Over een racistische songtekst

Racistische songtekst met bedreigingen door Akwasi

Geplaatst op 15 september 2020door E.J. Bron

dit is het ongeveer vertaald uit de straattaal:

-Hij heeft zwarten die klaar staan om ons te inelkaar te rammen

-Hij heeft marokkanen die dikke escalaties en chaos (rwina) gaan veroorzaken met badr hari (prof kickbokser) veroordeeld voor mishandeling. Die escalaties en chaos hebben we onlangs al gehad in een aantal steden.

-Hij heeft molukkers die onze treinen kapen, niet takken.

-Hij heeft zwarten die hem steunen, het is krachtig

-Hij kent zwarten die studeren om ons straks te kunnen pakken (dus niet om vooruit te komen , maar om blanken te kunnen pakken)

– Dus hij is er klaar voor…. (om ons inelkaar te rammen, om dikke chaos en escalaties te veroorzaken, onze treinen te kapen, met zwarten die ons willen pakken)

– Bel de backup, want zijn backup staat klaar …..om bovenstaande bedreigingen uit te voeren.

– De Balkan, die vastgehouden wordt, staat klaar….. (tegengehouden izlammitische asielzoekers?) om bovenstaande bedreigingen uit te voeren.

– Hij heeft turken die allang klaarstaan …..om bovenstaande bedreigingen uit te voeren

– Black lives matter….. marxistische anti-kapitalistische/anti-blanken terreurorganisatie

Draai de rassen om en je bent strafbaar.

Deze meneer mag dat “zingen” / “rappen” en wordt ook nog geëerd.

https://www.nu.nl/muziek/6077875/akwasi-krijgt-funx-award-voor-rol-bij-strijd-tegen-racisme-in-nederland.amp?__twitter_impression=true

Akwasi krijgt FunX Award voor rol bij ‘strijd tegen racisme in Nederland’

https://www.funx.nl/news/funx/47940-dit-zijn-de-winnaars-van-de-funx-music-awards-2020

De enige award die dit jaar niet van de luisteraars, maar van FunX komt, is de FunX Power Award. En die gaat naar Akwasi voor zijn inzet voor Black Lives Matter

FunX wordt indirect gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, waar Ingrid van Engelshoven, namens D66, minister van is.

Daarnaast ging er een FunX-award naar rapper en NPO-lieveling Blacka. Blacka kon zelf helaas niet aanwezig zijn, omdat hij nog in voorarrest zit vanwege zijn betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij in Scheveningen.”

zie ook:

NPO zet Akwasi in zonnetje: ‘Hij is dit jaar de held’

Geplaatst op do 17 sep 2020

Rapper Akwasi wordt in het zonnetje gezet door de radiozender NPO FunX. Hij heeft woensdagavond tijdens de FunX Music Awards 2020 een prijs gewonnen die speciaal voor hem in het leven is geroepen: de Power Award. Dat meldt de zender. De publieke radiozender heeft Akwasi de prijs gegeven vanwege zijn strijd tegen racisme. “Hij draagt misschien geen cape, maar Akwasi is dit jaar de held en het boegbeeld geweest in de strijd tegen ongelijkheid in Nederland“, zo klinkt het.

Het is volgens de NPO-zender moedig dat Akwasi ondanks alle tegenwind gewoon door blijft gaan. “Ondanks alles dat hij over zich heen krijgt, geeft hij niet op en blijft hij doorgaan. En dat allemaal voor de good cause.”

Het NPO-station wilde per se dat Akwasi deze prijs zou krijgen. “Normaal gesproken worden alle awards door het publiek bepaald, maar voor deze bijzondere award maakte FunX een uitzondering door er zelf eentje te geven aan iemand die het verdient.”

Zelf is Akwasi overrompeld. “Ik weet niet wat ik moet zeggen“, zegt hij. “Ik ben heel erg blij met wat ik nu krijg en ben FunX superdankbaar voor de erkenning. Deze award wil ik graag opdragen aan iedereen die wel eens een vuist in de lucht heeft gegooid. Gooi ‘m nog hoger en raak de sterren aan.”

