Over je medeplichtig maken

NB.: ik heb er vaker over geschreven: ze doen alles open in je gezicht. Kijk dit zijn wij, dit doen wij. Zo maken ze je medeplichtig want “jij doet er immers niks tegen” is hun argument. Dat zij de touwtjes in handen hebben en manipuleren en macht hebben doet er niet toe.

Uitgebeeld in “They Live”, de rare film met een krachtige boodschap

herbloggen en google translate gebruikt.

Door Vigilant Citizen op 18 april 2012

‘They Live’ is een sciencefictionfilm uit de jaren tachtig met aliens, een WWF-worstelaar en heel veel zonnebrillen. Wat is er niet leuk aan? Hoewel de film op het eerste gezicht een hoop onzin lijkt, communiceert ‘They Live’ eigenlijk een krachtige boodschap over de elite en het gebruik van massamedia om de massa te controleren. Beschrijft de film wat we de Illuminati noemen? Dit artikel gaat in op de diepere betekenis van John Carpenters vreemde maar fascinerende film ‘They Live’.

Waarschuwing: grote spoilers vooruit (kom eroverheen, de film is 24 jaar oud) .

Kijken naar They Live is een tegenstrijdige ervaring. Het is een vreemde combinatie van oogverblindende berichten met mat acteerwerk, krachtig sociaal commentaar met speciale effecten uit de B-film uit de jaren 50 en aangrijpende satire met vreemde punchlines. Kijkers constant laten schommelen tussen “Wauw, dat was geniaal!” tot “Wow, dat was oubollig!”, is het moeilijk om de film goed te beoordelen vanuit cinematografisch oogpunt. Vanuit het standpunt van een “boodschap” is They Live echter goud. Gebaseerd op het korte verhaal van Ray Nelson’s Eight O’Clock in the Morningis de film een ​​van die zeldzame subversieve verhalen die kijkers dwingt hun wereld en omgeving in vraag te stellen. Omdat, ondanks het feit dat de film over griezelige buitenaardse wezens gaat, het waarheden aan de kijkers meedeelt waarop alleen in reguliere films wordt gezinspeeld. Als je dieper in de verhaallijn kijkt, zou je kunnen beseffen dat er waarschijnlijk meer ‘wetenschap’ dan ‘fictie’ in het verhaal van They Live zit … vooral als men een ‘een waarheidsziend zonnebril’ heeft.

De held van de film, gespeeld door WWF-worstelaar Rowdy Roddy Pipper, is een schijnbaar naamloze zwerver. In het korte verhaal en de aftiteling van de film wordt hij Nada genoemd, wat ‘niets’ betekent in het Spaans. Hoewel dit naamloze niets kapot en dakloos is, slaagt hij er toch in om de verborgen heerschappij van de buitenaardse wereld bloot te leggen. Hoe heeft hij dat bereikt? Met het enige dat hij ooit nodig zou hebben: de waarheid. Oh, en ook wapens. Hij gebruikte veel wapens. Het belangrijkste is dat, ondanks het feit dat Nada verschillende keren in de verleiding kwam om zijn mond te houden in ruil voor “genereuze compensatie”, hij zijn integriteit bewaarde en nooit instemde om uit te verkopen aan de buitenaardse wezens. Nu, dat is een rolmodel. Als klap op de vuurpijl zegt hij de beste dingen ooit.

Zijn de aliens in de film een ​​fantasierijke manier om de elite van de wereld te portretteren, degenen die in het geheim de wereld besturen, degenen die we de Illuminati noemen? Laten we deze cultklassieker opnieuw bekijken en kijken hoe het de verborgen heerschappij van de elite beschrijft.

Het uitgangspunt

Vanaf het begin, als we Nada met zijn rugzak door Los Angeles zien lopen, zorgt de film voor een bepaalde sfeer: er klopt iets niet. Hoewel Nada een blije kerel lijkt te zijn, is de stad niet gelukkig en is het niet al te aardig voor blije jongens. Integendeel, er hangt een gevoel van naderend onheil in de lucht: armoede heerst, helikopters vliegen door de stad en straatpredikers spreken van zielloze wezens die de wereld regeren.

