Over nieuwe lockdowns

herbloggen van Xandernieuws. Zie link onderaan

WHO speciale topman voor Covid-19 keert zich tegen nieuwe lockdowns.Posted on 12/10/2020.

Volgens Martin Armstrong kunnen we vanaf februari 2021 de eerste volksopstanden verwachten.

Lockdowns hebben volgens WHO een ‘vreselijke, gruwelijke wereldwijde catastrofe’ veroorzaakt, en ‘arme mensen verschrikkelijk veel armer gemaakt’ – Econoom Martin Armstrong: ‘Politici moeten zijn omgekocht om deze Grote Reset erdoor te drukken’

(04.55) – Nu de onvoorstelbare schade die is aangericht door het corona beleid van de afgelopen maanden niet meer te ontkennen is, begint de WHO op zijn schreden terug te keren van zijn eerdere verwoestende ‘adviezen’, die ook de Nederlandse politiek vrijwel blindelings heeft opgevolgd. Dr. David Nabarro, de speciale afgevaardigde voor Covid-19 namens de WHO, roept de wereldleiders dringend op om als het even kan geen lockdowns meer te gebruiken, omdat die ‘een ‘vreselijke, gruwelijke wereldwijde catastrofe’ hebben veroorzaakt.

‘Wij geloven dat een lockdown alleen gerechtvaardigd is om tijd te kopen om te reorganiseren, hergroeperen, je middelen te herbalanceren, en je uitgeputte medische werkers te beschermen. Maar over het geheel genomen doen we het liever niet.’

‘Een vreselijke, gruwelijke wereldwijde catastrofe’

Nabarro wijst erop dat de toerisme industrie grotendeels is weggevaagd (voor 80%, zoals we afgelopen week berichtten), net als veel kleine boerderijen. ‘Kijk wat er gebeurt met het armoede niveau. Het lijkt erop dat de wereldwijde armoede volgend jaar zal zijn verdubbeld, en dat ook ondervoeding van kinderen op zijn minst zal verdubbelen, omdat kinderen op school geen maaltijden krijgen, en hun arme ouders deze niet meer kunnen betalen.’

‘Dit is feitelijk een vreselijke, gruwelijke wereldwijde catastrofe,’ vervolgde Nabarro. ‘En daarom doen we echt een beroep op alle wereldleiders: stop met lockdowns als het belangrijkste controlemiddel, ontwikkel betere systemen om het te doen, werk samen en leer van elkaar, maar bedenk dat lockdowns één gevolg hebben dat jullie nooit mogen onderschatten, en dat is dat arme mensen er verschrikkelijk veel armer door worden.’

Op 8 oktober schreven we dat meer dan 7000 wetenschappers en artsen oproepen om alle corona maatregelen onmiddelijk te beëindigen – dus niet alleen lockdowns, maar de net zo verwoestende 1,5 meter en mondkapjes, die volgens de ondertekenaars ‘onherstelbare schade’ toebrengen aan de samenleving, economie en ‘fysieke en mentale gezondheid’.

Hele politiek zou moeten aftreden

Het is niet dat de politici die de grootste ramp sinds de Tweede Wereldoorlog hebben veroorzaakt, het niet hadden kunnen weten. Er waren al snel meer dan genoeg tegenstemmen vanuit de hoogste kringen van de wetenschap, maar men koos er opzettelijk voor om niet te luisteren. Sterker nog: er werd met behulp van de media een schandalige desinformatie campagne opgestart, bomvol vervalste statistieken en regelrechte leugens, om de bevolking in een toestand van redeloze angst en totale paniek te brengen en te houden. Tegengeluiden werden verketterd, belasterd en gecensureerd.

Als er in Den Haag nog maar een beetje besef van democratie en verantwoording aan de bevolking zou zijn, dan zou niet alleen de voltallige regering onmiddellijk moeten aftreden, maar zouden ook alle Kamerleden die hun steun verleenden aan deze maatregelen, die in binnen- en buitenland honderden miljoenen mensen in diepe ellende hebben gestort, en die hoogstwaarschijnlijk nu al miljoenen doden hebben gekost, zonder aarzelen hun zetels moeten inleveren.