“Ook voor alle mensen die achter, voor en naast mij staan: het gaat niet om mij, maar om iets veel groters. Het gaat om ons allemaal. Dit is voor iedereen die strijdt voor gelijkwaardigheid en die de struggle kent. Onderdrukking mag er gewoon niet zijn. Deze erkenning geeft heel veel kracht, want nu zie ik in dat er ook nog liefde kan zijn naast alle haat die ik krijg.”

Akwasi raakte onlangs voor de tweede keer in opspraak, ditmaal vanwege moordlustige tweets over Sinterklaas en Zwarte Piet die in zijn Twitter-archief zijn gevonden. Eerst wuifde hij het weg als leugens van de media, daarna distantieerde hij zich van zijn tweets.

en:

Bizar weinig kijkers voor ode aan Akwasi op NPO 3

Geplaatst op do 17 sep 2020

De ode aan de verbindingsrapper Akwasi tijdens een prijzenfeestje van de NPO, de FunX Music Awards, trok woensdagavond bizar weinig kijkers naar NPO 3. De zender stortte met 35.000 kijkers (0,7 procent) volledig in het tv-ravijn. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Tijdens het gala van de NPO-zender worden elk jaar diverse publieksprijzen uitgedeeld, maar dit jaar had de organisatie ook een prijs in het leven geroepen die ze zélf kon uitreiken: Akwasi kreeg de Power Award.

NPO-presentator Fernando Halman hees Akwasi op het schild tijdens de uitzending op NPO 3, waar dus bijna niemand naar keek. “Akwasi, je hebt misschien geen idee waarom je hier staat, maar dat wordt zometeen helemaal duidelijk.”

Fernando richtte zich daarop naar de kijker: “Ik wil je even thuis meenemen naar het afgelopen jaar. Hoe pittig 2020 ook is, het is ook een jaar van strijd en van hoop. 2020 is het jaar waarin we massaal zeggen: ‘Genoeg is genoeg, het is klaar, black lives matter.’ We sluiten onze ogen niet langer voor racisme, in welke vorm dan ook.”

Good vibes

Respect en gelijkheid staan voorop, vertelde Fernando. “Good vibes, positive vibes. Niet alleen, maar samen maken we de wereld een beetje beter. Eén van die mensen die zich al jaren inzet voor een mooiere wereld, is deze man: Akwasi.”

Akwasi werd door Fernando de hemel in geprezen. “Iemand die vooroploopt, iemand die in een hokje wordt geduwd, iemand die onder een vergrootglas ligt, maar een echte held geeft niet op en gaat door. All for the good cause. Om mensen te verbinden, om te zeggen: ‘We can do better.’”

“Akwasi, we willen je bedanken. Je hebt power, je stond er, dat betekent veel. En om Akwasi’s woorden te citeren zeg ik het volgende: ‘Ik hoop dat we elkaar blijven ontmoeten en elkaar vinden in wat ons verbindt, en niet in wat ons uiteendrijft.’ Alle awards zijn door het publiek bepaald, maar deze award wil FunX jou geven. Daarom voor jou: de FunX Power Award.”

Vuist

Akwasi stond perplex, waarschijnlijk net als de paar kijkers thuis. “Ik weet niet wat ik moet zeggen, joh. Ik had dit niet verwacht, helemaal niet. Ik vond het al een beetje vaag dat ik hier moest zijn, maar echt: ik ben FunX superdankbaar voor de erkenning en voor het feit dat ze een Power Award in het leven hebben geroepen.”