“Het gif van slangen is onder hun lippen. Hun mond is vol bitterheid en vervloekingen. En op hun paden, niets dan verderf en ellende. En de vrees voor God is niet voor hun ogen! Ze hebben de harten en gedachten van ons weggenomen. leiders. Ze hebben de rijken en machtigen gerekruteerd, en ze hebben ons verblind voor de waarheid! En onze menselijke geest is verdorven. Waarom aanbidden we hebzucht? Omdat buiten de limiet van ons zicht, ons voedt, bovenop ons zit van geboorte tot de dood zijn onze eigenaren. Onze eigenaren – ze hebben ons. Ze beheersen ons. Ze zijn onze meesters. Word wakker. Ze gaan allemaal over jou, overal om je heen! “.

Is de beschrijving van de prediker van de “meesters” van toepassing op de Illuminati? Ik geloof het wel.

Terwijl we Nada’s doelloze tocht door de stad volgen, richt de camera zich vaak op mensen die wezenloos naar televisieschermen staren en gedachteloos de vage berichten absorberen die het communiceert. Reguliere Joes lijken echt te genieten van hun televisieshows … totdat een obscure organisatie de ether hackt om subversieve berichten uit te zenden over de verborgen heersers van de wereld.

“Onze impulsen worden omgeleid. We leven in een kunstmatig opgewekte bewustzijnsstaat die op slaap lijkt. (…) De armen en de onderklasse groeien. Rassenrechtvaardigheid en mensenrechten bestaan ​​niet. Ze hebben een repressieve samenleving gecreëerd, en wij zijn hun onwetende medeplichtigen. Hun bedoeling om te regeren berust op de vernietiging van het bewustzijn. We zijn in een trance gewiegd. Ze hebben ons onverschillig gemaakt voor onszelf, voor anderen. We zijn alleen gericht op ons eigen gewin. Begrijp alsjeblieft. Ze zijn veilig zolang ze niet ontdekt worden. Dat is hun primaire overlevingsmethode. Houd ons in slaap, houd ons egoïstisch, houd ons verdoofd. “

Kan de bovenstaande verklaring worden toegepast op de Illuminati? Ik geloof het wel.

De gemiddelde Joes die naar deze illegale tv-uitzending kijken, krijgen allemaal enorme hoofdpijn – de rauwe waarheid is inderdaad te veel voor de meeste mensen om te verdragen. Zo’n kijker verandert van kanaal nadat hij de man op tv heeft verteld: “Blow it out your ass”. Net als vandaag willen de meeste mensen niets over dit soort dingen horen … ze willen gewoon terug naar hun hersenloze tv-kijken.

Nada realiseert zich dat de straatprediker en de man op televisie met elkaar verbonden zijn via een plaatselijke kerk. Als hij de kerk binnensluipt, ontdekt hij dat het eigenlijk het hoofdkwartier is van een ondergrondse organisatie.

Op een muur in de kerk staat “They Live We Sleep”, een zin die het fundamentele verschil beschrijft tussen de elite en de massa. De machthebbers kennen de waarheid over de wereld en bezitten de middelen en de kracht om echt te “leven”. De rest van de bevolking wordt verdoofd, afgestompt en gemanipuleerd tot een zombieachtige status om het zo gemakkelijk mogelijk te beheren door de meesters. De onwetendheid van de massa staat gelijk aan een staat van eindeloze slaap.

Nada ontdekt dat de opstandige organisatie mensen probeert te rekruteren om de heersers neer te halen. Een paar dagen later ontdekt Nada echter wat er gebeurt met degenen die plannen maken tegen de machthebbers.

Helikopters, bulldozers en politie in oproeruitrusting vallen de plaats binnen, vernielen alles en arresteren met geweld de leden van de ondergrondse organisatie. Dat is hoe de elite reageert op tegengestelde opvattingen.

Na getuige te zijn geweest van de gewelddadige politie-shakedown, begint Nada te beseffen dat er iets mis is in Amerika. De blije kerel die geloofde in hard werken en het volgen van de regels, begint te geloven dat er hier iets mis is.

Vastbesloten om meer te weten te komen, gaat Nada de kerk opnieuw binnen en vindt een paar interessante dingen.

