Over gezond verstand

Herbloggen van Xandernieuws

Denemarken gebruikt gezond verstand en zit zonder mondkapjes weer bijna op normaal

Posted on 30/09/2020

Bijna hele Nederlandse politiek ondersteunt koers naar totalitair corona-fascisme

Terwijl bijna de hele Nederlandse politiek, zowel regering als oppositie, collectief zijn verstand lijkt te hebben verloren en aandringt op het verplicht stellen van mondkapjes, laten ze zich in het nuchtere Zweden en Denemarken niet van de wijs brengen door alle angstpropaganda. In Denemarken is zonder mondkapjesplicht en zonder social distancing op scholen bijna weer de normale situatie van vóór de coronacrisis bereikt. Die normale situatie is – gezien de absurde pleidooien in de Tweede Kamer vandaag, en het ‘advies’ van het kabinet om in winkels en publieke ruimtes mondkapjes te dragen – echter iets waar het Nederlandse parlement overduidelijk NIET naar terug wil.

Europa lijkt opgesplitst te zijn in twee parallelle universa. In West- en Zuid Europa blijft men de corona angstpandemie hoax met steeds strengere, waanzinnigere samenleving- en economie verwoestende maatregelen handhaven en zelfs verergeren, terwijl in Scandinavië het gezonde verstand is bewaard, en het leven juist weer bijna teruggekeerd is naar normaal.

Zweden: je KUNT weer terug naar normaal (maar men WIL het in Nederland simpelweg niet):

(En kom niet aan met dat Zweden zo dun bevolkt is – in de metropool Stockholm wonen 2,5 miljoen mensen, meer dan 2,5 keer zoveel als in Amsterdam).

In Zweden, Noorwegen (op enkel een draagadvies in drukke treinen na) en Denemarken zijn er geen obsessieve social distancing regels, geen verplichte mondkapjes, geen avondklokken, geen (dreigende) lockdowns, en zeker geen draconische boetes, waarmee ook in Nederland de hele bevolking in gijzeling wordt gehouden tot de al in maart aangekondigde, enige goedgekeurde ‘oplossing’ beschikbaar is: een vaccin.

Hypochondrische cultuur richt zich nu ook tegen kinderen

Het ergste aan de nieuwe hypochondrische cultuur die in de VS en het grootste deel van Europa zo agressief wordt gepromoot is dat de corona-bureaucraten zich nu ook steeds meer op kinderen en jong volwassenen richten. In veel landen is een meedogenloos regime ontstaan, dat – nota bene bijna overal op aandringen van doodsbang gemaakte docenten – naar believen de meest beperkende en idiote maatregelen neemt om zogenaamd de ‘gezondheid’ en ‘veiligheid’ van leerlingen te beschermen.

In Groot Brittannië heeft die onderdrukking er al toe geleid dat vele duizenden leerlingen verplicht naar huis werden gestuurd en daar minimaal 2 weken in quarantaine moeten blijven. Veel Nederlandse scholen hebben er voor gekozen om slechts beperkte aantallen leerlingen toe te laten, en letten werkelijk op iedere kuch of nies (alsof dat niet normaal is in september). Nu het kabinet het paniek zaaien iedere paar weken in een hogere versnelling zet, valt te verwachten dat de meeste scholen straks weer helemaal dichtgaan.

En dat allemaal om de veronderstelde verspreiding van een virus in te dammen, dat in alle landen die deze maatregelen nemen al maanden nog amper slachtoffers maakt. De meeste ziekenhuizen zijn vrijwel leeg, maar desondanks wordt het mantra dat de zorg weer ‘overbelast’ wordt met ‘corona patiënten’, dagelijks herhaald, en weigeren de politieke en medische autoriteiten te erkennen dat de gebruikte PCR test – ook volgens de uitvinder en de fabrikanten – volkomen ongeschikt is om Covid-19 te detecteren, of wat voor ‘live’ virus dan ook.

Omdat het complete beleid gebaseerd is op deze – wetenschappelijk bewezen nutteloze – testen, zijn alle berichten over ‘snel oplopende aantal besmettingen’ je reinste flauwekul en volksverlakkerij. Hetzelfde geldt automatisch voor alle maatregelen die reeds zijn genomen, vandaag werden genomen, en nog zullen worden genomen.

Denemarken ziet in dat beperkingen voor scholen bom onder samenleving legt

Behalve wat online colleges voor studenten heeft Zweden nooit de scholen gesloten. Ook de Deense leraren gebruikten hun verstand, daar waar die van hun Nederlandse collega’s met de grote stroom baggerpropaganda van de media het riool in lijkt te zijn gespoeld.

De Deense Lerarenbond besloot in overleg met de regering dat de scholen zelf mogen beslissen of ze bepaalde maatregelen nemen. Na wat lichte social distancing regels in april en mei, zijn bijna alle beperkende maatregelen inmiddels weer opgeheven. De meeste scholen hebben enkel een handenwasplicht; verder functioneren de klassen normaal. Er is géén 1,5 meter, géén leerlingenbeperking, en al helemaal geen ziekmakende mondkapjesplicht.

De Denen zien namelijk wèl dat je niet door kan blijven gaan met het creëren van massale paniek met 1,5 meter, mondkapjes en quarantaines, noch met het maar blijven verlengen van een feitelijke noodtoestand (die in Nederland zelfs permanent (!!) zal worden gemaakt als de Spoedwet erdoor komt), zonder dat je daarmee niet alleen de opleidingen van de studenten en leerlingen, maar ook hun hele verdere leven in groot gevaar brengt, waardoor feitelijk een atoombom onder de structuur en toekomst van de complete samenleving wordt gelegd.

‘Covid heeft in deel van het Westen duidelijke trend naar fascisme blootgelegd’

De enorme verschillen tussen Scandinavië en West/Centraal Europa laten zien dat het ‘sociale contract’ tussen de samenleving en de overheid in Noord Europa nog intact is, maar hier in razendsnel tempo wordt afgebroken. In tegenstelling tot in Berlijn, Brussel, Den Haag, Parijs, Londen en Parijs zien de regeringen boven de noordgrens van Duitsland zichzelf nog als dienaren van het volk, die het belang van de burgers voorop stellen.

Hoe anders is het in Nederland en de ons omringende landen, waar wij aan almaar strengere dictaten worden onderworpen, die onze vrijheden en inspraak stapsgewijs aan het vernietigen zijn. In het huidige tempo zal er eind 2021, 2022 vrijwel NIETS meer over zijn van het vrije, democratische en open Nederland zoals dat na WO-2 is opgebouwd.

‘Na 6 maanden ‘pandemie’ is het duidelijker dan ooit dat Covid in delen van het Westen een gestage koers naar fascisme heeft blootgelegd,’ concludeert analist en radio presentator Patrick Henningsen dan ook. ‘Deze trend werd eerder nog gemaskeerd door de eindeloze retoriek en platitudes in politiek en media over ‘democratie’, verpakt met een constant angstzaaien over een niet-bestaande Russische ‘bedreiging’ voor ‘onze manier van leven’. Het is tijd dat de hoogmoedige ‘hoeders van de democratie’ in het ‘vrije’ Westen eens heel goed en lang in de spiegel kijken’ .

Xander

zie ook:

https://nederlandterugnaarnormaal.nl/