Over een meltdown

Herbloggen van link onderaan. Google translate gebruikt en niet aangepast.

Het toneel is klaar voor een historische nationale meltdown …

Door wmw_admin op 11 oktober 2020

Michael Snyder – The Economic Collapse 8 oktober 2020

Alles wat er tot nu toe in 2020 is gebeurd, heeft ons klaargestoomd voor een grote finale die niemand van ons ooit zal vergeten. Dit jaar zijn we al getuige geweest van de ergste volksgezondheidscrisis in ongeveer honderd jaar, wijdverbreide lockdowns over het hele land, een verlammende economische ineenstorting en burgerlijke onrust in grote steden in heel Amerika. Zeggen dat het Amerikaanse volk in een slecht humeur is, zou een groot understatement zijn. Nu zijn we minder dan een maand verwijderd van een bitter omstreden presidentsverkiezingen, en zoals u hieronder zult zien, bleek uit een recent onderzoek dat een meerderheid van de Amerikanen geweld verwacht. Dat is buitengewoon jammer, maar dit zijn de tijden waarin we leven. Ons land valt letterlijk overal om ons heen uit elkaar en niemand lijkt een manier te hebben om het te voorkomen.

En hoe slechter de economische omstandigheden worden, hoe slechter de stemming in het land zal worden. Donderdag kwamen we erachter dat vorige week nog eens 840.000 Amerikanen nieuwe aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen hadden ingediend …

De laatste cijfers over werkloosheidsaanvragen van de Arbeidsafdeling, die betrekking hebben op de week die eindigde op 2 oktober, laten zien dat 840.000 arbeiders vorige week hulp zochten, ongeveer vier keer het niveau van voor de crisis. Meer dan 63 miljoen Amerikanen hebben werkloze hulp gezocht sinds de blokkering van het coronavirus half maart begon.

Als iemand me eind vorig jaar had verteld dat 63 miljoen Amerikanen dit jaar nieuwe aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen zouden indienen, had ik gedacht dat die persoon gek was.

Vóór 2020 was het slechtste aantal in één week in de geschiedenis van de VS 695.000, en nu zitten we elke week ver boven dat aantal van deze pandemie.

Natuurlijk blijven de ontslagen maar doorrollen. Op dit moment wordt gemeld dat WarnerMedia verwacht de komende weken duizenden werknemers te ontslaan …

AT&T’s WarnerMedia bereidt een herstructurering voor die tot doel heeft de kosten met maar liefst 20% te verlagen, aangezien de COVID-19-paniek inkomsten uit filmtickets, kabelabonnementen en tv-advertenties wegneemt, meldt The Wall Street Journal .

De ontslagen zullen naar verwachting in de komende weken beginnen en zouden resulteren in duizenden ontslagen in Warner Bros.-studio’s en tv-kanalen zoals HBO, TBS en TNT, aldus de krant.

Persoonlijk zou ik niet bedroefd zijn als WarnerMedia volledig permanent zou worden afgesloten. Ze produceren een eindeloos spervuur van afvalprogrammering die de geest van miljoenen Amerikanen bederft, en onze samenleving zou zonder hen beslist beter af zijn.

Maar op hetzelfde moment dat miljoenen en miljoenen Amerikanen hun baan zijn kwijtgeraakt, zijn degenen aan de top van de economische voedselketen zelfs nog rijker geworden dankzij de roekeloze interventie van de Federal Reserve op de financiële markten.

Op dit moment heeft de bovenste procent van alle Amerikanen meer dan 15 keer meer geld dan de onderste 50 procent samen …

Volgens de laatste gegevens van de Fed heeft de top 1% van de Amerikanen een gecombineerd nettowaarde van $ 34,2 biljoen (of 30,4% van het totale vermogen van huishoudens in de VS), terwijl de onderste 50% van de bevolking slechts $ 2,1 biljoen in handen heeft (of 1,9 % van alle rijkdom).

Als je denkt dat er niet veel wrok is, heb je niet op gelet.

We zien de opkomst van een “Robin Hood-mentaliteit” onder velen die in diep verarmde gebieden wonen, en als het echt gek wordt, zullen ze rijke buurten heel hard treffen.

Helaas geloven veel mensen dat deze aanstaande verkiezingen mogelijk de vonk kunnen zijn die nog veel meer burgerlijke onrust veroorzaakt. Persoonlijk heb ik zo’n slecht gevoel over wat er gaat gebeuren, en ik geloof dat als zoveel mensen per post stemmen, allerlei problemen kunnen veroorzaken.

Zelfs de reguliere media geven zelfs toe dat we een miljoen stembiljetten kunnen zien die via de post worden verzonden om de een of andere reden …

Afwijzingen van afwezige stembiljetten in november zullen naar verwachting historische niveaus bereiken, met het risico op wijdverbreide ontneming van minderheidsstemmers en de geloofwaardigheid van de verkiezingsuitslagen, zo blijkt uit een FRONTLINE-onderzoek van USA TODAY, Columbia Journalism Investigations en PBS-serie.

