Over witte professoren die in angst leven

Herbloggen zie link onderaan. Google translate genruikt en niet aangepast

Denk niet dat het alleen daar voor komt. De beste mensen hier werekn al nier meer bij de universiteit als ze de kans krijgen.

Door Paul Craig Roberts op 17 juli 2020

Tirannie heerst over de universiteiten

Paul Craig Roberts – paulcraigroberts.org 16 juli 2020

Academici, als ze blank zijn, leven in angst voor hun baan. Hoogleraren verloren hun gezag toen administraties hen niet langer steunden en in plaats daarvan de klachten van studenten in onderzoeken leidden. Zodra een onderzoeksprocedure is ingesteld, blijft deze gefinancierd door onderzoek. Feministische klachten, gevolgd door politieke correctheid, hadden het onderzoeksproces goed geolied voorafgaand aan de opkomst van het wokisme. Nu kan bijna elk woord worden omgezet in een strafbaar feit dat moet worden onderzocht. Een professor zit in de problemen omdat hij de brief van Martin Luther King voorlas uit een gevangenis uit Birmingham. In de brief van King stond het woord ‘neger’. Door de brief van King voor te lezen, pleegde de professor haatdragende taal en misschien een haatmisdaad. https://www.paulcraigroberts.org/2020/06/12/education-is-offensive-and-racist-and-so-is-america/

Er zijn meer belachelijke voorbeelden dan dit. Zie bijvoorbeeld https://www.forbes.com/sites/evangerstmann/2020/06/26/white-lives-dont-matter-academic-freedom-and-freedom-of-speech/#6f1f2c703823

Hoogleraren moeten niet alleen proberen te anticiperen op het volgende aanstootgevende woord of de volgende uitdrukking – je kunt bijvoorbeeld geen dingen zeggen als ‘meidenavondje uit’ – maar ze leven ook in angst voor iets dat ze jaren geleden hebben geschreven. Ze nemen hun gepubliceerde boeken en wetenschappelijke artikelen door en proberen zich van tevoren voor te bereiden op de beschuldigingen van het lynch-team. Inderdaad, tegenwoordig worden veel meer academici – en commentatoren – gelyncht dan ooit zwarte Amerikanen.

Ik hoorde hierover toen ik een vriend van een professor vroeg waar ik zijn artikel kon vinden dat anticipeerde op de opkomst van het wokisme. Ik wilde zeggen hoe vooruitziend hij was geweest en het opnemen in een artikel dat ik in gedachten vormde. Hij vroeg me om alles te vergeten en hem niet te citeren over welk onderwerp dan ook, omdat geen aandacht essentieel was om te overleven. Hij zei dat hij zelfs bang was om mijn website te bezoeken, die niet wakker is, omdat dit tot aanklachten tegen hem kan leiden. Hij zei dat als ik nog steeds een professor was, ik al lang geleden ontslagen zou zijn omdat de waarheden die ik verklaar vandaag ontoelaatbaar zijn. Spreek ze uit en je bent weg.

Tenminste sommige blanke academici beginnen hun gevaar te begrijpen, maar niet allemaal. Dr. Leslie Neal-Boylan, de decaan van de Nursing School van de University of Massachusetts, werd ontslagen omdat hij in een e-mail had geschreven dat ‘ieders leven ertoe doet’. https://www.zerohedge.com/political/umass-nursing-dean-fired-saying-everyones-life-matters?utm_campaign=&utm_content=ZeroHedge%3A+The+Durden+Dispatch&utm_medium=email&utm_source=zh_newsletter

Hier is de volledige context van de verklaring van de decaan:

‘Ik schrijf om mijn bezorgdheid en veroordeling uit te spreken over de recente (en eerdere) gewelddaden tegen gekleurde mensen. Recente gebeurtenissen herinneren aan een tragische geschiedenis van racisme en vooringenomenheid die in dit land blijven bloeien. Ik wanhoop voor onze toekomst als natie als we niet opkomen tegen geweld tegen iemand. BLACK LIVES MATTER, maar ook, IEDEREEN’S LEVENSZAKEN. Niemand hoeft bang te zijn dat ze het doelwit zullen zijn voor hoe ze eruitzien of wat ze geloven. ‘

Iemand die zich alleen als ‘Haley’ identificeerde, vond deze onschuldige verklaring ‘ongevraagd en verontrustend’, en dat was voldoende voor de universiteit om de decaan te ontslaan, een persoon die ze onlangs hadden geprezen als ‘visionair’ en een aanwinst voor de universiteit.

