Over de sleutel tot het verslaan van COVID-19

herbloggen van Paul Craig Roberts Instituut voor politieke economie (google translate)

3 augustus 2020

https://www.newsweek.com/key-defeating-covid-19-already-exists-we-need-start-using-it-opinion-1519535

De sleutel tot het verslaan van COVID-19 bestaat al. We moeten het gaan gebruiken

HARVEY A. RISCH, MD, PHD , HOOGLERAAR EPIDEMIOLOGIE, YALE SCHOOL OF H EALTH

Als hoogleraar epidemiologie aan de Yale School of Public Health heb ik meer dan 300 peer-reviewed publicaties op haar naam staan ​​en bekleed ik momenteel senior posities in de redactieraad van verschillende vooraanstaande tijdschriften. Ik ben meestal gewend om te pleiten voor functies binnen de reguliere geneeskunde, dus ik ben stomverbaasd om te ontdekken dat ik midden in een crisis vecht voor een behandeling die de gegevens volledig ondersteunen, maar die, om redenen die er niets mee te maken hebben een correct begrip van de wetenschap, is aan de zijlijn geduwd. Als gevolg hiervan sterven tienduizenden patiënten met COVID-19 onnodig. Gelukkig kan de situatie gemakkelijk en snel worden teruggedraaid.

Ik doel natuurlijk op het medicijn hydroxychloroquine. Wanneer deze goedkope orale medicatie heel vroeg in de loop van de ziekte wordt gegeven, voordat het virus de tijd heeft gehad om zich onbeheersbaar te vermenigvuldigen, is het zeer effectief gebleken, vooral in combinatie met de antibiotica azithromycine of doxycycline en het voedingssupplement zink. .

Op 27 mei publiceerde ik een artikel in het American Journal of Epidemiology ( AJE ) met de titel “Early ambulante behandeling van symptomatische COVID-19-patiënten met een hoog risico die onmiddellijk moeten worden opgevoerd als sleutel tot de pandemiecrisis.” Dat artikel, gepubliceerd in ’s werelds toonaangevende epidemiologietijdschrift, analyseerde vijf onderzoeken, die duidelijke en significante voordelen voor behandelde patiënten aantoonden, plus andere zeer grote onderzoeken die de medicatieveiligheid aantoonden.

Artsen die deze medicijnen hebben gebruikt ondanks wijdverbreid scepticisme, zijn echt heldhaftig geweest. Ze hebben gedaan wat volgens de wetenschap het beste is voor hun patiënten, vaak met groot persoonlijk risico. Ik ken zelf twee artsen die met deze medicijnen het leven van honderden patiënten hebben gered, maar nu vechten tegen de medische raden van de staat om hun licenties en reputaties te redden. De zaken tegen hen zijn volledig zonder wetenschappelijke waarde.

Mijn originele artikel in de AJE is gratis online beschikbaar en ik moedig lezers – vooral artsen, verpleegkundigen, arts-assistenten en medewerkers, en ademtherapeuten – aan om de titel te doorzoeken en deze te lezen. Mijn vervolgbrief is daar gekoppeld aan het originele document.

Naast deze onderzoeken met individuele patiënten, hebben we gezien wat er gebeurt in grote populaties wanneer deze medicijnen worden gebruikt. Dit zijn ‘natuurlijke experimenten’ geweest. In de staat Pará in het noorden van Brazilië namen de COVID-19-sterfgevallen exponentieel toe. Op 6 april kocht het netwerk van openbare ziekenhuizen 75.000 doses azithromycine en 90.000 doses hydroxychloroquine. In de daaropvolgende weken begonnen de autoriteiten deze medicijnen te verspreiden onder geïnfecteerde personen. Hoewel er zich nog steeds nieuwe gevallen voordeden, begon het sterftecijfer op 22 mei te dalen en is nu ongeveer een achtste van wat het was op het hoogtepunt. Een omgekeerd natuurlijk experiment vond plaats in Zwitserland. Op 27 mei verbood de Zwitserse nationale regering het ambulante gebruik van hydroxychloroquine voor COVID-19. Rond 10 juni verviervoudigde het aantal COVID-19-sterfgevallen en bleef het verhoogd. Op 11 juni herriep de Zwitserse regering het verbod en op 23 juni keerde het sterftecijfer terug naar wat het eerder was geweest. Mensen die aan COVID-19 overlijden, leven ongeveer drie tot vijf weken vanaf het begin van de symptomen, wat het bewijs van een oorzakelijk verband in deze experimenten sterk maakt. Beide episodes suggereren dat een combinatie van hydroxychloroquine en de bijbehorende medicatie de mortaliteit vermindert en onmiddellijk moet worden aangenomen als de nieuwe zorgstandaard bij hoogrisicopatiënten.