Ten minste 1,03 miljoen stembiljetten bij afwezigheid zouden kunnen worden gegooid als de helft van de natie per post stemt. Afgewezen stemmen springen naar 1,55 miljoen als 75% van het land afwezig stemt. In het laatste scenario zouden meer dan 185.000 stemmen verloren kunnen gaan in Florida, North Carolina, Pennsylvania en Wisconsin – staten die van cruciaal belang worden geacht voor de verovering van het Witte Huis.

Elk stemsysteem dat mogelijk een miljoen kiezers zou kunnen ontnemen, is diep gebroken en mag niet worden gebruikt.

Maar op dit punt is het te laat om er nog iets aan te doen. Meer dan 6 miljoen mensen hebben al gestemd, en er worden elke dag meer stemmen ingezonden.

Natuurlijk maken ook miljoenen andere Amerikanen zich grote zorgen over de integriteit van deze verkiezingen. Bekijk gewoon de resultaten van een recente YouGov-enquête …

Uit de YouGov-peiling onder 1.999 geregistreerde kiezers bleek dat bijna de helft – 47% – het niet eens is met het idee dat de verkiezingen “waarschijnlijk eerlijk en eerlijk zullen zijn”. En dat iets meer dan de helft – 51% – het ‘in het algemeen niet eens zal zijn over wie de rechtmatig gekozen president van de Verenigde Staten is’. De online peiling werd gehouden van 1 tot 2 oktober en heeft een foutmarge van +/- 2,56 procentpunt.

In wezen gelooft ongeveer de helft van het land dat deze verkiezing misschien niet legitiem is.

Dat is hier een grote nationale crisis.

Bovendien heeft YouGov ook ontdekt dat 56 procent van de Amerikanen denkt dat er ” een toename van geweld zal zijn als gevolg van de verkiezingen ” …

Bovendien bleek uit een YouGov-peiling onder 1505 kiezers dat 56% zei te verwachten “een toename van geweld als gevolg van de verkiezingen”. Die vraag had een foutenmarge van 4,2 procentpunt.

Dit is absoluut niet het Amerika waarin ik ben opgegroeid.

Vroeger had niemand zich ooit grootschalig geweld kunnen voorstellen na presidentsverkiezingen.

Een ander recent onderzoek ontdekte dat maar liefst 61 procent van de Amerikanen gelooft dat “de VS op de rand van een nieuwe burgeroorlog zou kunnen staan”.

We hebben nog nooit zoiets gezien, en op dit punt valt niet te ontkennen dat onze samenleving overal om ons heen instort .

Maar in plaats van ons samen te brengen, zullen de resultaten van deze komende verkiezingen onze verdeeldheid alleen maar vergroten, ongeacht wie er wint.

Alles waar onze voorvaderen zo hard voor hebben gewerkt, loopt gevaar, en we komen heel, heel dicht bij het punt waar geen terugkeer mogelijk is.

Michaels nieuwe boek getiteld “Lost Prophecies Of The Future Of America” is nu beschikbaar in paperback en voor de Kindle op Amazon.

Over de auteur : Mijn naam is Michael Snyder en mijn gloednieuwe boek getiteld ” Lost Prophecies Of The Future Of America ” is nu beschikbaar op Amazon.com . Naast mijn nieuwe boek heb ik nog vier andere geschreven die beschikbaar zijn op Amazon.com, waaronder The Beginning Of The End , Get Prepared Now en Living A Life That Really Matters . (#CommissionsEarned) Door de boeken te kopen, help je het werk dat mijn vrouw en ik doen te ondersteunen, en door het aan anderen te geven, help je de impact die we hebben op mensen over de hele wereld te vergroten. Ik heb duizenden artikelen gepubliceerd op The Economic Collapse Blog, End Of The American Dream en The Most Important News , en de artikelen die ik op die sites publiceer, worden opnieuw gepubliceerd op tientallen andere prominente websites over de hele wereld. Ik sta anderen altijd vrij en met plezier toe mijn artikelen opnieuw op hun eigen websites te publiceren, maar ik vraag ook dat ze dit gedeelte “Over de auteur” bij elk artikel opnemen. Het materiaal in dit artikel is alleen bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en lezers dienen bevoegde professionals te raadplegen voordat ze juridische, zakelijke, financiële of gezondheidsbeslissingen nemen. Ik moedig je aan om mij te volgen op sociale media op Facebook en Twitter , en elke manier waarop u deze artikelen met anderen kunt delen, is een grote hulp. In deze zeer moeilijke tijden zullen mensen hoop meer dan ooit nodig hebben, en het is ons doel om het evangelie van Jezus Christus met zoveel mogelijk mensen te delen .