Vervolgens zouden zowel de politieke beleidsmakers als de media topfiguren zich voor een onafhankelijk tribunaal moeten verantwoorden voor doelbewuste misleiding (door corona als een killer virus af te schilderen, terwijl het in niets verschilt van een seizoensgriepgolf), het opzettelijk in gevaar brengen van de veiligheid en stabiliteit van het eigen volk, en hun misdadige keuzes ten aanzien van de economie, volksgezondheid, welzijn en vrijheid.

‘Politici moeten zijn omgekocht om deze Grote Reset door te drukken’

De politiek gaat dat echter niet doen (maar we laten ons graag positief verrassen). De staatsterreur lijkt alleen maar te verhevigen, waardoor de gevolgen voor de burgers steeds ingrijpender en pijnlijker zullen worden. Totdat er overal onvermijdelijk grote volksopstanden zullen uitbreken, volgens de Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong mogelijk al vanaf februari 2021.

‘De belangrijkste politici zijn hoogstwaarschijnlijk omgekocht, want ze zijn zo gemeen, dat ze niet kunnen verwachten dat ze worden herkozen,’ denkt Armstrong. ‘Hen MOET een gouden handdruk zijn aangeboden om deze ‘Grote Reset’ door te drukken. Het probleem dat ze niet onder ogen zagen is de dramatische stijging van armoede, en dat het gegarandeerde basisinkomen – hun poging om de lage inkomens om te kopen, zodat ze hun banen en toekomst opgeven – niet zal voldoen. Ze zullen economisch NOOIT opklimmen als ze mensen naar het bestaansminimum duwen.’

Xander

https://www.zerohedge.com/medical/who-flip-flops-urges-world-leaders-stop-using-lockdowns-fight-covid-contagion

lees ook: https://www.xandernieuws.net/algemeen/niemand-helpt-de-kleine-man-zodra-deze-schuldeneconomie-failliet-gaat/:

‘Niemand helpt de kleine man zodra deze schuldeneconomie failliet gaat’ Posted on 11/10/2020

Koning Willems ‘multilaterale wereldorde’ is nu al voor honderden miljoenen mensen een gruwelijke nachtmerrie geworden.

‘Velen zitten nu nog aan het verdovingsinfuus van steunpakketten, maar vroeg of laat komt de klap’ – ‘Overheid staat niet meer in dienste van burgers en MKB, maar van het grootkapitaal’ – ‘Deze politici moeten ooit voor tribunalen verschijnen’

Journalist en documentairemaker Ad Nuis las gisteren op Café Weltschmerz een scherpe column voor met de keiharde waarheid dat de overheid bezig is om met het absurde coronabeleid de hele economie en samenleving om zeep te helpen. ‘De overheid is de kampioen van de omdraaiing. Alles is anders dan de werkelijkheid. Goochelen met cijfers om achterliggende motieven. Mensen, kinderen en ondernemingen kapot maken uit naam van de gezondheidszorg. Een overheid die ingrijpt in de levens van miljoenen mensen. Zelf buiten schot blijven, met het virus als alibi.’

‘Precies 35 jaar ben ik ondernemer,’ begint Nuis.’….Ik ben een strijder. Als het moet, komen de vuisten van het pleintje waar ik opgroeide tevoorschijn. Geen softie die wacht op zijn pensioentje of steun van de overheid.’

‘Corona grijpt diep in in de samenleving, hoor ik Rutte zeggen op TV. Ik denk dat het anders zit: niet corona grijpt diep in, maar de overheid, met zijn absurde beleid, grijpt hard in in de levens van miljoenen mensen. Het hele land, de hele wereld op slot voor een virus dat nooit het killer virus werd dat de WHO begin maart voorspelde. De mortaliteit van het virus is 0,2%, niet veel hoger dan een gemiddeld griepvirus.’

Onze regering is kampioen van de omdraaiing geworden’

‘Onze regering is de kampioen van de omdraaiing geworden. ALLES is anders dan ons wordt voorgespiegeld. Het heeft iets te maken met liegen, goochelen met cijfers, en achterliggende motieven. Wat denkt die overheid wel niet? Onbeschoft zijn ze; mensen en ondernemingen kapot maken met hun vergezichten, uit naam van de gezondheidszorg. En zelf buiten schot blijven. Plannen, die ze volgens mij niet eens zelf hebben bedacht, met het virus als alibi.’ Mark, Hugo, Wobke, Wiebes en hun kompanen zijn volgens Nuis niets meer dan ‘zetbaasjes’.