Waarom is hydroxychloroquine buiten beschouwing gelaten?

Ten eerste, zoals iedereen weet, is de medicatie sterk gepolitiseerd. Voor velen wordt het gezien als een kenmerk van politieke identiteit, aan beide kanten van het politieke spectrum. Niemand heeft mij nodig om hen eraan te herinneren dat dit niet is hoe de geneeskunde te werk moet gaan. We moeten dit medicijn strikt op de wetenschap beoordelen. Wanneer doktoren afstuderen aan de medische school, beloven ze formeel dat ze de gezondheid en het leven van de patiënt tot hun eerste overweging zullen maken, zonder vooroordelen van ras, religie, nationaliteit, sociale status – of politieke overtuiging. Levens moeten op de eerste plaats komen.

Ten tweede is het medicijn in veel onderzoeken niet correct gebruikt. Hydroxychloroquine heeft veel succes laten zien wanneer het vroeg wordt gebruikt bij mensen met een hoog risico, maar, zoals men zou verwachten van een antiviraal middel, veel minder succes wanneer het laat in het ziekteverloop werd gebruikt. Toch heeft het een significant voordeel aangetoond in grote ziekenhuisstudies in Michigan en New York City wanneer het binnen de eerste 24 tot 48 uur na opname werd gestart.

In feite is de combinatie van hydroxychloroquine, azithromycine of doxycycline en zink, als goedkope, orale en algemeen verkrijgbare medicijnen en als voedingssupplement, zeer geschikt voor vroege behandeling in de poliklinische setting. De combinatie dient aan hoogrisicopatiënten te worden voorgeschreven onmiddellijk bij klinische verdenking van de ziekte van COVID-19, zonder te wachten op testresultaten. Vertragingen bij het wachten voordat met de medicatie wordt begonnen, kunnen hun werkzaamheid verminderen. Ten derde zijn er door de FDA en anderen bezorgdheid geuit over de risico’s van hartritmestoornissen, vooral wanneer hydroxychloroquine wordt gegeven in combinatie met azithromycine. De FDA baseerde haar opmerkingen op gegevens in haar FDA-rapportagesysteem voor ongewenste voorvallen. Dit rapportagesysteem registreerde tot wel duizend gevallen van aritmieën die werden toegeschreven aan het gebruik van hydroxychloroquine. In feite is het aantal waarschijnlijk hoger dan dat, aangezien het rapportagesysteem, dat artsen of patiënten verplicht om contact op te nemen met de FDA, de bijwerkingen van geneesmiddelen aanzienlijk te laag houdt. Maar wat de FDA niet heeft aangekondigd, is dat deze bijwerkingen werden veroorzaakt door tientallen miljoenen patiënten die gedurende lange tijd hydroxychloroquine gebruikten, vaak voor de chronische behandeling van lupus of reumatoïde artritis. Zelfs als de werkelijke incidentie van aritmie tien keer hoger is dan de gerapporteerde, zou de schade minuscuul zijn in vergelijking met de mortaliteit die nu optreedt bij onvoldoende behandelde hoog-risico COVID-19-patiënten. Dit feit wordt bewezen door een studie van de Universiteit van Oxford onder meer dan 320.000 oudere patiënten die zowel hydroxychloroquine als azithromycine gebruikten, die aritmie hadden met een verhoogd sterftecijfer van minder dan 9 / 100.000 gebruikers, zoals ik bespreek in mijn artikel van 27 mei, hierboven geciteerd. Een nieuw artikel in het American Journal of Medicine van gevestigde cardiologen over de hele wereld is het hier volledig mee eens. Ik geloof dat deze misplaatste episode met betrekking tot hydroxychloroquine in de toekomst door sociologen van de geneeskunde zal worden bestudeerd als een klassiek voorbeeld van hoe extra-wetenschappelijke factoren de duidelijke medische bewijzen tenietdoen. Maar voorlopig vereist de realiteit een duidelijk, wetenschappelijk oog op het bewijs en waar het naar wijst. In het belang van hoogrisicopatiënten, in het belang van onze ouders en grootouders, in het belang van de werklozen, onze economie en ons staatsbestel, vooral degenen die onevenredig getroffen zijn, moeten we onmiddellijk beginnen met behandelen.

Harvey A. Risch, MD, PhD, is hoogleraar epidemiologie aan de Yale School of Public Health.

Deel deze pagina