De politie schilderde “They Live We Sleep” over. Het is duidelijk dat “zij” niet willen dat die boodschap bekend wordt.

Wat nog belangrijker is, Nada ontdekt een doos vol zonnebrillen waarmee hij de wereld kan zien zoals die is. Extra bonus: ze zien er ook best gaaf uit.

De waarheid zien

Hoewel de door Nada gevonden zonnebrillen aan de oppervlakte waardeloos lijken, bieden ze hem eigenlijk het grootste geschenk van allemaal: de waarheid. Wanneer Nada voor het eerst de zonnebril opzet, is de ervaring schokkend.

Als hij zijn zonnebril op heeft, kijkt Nada door de rook en spiegels die door advertenties en massamedia worden geprojecteerd. Hij ziet alleen de kern van hun boodschap en de enige reden waarom ze bestaan.

Het maakt niet uit welk tijdschrift Nada openklapt, hij ziet dezelfde subliminale berichten , die veel vertellen over de ware functie van ‘celebrity’- en’ fashion’-tijdschriften. Ondanks het feit dat ze allemaal verschillend zijn, dienen ze uiteindelijk allemaal hetzelfde doel: boodschappen van de elite naar de massa versterken.

Nada begrijpt ook snel de waarheid over geld.

Nada’s meest schokkende ontdekking betreft mensen om hem heen.

Sommige mensen zijn niet menselijk. Ze zijn van een ander ras dat de samenleving is geïnfiltreerd.

Nada realiseert zich dat ze overal zijn en dat ze machtsposities bekleden, zoals deze politicus die een typische “politicus” toespraak houdt op televisie. Is dit een manier om de Illuminati te portretteren?

Toen ze deze waarheid ontdekte, werd Nada pissig. ECHT pissig. Hoe reageerde hij op de situatie? Hij ging niet naar huis om er een gedicht over te schrijven. Nee, hij pakte een jachtgeweer en begon buitenaardse wezens neer te schieten.

Wanneer de buitenaardse wezens zich realiseren dat Nada door hun vermomming heen kan kijken, waarschuwen ze de autoriteiten onmiddellijk met de mededeling “Ik heb er een die kan zien”. Het kunnen “zien” wordt duidelijk afgekeurd door de aliens – ze houden er niet van om ontmaskerd te worden. Nada wordt al snel een sociale paria en buitenaardse wezens beginnen hem te naderen. Geconfronteerd met deze situatie, zegt Nada diepgaande en tijdloze woorden: “Ik hou niet van dit ooooooooone stukje”.

Veel buitenaardse wezens maken deel uit van de politie, omdat het enige doel is ervoor te zorgen dat de heerschappij van de vreemdeling niet wordt verstoord. De meeste politieagenten zijn echter gewone mensen en volgen gewoon de bevelen op, want dat is hun taak … een beetje zoals echte politieagenten die het werk van de Illuminati doen.

Nada en iedereen in de stad worden constant in de gaten gehouden door vliegende bewakingscamera’s die vreemd genoeg lijken op de nieuwe onbemande drones die momenteel over de hele wereld verschijnen.

Het concept van een waarheidsziende zonnebril is een interessante manier om het belang van kennis in iemands wereldperceptie te illustreren. Twee mensen kunnen naar exact hetzelfde kijken en toch twee heel verschillende realiteiten waarnemen, afhankelijk van het niveau van informatie en bewustzijn waarover elke persoon beschikt. Nada’s zonnebril kan daarom iemands kennis van de waarheid vertegenwoordigen, wat een duidelijke perceptie van de realiteit mogelijk maakt.

Op zoek naar anderen die de waarheid kennen

Bij het leren van de schokkende waarheid over de wereld, voelt Nada de behoefte om deze essentiële informatie met zijn vriend Frank Armitage te delen. Nada realiseert zich echter al snel dat sommige mensen er niets van willen horen. In feite worden velen zelfs boos en beledigd bij de simpele vermelding van iets dat erop verwijst. Als Nada Frank vraagt ​​zijn zonnebril op te zetten zodat hij kan zien wat hij ziet, weigert Frank resoluut en noemt hem een ​​”gekke motha…”. Nada antwoordt met een andere klassieke regel “Of je zet deze zonnebril op of je begint die vuilnisbak op te eten”.

