk opsommingsteken op de Great Reset-lijst, wat een zakelijk genie hij is.) Maar wacht, om de intrige nog interessanter te maken, de WHO, die natuurlijk geniet van zijn genereuze financiering , heeft zich in het verleden tot het uiterste ingespannen om de gezondheidstol van nucleaire incidenten zoals Tsjernobyl en Fukushima te ondermijnen.

Over energie en financiën gesproken, laten we het hebben over ‘menselijk kapitaal’. In de nieuwe wereld is ‘menselijk kapitaal’ niet alleen een metafoor voor HR of arbeid. Microsoft heeft bijvoorbeeld een octrooi voor een methode om menselijk gedrag om te zetten in cryptocurrency , (https://patentscope.wipo.int/search/maintenance.jsf) die wordt gedaan via een niet-gespecificeerd apparaat dat is gekoppeld aan een server die lichaamsactiviteit registreert en crypto “mineert”. Omdat onder het Nieuwe Normaal, digitale en crypto worden verondersteld worden mainstream, is dit verdacht veel lijkt op een instrument dat zowel gebruikt kan worden om streng te controleren, het gedrag van de armen die kan afhangen van dit voor inkomen en letterlijk mijn de lichamen van anders “Nutteloze” welzijnsafhankelijke personen / ubi-ontvangers voor energie (wat trouwens een feit is, geloof het of niet).

Bovendien zou dit octrooi mogelijk kunnen worden gebruikt om een nieuw financieel instrument te creëren, omdat deze mensen, als ze worden gewonnen voor energie, “activa” worden die mogelijk samen kunnen worden gebundeld in virtuele portefeuilles en virtueel kunnen worden verhandeld. Zie je hoe netjes? Nu hebben we het over echte lijfeigenschap! En ja, dit klinkt heel sciencefiction, maar laten we niet vergeten hoe sommige miljardair-visionairs denken – niet zoals normale mensen, anders zouden de arbeiders in Amazon-magazijnen geen luiers dragen om badkamerpauzes over te slaan. Laten we ook niet vergeten dat er vandaag de dag wordt gehandeld in zeer theoretische items, evenals weddenschappen op het weer. Er wordt in deze wereld veel geld verdiend met vreemde, willekeurige dingen!

Over het weer gesproken , ( https://www.weforum.org/agenda/2018/05/from-synthetic-life-to-re-engineering-the-climate-how-were-learning-to-manage-the-earth/) de Great Reset legitimeert ook de gevaarlijke, invasieve gruweldaad die geo-engineering is , en maakt het potentieel “cool” en “levensreddend”, net zoals sommige whitepapers over de “klimaatveranderingsbeweging” doen. Ik merkte dat op en rouwde een paar jaar geleden om dat feit, schreeuwend van de daken over hoe slecht het was. Giftige rotzooi in de lucht spuiten is koel en “groen”? Wat een taalkundige bedrog.

Ook een woord over koolstof. Ik ga niet op de hele zaak ingaan, want het artikel is al lang, maar het lijkt erop dat, wat het verhaal van koolstof ook was bij de geboorte, het verhaal inmiddels is getransformeerd in een instrument om een markt uit het niets te creëren, en een hoop financiële instrumenten om geld mee te verdienen, ook uit het niets. Kijk bijvoorbeeld naar deze plant , (https://www.youtube.com/watch?v=XHX9pmQ6m_s ) gesteund door Gates en enkele oliegiganten. Mijn favoriete onderdeel is dat nadat koolstofdioxide uit de atmosfeer is verwijderd met behulp van een cocktail van chemicaliën, een van de manieren om de buit op te slaan is door een bos bomen te verbranden (sorry, “biomassa”). Ja, dat is volkomen logisch, want wie kan er geld aan verdienen door bomen gewoon met rust te laten en ze het werk gratis te laten doen? Wat voor soort idioot zou toestaan dat ?

Ik zou er ook op willen wijzen dat wanneer het wordt opgeslagen, het diep onder de grond wordt opgeslagen op manieren die nog nooit eerder zijn gedaan. (Wat doen de innerlijke processen van de planeet? Heeft iemand hier goed over nagedacht?) Het vereist ook de aanleg van pijpleidingen om kooldioxide van de ene plaats naar de andere te transporteren, net zoals het transporteren van olie. En tot slot, het afvangen en opslaan van koolstof is ongelooflijk energie-intensief , en de energie komt van… fossiele brandstoffen? Nucleair? Windturbines die dan de helft van het aardoppervlak moeten innemen? Oh, ik weet het niet … En over taal gesproken, het doel is niet ‘nul koolstofuitstoot’, het is ‘netto nul koolstofuitstoot’, wat betekent dat we kunnen blijven vervuilen en er vervolgens een nieuwe lucratieve industrie bovenop kunnen bouwen. terwijl ze een nieuw soort vervuiling creëren. Met andere woorden, business as usual …