“Ik ben heel blij met wat ik nu krijg hier. Ik wil dit graag opdragen aan iedereen die weleens een vuist in de lucht heeft gegooid. Gooi hem omhoog, gooi hem nog hoger, raak de sterren uit wat mij betreft.”

zie ook: https://www.geenstijl.nl/5155412/jongeren-zender-npo-geeft-prijs-aan-akwasi/

De muziekindustrie wordt gecontroleerd, net als black lives matter. Omgekeerd racisme mag dus kennelijk en wordt ook nog eens gepromoot. Maar vergis je niet deze mannen worden in een voorhoede geplaatst omdat “zij” dat willen en gebeurt net zo lang als “zij” dat willen. Deze industrie is niet vrij. Alles komt uit de V.S. en alles wordt hen aangereikt. Systemisch racisme wordt niet hier verzonnen maar dat komt daarvandaan en duurt zo lang als “zij” het willen. Tot ze hun hand overspelen. De “muzikanten” worden met geld en “klatergoud” een wereld ingetrokken waar ze niet meer uit kunnen. Ik vind het niet om aan te horen en ook niet om aan te zien en toch moet je mededogen voelen omdat zij deze rol nu zo uit spelen. Ze zullen een hoge prijs betalen.

En dan nog dit: uit het Parool:

Hoeveel Nederlanders willen die Gouden Koets niet meer zien rijden? Theodor Holman

16 SEPTEMBER 2020

De Gouden Koets zullen we op Prinsjesdag nooit meer zien, voorspel ik, want een paneel, of misschien wel twee panelen, schijnen bijzonder beledigend te zijn.

Beledigend. Een gouden koets. Van nepgoud. Met een schildering van weet ik hoe lang geleden, waarin in kitscherige kleuren iets akeligs, namelijk slavernij, wordt afgebeeld op een totaal belachelijke wijze. Voor mij zijn die panelen door zijn absurde voorstelling eerder een pamflet tégen dan vóór slavernij.

Op die panelen, moet ik ook eerlijk zeggen, heb ik eigenlijk nooit gelet. Niemand in mijn omgeving lette daar ooit op. Ik dacht altijd dat er een pompoen op was geschilderd.

Van mij mag Zijne Majesteit desnoods (of eigenlijk bij voorkeur) in een grote kinderwagen worden rondgereden, getrokken door twee olifanten op wier ruggen brullende leeuwen als koetsiers balanceren.

Ik zou trouwens toch wel eens willen weten hoeveel Nederlanders het ermee eens zijn dat we de Gouden Koets niet meer inzetten. Tevens wil ik weten hoeveel mensen er door die panelen zo diep beledigd zijn dat ze het niet kunnen verdragen die koets één keer per jaar vijfhonderd meter te zien afleggen.

Maar ach, vroeger dachten wij nog dat de koets van echt goud was en meenden we dat hij in een oven gereden moest worden zodat het goud zou smelten en de waarde daarvan, uitgedrukt in guldens – door ons geschat op enkele miljoenen – geschonken kon worden aan de armsten in onze samenleving.

Eigenlijk vond ik dat een stuk aardiger van ons dan zo’n Gouden Koets te verbieden vanwege vermeende beledigingen.

Wat mij opvalt is dat sommigen het meest boos zijn op rituele en sprookjesachtige elementen in onze samenleving. Een Zwarte Piet die niet bestaat. Een Gouden Koets die maar één keer per jaar wordt gebruikt. Met doodsbedreigingen en echt racisme tot gevolg, maar ook heftige irritaties bij mensen zoals ik, die blijven zeggen dat ze geen racist zijn, maar toch continu in die hoek worden gedrukt.

Ik weet dat er sprookjes, mythen en rituelen bestaan die beledigend, schokkend en wreed zijn. Er bestaat geen cultuur op deze aardbol die niet zulke sprookjes, mythen en rituelen heeft. Ze verkondigen opvattingen, meningen, manieren van leven. Soms zijn het de taboes waaraan mensen hun moraal kunnen slijpen.

Die slijpstenen verbieden heeft geen zin. Er worden dan andere verzonnen. Cultuur kwetst. Hoe hoger de beschaving, hoe groter de kans om gekwetst te worden. Zo hoort het.

Theodor Holman (1953) is columnist, schrijver, televisie- en radiomaker.

https://www.parool.nl/columns-opinie/hoeveel-nederlanders-willen-die-gouden-koets-niet-meer-zien-rijden~b6d1ca0e/

Kwetsen is dus iets anders dan bedreigen