Dan volgt een van de langste een-op-een vechtscènes die ik ooit heb gezien (acht minuten ponsen en trappen), een scène die zo lang wordt uitgesleept dat het volkomen absurd en zelfs komisch wordt. Hoewel de scène misschien belachelijk lijkt, zegt het iets over de moeilijkheid om gewone, gemiddelde mensen wakker te maken uit hun zalige onwetendheid.

Het kost Nada veel moeite, maar Frank ziet eindelijk dat de aliens de wereld beheersen. De twee vrienden worden vervolgens uitgenodigd voor een geheime bijeenkomst van de ondergrondse organisatie die probeert de aarde van de aliens te verlossen.

Tijdens de ontmoeting krijgen Nada en Frank contactlenzen die de waarheid zien. De zonnebril bezorgde waarheidszoekers nare hoofdpijn, vooral als ze werden afgezet. Wanneer je voor het eerst aan de waarheid wordt blootgesteld, kan aanpassing aan de nieuwe realiteit inderdaad moeilijk en zelfs pijnlijk zijn. Na een tijdje wordt het echter een naadloos onderdeel van de persoon. Een beetje zoals het dragen van contactlenzen.

Tijdens de ontmoeting ontdekken Nada en Frank dat mensen worden gerekruteerd door de aliens in ruil voor rijkdom en macht. Zoals de leider van de ondergrondse organisatie zegt: “De meesten van ons zijn gewoon meteen uitverkocht”. Het is vrij gemakkelijk om een ​​verband te leggen tussen de film en echte politici en beroemdheden die we in eerdere artikelen op deze site hebben gezien, die zich gemakkelijk uitverkopen aan de Illuminati in ruil voor rijkdom, macht en beroemdheid.

De ontmoeting duurt echter niet lang, want de politie komt binnen en begint iedereen daar neer te schieten. Ze worden door de elite bestempeld als een “terroristische organisatie”. Nada en Frank weten te ontsnappen en bevinden zich per ongeluk achter de vijandelijke linies, in de ondergrondse basis van de alien.

Achter vijandelijke linies

Tijdens het verkennen van de ondergrondse basis van de aliens, komen Nada en Frank een feest tegen dat door de aliens is georganiseerd voor menselijke collaborateurs om hen te bedanken voor hun “partnerschap”. Hoewel mensen nooit als gelijken aan de buitenaardse wezens zullen worden beschouwd, krijgen degenen die aan hen uitverkopen geldelijke voordelen… net zoals degenen die geen deel uitmaken van de hedendaagse elite die toch uitverkopen om de Nieuwe Wereldorde Agenda van de elite te pushen.

“Onze projecties laten zien dat tegen het jaar 2025 niet alleen Amerika maar de hele planeet onder de bescherming en de heerschappij van deze machtsalliantie zal staan. De winsten zijn aanzienlijk geweest, zowel voor onszelf als voor jou, de menselijke machtselite.”

Frank en Nada ontdekken dan de bron van de hersenspoelsignalen van de aliens: een televisiestudio. De buitenaardse wezens gebruiken het netwerk om hypnotische en subliminale signalen naar mensen te sturen, waardoor ze worden verblind voor de waarheid over hun heersers en de wereld. De boodschap die hier wordt gecommuniceerd: Massamedia zijn het favoriete instrument van de elite om de massa te indoctrineren en in dienstbaarheid te houden.

De tv-zender ‘Cable 54’ wordt door de aliens gebruikt om mensen te hypnotiseren. Is dit sciencefiction? Nauwelijks. Klik om te vergroten ( zie link)

Nada realiseert zich dat de enige manier om de mensheid uit de greep van de buitenaardse wezens te redden, is door naar het dak van het gebouw van het televisiestation te gaan en de zender van de subliminale berichten, vermomd als een satellietschotel, neer te halen. Zonder een door de elite gecontroleerde massamedia zal het indoctrineren van de massa inderdaad een stuk moeilijker zijn. Dus Nada en Frank beginnen hun weg naar het dak te schieten, geen gemakkelijke taak.