‘Ik red me wel, ik ben ondernemer. Ik weet al jaren dat de overheid je tegenstander is geworden. Ieder jaar wordt lastenverlichting beloofd, maar ieder jaar pakt het weer andersom uit, en wordt en passant ook nog de regelgeving aangescherpt. Het beste is de overheid links te laten liggen, maar als de overheid je leven nog meer wil gaan bepalen, wordt dat lastig. Dan moet je je mond opendoen.’

Gratis geld is misdadig; een schuldeneconomie gaat failliet’

‘Gisteren hebben ze bijvoorbeeld code oranje afgekondigd in het tehuis van mijn oude moedertje. Een tweede opsluiting is onacceptabel. “Weet je wie ze moeten vervolgen?” vroeg mijn vader een jaar of 5 geleden, al dik over de 90, vlak voor zijn dood. “Mario Draghi, het gratis-geld mannetje. Daar komt ellende van. In 1930 was de groentezaak van mijn grootvader in één week failliet. Gratis geld is misdadig. Een schuldeneconomie gaat vroeg of laat failliet, en de kleine man betaalt de prijs. Niemand komt je helpen, de overheid niet, en de bank al helemáál niet. Knoop dat goed in je oren”.’

‘Ons hele systeem is gebouwd op schulden en gratis geld. We leven in geleende welvaart, maar het echte probleem is dat de schulden weer worden genegeerd. Het herstelfonds is gericht op het vergroten van de uitgaven. Nóg meer schulden, die nóg meer voor ons worden uitgeschoven. Maar er komt een moment dat het niet langer houdbaar is. De schulden moeten uit het systeem, maar hoe doe je dat?’

‘Banken hebben hulp nodig, anders komen ze in de problemen. Duizenden bedrijven gaan in Europa failliet. Ze zijn vaak gefinancierd met geleend geld. Daarom krijgen de banken geld van de ECB, anders vallen de banken om, en komt er een bankencrisis. Dat willen ze bij de ECB koste wat het kost voorkomen. Maar van mij hoeven niet alle banken gered te worden. Laat slecht functionerende banken lekker failliet gaan. Het is mooi geweest; de wereld vergaat niet met een paar bankjes meer of minder.’ (Het gaat overigens niet om een paar bankjes, maar om de grootste systeembanken die feitelijk bijna allemaal technisch failliet zijn – X.).

Lening op lening, pensioenen verdampen, tegenstellingen worden groter

Pleisters plakken helpt niet meer. Er is maar geleend en geleend en geleend, met geleend geld. ‘De ECB leent aan banken, die ermee speculeren, maar het niet in de echte economie stoppen. We komen straks in een krimp terecht; de huizen worden duurder*, de tegenstellingen in de samenleving groter, de pensioenen verdampen.’ (* In NL nog wel. In diverse grote steden in de VS en Canada is een vastgoedcrisis uitgebroken, waarbij de prijzen juist dalen, omdat woningen onbetaalbaar zijn geworden. Zodra de massa werkloosheid en armoede toeslaat zal dat uiteindelijk hier ook gaan gebeuren. – X.)

‘De enige die er beter van wordt is de financiële sector. De pleister van de overbelening moet er hard worden afgetrokken, maar dat gaat natuurlijk wéér niet gebeuren. De leningen worden straks weer gefinancierd door bijvoorbeeld een BTW-verhoging (zelfs met een nieuwe Europese BTW – X.). Dan kan er weer meer schuld worden gemaakt op Europees niveau. We worden ondemocratisch aan elkaar vastgeklonken door schuld, en nog meer gezamenlijke schuld.’

‘Herstelplan is opmaat naar budgettaire en politieke unie’

‘Volgens mij zit daar het verstopte plan van de Europese Unie. Ze hebben de ambitie om geopolitiek te gaan bedrijven. De Commissie wil meer politieke macht, maar ze zeggen het niet openlijk. Het herstelplan is geen herstelplan, maar een opmaat voor een budgettaire en politieke unie.’

‘De banken en de overheden spelen met vuur. Hoe lang gaan de burgers dit nog pikken in Europa? Veel mensen zitten nu nog aan het verdovingsinfuus van steunpakketten, maar vroeg of laat komt de klap. Hoe langer je alles uitstelt en tegelijkertijd dreigt met een tweede corona golf, waardoor mensen voorzichtig blijven en de economie niet op gang komt, hoe harder die klap zal zijn.’

