Over kappen met mondkapjes

herbloggen via Xandernieuws

Hoogleraar Pierre Capel herhaalt: ‘Kappen met mondkapjes en angstpandemie’

Posted on 25/08/2020

Zelfs de statistieken van het RIVM laten zien dat er sinds eind mei geen corona meer is gevonden in mensen met klachten – ‘Westen niet in greep van coronavirus, maar van angstpandemie’

Hoogleraar Pierre Capel veegt in een nieuwe column bij Café Weltschmerz opnieuw de vloer aan met het coronabeleid van de regering, die er alles aan lijkt te doen om de angst er bij de bevolking in te houden, door ‘de incidentele aanwezigheid van het virus uit te vergroten tot een tweede golf’. Dat wordt gedaan door met behulp van de media de focus uitsluitend te richten op ‘besmettingen’, wat – al zouden de volstrekt onbetrouwbare PCR testen wèl kloppen – helemaal niets zegt of mensen ook daadwerkelijk infectueus zijn en ziek worden.

‘De vraag is of de tweede golf er wel is,’ begint Capel. ‘Is er een relatie tussen een positieve PCR test, en ‘besmettelijkheid’ en ziek worden?’ De PCR test kan zoals onze lezers weten net zo goed positief uitslaan door de resten van een ander virus (zelfs een gewone verkoudheid) dat u een paar maanden geleden hebt gehad.

Simpelste en beste wat gedaan had moeten worden is iedereen die ‘positief’ zou zijn getest, twee weken later opbellen of ze wel ziek zijn geworden. Dan zie je meteen of er een tweede golf zieken is. Op de statistieken is de ‘epidemie’ namelijk even stilletjes als valselijk veranderd in een ‘case-demie’, dat werd gedaan omdat er nog maar nauwelijks zieken en doden waren.

RIVM vindt sinds eind mei geen corona meer bij mensen

‘Het wordt wel beweerd dat de PCR test aantoont dat mensen infectueus zijn, maar is dat wel zo?’ Na mei is er (vrijwel) geen sterfte meer, maar wel een zogenaamde enorme besmettelijkheid. Capel pakt er een officiële RIVM grafiek bij van mensen met acute klachten aan de luchtwegen (Influenza, Rhino, Entero, RSV, SARS-Cov-2) (ivm copyright niet te plaatsen. Zie YouTube video op 4 min. 33 sec.). ‘We zien dat het grootste deel van de klachten is veroorzaakt door Rhino virussen (verkoudheid), en een flink deel voor verschillende varianten van influenza. Sinds eind mei is er geen corona meer gevonden in mensen die last hadden van hun luchtwegen.’

Dan laat hij een grafiek zien met die de virus ontwikkelingen sinds 2005. ‘En wat zien we? Ieder jaar beginnen we met Rhino, dan influenza, dan corona. Dus die corona infectie is er ieder jaar, en kan best vervelend zijn.’ En net zoals influenza het ene jaar erg is (2009,2018) en het andere jaar mild (2010), ‘heb je ook Covid-5, Covid-11, Covid-12, en Covid-19. Dan is maar de vraag of Covid-19 zoveel erger was dan Covid-18, Covid-17, etc..’

In de greep van een angstpandemie

Uit bevolkingsonderzoek blijkt dat 40% van de Amerikanen zegt dit jaar een stuk angstiger te zijn geworden (18% had al last van een angststoornis). ‘Los van het virus hebben we een angstpandemie. Zijn we misschien ingesukkeld? Een beetje verwend? Waar is onze inventiviteit, ons oplossingsvermogen, onze vechtlust gebleven? Waarom is er zoveel angst?’

Capel vergelijkt dan de tienduizenden jonge mensen die in 1944 onze vrijheid terugwonnen door op de kust van Normandië te landen, wetend dat velen van het zouden sterven, met de jongeren van 2020, die juist vluchten voor de vrijheid. ‘Alle vrijheden worden vanuit een angstperceptie overboord gegooid, en alles wat echt heilig is, wordt ontheiligd.’

‘Als je iets waarneemt krijg je daar, zolang je erin gelooft, een gevoel bij. Als dat een positief gevoel geeft, gaan andere delen van de hersenen aan de gang dan bij een negatief gevoel. In deze tijd zijn we erg bezig onze Amygdala – het centrum van de hersenen waar angst zetelt – te stimuleren, en een gigantische hoeveelheid angst te genereren.’ In een volgende column gaat Capel hier dieper op in, hoe dit in verband staat met ziektes en depressies.