De desinformatie-agent

Nada ontmoette Holly Thomspon, een Cable 54-netwerkmanager, aan het begin van zijn wilde razernij. Hoewel Nada enigszins verliefd op haar lijkt te zijn, brengt ze op de een of andere manier altijd problemen met zich mee. Tijdens de bijeenkomst van de “terroristische organisatie” infiltreerde Holly in de groep, deed zich voor als sympathisant en beweerde dat Cable 54 “schoon” was en niet de bron was van het signaal van buitenaardse wezens, dat vals en misleidend was. Tegenwoordig wordt desinformatie op grote schaal gebruikt door de elite om degenen die proberen de waarheid over de wereld te ontdekken, te verwarren en te misleiden.

Tijdens Nada’s haast naar het dak van het netwerkgebouw verschijnt Holly weer en beweert dat ze hem wil helpen. Ze probeert hem echter gewoon te vermoorden voordat de missie is volbracht . Ze is daarom een ​​ander mens die zich verkocht aan de buitenaardse wezens die werden gebruikt om niet-corrupte mensen te verstoren die zichzelf en anderen probeerden te bevrijden.

De aliens uitschakelen

Hier is de grootste spoiler van allemaal: Nada slaagt erin de zender van de aliens neer te halen en de mensheid te redden. Door deze heroïsche zet wordt hij echter gedood als een politieagent in een helikopter hem doodschiet. Nada wordt daarom de ultieme held en offert zijn leven op voor het welzijn van de mensheid – een martelaar voor menselijke vrijheid van zielloze heersers.

Zodra de satellietschotel van de aliens is uitgeschakeld, kan de massa de wereld zien zoals die is: de lelijke gezichten van de alien worden aan de wereld blootgesteld .

Tot slot

Hoewel They Live meestal wordt omschreven als “een sciencefictionfilm die de consumentencultuur bekritiseert”, gaat de reikwijdte van de boodschap eigenlijk veel verder dan de gebruikelijke lezing “consumentisme is slecht”. They Live kan inderdaad worden geïnterpreteerd als een verhandeling over de grondige en systematische conditionering van de menselijke ervaring zodat een verborgen elite de massa heimelijk controleert, manipuleert en exploiteert. In de film worden de heersers afgeschilderd als een heel ander ras dat mensen als inferieur beschouwt – iets dat gemakkelijk kan worden gecorreleerd met de houding ten opzichte van de bloedlijnen van de Illuminati. De aanwezigheid van deze sterke boodschappen in de film is een van de redenen waarom They Livewerd een beetje een cultklassieker, ondanks het feit dat het werd gepand door filmrecensenten. Met het verstrijken van de jaren wordt de boodschap van de film steeds relevanter … en grillig realistisch.

Veel van degenen die de waarheid over de wereld zoeken, beseffen dat de teugels in handen zijn van een niet-gekozen elite, een die in wezen verborgen is voor het publieke oog. Zoals de reclameposter van de film zegt: “Je ziet ze op straat. Je bekijkt ze op tv. Misschien stem je dit najaar zelfs voor één. Je denkt dat het mensen zijn zoals jij. Je hebt het fout. Helemaal fout.”Deze geheimzinnige elite werkt achter de schermen en werkt voortdurend aan het creëren van een mondiaal systeem dat haar belangen dient: een Nieuwe Wereldorde, geregeerd door één wereldregering. Zoals een menselijke medewerker in de film zegt om zijn uitverkoop te rechtvaardigen: “Er zijn geen landen meer. Geen goeden meer. Ze runnen de hele show. Ze bezitten alles. De hele verdomde planeet! ” Om het werk van de heersers te vergemakkelijken, wordt de massa in het duister gehouden en afgeleid door de neppoppenshow die politiek is en de “geen onafhankelijke gedachte” -programmering die massamedia is. Apathie, onwetendheid en onverschilligheid zijn de beste vrienden van de elite.

Ondanks de niet-indrukwekkende speciale effecten en vreemde dialogen, slaagt They Live erin om de motieven en strategie van de wereldelite op een voor iedereen begrijpelijke manier te beschrijven. En dat is niet eenvoudig. Om de boodschap van de film echter volledig te begrijpen, moet men een waarheidsziende zonnebril dragen. Heb jij de jouwe aan?