Veel gewone mensen begrijpen hun gevaar niet, omdat de media de situatie verbergen om beter door te gaan met haar anti-witte agenda. Onlangs werd een jonge blanke moeder vermoord door zwarte misdadigers omdat ze zei dat ‘alle levens ertoe doen’. https://www.paulcraigroberts.org/2020/07/13/listen-whitey-your-lives-dont-matter-and-we-will-kill-you-for-saying-that-they-do/

Andere blanken hebben ontdekt dat de aanklagers van de Democraten, en waarschijnlijk ook de Republikeinen, hen zullen aanklagen voor het verdedigen van hun eigendommen tegen zwarten. Andere blanken hebben ontdekt dat oproepen aan de politie zinloos zijn. Er is op grote schaal vernietiging van privé-eigendom en openbare monumenten opgetreden omdat de overheid groen licht heeft gegeven.

Deze grimmige demonstratie van het verlies van wit vertrouwen kan alleen maar leiden tot een verslechterende situatie.

Zelfs linkse journalisten worden gezuiverd. De redacteur van de New York Times werd ontslagen omdat de opinieredacteur een afgekeurd artikel van een Amerikaanse senator publiceerde. De redacteur van de Philadelphia Inquirer werd ontslagen omdat een krantenkop Black Lives Matter boos maakte. https://www.unz.com/announcement/ideological-purges-and-the-lord-voldemort-effect/

Een redacteur van de New York Times trad af omdat de voormalige krant een Ministerie van Waarheid is geworden. https://www.paulcraigroberts.org/2020/07/15/the-new-york-times-is-the-chief-threat-to-truth/

Ondertussen kon de situatie op de universiteiten niet erger zijn. De Raad van Toezicht van Princeton University besloot dat Woodrow Wilson, de 13e president van Princeton University en een democraat die de 28e president van de Verenigde Staten was, een racist was en verwijderde zijn naam van de Woodrow Wilson School van Openbare en Internationale Zaken. Volgens de Raad van Toezicht heeft de tragische moord op George Floyd ‘opnieuw de aandacht gevestigd op de lange en schadelijke geschiedenis van racisme in Amerika’. Het bestuur besloot dat de naam van Wilson de school een racistisch imago gaf en moest verdwijnen. https://thehill.com/homenews/news/504848-princeton-board-votes-to-remove-woodrow-wilsons-name-from-public-policy-school

Sommigen denken misschien dat er veel betere redenen dan racisme zijn om de naam van Wilson te verwijderen. Let desalniettemin op de spoed van de curatoren, mensen die men zich intelligent en attent zou kunnen voorstellen, dat Floyd werd vermoord. Het toxicologierapport toont een dodelijke dosis fentanyl in het bloed van Floyd. Hij zou zijn gestorven, wat de politie ook had gedaan. De presstitutes hebben dit feit voor het publiek achtergehouden.

Dus wat we hier hebben, is dat naar verluidt verantwoordelijke beheerders de naam van een president hebben verwijderd op basis van valse berichten in de media dat Floyd door de politie is vermoord. Welk beter beeld van een vluchtend volk kunnen we hebben?

Aan de universiteit van Oxford, waar 25% van de opnames is gereserveerd voor mensen die Oxford erkent, zijn niet gekwalificeerd om daar te zijn en voor wie de universiteit minimaal een jaar orthopedagogiek moet financieren om de kans te krijgen om af te studeren, het standbeeld van Cecil Rhodes aan het Oriel College wordt verwijderd omdat een kolonialist aanstootgevend is voor studenten uit de voormalige Britse koloniën. Je vraagt je af wat er zal gebeuren met de eens zo prestigieuze Rhodes Scholarships. Als er een stigma op het beeld staat, moet er ook een stigma zijn op de beurzen. https://www.bbc.com/news/education-53082545

Cambridge University reinigt zichzelf ook van racisten. Gonville & Caius College verwijdert een raam dat Sir Ronald Fisher, Fellow of the Royal Society en voormalig president van het college herdenkt. https://www.cai.cam.ac.uk/news/college-council-decides-remove-ra-fisher-window-hall?bblinkid=231530705&bbemailid=22878266&bbejrid=1559652439

Fisher wordt beschouwd als een genie die bijna eigenhandig de basis heeft gelegd voor het moderne statistische sciece en wordt beschouwd als de belangrijkste figuur in de statistieken van de 20e eeuw. Fisher’s misdaad was het leiden van het eugenetica-programma van de Universiteit van Cambridge.

Dit maakt hem in onze onzinnige tijden tot een racist, omdat eugenetica verschillen in rassen erkent en dergelijke verschillen niet mogen worden erkend.

Sta eens stil bij de onwetendheid van de regering van Cambridge en de beheerders van Princeton. Als Fisher een racist is wiens geheugen uit Cambridge moet worden verwijderd omdat hij geïnteresseerd was in eugenetica, moet Cambridge University ook racistisch zijn omdat hij een eugenetica-programma heeft. Als de president van Princeton University een racist is, moet de universiteit die hem heeft aangesteld ook racistisch zijn. Hebben we hier twee organisaties die proberen hun racisme op twee individuen af te schuiven? Het zijn Cambridge en Princeton die moeten worden veranderd. En niet alleen de namen. Alle blanke faculteiten, blanke bestuurders en blanke vakken, zoals wiskunde en wetenschappen, moeten blijken. Alleen een derdewereldfaculteit en derdewereldvakken zijn toegestaan.

