Over Beiroet

Wie is verantwoordelijk voor de kernbom op Beiroet?

donderdag, 06 augustus 2020 16:34 Hits: 6969

kernbom ontploft in haven beiroet De mainstream media pompen braaf verhalen de wereld in, waarin amoniumnitraat als oorzaak wordt gegeven voor de verwoestende ontploffing in Beiroet.

Dit, terwijl militair analisten ervan overtuigd zijn dat we hier te maken hebben met een klein tactisch kernwapen.

Het verhaal zoals dat de wereld rondgaat:

Al sinds jaar en dag (2014) ligt er ruim 2.700 ton amoniumnitraat opgeslagen in de haven van Beiroet (Libanon). Dan plots, vijf dagen nadat Israël heeft gezegd dat ze niet zullen aarzelen om Libanon aan te vallen als vergelding voor Hezbollah acties, ontploft die partij en veroorzaakt ongekende schade.

Schade die erg doet denken aan de Japanse steden Hirosjima en Nagasaki aan het einde van de Tweede Wereldoorlog toen in die steden een kernbom van Amerika tot ontploffing werd gebracht.

Meer details uit het officiële verhaal:

Het was al een paar jaar bekend dat in de haven van Beiroet een gevaarlijke hoeveelheid ammoniumnitraat lag opgeslagen. Dat meldt de Arabische nieuwszender Al Jazeera op basis van berichten van ambtenaren. De explosieve stof kwam volgens de nieuwszender van een schip dat in 2013 onderweg was naar Mozambique en voor de kust van Libanon pech kreeg. De lading werd daarop van boord gehaald en opgeslagen in een loods in de haven.

Op Scientas weten ze het volgende te vertellen over amoniumnitraat:

Ammoniumnitraat (NH4NO3) is een zeer goed in water oplosbaar zout van salpeterzuur en ammoniak en word vaak gebruikt in kunstmest. De zuivere stof zelf heeft een lage gevoeligheid en is daardoor lastig tot ontploffing te brengen (al is dat in het verleden weleens mis gegaan).

Niet alleen is het goedje lastig tot ontploffing te brengen en heeft het dan ook al zes jaar probleemloos in de haven van Beiroet gelegen, maar het veroorzaakt ook nog eens de bekende paddenstoelwolk die we normaal gesproken associeren met een kernexplosie?

Enkele dagen geleden werden door Israël vergeldingsaanvallen uitgevoerd op doelen in Syrië als reactie op pogingen van Hezbollah om explosieven te plaatsen op de Golan Hoogte. Dit is het gebied dat door Israël illegaal wordt bezet sinds de oorlog in 1967 en beschouwt als haar eigendom.

Premier Netanyahu had een duidelijke boodchap voor Hezbollah: “Wij zullen al het nodige doen om onszelf te verdedigen. Dit zijn geen ijdele dreigementen, want deze woorden hebben het gewicht van de staat Israël en haar leger achter zich en moeten daarom heel serieus worden genomen”.

Dit was dinsdagmiddag, enkele uren voor de ontploffing in Beiroet.

Een paar dagen eerder, op 31 juli, gaf Benny Gantz, de Israëlische Minister van Defensie, opdracht om doelen in Libanon te bombarderen als Hezbollah acties zou ondernemen om Israëlische soldaten of burgers kwaad te doen. Het was een totale ommezwaai in de gevolgde koers tot nu toe, want vanaf nu zou het land Libanon verantwoordelijk worden gehouden voor acties uitgevoerd door groepering Hezbollah.

Het is dezelfde soort afschriktactiek die wordt gevolgd met betrekking tot Syrië. Iedere keer als er een zogenaamde terroristische aanval wordt uitgevoerd vanuit Syrië, worden Syrische doelen gebombardeerd.

Ook op 31 juli zei de IDF (Israëlische leger) Chief of Staff Lt. Gen. Aviv Kochavi:

“If [Hezbollah] tries perpetrating another attack, we will see an unusual response from the IDF against [the organization] and the country of Lebanon,”

Dan volgt dinsdag 4 augustus aan het begin van de avond de enorme ontploffing in Beiroet.

Volgens militaire analisten bij de website Veterans Today is de eerste ontploffing veroorzaakt door een antischip projectiel van Israël, Gabriel genaamd. De tweede explosie is veroorzaakt door een Delilah raket, afgevuurd door een F-16.

kernbom beiroet

Verder is er een ooggetuigenverslag van Leila Molona-Allen een correspondente voor France 24. Zij claimt dat een snelle jet zag een hoorde net voor de explosie.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8592549/Massive-explosion-rocks-Beirut-destroying-buildings.html?ito=social-twitter_mailonline

“Als iets eruitziet als een eend, zwemt als een eend en kwaakt als een eend, dan is het waarschijnlijk een eend.”

Beelden zeggen soms meer dan duizend woorden. Zie link van niburu

Hiroshima na kernbom:

kernbom hiroshima

Beiroet na kernbom:

https://niburu.co/buitenland/15392-wie-is-verantwoordelijk-voor-de-kernbom-op-beiroet

http://stateofthenation.co/?p=23763 :

op dit moment van delen niet bereikbaar

ze hebben met foto’s de mossadboodschap laten zien: een verse gespoten goodbye bij de kapotte haven met de graansilo op de achtergrond. Ze laten altijd boodschappen achter. Maar nu is de site onbereikbaar.

http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=211605 :

Israël vernietigt Oost-Beiroet met een nieuw wapen (google translate)

Door Thierry Meyssan op 7 augustus 2020

Thierry Meyssan – Voltairenet.org 7 augustus 2020

De eerste Israëlische premier heeft de vernietiging van een wapenmagazijn van Hezbollah in Beiroet bevolen met een nieuw wapen. Het wapen, dat niet goed bekend is, veroorzaakte aanzienlijke schade in de stad, waarbij meer dan 100 mensen om het leven kwamen, 5.000 mensen gewond raakten en veel gebouwen verwoestten. Deze keer zal het voor Benjamin Netanyahu moeilijk zijn om het te ontkennen.