Bedrijven gaan failliet, burgers kunnen lasten niet meer betalen

‘Staatsschuld is één, maar er is ook nog zoiets als particuliere schuld, en schuld van bedrijven. De staat gaat misschien niet failliet, die hebben makkelijk praten. Maar bedrijven gaan wèl failliet, en particulieren kunnen straks hun hypotheek niet meer betalen.’

‘Ik zag op YouTube een interview met Elon Musk, waarin hij zegt dat de economie geen ‘horn of plenty’ (hoorn des overvloeds) is. Of ‘diepe zakken’, zoals onze Wobke het noemt. ‘Diepe zakken’, voor wie, trouwens? “This is not how it works”, vervolgt Musk. Producten en diensten creëren de ‘horn of plenty’. Maar als je veel minder of niets meer maakt, is er géén horn of plenty, en zijn de ‘diepe zakken’ snel leeg.’

De Koning en zijn desastreuze ‘multilaterale wereldorde’

‘Zelf wil ik nooit een cent van de overheid. Ze staan niet meer ten dienste van de burger, maar ten dienste van lobbyclubs en het grootkapitaal. Vergezichten hebben ze; grote visies waar het met het land naartoe moet. De troonrede van een paar weken geleden stond er weer vol mee. Ik citeer de koning: “In het jaar van 75 jaar Verenigde Naties domineert helaas steeds vaker het nationale eigenbelang, en is de multilaterale wereldorde steeds verder onder druk komen te staan”.’

‘De ‘multilaterale wereldorde’ – alleen het woord al! Misschien zitten de meeste burgers helemaal niet te wachten op een multilaterale wereldorde. Ik zou het ze eens vragen! Misschien vragen de problemen helemaal niet om ‘global solutions’, maar zijn oplossingen dichter bij de burger, dichter bij huis, veel beter… Maar de koning gaat plechtig verder: “Voor de Nederlandse regering staat buiten kijf dat goed functionerende internationale instellingen en internationale samenwerking noodzakelijk zijn om problemen aan te pakken die geen land of regering alleen de baas kan”.’

‘Het is maar de vraag of dit zo is,’ vervolgt Nuis. ‘In mijn ogen zijn dit soort internationale instellingen gekaapt door bedrijven en miljardairs, met politieke doelen, gecombineerd met simpelweg centjes verdienen. We zien nu het resultaat van zo’n wereldwijde aanpak met betrekking tot corona, aangestuurd door de WHO, zo’n internationale instelling waar de koning het over heeft. Het is een totale chaos! Het beleid is onsamenhangend, met desastreuze gevolgen, voor zowel de economie, maar ook voor de gezondheidszorg.’

‘Er hangt een deken van angst over de samenleving’

‘Dus of het verstandig is om alles mondiaal en top-down aan te sturen, zoals de multilaterale wereldorde het voor ogen heeft, is maar zeer de vraag. Jammer dat over andere visies en oplossingen nauwelijks kan worden gediscussieerd. Er is géén debat. Er hangt een deken over de samenleving – een deken van angst. Bijna niemand durft zich uit te spreken. Het resultaat van alle maatregelen is een tweedeling in de samenleving.’

Koning Willem vindt dat die wereldorde en wereldwijde aansturing ook geldt voor vrede, veiligheid, de zogenaamde ‘klimaatcrisis’, de toekomst van onze energievoorziening en de armoedebestrijding. Nuis: ‘Als dat net zo’n chaos wordt als de coronacrisis, dan staat ons nog wat te wachten. Prima als je interessante visies en vergezichten hebt, maar bespreek ze gewoon met je burgers. Leg ze aan ze voor, en laat ze erover meebeslissen. Neem ze serieus. Vraag wat ze van jullie plannen vinden.’

Corona beleid overheid ‘cynisme ten top’

‘Maar nee, alles is bedacht. De leiders hebben het ‘goed’ met ons voor: moedwillig is de economie op slot gegooid, en wordt op slot gehouden uit naam van de gezondheidszorg, met het virus als alibi. En ik blijf het herhalen: een mortaliteit van 0,2%, ongeveer gelijk met de griep. Het is ‘God zegen de greep’, het is eigenlijk cynisme ten top. “Geen zorgen burgers, we laten jullie niet doodgaan. We leggen jullie aan het infuus, maar wij hebben de juiste visie. Het komt allemaal goed. Ga maar rustig slapen”.’