Terwijl hij een voormalig leider van Cambridge University en grondlegger van moderne statistieken in het geheugengat gooide, haastte Cambridge University zich naar de verdediging van een vrouwelijke docent uit de derde wereld die verklaarde dat ‘witte levens er niet toe doen’ door haar te promoveren tot hoogleraar. Priyamvada Gopal kwam niet in de problemen vanwege haar haatdragende taal / haatmisdaad. Ze werd ervoor beloond, omdat het tegen blanken werd geuit.

Cambridge heeft raciale vooringenomenheid tegen blanke docenten en bestuurders een tijdje geleden geïnstitutionaliseerd toen de universiteit elk lid een persoon met een kleur als commissaris toewees om ervoor te zorgen dat er geen ongewenst woord werd gezegd of aanstootgevende waarheid werd onderwezen. De enige reden voor een blanke om naar de universiteit van Cambridge te gaan, is om een zelfhaatbare blanke te worden vol schuld en berouw en daardoor behulpzaam te zijn bij het omverwerpen van de westerse beschaving.

Niemand ontsnapt. Bij de University of Chicago werd econoom Harald Uhlig, redacteur van het prestigieuze Journal of Political Economy, waarvoor ik ooit een medewerker en recensent was, door de universiteit onderzocht, tijdelijk van zijn redactionele functie ontheven en verloor hij zijn contract bij de Federal Reserve simpelweg omdat hij tweette dat Black Lives Matter de zaak had geschaad door de defunding van de politie te steunen. Na een verontschuldigende verontschuldiging voor het uiten van een niet-controversiële mening, ontsnapte Uhlig blijkbaar met zijn baan, maar niet met zijn Federal Reserve-contract. https://www.forbes.com/sites/evangerstmann/2020/06/26/white-lives-dont-matter-academic-freedom-and-freedom-of-speech/#7bd6f7003823

Stephen Hsu, wetenschapper aan de Michigan State University, werd gedwongen zijn functie als vice-president voor onderzoek en innovatie neer te leggen omdat hij nauwkeurig een studie van een jaar geleden door een hoogleraar psychologie aan de Michigan State University rapporteerde dat de politie meer blanke Amerikanen dan zwarte Amerikanen neerschiet. Hsu, die naar zijn naam Aziatisch is, is niettemin een andere ‘blanke racist’ voor het rapporteren van conclusies van een onderzoek dat de gewekte bewering van ‘systemisch politieracisme’ niet ondersteunde. De vraag die ik lang heb gesteld – ‘als het racistisch is als de politie een zwarte neerschiet, wat is het dan als ze een blanke neerschiet?’ – blijft van tafel. https://gellerreport.com/2020/07/blm-firing-scholars.html/

Universiteiten zijn onveilige plekken voor blanke mannen. Faculteit en personeel leven in angst voor ongegronde beschuldigingen die hun carrière en hun financiële leven kunnen vernietigen. Blanke mannelijke studenten worden routinematig beoordeeld door feministische en zwarte professoren en kunnen niet klagen, aangezien alle klachten worden beschouwd als bewijs dat de blanke man een vrouwenhater en een racist is. Identiteitspolitiek is de ideologie die heerst in universiteiten, de media, de Democratische Partij en in toenemende mate op de bedrijfswerkplek. Identiteitspolitiek ontneemt de blanke man elke grond voor klacht omdat het de blanke identificeert als de slachtoffer van iedereen. Iedereen is zijn slachtoffer. Omdat hij de onderdrukker is, kan hij nooit worden ondersteund, alleen aan de kaak worden gesteld.

Mijn advies aan blanke mannen en vrouwen is om universiteiten te vermijden, vooral graduate schools omdat je geen academische baan krijgt. De universiteiten geven de voorkeur aan ‘onderdrukte’ typen uit de derde wereld, zoals Priyamvada Gopal. Als je erop staat de fout te maken om naar een universiteit te gaan, heb je waarschijnlijk een betere kans op toelating tot Oxford als een van de 25% die niet gekwalificeerd zijn om daar te zijn dan je zou doen door te concurreren met de 75% die gekwalificeerd zijn. Aan de andere kant zijn de 25% -reserves van Oxford voor niet-gekwalificeerde aanvragers mogelijk alleen voorbehouden aan “mensen van kleur” en de bevoorrechte transgender.

Tegenwoordig is het voor een blanke student onmogelijk om naar een universiteit in de westerse wereld te gaan zonder constant te horen hoe slecht ‘witheid’ is. Het is de bedoeling om het zelfvertrouwen van blanken te vernietigen, zodat datgene wat zo algemeen wordt uitgeroepen – ‘afschaffing van witheid’ – kan worden bereikt.

Paul Craig Roberts

Paul Craig Roberts is econoom, commentator en voormalig adjunct-secretaris van de Amerikaanse schatkist