Nu we het toch over “groene duurzame ontwikkeling” hebben, staat het bouwen van veel meer bewakingstechnologie en infrastructuur – die allemaal extreem veel energie verbruiken en niet te vergeten onrein – niet in strijd met het idee van groen? Ik dacht er een tijdje geleden over na toen ik met grote opwinding de tekst las van het wetsvoorstel van de Green New Deal .Ik was zoiets als gerechtigheid en inheemse rechten, ja…. wacht … “slimme” elektriciteitsnetten? Is het niet precies wat Big Tech wil, en impliceert het niet dat er behoefte is aan slimme sensoren die worden geleverd met meer infrastructuur en satellieten, meer torens, verlies van privacy en een nieuw soort draadloze vervuiling met ongeteste gezondheidseffecten? Het stopte me op mijn spoor en dwong me om naar verschillende ‘groene’ initiatieven te kijken – en als gevolg daarvan verschillende skeletten in de kast te ontdekken. En toen kwam ik het werk van Cory Morningstar tegen , en ik dacht: wauw. Mijn instincten hadden gelijk, het is niet precies wat het lijkt !!

Dit biedt een mooi overzicht van hoe het verhaal van de “wereldwijde gezondheidscrisis” speelt in de Grote Reset.

Ten eerste wat huishoudelijke aantekeningen.

Zoals ik al eerder zei, is de Grote Reset een buitengewoon ambitieus plan om zowel de wereldeconomie te herstructureren – als het idee van wat het betekent om te leven. (Is een zombie met kunstmatige intelligentie wiens besluitvorming wordt geëxternaliseerd, echt levend?) Zonder een samenwerkende bevolking kan deze ambitieuze economische en religieuze hervorming niet slagen.

Wat is de beste manier om de bevolking mee te laten werken aan deze zeer vreemde hervorming? Het is angst – omdat beloften van plezier niet voldoende zijn om zo’n enorme en bizarre verschuiving tot stand te brengen. Het moet dus angst en stress zijn, of het nu is vanwege een externe vijand, een vooruitzicht op een natuurramp of een ziekte.

Laten we niet vergeten dat er vóór 2020 al een zeer duur georganiseerd angstverhaal is geweest, ondersteund door min of meer dezelfde spelers die nu aandringen op de Grote Reset. Ik heb het natuurlijk over het bewapende verhaal over klimaatverandering. En hoewel er tal van milieuproblemen zijn die zo snel mogelijk moeten worden aangepakt, is de ‘klimaatverandering’-beweging van het bedrijfsleven vreemd genoeg gefocust op berichten die ongeveer samenvallen met de berichtgeving van de Great Reset-campagne, waarmee ze hun financiële doelen dienen – en ook de financieringstrajecten overlappen. Het lijkt er dus op dat de financiële belangen achter de Grote Reset probeerden eerst de “klimaatbeweging” te gebruiken, maar het genereerde niet snel genoeg de gewenste angstniveaus. Niet genoeg mensen gaven erom. Ik heb persoonlijk een trainingsessie doorlopen, en ben bekend met ‘organiseren’ en de neurolinguïstische programmeertrucs die het publiek erg bezorgd zouden moeten maken over het klimaat. De berichtgeving is zeer goed doordacht en geeft een genereuze financiële steun weg, het is geen hippiebeweging van de basis – zelfs als veel individuele mensen daar oprecht hun ziel in steken. Net als gewone Jehovah-getuigen die bij u aan de deur kloppen, kunnen buitengewoon oprecht zijn.

Als mens, vertrouw ik niet elke entiteit die koud, berekend, probeert me bang te maken en een stressreactie op gang te brengen. De mensen naar wie ik luisterde, leken zelf niet erg bang. Ze waren goed gevoed, waren middenklasse en hadden geen gebrek aan werk. Ze waren niet bang om bij een protest gearresteerd te worden – en eigenlijk probeerden ze gearresteerd te worden, zonder enige angst voor hun toekomstige baan. Toen ik dat had gezien, begon ik vragen te stellen waarom ze wilden dat ik bang was en wat ze wilden dat ik deed. Toen ik begon met het stellen van vragen en onderzoeken, bleek dat het traject van ‘oplossingen’ zaken omvatte als slimme netwerken, elektrische auto’s (die niet op afstand groen zijn) en geo-engineering. Dat was voor mij niet acceptabel. Het betekende ook dat ze de planeet niet echt respecteerden, want als ze dat wel deden, ze zouden niet overal torens willen plakken of onzin in de atmosfeer willen spuiten om de zon te blokkeren. Nu is het heel goed mogelijk dat de milieubeweging goed en eerlijk was toen ze net begon, maar veel ervan is sindsdien gekaapt, op een heel heimelijke manier waarbij de mensen op de grond niet eens beseffen wie ze dienen. En nogmaals, laat me herhalen: er is een enorme behoefte aan echte duurzaamheid, alleen zijn de praktische maatregelen die de gecodeerde marketingtaal impliceert helemaal niet duurzaam!