‘Zelf heb ik inmiddels een hard hoofd in de goede intenties van de overheid. Laten we al deze vraagstukken weer veel kleiner en dichter bij huis gaan aanpakken. Geen geld meer in bodemloze NGO-putten gooien, maar gewoon de armoede in Nederland zelf bestrijden, met gerichte maatregelen dicht bij huis. Wij kunnen niet de hele wereld redden.’

Stop met klimaat alarmisme; Windmolens hebben niets met milieu te maken

‘Stop met ons de hele dag de stuipen op het lijf te jagen over smeltende poolkappen. Dat is ‘alarmistisch lullen, maar ondertussen zakken vullen’. De meeste mensen willen best hun huis isoleren, zonnepanelen op hun dak zetten, maar maak vergroening klein. Steek geld in de fantastische burgers in dit land…’ Concrete plannen moeten breed worden gedragen door het volk* (* dan moet dat wel alle informatie, de ‘voors en tegens’ krijgen, en dat gebeurt al heel lang niet meer – X.).

‘Helaas gaat al het geld van die steun- en investeringsfondsen niet rechtstreeks naar de burgers toe, maar naar lobbyclubs en NGO’s met ‘nobele’ vergezichten (en vooral naar de banken – X.). Ze investeren bijvoorbeeld in onrendabele projecten als windmolenparken op zee (met een levensduur van slechts 20 jaar, terwijl de eerste palen het al binnen enkele jaren begeven – X.), afgedekt door de belastingbetaler, u en ik. Risicoloos investeren, aangevuld met geld van de banken, uit naam van vergroening en duurzaamheid. Het is niet meer dan de banken spekken en private winsten creëren, afgedekt door de belastingbetaler.’

‘Bovendien heeft het weinig met het milieu te maken. Over de gevolgen voor de vogels, de vissen en de zeebodem (en op het land voor de fysieke en mentale gezondheid van omwonenden, voor de waarde van hun huizen, en voor de luchtvochtigheid (met droogte als gevolg)- X.) hoor ik deze clubjes niet. En wie ruimt straks al het schroot op zee op (tegen torenhoge kosten, en raad eens wie dat mag betalen? – X.)?’

‘Schuld als middel van onderwerping’

‘Er moeten betaalbare woningen komen voor onze kinderen en kleinkinderen. Schenk van al die bijgedrukte poen uit Frankfurt de studieschulden van alle jonge mensen kwijt, onze toekomst, ons kapitaal (en red met die honderden miljarden niet de banken, maar halveer hypotheken en huren, en zorg zo in één klap voor een enorme lastenverlichting – X.). Of zijn ze bewust afhankelijk gemaakt middels studieleningen, en zo makke burgers geworden die geen kant meer op kunnen, en mee moeten in de maalstroom van het systeem. Schuld als middel van onderwerping.’ (Op exact dezelfde wijze wordt nu het MKB middels de NOW-regelingen klem gezet, en daarmee feitelijk onteigend – X.)

‘Overgeleverd aan veranderwaanzin’

‘Maak andere politieke keuzes. Geen keuzes voor het grote geld, maar keuzes voor de burgers in dit land. Geen vage investeringsfondsen, maar direct investeren in concrete burger initiatieven. Geen vergroening via multinationals, maar echte vergroening en oplossingen bedacht vanuit de burger (en MKB – X.). De tijd is er rijp voor, net als veel burgers die overal initiatieven ontwikkelen.’

De leiders van dit land moeten zich schamen, vindt Nuis. ‘We zijn overgeleverd aan de veranderwaanzin van onze politici, slaven van een grotere agenda die geen idee hebben wat een echte economie is… Ze kunnen nog niet eens een simpele friettent runnen. ‘Sturen in de mist’, zegt onze Wobke op Prinsjesdag. Mist, die hij zelf heeft opgetrokken. Het is een schande! Deze mensen moeten ooit voor tribunalen verschijnen.’