Op 27 september 2018 wees Benjamin Netanyahu op het forum van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op het magazijn dat op 4 augustus 2020 als een wapenopslagplaats van Hezbollah zal exploderen.

De eerste Israëlische premier, Benjamin Netanyahu, gaf toestemming voor een aanval op een wapenopslagplaats van Hezbollah met een nieuw wapen dat zeven maanden lang in Syrië is getest. Het is niet bekend of de tweede premier, Benny Gantz, zijn toestemming heeft gegeven.

De staking werd uitgevoerd op 4 augustus 2020, op de exacte locatie die door Benjamin Netanyahu is aangewezen in zijn toespraak tot de Verenigde Naties op 27 september 2018 [ 1 ].

Het is niet bekend welk wapen is gebruikt. Het is echter al sinds januari 2020 in Syrië getest. Het is een raket met een tactische nucleaire component in de kernkop die een rookpaddestoel veroorzaakt die kenmerkend is voor kernwapens. Het is duidelijk geen atoombom in strategische zin.

Het wapen werd getest in Syrië op een vlakte op het platteland en vervolgens in de Perzische Golf op het water tegen Iraanse militaire schepen. Dit is de eerste keer dat het wordt gebruikt in een stedelijke omgeving, in een bepaalde omgeving die de lucht deed ontploffen en trillingen weerkaatste op het water en de bergen. Verre van het vernietigen van alleen de haven van Beiroet, doodde het ongeveer honderd mensen, raakte minstens 5.000 anderen gewond en verwoestte grotendeels het oostelijke deel van de stad (het westelijke deel werd grotendeels beschermd door de graansilo).

JPEG – 42,4 kb zie link

Deze satellietfoto’s tonen de vernietiging van het Hezbollah-pakhuis en een deel van de haven

Israël activeerde onmiddellijk zijn netwerken in de internationale media om zijn misdaad te verdoezelen en geloof te hechten aan het idee van de onbedoelde explosie van een voorraad kunstmest. Zoals vaak het geval is, worden valse schuldigen genoemd en de internationale media-machine herhaalt deze leugen keer op keer bij gebrek aan enig onderzoek. Toch was er inderdaad een schoorsteen die onverenigbaar was met de stelling van een mestexplosie.

De rookpaddestoel die in Beiroet is waargenomen, heeft niets te maken met wat zou zijn veroorzaakt door een conventioneel explosief.

Net zoals noch Syrië noch Iran over dit wapen hadden gecommuniceerd toen ze werden geraakt, bereikten de Libanese politieke partijen onmiddellijk een akkoord om niets te zeggen om hun bevolking niet te demoraliseren. Er werd een onderzoek ingesteld, niet naar de oorzaak van de explosie, maar naar de verantwoordelijkheid van het havenpersoneel voor de opslag van de mest die verantwoordelijk zou zijn voor de explosie. Deze leugen keerde zich echter al snel tegen de politieke partijen die het zich hadden voorgesteld.

Het Tribunaal van de Verenigde Naties voor Libanon, dat zijn vonnis in de zaak van de moord op voormalig premier Rafik Hariri in 2005 openbaar zou maken, besloot het met een paar dagen uit te stellen. Identiek in dat geval maskeerde de explosie van een pick-uptruck het afvuren van een raket met een nieuw wapen, net zoals deze keer de explosie van nitraat het afvuren van een raket met een ander nieuw wapen maskeerde.

Vijf jaar later, vijf jaar te laat, onthulde ik in een Russisch tijdschrift de manier waarop Rafik Hariri was vermoord [ 2 ], terwijl Hezbollah een video publiceerde waarin werd getuigd van de betrokkenheid van Israël.

Het is belangrijk op te merken dat de moord in 2005 gericht was tegen een voormalige soennitische premier en dat de aanval van 2020 niet gericht was op de sjiitische Hezbollah, maar op het Libanese verzet als geheel.

Deze keer voerden verschillende ambassades onderzoeken uit, waaronder het nemen van graanmonsters en luchtfilters van ambulances die onmiddellijk ter plaatse kwamen. Ze worden al onderzocht in hun respectievelijke landen.

Thierry Meyssan

Vertaling Roger Lagassé

[ 1 ] ” Opmerkingen van Benjamin Netanyahu op de 73e zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties “, door Benjamin Netanyahu, Voltaire Network , 27 september 2018.

[ 2 ] ” Onthullingen over de moord op Rafik Hariri “, door Thierry Meyssan, Оdnako (Rusland), Voltaire Network , 29 november 2010.

Bron https://www.voltairenet.org/article210679.html

https://www.voltairenet.org/article150341.html

Geplaatst in ‘Valse vlaggen’ , Commentaar , Feature Posts , Israël, ‘Antisemitisme’, Zionisme en bondgenoten VS-VK | 2 reacties

Thierry Meyssan

2 reacties op “Israël vernietigt Oost-Beiroet met een nieuw wapen”

Peter 7 augustus 2020 om 08:48 | Permalink

Kunnen we Gordon Duff vertrouwen?

WAW 7 augustus 2020 om 10:07 uur | Permalink

Ja, Israël heeft het gedaan. Men kan de aankomst van de Israëlische raket bekijken op een zeldzame video die

online beschikbaar is . Israël gebruikte een atoombom op de haven van Beiroet. het is ver verleden tijd dat de goede mensen van de wereld samenkomen en Israël van de aardbodem wegvagen.