In ieder geval veroorzaakte het afschrikken van de mensen met het officiële verhaal van de klimaatnoodsituatie zeker een golf in het bewustzijn van de mensen en een zekere mate van omgevingsangst, vooral in Gen Z – maar het deed niet genoeg om te verlammen of te mobiliseren. Maar toen het virus langs kwam, als bij toverslag, begonnen dingen snel op plaatsen te vallen – dingen die voorheen ondenkbaar waren. Nee, ik zeg niet dat het virus niet echt is. En ik doe geen definitieve uitspraken over waar het vandaan kwam of hoe het tot stand kwam. Ik heb mijn theorieën, maar sommige dingen weet ik gewoon niet en kan ik niet veranderen. Maar wat ik weet, is dat de reactie absurd, ongekend en vreemd consistent was met de actiepunten die al op de agenda stonden. Over noodgevallen gesproken, Woodstock gebeurde tijdens een grote pandemie …

Dus laten we eens kijken.

Hebben we de meeste activiteiten – zoals onderwijs, medicijnen, winkelen, seks en recreatie – met geweld online verplaatst, terwijl we werken aan het ‘digitaliseren’ van de fysieke wereld, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gevolgd en bewaakt?

Controleren.

Zijn we, ondanks de opsluitingen voor witte boorden, doorgegaan met de bouw – inclusief de zeer robuuste constructie van nieuwe telecomstructuren en cellulaire antennes, die nodig waren om het IoT te ondersteunen?

Controleren.

Zijn we erin geslaagd om het levensonderhoud van veel onafhankelijke boeren die met onze nieuwe “eetbare” producten concurreerden bijna te vernietigen, en ook om de traditionele voedselvoorzieningsketens te verstoren?

Controleren.

Zijn we er ook in geslaagd een groot aantal kleine face-to-face-bedrijven te vernietigen?

Ja natuurlijk!

Locaties voor livemuziek en theaters?

Zeker.

Zijn we bezig om wetshandhaving te vervangen door AI?

Zeker weten! Defund! Defund! Defund! ( nb. defund betekent geen geld meer naar)

Proberen we volledige erosie van privacy en gemakkelijke toegang tot persoonlijke gezondheidsgegevens te legitimeren?

Ja! Omdat gezondheid noodgeval.

Zijn we op schema als het gaat om het volgen van elke beweging van elke persoon?

Contactopsporing, ja! Maar sommige landen lopen nog achter.

Is er nu een digitale gezondheids-ID vereist voor internationale reizen?

Ja, Common Pass is live!

Zijn we erin geslaagd politieke en juridische procedures te verstoren en chaos te creëren?

Ja meneer!

Belangrijk is dat we erin zijn geslaagd om het menselijk denken en de menselijke relaties te verpesten in die mate dat wij, de robot, de misbruiker, nu ieders enige vriend zijn?

Nog steeds bezig, maar dichtbij .

Zijn we goed op schema met het voorbereiden van de mensen op een brede uitrol van slimme wearables? ( Nb.mobiele gadgets)

Ja. Draag je masker.

Controleren we legaal het seksleven van mensen?

Ja!

Nu we het er toch over hebben, staatscontrole over de lichamen van mensen en seksualiteit is een klassiek teken van een religieuze hervorming. Pas op als dat gebeurt.

Of laten we bijvoorbeeld lockdowns nemen. Vergrendelingen en beperkingen van beweging en fysiek contact zijn geweldige instrumenten voor gedragsverandering – en gedragsverandering, ook wel bekend als social engineering, is zonder twijfel een zeer gerespecteerde kunstvorm onder de machtigen. Een zichzelf respecterende social engineer plant tien stappen vooruit en creëert situaties waarin doelen bedelen voor gewenste veranderingen! Ik stel dat we momenteel worden onderworpen aan een onvrijwillige S & M-dans. We zitten midden in een ritueel dat is ontworpen om een gevoel van verwarring, onzekerheid en afhankelijkheid te creëren – dat uiteindelijk door onze meesters moet worden opgelost, waarvoor we heel dankbaar zullen zijn omdat we gewoon willen dat de ondraaglijke spanning wordt opgelost. Velen hebben al het Stockholmsyndroom ontwikkeld en kiezen de kant van de misbruiker. De maatregelen zijn volkomen willekeurig, maar het doet er niet toe, er wordt van ons verwacht dat we eraan voldoen en accepteren dat ons lijden en onze ontbering voor ons eigen bestwil zijn. Het maakt ons een ‘beter mens’.

In de ogen van een psychopaat is er geen vreugde.

In de ogen van een slaaf is er een acceptatie van een vreemd gevoel van gevoelloosheid waar de ziel was.

Waar gaan we heen?

Ik denk bijvoorbeeld niet dat we de duisternis moeten accepteren. Ik denk dat het onze beste optie is om aan te dringen op waardigheid en ons hart te vinden. Ons hart zal ons vertellen wat we vervolgens moeten doen.

zie eventueel:

https://thehill.com/opinion/energy-environment/504499-introducing-the-great-reset-world-leaders-radical-plan-to

https://www.weforum.org/partners

https://www.imf.org/en/News/Articles/2020/06/03/sp060320-remarks-to-world-economic-forum-the-great-reset

https://www.forbes.com/sites/johnmauldin/2017/05/31/mauldin-brace-yourself-for-the-great-reset/?sh=203fd9775d38#ee9ce795d382

https://harpers.org/archive/2008/02/the-next-bubble/