Honderden miljoenen mensen in armoede gestort; ‘pak geld van rijksten af’

‘Honderden miljoenen mensen in de Derde Wereld zijn mede door dit soort maatregelen weer in armoede gestort, uit naam van onduidelijke veranderingen op economisch gebied en de gezondheidszorg. Daar hebben al die fatsoensrakkers het niet over. De discussies gaan over de mensen in het vluchtelingenkamp Moria, bijvoorbeeld – peanuts vergeleken met de gevolgen van lockdowns in India en Afrika. Zo is in India de topman van de Reliance Group, meneer Ambani, met stip binnengekomen in de top 10 van rijksten der aarde. Tegelijkertijd hebben bijna 20 miljoen mensen hun baan verloren in India sinds april 2020.’

‘Maak daar eens werk van, actievoerders! Hou je bezig met de gevolgen van de verandereconomie van de elite en de rijken der aarde, de miljardairs, de mensen die het zogenaamd goed voor hebben met de wereld. Er moeten offers worden gebracht voor een betere verdeling van de welvaart? Ik zou zeggen: pak al het geld af van de paar procent rijken der aarde, en maak dáár een herverdeling van. Belast de bedrijven die groter zijn geworden dan staten met serieuze belasting. Dan ben je al een heel eind op weg.’

‘Maar nee, dat is niet de bedoeling. Dus linkse Gutmenschen, denk hier eens over na, en trek je mond hier eens tegen open. Laat je niet voor het karretje spannen van mensen die Rutte gebruiken als een marionet, maar kijk naar grotere verbanden.’

‘Weg met de tirannie van de goede bedoelingen’

‘Volgens de troonrede moeten we richting een multilaterale wereldorde. Maar wat is dat dan voor een Nieuwe Wereld Orde? Geen culturen meer; minder eigen bevoegdheden; een controlemaatschappij; Utopia, met een overheid die voor God speelt? Ik heb geen idee, daarover doet de koning geen uitspraken.’

‘Volgens mij zijn het waanideeën, en moeten we terug naar de menselijke maat. Weg met de tirannie van de goede bedoelingen! Weg met de globalisten! Volgens hen moet de macht nog meer komen te liggen bij grote internationale organisaties.’

‘Pas op voor D66 leider Sigrid Kaag, wolvin in schaapskleren’

‘Deze kale man is jarenlang lid geweest van D66. Iedereen heeft zo zijn jeugdzondes. Een jaar of 7 geleden heb ik mijn lidmaatschap opgezegd. Ik was helemaal klaar met deze partij en zijn drammerige opstelling richting het overdragen van macht naar Brussel, of nog veel verder weg.’

‘Sigrid Kaag is de verpersoonlijking van het steeds verder opschuiven in deze richting. Pas op voor deze wolvin in schaapskleren! Ze zit in het bestuur van toezichthouders van de WHO, wéér die multilaterale wereldorde. Pas op voor deze vrouw en het elitaire denken. Kaag zit ook bij de Wereldbank, ook al zo’n multilateraal wereldclubje. Kaag heeft D66 gekaapt; een partij van slappe metromannetjes en vrouwen met deeltijdbaantjes, die nu allemaal worden wegbezuinigd.’

‘Kom op, bakfietsmoedertjes! Sta op voor je kroost, en tegen Kaag. Het brengt jullie niets, die multilaterale wereldorde. Vergroening en al die andere grote vergezichten beginnen gewoon in je eigen achtertuin.’

‘Tijd om de vuisten van het pleintje tevoorschijn te halen’

‘Soms droom ik dat onze koning Willem er ineens het bijltje bij neergooit, en zegt: ‘Ik heb er genoeg van! Ik geloof niet meer in de multilaterale wereldorde’. Het zou een bom onder alles zijn; koning Willem, de redder van de wereld.’

‘Straks bestaan we niet meer. Dan worden we niet meer geregeerd door halve garen dichtbij, maar door halve garen heel ver weg. Door niet gekozen malloten met heel veel poen. Vergeet de ‘nobele’ doelen van de multilaterale wereldorde; het is gewoon ‘Peppie en Kokkie centjes verdienen’ voor de globalisten. Het wordt tijd om de vuisten van het pleintje tevoorschijn te halen, en de globalisten een enorme linkse directe te verkopen.’

Dat mag wat ons betreft ook een rechtse directe zijn, of een uppercut. Of beter nog: alle drie tegelijk. Het huidige doodzieke en door-en-door corrupte systeem moet hoe dan ook knock-out, wil er nog iets van onze toekomst, onze vrijheid, onze welvaart, en ook onze gezondheid overblijven.