Onze logica, ons redeneervermogen, zit in de Cortex (boven de Amygdala). Logica heeft echter geen invloed op de reactiviteit van de Amygdala, die onbewust is. ‘Wat zien we nu? Angst schreeuwt om zekerheden. We kunnen niet met onzekerheden omgaan. Als je bang bent, wil je een houvast. Logica heeft geen grip op angst, dus alle verhalen die ik hier heb vertelt, met grafieken en redeneringen, hebben geen effect. Als iemand bang is, is ie gewoon bang… Angst is een heel fundamenteel iets, en dat roept om zekerheden.’

Westen verdrijft angst met schijnwaarheden over mondkapjes en anderhalve meter

In Thailand, waar Capel heeft gewerkt, staan op of bij ieder ziekenhuis, ieder hotel, ieder overheidsgebouw, een ‘spirit house’ die de boze geesten moeten weghouden. Dat is de Thaise manier om om te gaan met angst en onzekerheid, ‘en dat werkt perfect. Wat zijn in het Westen onze manieren om onze angsten te beteugelen? Dat zijn onze schijnwaarheden. Als we dan met een virus kampen, gaan we praten over mondkapjes, anderhalve meter, lockdowns.’

In de grafieken is klip en klaar te zien dat de corona epidemie in Italië en het Verenigd Koninkrijk, waar zeer strenge lockdowns en social distancing werden ingevoerd, erger verliep dan in Zweden, dat niet in lockdown ging, dat amper maatregelen nam, en de samenleving vrijwel volledig liet doorgaan. Ja, het duurde iets langer voordat het virus weg was, maar omdat de piek (veel) lager was, verliep de epidemie over het geheel ongeveer hetzelfde. Hieruit blijkt dat lockdowns, mondkapjes en anderhalve meter geen enkele zin hebben, en nul komma nul effect sorteren.

Uit onderzoeken blijkt keer op keer dat de mondkapjes die we nu gebruiken, slechts ‘marginale’ bescherming kunnen bieden tegen virussen. Echt medische mondkapjes werken wel, maar die mogen we niet gebruiken! (Daar staat zelfs een boete op). Degenen die we wèl mogen dragen ‘zijn slechts schone schijn, want die laten tussen de 80% en 95% van de virussen door.’ De mondkapjes die nu worden gedragen hebben daarom net zoveel effect als een open hekwerk met kippengaas heeft op het tegenhouden van muggen.

Dan laat hij een filmpje van RTL Nieuws zien, waarin iemand uitleg geeft over diverse mondkapjes en hoe die te dragen, en letterlijk toegeeft ‘dat het bijna onmogelijk is om precies het goed mondkapje op de juiste manier te dragen’.

‘Emotionele angstbestrijders die niets met werkelijkheid te maken hebben’

Capel: ‘Weggegooide mondkapjes en handschoenen zijn een bewezen bron van infectie.’ Hij noemt het daarom ‘een ramp’ dat deze nu op steeds meer plaatsen verplicht moeten worden gedragen. In de praktijk houdt dat mondkapje dus geen enkel virus tegen. ‘Maar mondkapjes horen bij ons Westerse ‘spirit house’. Mensen, realiseer je dat die mondkapjes emotionele angstbestrijders zijn, maar niets met de werkelijkheid te maken hebben.’

Net zo idioot is het dat je nu plotseling in je eigen huis maar 6 mensen mag ontvangen. ‘Wat die virussen zijn héél goed in kunnen tellen,’ spot Capel. ‘Dat virus telt 1 tot 6 mensen, en zegt ‘o dan kan ik niks doen. Maar 7, hé, nou mag ik!”

‘Goed is wat de meerderheid denkt; slecht is wat de minderheid denkt – of toch niet?

Hij sluit af met een treffend voorbeeld uit het verleden, het stripboek ‘Het monster van Trotteldom’, een avontuur van Tom Poes en Olivier B. Bommel. Daarin zijn de wezentjes die het eiland Trottel te bewonen doodsbang voor een monster dat steeds hun stad vernietigt. Dan blijkt na een gebeurtenis dat ze zelf dat monster zijn.

Kenmerkend voor deze tijd is Laris Trot, de veldwachter, die de bewoners voorhield dat ‘Goed is wat de meerderheid denkt. Slecht is wat de minderheid denkt. Maar als de meerderheid iets slecht vindt, is het slecht, zelfs als het goed is.’ Het behoeft geen uitleg dat wij in Den Haag, bij het RIVM, het OMT en bij de wetshandhavers ook dit soort ‘veldwachters’ hebben.

‘Dus ik zou willen afsluiten: Als iedereen iets slecht vindt, is het slecht.’

‘Of toch niet?’

Xander via Café Weltschmerz / YouTube| https://www.youtube.com/watch?v=Q_ZNintz4_Q&feature=emb_logo