zie ook: https://cji-usat.s3.us-east-2.amazonaws.com/rejballot-methodology.pdf

https://eu.usatoday.com/story/news/politics/elections/2020/10/07/both-sides-worry-doubts-election-integrity-could-spark-violence/5880965002/

https://engagious.com/wp-content/uploads/2020/10/Back-to-Normal-10.1.20-FINAL.pdf

en lees ook: http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=214841

Wereldwijde voedselprijzen stijgen als hongersnood dreigt

Door wmw_admin op 11 oktober 2020

Finanz.dk – 9 oktober 2020

Voedselprijzen blijven stijgen tijdens de coronaviruspandemie, waardoor de voedselzekerheid voor tientallen miljoenen mensen wereldwijd in gevaar komt.

Donderdag zei de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties dat de wereldvoedselprijzen in september voor de vierde opeenvolgende maand zijn gestegen, aangevoerd door stijgende prijzen voor granen en plantaardige oliën, meldde Reuters .

De voedselprijsindex van de FAO, die de internationale prijzen van de best verhandelde voedselproducten (granen, oliezaden, zuivelproducten, vlees en suiker) volgt, bedroeg in september gemiddeld 97,9, tegenover een neerwaarts herziene 95,9 in augustus.

De FAO-prijsindex voor graan steeg in september met 5,1% en ligt 13,6% boven de waarde van een jaar eerder.

“Hogere tarweprijsnoteringen leidden tot de stijging, gestimuleerd door levendige handelsactiviteiten vanwege zorgen over de productievooruitzichten op het zuidelijk halfrond en door droge omstandigheden die het zaaien van wintertarwe in heel Europa beïnvloeden”, aldus FAO.

De prijs van plantaardige olie steeg in september met 6% ten opzichte van de prijzen in augustus, als gevolg van stijgende prijzen voor palmolie, zonnebloempitten en sojaolie, en bereikte het hoogste punt in 8 maanden.

De zuivelprijzen stegen deze maand nauwelijks, met matige prijsstijgingen voor boter, kaas en magere melkpoeder, gecompenseerd door een daling van volle melkpoeder.

De suikerprijzen daalden deze maand met 2,6%, voornamelijk als gevolg van een wereldwijde overvloed die naar verwachting in het seizoen 2021 zal aanhouden.

De vleesprijzen daalden deze maand met 0,9% en waren + 9,4% jaar-op-jaar, met dalende prijzen voor varkensvlees als gevolg van het Chinese verbod op de invoer van varkensvlees uit Duitsland nadat onlangs verschillende gevallen van Afrikaanse varkenspest waren ontdekt.

Zoals uiteengezet door de Wereldbank in september, hebben stijgende voedselkosten als gevolg van de viruspandemie aanzienlijke gevolgen voor kwetsbare huishoudens, waarvan er vele in armoede en honger terechtkomen.

“Terwijl de coronaviruscrisis zich ontvouwt, zorgen verstoringen in de binnenlandse voedselvoorzieningsketens, andere schokken die de voedselproductie beïnvloeden en verlies van inkomens en geldovermakingen voor sterke spanningen en voedselveiligheidsrisico’s in veel landen”, aldus de Wereldbank.

In augustus waarschuwde David Beasley, directeur van het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de VN , dat er binnen zes maanden $ 5 miljard aan noodfondsen nodig is om een wereldwijde hongersnood te voorkomen.

VN-secretaris-generaal Antonio Guterres zei onlangs dat de wereld een van de ergste voedselcrises in vijf decennia doormaakt . De virusgerelateerde neergang drijft de ongelijkheid in rijkdom tot het uiterste en drijft miljoenen mensen in extreme armoede.

Dit zijn de gebieden met het hoogste risico voor een uitbraak van een voedselcrisis:

(zie link bovenaan artikel)

Hotspots voor voedselonzekerheid. Klik om te vergroten ( zie link)

Risico’s van voedselonzekerheid, veroorzaakt door stijgende prijzen en verstoorde toeleveringsketens als gevolg van de viruspandemie, zijn niet beperkt tot de VS. Een vooraanstaande voedselbank in het land waarschuwde onlangs voor een landelijk “maaltijdtekort” in de komende 12 maanden.

En door de geschiedenis heen hebben de volatiliteit en verstoringen van voedselprijzen vaak geleid tot sociale onrust. Een onbedoeld gevolg van de wereldwijde neergang zou een voortzetting kunnen zijn van de sociale onrust, overal ter wereld.

Via Zerohedge

https://www.zerohedge.com/political/top-us-food-bank-warns-meal-shortages-next-12-months

Denk niet dat het alleen over de V.S. gaat. Wat daar gebeurt, komt hier.